Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x20 – The Trap

2015. május 11. 10:00 - SuperLawyerGirl

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Barry, Caitlin és Cisco Wells titkos kamrájában, és eljött az ideje, hogy találkozzanak Gideonnal. Az AI és a jövőbeli cikk segítségével számos dolog kiderül: Harrison a jövőből van, Iris feleségül megy Barryhez, Allen lesz a rendőrkapitány – és ő az egyik alapító tagja a minek is? biztos nem a Bosszúállóknak… – Wells dühében ölte meg Norát, és most a Flash következik. Még faggatózna a csipet csapat, de Harrison bekerekezik, így sietve kell távozniuk. Gideon memóriáját Cisco törölné, de ez meghaladja képességeit, így Barry csak szépen kéri a bájos női hang tulajdonosát, hogy a kis beszélgetésüket tartsa meg magának. Szerencsére hallgat rá, mint kiderül azért, mert ő hozta létre.

vlcsnap-2015-05-08-22h20m42s28.pngEddie randira hívja Joe-t, mégpedig azért, hogy megkérje tőle Iris kezét. Szegény azonban nem azt a választ kapja, amit remélt, Joe nem adja áldását a frigyre. Mielőtt Eddie magához térne, már menniük is kell, hiszen Barry-éknek be kell számolniuk a kis kirándulásukról. A beszélgetésből végül Allen kiböki, hogy már időt utazott, szóval lehet, hogy Cisco az alternatív időre emlékszik. Mielőtt azonban továbbmennénk, egy kis flashback: hogyan vette rá Harrison az érzelmileg sérülékeny Joe-t arra, hogy Barry kezelését átadja, a jelenkori orvosok tehetetlenségét látva. Vissza a jelenbe, Allen terve, hogy valamilyen módon hozzáférnek Cisco emlékeihez, és ezt felhasználva rábírják Wellst a beismerő vallomásra, így az apja végre kikerül a börtönből.

vlcsnap-2015-05-08-22h31m19s10.png

A terv megvalósításához Caitlin egy szemüveget készít, így félig éber állapotban Cisco az álmába tud kerülni, hogy elmondja mi történik. A végeredmény eléréséhez Wells is segítséget nyújt, látszólag észre sem vette, hogy milyen zavarba jöttek emberei, mikor megérkezett. A kapitányságon Sing kedves Barryvel, ami fura, aztán felbukkan Iris, aki valamit nagyon meg akar beszélni fogadott testvérével, majd Eddie, akinek szintén ez a célja. Barry szokás szerint olyan fejet vág mikor Eddie megcsókolja élettársát, mintha mindjárt rókázna, igazán szánalmas, de azért követi kollégáját. Thawne fülig érő szájjal avatja be, hogy meg akarja kérni Iris kezét, majd szomorúan ecseteli, hogy Joe nem adta áldását, és ebben kéri Barry segítségét. Annyira aranyos, ahogy előre örül, hogy Iris lesz a felesége, szegény, nem tudja a jövőt.

vlcsnap-2015-05-08-22h45m59s101.png

Tudósaink kipróbálják a szemüveget, Cisco sikeresen belép az álmába, és el is tudja mesélni, mi történik vele, azaz mindent, amit mi már rég tudunk. Most azért tisztázzák rendesen, hogy a Reverse Flash a csapdában csak egy hologram volt, ez Wells trükkje. Ezt követően Ramonnak még újra át kell élnie a halálát, és majdnem szívinfarktust kap, de még időben felébresztik. Mindezek után Barry persze csak azzal van elfoglalva, hogy az ő hibája, hogy Nora meghalt, hisz Harrison őt akarta ab ovo megölni. Önmarcangolását az emlegetett szamár hívása szakítja meg, aki rögtön azt követeli, hogy hol van. Barry rossz lelkiismerete nem túl jó fedezék, de aztán fellélegzik, tűz van a városban, oda kell mennie segíteni, főleg, hogy Sing kapitány vőlegénye is ott dolgozik. A tűz azonban túl nagy, nem tudna mindenkit kimenteni, szerencsére azonban Wells megsúgja neki, hogy ha vákuumot képez a kezével, az kioltja a lángokat.

vlcsnap-2015-05-08-23h02m07s67.png

Az esetet követően Harrison szívhez szólóan bátorítja Barryt, hogy higgyen magában, ami persze összezavarja Allent, nem tudja megállni, hogy ne kedvelje egy kicsit. Joe és hősünk ezt követően kitalálja, hogy újra kell játszani a Cisco álmában lévő körülményeket, és így rávenni Harrisont, hogy vallja be Nora megölését. Ramon a saját védelme érdekében átprogramozza az eredeti csapdát, hogy ne bent, hanem kint tartsa a speedstereket. Eddie feladata pedig megvédeni Irist. Ha már itt tartunk, Joe elmondja Barrynek, hogy azért nem adta áldását Mr. és Mrs. Thawne-ra, mert egy nap majd rájön a kicsi lánya, hogy Allent szereti, de ha hozzámegy Eddie-hez, nem fog kihátrálni a házasságból. Brühühü.

vlcsnap-2015-05-08-23h11m10s142.png

Mielőtt azonban a Flash erre bármit mondhatna, Iris keresi. Romantikus muzsika, és némi lányos zavar után – hogy mindenki azt higgye, hogy most aztán rájött, hogy Barry élete szerelme – kiböki, hogy felfedezte, hogy a részecskegyorsító robbanása okozhatja a furcsa eseményeket, és az embereket szupererővel. Okos vagy Iris – felfoghatatlan, hogy a város lakói még mindig nem kezdtek el gyanakodni a szuperhősök okára, végül is semmi furcsa nincs abban, hogy eddig senki nem tudott ilyesmit, most meg minden hétre jut egy. Allen nem ezt várta, zavartan távozik is, így újabb flashbacket kapunk, amiben Iris önti ki a kómában lévő Barrynek a szívét, aki cserébe kicsit megrázza a kezét, mikor hozzáér. A csapda közben felállt a laborban, és a célszemély is megérkezik, Caitlin pedig elhinti neki, hogy Cisco lent dolgozik, így Wells legurul megnézni. Immár harmadjára nézhetjük végig ugyanazt a jelenetet, csak most Caitlin fentről figyel, míg Joe és Barry elrejtőztek. Ramon próbálja kiszedni a vallomást Harrisonból, de nem ér el eleget, csak azt, hogy Wells fenyegetően lesújtásra emeli a kezét. Cisco bemenekül a csűrbe, de hiába, az erőtér nem állítja meg Wellst, aki lecsap.

vlcsnap-2015-05-08-23h21m21s96.png

Joe nem gondolkodik, azonnal lő, és bár Barry röptében megpróbálja elkapni a golyókat, egy utat talál, és Harrison élettelenül terül el a földön. Allen pedig összeomlik, hiszen így az apja örökre börtönben fog maradni. Ekkor azonban – az én meglepetésemre is – átformálódik a jó doktor, kiderül, hogy csak előző részbeli barátunk, Hannibál személyesítette meg. A falakból pedig egy ismerős hang, Dr. Wells szól. A csapat egy emberként hördül fel, amiért becsapták őket, de Harrison leinti a társaságot, hogy ne panaszkodjanak, most sokkal jobb az életük, mint az ő érkezése előtt volt. Barry előveszi a hisztis gyerek énjét, és követeli, hogy csak vallja be amit csinált az édesanyjával, hogy az apját kiengedjék. Nagy meglepetésre Wells nemet mond, majd biztosítja hősünket, hogy élve kell neki, és hamarosan találkoznak.

vlcsnap-2015-05-08-23h31m49s222.png

Cisco értesítésére Barry a titkos kamrába rohan, de persze csak a tolókocsit találja ott, na meg a felvételeket mindenkiről és mindenről, hiszen Harrison mindent bekamerázott. Bizony, nem ők készítettek csapdát neki, hanem fordítva. A felvételeken javarészt Iris látható, úgyhogy Allen rohan is, hogy a legfontosabb személyt ezen a föld kerekén megmentse. Eddie épp előrukkolna a kérdéssel, szerencsére még időben kikapja a kezéből a gyűrűt. Ja hogy ez nem is ő, hanem Reverse, aki már megy is, hogy átrezegtesse a kezét a lányon. Ebben a pillanatban azonban Barry is ott terem, és elriasztja, de nem annyira, hogy ne vigye magával Eddie-t. Iris kiborul, de Flash megígéri, hogy visszahozza a pasiját, majd elillan. Ahogy a kezük összeér, szikrázik, és ebből Iris megtudja, hogy Allen van a maszk mögött.

vlcsnap-2015-05-08-23h36m29s229.png

De nem ezzel zárunk, hanem a két Thawne találkozásával. Eobard elárulja Eddie-nek, hogy rokonok, és ő a kis biztosítéka. Ezt követően egy flashbackben láthatjuk, ahogy Wells azon filozofál mennyire könnyű is volna megölnie a kómában lévő Barryt, mit meg nem adott volna érte, ha ilyen védtelennek látja, de most szüksége van rá, hogy hazatérhessen. Mindazonáltal el fog jönni a nap, amikor megöli, mindazért, amit tett vele, amit sosem bocsájt meg, akármilyen ártatlannak is látszott gyerekként.

vlcsnap-2015-05-08-23h39m02s215.png

Nincs más hátra, mint az összegzés: tetszett a rész, pörgős volt, és ki nem számítható csavarokat is tartalmazott a kiszámíthatóak mellett. Iris egyre elviselhetetlenebb, de kivételesen nem veszem a szívemre, mert azért egy kicsit elérzékenyültem, ahogy Barry betegágya mellett beszélt hozzá. Wells zseniális volt, a végén az utalás, hogy miért gyűlöli Barryt igazán felkeltette az érdeklődésem, főleg, hogy számomra ő még mindig egy pozitívabb karakter, mint a főhős. Hatalmas pirospont azért, hogy mikor Eddie-vel beszélt, akkor teljesen más tónust ütött meg, mint mikor minden más szereplővel, szóval tényleg láthattuk Eobardot Harrison mögött. Várom nagyon a következő részt, hiszen tudjuk, hogy a kezdetek óta várt Grodd vár ránk.

Címkék: the flash
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.05.11. 10:12:00

Igen, tényleg pörgős volt, és végre igazán halad előre a történet. Szegény Eddie, nagyon rájár a rúd.
Hannibál feltűnése nagyon meglepett, de azért kicsit érthetetlen, hogy hogyan vette rá Wells, hogy eljátssza őt. Persze, szabadságot ígért neki, na de van pár számomra érthetetlen apró kis részlet:
- Megtaníttatta vele szóról-szóra, hogy mit mondjon majd?
- Ha nem tud szuperképességeket másolni, akkor minek fenyegetőzött a felemelt kezével? Hogy majd jól kupánvágja Ramont? Vagy mit mondott neki Wells, mi történik majd? Mert az nyilvánvaló, hogy ő sejtette, hogy lelövik, de vajon mit adhatott be neki, mi lesz, ha így meglengeti a kezét?

Ráadásul továbbra sem értem, hogy miért nem hozták még ki Barry apját a börtönből. Flash már nyilvános, a rendőrökkel is jóban van, pláne ezután a mentőakció után. Még ha nincs is beismerő vallomás, akkor is nyilvánvaló, hogy amit a kis Barry mesélt, megtörténhetett, szóval az a "jaj, nem tudjuk a vallomás nélkül kiszabadítani apámat a börtönből" vonal már kifejezetten idegesít. Meg mégis mire gondoltak? Wells bevallja, hogy ő ölte meg Norát, de nem fedi fel nagy nyilvánosság előtt, hogy Barry a Flash, mert magának akarja a titkot? Ugyan már, ez csak béna képregényekben működik így! Hé, várjunk...

Ráadásul egyszer belengették, hogy a tachyon szerkezet azért kell a profnak, mert fogyóban az ereje, és hamarosan megint elveszítheti. Ehhez képest ez csak egyszer történt meg, pont, amikor a dramaturgia úgy kívánta, a volt tanítványa ellenében. De attól eltekintve vígan futkorászik, gyorsabb, mint Barry, és nem úgy tűnik, hogy bármi baja lenne. Szóval én emlékszem rosszul, vagy az írók felejtkeztek meg erről az apróságról?

,, 2015.05.11. 11:20:32

Ez a rész még jó volt, viszont a legutóbbi miatt elgondolkodtam a kaszán. Iris bizonyos koncentrátumban már elviselhetetlen, és úgy tűnik ez csak a kezdet, szóval...

SuperLawyerGirl 2015.05.11. 16:41:39

@Is: Hannibal kézfelemelését én is furcsáltam, de annak tudtam be, hogy mivel Harrison mindenkit megfigyelt, így pontosan tudta Cisco álmából, hogy hogyan zajlottak a meg nem történt múltban az események, pusztán ezt rekreálta, tudva, hogy ha felemeli megbízottja a kezét, akkor a többiek is tudják mi kellene történjen, és lelövik. Szóval betanította minden részletre. Amit végül elfelejtettem beleírni a hv-ba, és jobban megütköztem rajta, hogy Barry meg akarja menteni Wellst a golyóktól, pedig ezzel Cisco életét dobja el, hiszen tapasztalatból tudja, hogy ő nem tud behatolni a force fieldbe, tehát ha Harrison él, Ramon hal, de a csökött agyában csak az a lényeg, hogy neki legyen esélye a vallomást kicsikarni... És még Joe kér bocsántot...
A tachyonnak szerintem most minden erejét elszívta, azért futkorászik ennyire, mert egyszer beszélt erről Gideonnal, hogy ameddig kell, ki fog tartani, de persze ez megint olyan, hogy csak jóindulattal lehet elfogadni.
Azt láttad, hogy Ray saját sorozatot kap, ráadásul öribarik lesznek Colddal és Heat Wavevel. Szerintem a DC kissé benézi a saját képességeit.
@foxglove (F6): tudom, a legutóbbi borzasztó volt, de majd a hv-ban kiírom magamból a felháborodásom...

Is 2015.05.11. 17:01:08

@SuperLawyerGirl: Ray? Melyik Ray? Palmer???
Basszus, bennem fel sem merült, hogy "Wells" megmentése tényleg Cisco halála lett volna. Joe ott az egyetlen értelmes ember...
A tachionnal kapcsolatos dolog meg olyan, hogy inkább nem kellett volna korábban mondani, hogy hamarosan elmegy az ereje. De persze, mindent meg lehet magyarázni, a kérdés, hogy hogyan... :S

Viszont öröm, hogy nem csak nekem nem tetszett a Groddos rész :D

SuperLawyerGirl 2015.05.11. 17:07:07

@Is: bizony, Atom. De ebből úgy értem, hogy még nem jutott el hozzád az örömhír. :D Innentől kezdve még több crossoverre számíthatunk majd, már így is el kellett kezdenem az Arrow recapeket olvasni, hogy képben legyen valamelyest olyan fontos információkról, mint, hogy Felicity és Oliver végre az ágyban landoltak, Palmer meg persze ejtve lett. :D Ez a DC nézettségnövelési technikája :D

Yobbágy Fery 2015.05.12. 07:38:00

Ez a rész volt eddig az évad legjobbja (az előzőnél meg nem csoda, hogy nem volt komment :)), pedig annyira látványosan ez se emelkedett ki abból a posványból, ami az egész sorozatot jellemzi. Meg úgy általában a DC dolgait (De most tényleg, a Nolan-féle Batman trilógián kívül mi olyat tettek le az utóbbi 10 évben, amire azt lehet mondani, hogy "ez igen"? A Marvelnél valahogy működik a dolog, pedig ott sem épp a realitás talaján mozognak.).
A Flashben folyamatosan ellentmondanak az írók önmagukban, logikátlan a történetvezetés, idegesítőek a szereplők. Barry olyan, mint egy hisztis négyéves, Irisszal remekül kiegészítik egymást, mert ő meg a másik fele. Ciscot se tudom kedvelni (bármikor, 2 perc alatt összerak valami forradalmi dolgot, amire azelőtt senki se gondolt, háááát hooooogyne), Caitlin is elveszik, Joe meg méltó a nevéhez, semmilyen. Még Wells úgy-ahogy kiemelkedik, de az kevés, ha a villain jó, a hero meg gagyi. A Nolan-féle Batman filmek azért működtek, mert Christian Bale is kiváló volt, de az ellenségei is ütősre sikerültek, Heath Ledger Jokere simán jobb volt, mint anno Jack Nicholson, pedig hát ő se volt semmi...
Azóta a DC-nek nem sikerült semmi kiemelkedőt alkotnia (még a Man of Steel se lett jó, mondjuk én Supermant sose kedveltem igazán, túl erős és ahhoz képest alig csinál valamit).

Érdekes módon a Marvelnek jobban megy, pedig a S.H.I.E.L.D.-ben ott is akadnak rosszabb színészek szép számmal, ahogy az Agent Carter se 100%-os, de valahogy mégis működik. Persze nem is csoda, hiszen a most épülő univerzumuk egy egységes egész, a sorozatok és a filmek között létezik kölcsönhatás, nem csak crossoverek szintjén. Ha Nick Fury felbukkan, annak nagyon jó oka van, de ha Arrow vagy Atom, akkor sokat nem lendítenek a történeten.
Na ez nem (sem) megy a DC-nek.

,, 2015.05.12. 09:12:10

@SuperLawyerGirl: várom már:)
@Yobbágy Fery: attól függ, hogy értjük h jobban megy, a minőség más kérdés, de a nézettség miatt nincs oka panaszra a Flashnek, sőt 18-49-ben már jobb volt, mint a SHIELD.

Yobbágy Fery 2015.05.12. 20:49:46

@foxglove (F6): A nézettség - bár tévés körökben tény, hogy a legfontosabb mutató, meg az írók, producerek a lelküket is eladják érte, már ha még van nekik olyan - néha olyan, mint a milliárdnyi légy esete a tehén exkrementummal, attól még nem lesz jó, hogy sokak szeretik. :)
Legalábbis én már tényleg csak azért nézem, mert nincs kedvem abbahagyni és a felszabaduló időt egy másik sorozatra fordítani, a kezdeti lelkesedés, meg a remények már rég elmúltak.

Meg azért az is mond valamit, hogy Sheldon Cooper még nem döntötte el, hogy nézze-e a sorozatot (pedig mindjárt vége az első évadnak). :D

SuperLawyerGirl 2015.05.12. 21:10:29

@Yobbágy Fery: jaj, Sheldon nagyon jó volt. :D Ha mi is így megfontoltuk volna a kérdést, most nem tartanánk itt, hétről-hétre negyvenöt percre hozzákötve ehhez a rémséghez, amíg kaszát nem adnak neki. :D
@foxglove (F6): a S.H.I.E.L.D kicsit rontja a saját sorsát, és ezért pártolnak el tőle sokan szerintem. Nagyon hülye helyzetben vannak, mert ők a ragasztó az egyéb Marvel CU darabok között, így nem bontakozhatnak ki annyira, amennyire szeretnének + most az Avengers miatt sokan szerintem nem is merik nézni, nehogy becsússzon egy-két spoiler

,, 2015.05.13. 13:24:25

@Yobbágy Fery: persze, értelek, sőt egyetértek, de papíron bejött nekik azért mégiscsak.
és mit mondott Sheldon pontosan?:)
ő csak ne dumáljon, a Heroest is nézte, aztán:)
@SuperLawyerGirl: teljesen jól látod szerintem is. Személy szerint én is szünetre tettem a Shieldet addig, amíg nem látom az Avengerst (az meg ki tudja mikor lesz:( nincs időm most rá:(

SuperLawyerGirl 2015.05.13. 14:20:05

@foxglove (F6): ha ez némi vigaszt nyújt, én sem láttam még, pedig már kétszer foglaltam le a jegyet, de mindig közbejött valami. Bár engem ez nem tart vissza a Shieldtől, a spoilerek a kedvenceim, könyveknek is mindig elolvasom előre a végét, ki bírja ki azt a sok stresszt, amíg alapból eljutnál odáig (arról nem is beszélve, hogy mi van, ha a fejemre esik egy aszteroida, és úgy halok meg, hogy nem tudom a végkifejletet). :D

Is 2015.05.13. 19:07:24

@foxglove (F6): Nincs benne túl nagy spoiler, csak egy icipici, mert azért filmbéli összecsapás végét lehet abból sejteni, hogy kik a címszereplők. :)
Csak egy kis segédlet az, ami meglepő lehet.

,, 2015.05.15. 19:18:40

@SuperLawyerGirl: Rory!! Rory!! A Doctor Who szerelmem!!! YAAAY!!!!!!!!
Egyébként a trailer a guilty pleasure tökéletes definíciója:) áhh nem tudok másra koncentrálni, szóval Rory!!:) Jaj, annyira jól nézett ki, megnézem még egyszer:) /fangirl mode ON
süti beállítások módosítása