Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x19 – Who is Harrison Wells?

2015. május 01. 15:00 - SuperLawyerGirl

Kupaktanács a West-lakban: Joe és Cisco Starling Citybe mennek, hogy a 15 évvel korábbi Tess halálát okozó baleset helyszínén nyomozzanak, míg a többieknek nincs más feladatuk, mint normálisan viselkedni. Caitlin nincs feldobva az ötlettől, hogy hazudjon Wellsnek, el is viharzik, a többieket kétségek között hagyva. Egyébiránt Barry képességeit végre valami hasznosra is fordították, a part legjobb pizzájának leszállítására. Közben valahol a városban egy páncélteremben dolgozó hölgy – bizonyos Nina – síri nyugalommal, arcát a kamerának mutatva kirámolja a dobozokat, így nem is csoda, hogy hamar a kihallgató szobában találja magát. Eddie kérdezősködésére azonban sírva bizonygatja, hogy nem ő van a felvételen. Eddie-ben fel is merül, hogy egy metahuman van a dologban, aki befolyásolja az emberek agyát, hogy bűnözőkké váljanak.

vlcsnap-2015-04-25-08h45m22s142.pngÉppen ezt ecseteli Allennek, amikor feltűnik Iris, hogy az apja után kérdezősködjön, és szerencsétlen Eddie-t még köszönésre sem méltatja. Közben a lopott ékszereket megpróbálja egy férfi eladni egy ékszerésznek, aki persze a számai alapján azonnal tudja, hogy lopottak, és szól a rendőrségnek. A laborban Barry győzködi Caitlint, hogy álljon az oldalára, de a lány bizonyítékokat akar látni. Minden kétsége ellenére azonban fedez Cisconak Harrison előtt. A kínos helyzetet Eddie hívása szakítja meg, segítséget kér, hogy el tudja kapni az ékszertolvajt. Barry a helyszínre siet – addigra Eddie már jól össze is verekedett emberünkkel, de lefegyverezni nem tudta – így a Flash ered a nyomába. A férfi azonban megérinti az egyik arra sétáló lányt, és felveszi az alakját, így könnyen eltűnik a tömegben.

vlcsnap-2015-04-25-09h05m39s136.png

Az alakváltó számos problémát felvet, például, hogy Barryt nem érintheti meg, mert nem tudhatjuk, hogy vajon az erejét is megkapja-e, valamint fennáll a veszélye, hogy így le tudná leplezni a Flash identitását. Viszont a metahuman identitása nem sokáig marad talány, a rendőrségi aktákból kikeresik az első bűntettet, amiről azt állította az elkövető, hogy nem ő tette, és mellesleg azt is megemlíti, hogy az ex-haverja Hannibal Bates akarja rákenni. Barry el is indul a nyomon. Közben Starling Cityben Lance kapitány készségesen segédkezik Cisconak és Joe-nak, annak ellenére, hogy nem sok értelmét látja kérésüknek. Ráadásul Laurel is feltűnik, és Cisco segítségét kéri a hang-kütyüje fejlesztésében. Mr. Ramon persze azonnal rózsaszínben látja a világot, pláne, mikor megtudja, hogy a Black Canary-vel van dolga.

vlcsnap-2015-04-25-09h22m52s114.png

Caitlin saját kezébe veszi az ügyet, és meglátogatja Harrisont szerény kis otthonában. Vagyis meglátogatná, ha Barry az ajtónyitás pillanatában nem kapná fel és rohanna el vele onnan. A lány persze ezen eléggé kiborul, hiszen ezek szerint Allen kémkedik utána, de Barry gyorsan átveszi a támadó pozíciót, és kikérdezi mit keresett Harrisonnál. Caitlin kifejti, hogy nem akarja a kispadról nézni, ahogy tönkreteszik Wells és a saját életét, mivel Harrison volt, aki segített neki Ronnie halála után. Allen válaszul kijátssza az apám ártatlanul ül börtönben kártyát, amit a lány meg is jegyez, de belemegy, hogy uralkodik magán amíg Cisco és Joe visszatérnek.

vlcsnap-2015-04-25-09h31m50s123.png

Eddie és Barry meglátogatják Hannibal nagyiját, aki egy kedves öreg hölgy, roppant kényelmetlen bútorokkal, amin illemből helyet kell foglalniuk hőseinknek. Mrs. Bates ráveszi őket teázásra, de a konyha helyett a hátsó ajtó felé veszi az irányt, és miután felveszi Nina alakját, menekülésbe kezd. A rend éber őrei üldözőbe veszik, Barry azonban nem meri az erejét használni, így jelentős hátrányban vannak. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, a metahuman felveszi Eddie alakját, és lelő két rendőrt, így szegény Eddie börtönben találja magát. Iris természetesen hisztirohamot kap. Barry nagy ötlete, hogy Thawne meneküljön el a városból, de Eddie-nek több esze van, és meggyőzi Allent, hogy tiszta úton is ki tudja innen juttatni. Így aztán nem is nagyon értem, hogy miért nem gyanús neki, amikor egyszer csak az ajtajában tűnik fel Eddie.

vlcsnap-2015-04-25-09h45m04s132.png

Óvatlanságának meg is lesz a következménye, emberünk leüti, majd felveszi az alakját, és jól elbeszélget Caitlinnel, hogy hogyan fogják őt megállítani. A lány – Cisco híján – el is nevezi Everymannek. Starling Cityben Cisco és Joe a baleset színhelyén nézelődnek, és Mr. Ramon talál is valamit: az igazi Harrison hulláját. Nincs más hátra, mint rávegye Lance-t, hogy ne szóljon senkinek erről, ami meglepően könnyen megy. Star Labsben „Barry” elég kényelmetlenül érzi magát, hiszen sosem járt még itt. Hogy lányos zavarát oldja, lesmárolja Caitlint, aki először tiltakozik, majd nem annyira. Ezt az idilli képet Iris érkezése szakítja meg, aki felfedez egy nyomot a biztonsági kamera felvételén: a gyilkos bal kezes volt, míg Eddie jobbos. „Allen” érdeklődve hallgatja, majd a fegyvere után nyúl, de Dr. Wells lesokkolózza.

vlcsnap-2015-04-25-09h59m24s30.png

A gond csak az, hogy nem mondhatják meg Irisnak, hogy van egy kis börtönük, így hagyniuk kell, hogy a lány bevigye a metahumant az őrsre, bár jobb ötlet híján Caitlin elkíséri. A kocsiban aztán kínos beszélgetésbe elegyednek Mason aktájáról, amit a hátul ülő most már vörös hajú kiabáló kislány képét öltő metahuman szakít meg. Mivel a pirosban állnak, tehetetlenül kell végignézniük, ahogy az út szélén álló munkások kiszabadítják a kiscsajt az ő „gyerekrabló” karmaik közül. Szóval ott vagyunk, ahol voltunk, annyi kivétellel, hogy Barry is magához tér. Starling Cityben Cisco leadja az elkészült kütyüt – mi az neki, röpke pár óra – és cserébe kap egy igen különleges képet.

vlcsnap-2015-04-25-10h08m13s183.png

Star Labsben megállapítják, hogy Everyman csak a külcsín másolására alkalmas, így Barry nyugodtan elkaphatja, és befecskendezheti a szérummal. Caitlin meg nagyon furán viselkedik, Allen csak hápogni tud, amikor a lány összerezzen az érintésére. Már csak meg kell találni emberünket, aki nem dobta el Allen mobilját, így egyszerű a dolog relatíve, a repülőtéren van. Barry ki is szúrja, mert a testszkenner furcsán viselkedik tőle, de a metahuman azonnal egy őr bőrébe bújik. Flash sarokba szorítja, így marad a közelharc. Everyman először Caitlin, majd Iris és Eddie alakjában küzd, a végére tartogatva a legjobbat, a Flash-t magát. Mivel azonban az erejét nem szerzi meg, így csak időt tud nyerni magának, mielőtt megkapná a szérumot, ami egy testütés sorozat után be is következik, a metahuman pedig Iris alakjában ragad.

vlcsnap-2015-04-25-10h18m48s147.png

Szerencsére mindezt megörökítette egy kamera, így Eddie tisztázódik a vádak alól. Iris olyan boldog, majd megfojtja, Eddie meg elmondja neki, hogy azért volt olyan távolságtartó, mert a Flash-sel dolgozik együtt. A lány reakcióját nem látjuk, de Barryét igen, csúnya fejet vág, és elvonul. Star Labsben a kis cellájában „Iris” dühöng, majd Harrison kérésére megmutatja a metahuman igazi alakját – egy kopasz és vak személyt – bár arról nincs emléke, hogy ki is ő valójában. Ettől mindenki elborzad, beleértve engem is. Miután Dr. Wells elgurult, Barry magával viszi Caitlint, hogy megmutassa neki az igazi Harrison hulláját: tessék, bizonyíték.

vlcsnap-2015-04-25-10h44m45s98.png

Az emlegetett szamár meglátogatja Joe-t, és elkezd puhatolózni, mit keresett Starling Cityben, majd elkezdi pedzegetni, hogy mi történt Iris anyukájával, valamint, hogy mind a ketten leülhetnének egy ital mellé megbeszélni, hogy ki hogyan veszítette el a szerelmét. Bár semmi fenyegetőt nem mondott, azt Joe is érzi, hogy ez a látogatás felér egy fenyegetéssel. A laborban Cisco az épület tervrajzát nézegeti, hátha találnak valamit. És találnak is: a titkos szobát, amibe sikerül is bemenniük, Barry érintésére. És hogy mit találnak odabent? Erre a kérdésre mind tudjuk a választ, mindent. A Reverse-Flash ruhát, a jövőbeli újságcikket, épp csak Gideonnal nem beszélnek. Ebben a vészjósló pillanatban pedig véget ér a rész.

vlcsnap-2015-04-25-10h53m56s5.png

Örömmel konstatálom, hogy sikerült izgalmassá tenni az epizódot. Bár magam is meglepődtem, de izgultam egy kicsit, hogy akkor hogyan is fogják elkapni a metahumant, és pláne, mi az igazi alakja. Ami zavart, hogy nem tudtuk meg, hogy mi történt vele, ami pedig nagyon érdekelt volna, bár valóban nincs túl nagy jelentősége. A másik dolog, hogy zavaróan emlékeztetett az Inhuman Gordonra a kinézete, de lehet, ez csak az én csőröm böki. A karaktereknél Eddie újabb fejlődésen ment keresztül, ismét bebizonyította, hogy érdemes a szeretetünkre, azon túl, hogy van mélysége is a személyiségének ellenben számos szereplővel. Iris hozta a szokásos elviselhetetlen formáját, valaki magyarázza el nekem, mit esznek ezen a férfiak. Caitlint meg nem értem, hogy mi vonzza Barryben, és nem is értem miért kell ennyire erőltetni, hogy Allen mindenki álompasija. De mindezek mellett a legjobb, hogy végre haladt valamerre a nyomozás, ami sok Reverse-Flash jelenettel kecsegtet a következő pár hétben.

vlcsnap-2015-04-25-10h43m44s5.png

Tudom, hogy a képregényben is így hívják, de egyrészt a sorozatban semmi indokolását nem adták a karakter nevének, meg egyébként is, a Hannibal Bates név szerintem egyszerűen csak túlzás és teljességgel értelmetlen.

Címkék: the flash
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása