Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x20 – Sleeper

2015. április 29. 13:00 - Zenóbia

Castle álmodik, rosszakat, nyöszörög is, meg minden, és már egy hete nem írt semmit, tarthatatlan állapotok ezek, és még sápadt is. Az eltűnéséről álmodik, felvillanak neki képek, arcok is tartoznak hozzá ráadásul, de nem akar tudomást venni erről az egészről, mert most épp minden szép és jó az életükben, kurvára nem hiányzik neki, hogy most akkor megint felkavaródjon ez az egész szar. Megértem. De Kate elzavarja az ő pszichológusához, mindig bírtam ezt a fickót. Ha nem emlékeznétek (ahogy Castle sem höhö), az volt, hogy az esküvőre menet leszorították az útról, két hónap múlva csónak, aztán egy pasas később, aki azt mondta neki, hogy ő maga kérte, hogy ne emlékezzen semmire, ők meg elintézték neki ezt az apróságot. De most mégis emlékezni akar, mert idegesíti, hogy vajh mit tettek vele abban a két hónapban, vagy mit tett ő másokkal. Hipnózis jön, és roppant hatékony, úgyhogy már sokkal részletesebb az álma, amiről nem tudjuk még momentán, hogy csak az ő fantáziája, vagy a valóságból származó emlékei.

7x20_castle1.jpg

Na szóval, egy dzsungelben volt, terepre vakolva, és egy meglőtt pasast próbál életben tartani egy teherautó platóján, miközben üldözik őket egy dzsippel, és lőnek rájuk iszonyúan Kalasnyikovval. Az üldöző pasas arca pl. tisztán megvan, és elő is veszi a rakétakilövőt, mikor is beugrik Castle mellé Chuck Norris egy akkora koponya tetkóval a karján, mint a feje, és szétlövi az üldözőket. Aha. És az autó rendszámát is látta álmában, innentől aztán hiába mondja neki dr. Burke, hogy próbálja felfogni, hogy ezek csak álmok, amiket az ő írói fantáziája vetít ki, Castle meg van róla győződve, hogy már pedig ez így volt. Túl sokszor nézte meg a Feláldozhatókat. Mondjuk én is. Mindenki szkeptikus, de azért elkezdik, és Tory már talál is valamit a rendszámról. Castle Thaiföldön volt. Emiatt egész éjjel nem alszik, hanem egy térképbe szurkál gombostűket, mert kutatja, hogy milyen fegyveres konfliktusok voltak akkoriban, amibe belekeveredhetett. Kate próbálja kizökkenteni, mielőtt még agyérgörcsöt kap, és felveti, hogy kicsit váltsanak át a serlegre, mert hogy az is volt álmában. Rá is jön, hogy azt látta, amit egy vitaversenyért kapott még a Faircroft Előkészítőben, Philip Bartlettel közösen, és a pasast látta is álmában.

7x20_castle2.jpg

A srácok szerint kész röhej, egy gimis haver, meg egy Chuck Norris hasonmás, de abban Kate-nek igaza van, hogy ha csak hülyeség, akkor is ki kell, hogy derüljön, hogy az. Tory is ebbe az irányba, mármint a hülyeség irányba viszi a dolgot, mert a rendszámtábla, amit Castle látott, egy réges régen megszűnt céghez vezet vissza, viszont gyakran szerepelnek ilyen rendszámok akciófilmekben. Közben befut Martha, mert enyhén aggódik a fia miatt, aki megszállott lett. Most már Phil Bartlett is aggódni fog, mert Castle elhívja kávézni, és enyhén félreértik egymást, szóval a pasas egy percen belül bevallja, hogy valóban volt Thaiföldön, ahol véletlenül megdugott egy nőt, aki valójában férfi . Hopi. Mivel Philnek semmi köze semmilyen Kalasnyikovos dzsungeltúrához, Castle új elmélettel áll elő, miszerint lehet, hogy nem csak kitörölték, hanem meg is változtatták az emlékeit. Ójajj. Espo azért benyom egy elég kemény mondatot, miszerint eddig sem volt semmi értelme annak, amit a két hónapos eltűnéséről regélt, és most főleg nincs. Most akkor Espo azt hiszi, hogy Castle hazudik, vagy mi?

7x20_castle3.jpg

Na mindegy, azért megkereste neki a koponya tetkós kommandósokat, és az egyikben Castle felismeri az emberét, csak most nincs szakálla. Jeff Powers, mit ad isten, épp a városban él. Mármint hogy élt. Míg fejbe nem lőtték a foteljában ülve. Tényleg Chuck Norris, bár őt ugye nem lehet megölni. Lanie elpoénkodik, hogy ugye nem kell mondanom a halál okát, amúgy előző éjjel nyírták ki. Se család, se barátok, sztriptízbár viszont igen. Amber emlékszik rá, hogy három napja bejött egy fickó azzal, hogy Jeff haverja még a seregből, és meg akarja lepni, úgyhogy ne mondja el neki, hogy kereste. Meglepetéééééééééééés. Castle megint Dr. Burke-nél, most arra próbálnak rájönni, mi váltotta ki az álmait. Nem mi, hanem ki, mert meglátta a tévében tök véletlenül a pasast, aki üldözte őket a dzsungelben. Nahát, és csak nem Amber is pont ezt a pasast rajzoltatta le, hát de. Kate védőőrizetbe rakatja Castle-t otthon, amire meg is van minden oka, de Castle nem túlzottan repdes a boldogságtól. Mondhatni. Lanie Chuck Norris vérében is talált Dengue-láz nyomokat, és azt is, hogy a pasast megkínozták mielőtt kinyírták, kihúzták nyolc fogát. Óh. Szar lehetett.

7x20_castle4.jpg

Kesztyűben, úgyhogy most kutyákkal keresik a véres kesztyűt a környéken, nyilván meg is fogják találni, bár ezt azért kissé röhejesnek érzem. Na jó, eddig nem találták meg, viszont Ryan és Espo eldumálgatnak, hogy vajon köpött-e Jeff a gyilkosnak, mármint a fogain kívül bármit, mert ha nem, akkor vélhetően Castle lesz a következő, akinek egyenként eltöri az ujjait, aztán levagdossa és megeteti vele, már ha akkor még lesz foga. Alexisnak nem kéne otthon aludni, de mégis, mert nem hagyja egyedül aput, sztem ez egy hibás döntés volt. Megint kilukadunk oda, hogy Castle attól fél, hogy valami szörnyűséget követett el, oké, ezt már hallottuk nyolcvanszor, még én is megjegyeztem, a két agysejtemmel. Nemhiszemel, hogy a keresőkutyát, aki megtalálta a kesztyűt, Cujo-nak hívják. A pasasunk orosz. Ilya Golovkin, olyan nézéssel, hogy a szar is belédfagy. Volt KGB-s, öt éve eltűnt, azóta ő az a bérgyilkos, akit akkor hívnak, ha valaki nagyon fontos embert kell kinyírni.

7x20_castle5.jpg

Hát, ha Castle egyszer valamibe belekeveredik, akkor abba nagyon belekeveredik. Nos, Golovkinon kívül még két ember van, akinek tudnia kellett, hogy mi franc volt Thaiföldön, az egyik Chuck Norris, aki ugye halott, a másik Jenkins, akinek nem tudjuk az igazi nevét, csak hogy vele találkozott Castle egyszer, amikor megtárgyalták, hogy jobb, ha nem emlékszik semmire. Közben valaki látni vélte az oroszt, úgyhogy Kate-ék arra, Castle meg marad az irodában papírokat nyálazni. Meg is találja a kapcsolatot, szóval elhúz egy kávézóba, nyilván úgy, hogy meghagyták neki, hogy ne mozduljon, de ez már csak ilyen. Golovkin meg otthagyta nekik Amber szintén fejbelőtt hulláját Chuck Norris székében, az orosz valamit nagyon meg akar tudni, és nem annyira válogatós az eszközökben. Castle közben a kávézóban megtudja, hogy Chuck odajárt tényleg, de mindig egyedül volt, viszont felismeri az egyik pincérben azt a férfit, akit a teherautó platóján próbált életben tartani. Ezek szerint sikerrel.

7x20_castle6.jpg

Bilal Khan, akinek a kódneve Ikarus, veszettül pakolja össze a cuccait, mert szent meggyőződése, hogy már csak perceik vannak hátra, mert jön az orosz. Közben azért mesél, mert régen barátok voltak, vele nyerte a serleget, nem a transzvesztitákkal szexelő gyeplabdással, csak kicserélték az emlékeit. Még az első könyve miatt is konzultált vele, mert Bilal a pakisztáni hírszerzésnél dolgozott. Aztán kicsit megcsúszott, és úgy döntött, hogy Al-Kaida vezér lesz, és mikor rájött, hogy nem ez volt élete legjobb döntése, kiszállt. De csak úgy tudott kiszállni, hogy alkut kötött a CIA-val, hogy az információkért cserébe adnak neki egy második esélyt. Ezért találkozott minden kedden Norrissal a kávézóban. Thaiföldön kellett volna egy buddhista kolostorban találkoznia egy ügynökkel, hogy elhozzák Amerikába, de nem jött össze, mert a kapcsolattartóját kinyírta egy neki szánt golyó. Rájött, hogy tégla van a csapatban, de mivel nem volt más választása, belement egy második találkozóba, de csak egy olyan ember társaságában, akiben megbízik, és túl híres ahhoz, hogy eltüntessék.

7x20_castle7.jpg

Ez volt Castle. Csakhogy, vadászott rá az orosz, akit felbérelt az Al-Kaida. Ennyi, mert megjött érte a kocsi, úgyhogy Castle ottmarad a sikátorban gondolkodni, de nem sokáig, mert már meg is jött Golovkin, végül egész kis csapattalálkozó jön össze, mert Jenkins is, aki még épp időben nyírja ki az oroszt. Castle köszönetképpen behúz neki egyet, ezt a kihagyott esküvőmért bazmeg. A bazmeget nem mondta. Viszont most már nem hagyja annyiban, és megérdeklődi, hogy mégis mi a fene nem várhatott még egy napot. Ó basszus, győzzem követni. Tudomásukra jutott egy tervezett nagyobb támadás az Államok ellen, és tudták, hogy már csak órák kérdése, és jön az atom, viszont Bilal tudta a részleteket, Bilalnak meg Castle kellett. Így aztán leszállították, kerül amibe kerül. Ezzel megmentette a világot az atomtól, csak sajnos nem dicsekedhet el vele senkinek. Mármint a családján kívül, de a teljes igazság, csak Kate-é. Hát, most már ezt is tudjuk, elvarrják nekünk lassan az összes múltbéli szálat, vajon lesz nyolcadik évad?   

7x20_castle8.jpg

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.29. 18:41:43

Jó a leírás, de a sztorin eléggé meglepődtem. Ez a sorozat akkor átmegy kabaréba?
Szokás szeirnt megint Espo szájába adják a jó dumát, nem bánom, arc a karakter. :-))
süti beállítások módosítása