Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orange Is The New Black 1x12 - Fool Me Once (18+)

2015. április 28. 13:00 - oharozsabimbolehetnek

Chapman nekikezd a takarításnak, amit büntetsként kapott legutóbb. Ebben egy rossz van (na, jó, nem, mert több), hogy Crazy Eyes is takarításra van beosztva, és most szőkelány kiesett nála a pikszisből. Neki a felmosás nem büntetés, hanem munkaterápia, és ettől, ha lehet, még ijesztőbbé válik. Az őrök meg szeretik a tisztaságot. Ezt hívják szimbiózisnak.screen_shot_2015-04-11_at_11_10_23_am.png

Chapman megpróbál bocsánatot kérni, de elég sután fut neki, így Crazy Eyes kerül ki sértett erkölcsi győztesként a dologból. Ja, és esze ágában sincs barátkozni. De aztán jön Alex, és nekiáll jópofizni, mintha mi sem történt volna. Piper meg bedobja a “ja, amúgy tudom, hogy te köptél be” kártyát, amitől Alex nincs elragadtatva, de nem kell félnie, szőkelány már túl van a traumán, egyáltalán nem rázza meg, hogy megtudta ezt. 

screen_shot_2015-04-11_at_8_08_56_pm.png

A konyhán valami takony állagú cuccot mérnek nagy kanállal, kásának nézem, de Caputo nem akarja ezt enni, amit én mélyen meg tudok érteni. Amíg a saját kajájára vár, meglátja, ahogy Suzanne cimbizik a rabokkal. Még rájuk is kacsint a szégyentelen. Azt viszont már nem látja, hogy Bajszi odamegy smúzolni Diazhoz, akinek nagyon meg kell erőltetnie magát, hogy ne hányjon. Chapman folytatja az engesztelő körutat, most Vudunéni van soron, de úgy néz ki, még mindig neheztel rá. A mosodában megint megy az adok-kapok, illetve csak menne, ha Pennsatucky hajlandó lenne felvenni a kesztyűt. De esze ágában sincs. Belefáradt abba, hogy azt higyje, bárkit is érdekel az ő sorsa odafent. Közben flashback jön, Pennsatucky az ágyban bagózik a palijával, és arról dumálnak, hogy el kell vetetni a gyereküket, mert a csaj drogozik, és nem akar kiskorú veszélyeztetéséért börtönbe menni.

screen_shot_2015-04-12_at_9_11_07_am.png

A konyhában Chapman a pirítót szereli, de még mindig irtó béna, úgyhogy nyilván nem jut semmire. Alex jön a konyharuhákkal, aztán ráugrik szőkelányra. Piper most nem akar dugni a kamrában. Sőt, kibukik belőle, milyen zabos is valójában. De Alex pont ezt akarta, mert meg kell beszélniük. Szerinte Piper csak azért zabos, mert Larry dobta, és Alex csak pótlék neki, semmi több, amíg bent van. De miért adtál fel? Tök mindegy, valaki úgyis feldobott volna a társaságból. Amúgy meg meg is érdemled, azért, hogy otthagytál, amikor anyám meghalt. Ezt nehéz lesz überelni, nem is sikerül, csak jól megsértődni, és elvonulni. És mi lesz a kenyérpirítóval?

screen_shot_2015-04-12_at_10_24_23_am.png

Az erdő közepén Larry Chapman tesójának nyíg. A srác világossá teszi számára, hogy semmi más baj nincs vele, mint hogy nem tudja elviselni, hogy valami nem fehér vagy fekete, és ő amúgy allergiás más emberek problémáira, szóval jó lenne, ha abbahagyná. Közben a csaja igent mond neki SMS-ben. A börtönben beindul az akciócsoport, és rászállnak Caputora. Gloria azt kezdi magyarázni neki, milyen csúnya gombás fertőzése van a lábán. Amikor befejezi, Morello lép oda, hogy hallott valakit sírni a takarító helyiségben, és hát ugye volt az az önakasztás, lehet, hogy jó lenne megnézni. Caputo pedig megy engedelmesen, és rányit az épp elélvező Bajszira. In flagranti.

screen_shot_2015-04-12_at_10_28_59_am.png

Chapmannek egy üveg körömlakk kell ahhoz, hogy kiengesztelje Vudunénit. De úgy tűnik, jó színt választott, úgyhogy az öreglány elfogadja a bocsánatkérést. A jógát meg törölték aznapra, meg a következőre. Eközben az igihelyttes üvöltözik Caputoval, és azt mondja, hogy nem nemi erőszakról fognak szólni a papírok, hanem csak elküldik Bajszit a stressz miatt fizetés nélküli szabira. Caputo nem így képzelte. A nem-erőszak hírére Bennett is felkerekedik, és megkeresi Diazt az udvaron, hogy jól van-e. Az meg vigyorog, hogy most már igen. Bennettnek csak most esik le, hogy a csaj direkt csinálta, és teljesen kiakad. Ki vagy te, és mit csináltál a barátnőmmel?

screen_shot_2015-04-12_at_10_40_55_am.png

A beszélőn minijézus egy öltönyösnek magyarázza, hogy Isten nem is létezik, és őt meg aztán végképp nem választotta ki semmire. Az oltönyösnek három mondatába kerül, hogy visszaállítsa a csaj hitét. Visszanézünk ismét a múltba, kórház, túl az abortuszon. A sokadikon, mint utóbb megtudjuk, ugyanis bejön a nővér, és pikírten közli, hogy ha adtak volna neki az elején egy törzsvásárlói kártyát, amin lehet gyűjteni a pontokat, a hatodik vetélést ingyen kapná. Pennsatuckynak, aki amúgy is terhelt, meg elvonási tünetei is vannak, nem kell több, kimegy a klinikáról, el az abortusz ellen tüntetők mellett, ki a kocsihoz, felkapja a sörétest, és visszanyargal csővégről agyonlőni valakit.

screen_shot_2015-04-12_at_10_47_20_am.png 

Caputo irodájában Suzanne-nel évődik, és finoman megkéri, ne kerüljön bajba, elég nekik, hogy Bajszit haza kellett küldeni. A csaj nagyon kellemetlenül érzi magát, nem tudom, mi miatt feszeng jobban, azért, mert Caputo fűzi, vagy mert rászóltak, hogy ne kezelje emberként a rabokat. Az udvaron Red épp átveszi a zöldségeket, amikor Bajszi kimegy az épületből. Egy kacsintás a vöröskétől, és Bajszi máris levágja, mi történt vele. Az erdő közepén lévő lakókocsiban Cal összevész újdonsült menyasszonyával. Larry szerint ciki volt, Chapman öccse viszont úgy gondolja, ez így egészséges, hogy kiüvöltik magukból a feszkót.

A börtönben kezdik már felpakolni a karácsonyi díszeket, s közben Bongyor szemrehányást tesz Jonesnak, amiért elmaradt az óra. Jones nem hisz magában, mert Bongyornak a múltkor sikerült annyira kihoznia őt a sodrából, hogy megütötte. Bongyor ezért szarul érzi magát, és beszélni akar róla. Erre Jones elmeséli a történetét. Füvet termeszett egy farmon, de csak annyit, hogy az árából fenn tudja magát tartani. De sajnos a szarvasok is szeretik a füvet, és folyton rájártak legelni. Erre szerzett egy puskát, és egy héten négyszer-ötször virrasztott, hogy fülön csíphesse őket. Egyik este mozgást látott az egyik legjobb hibrid fajta környékén, és lőtt. De nem szarvas volt, hanem a szomszéd farmon lakó, nyolcéves kisfiú, aki elszökött otthonról, mert az apja elvette a Nintendóját. Hát, most már tudjuk, miért akadt ki annyira legutóbb, mert Bongyor pont eltaláta, miért van bent. Suzanne nyit rájuk, és próbál a kapott utasítások szerint keménykedni, de úgy leugatják, hogy behúzott farokkal távozik. 

A társalgóban is díszek készülnek, Chapmant pedig az apáca horgolni tanítja. Jön Pennsatucky, beszélni akar. De kiderül, hogy nem bocsátott meg, hanem rohadt pipa még mindig. Tart egy kis hegyibeszédet szőkelánynak, de olyannyira passzív-agresszív módon, hogy az ember zsebében kinyíik a bicska. Ráveszi Pipert, hogy kérjen bocsánatot Jézustól azért, amit tett. Ülnek az asztalnál, összekulcsolt kézzel, és imádkoznak. És úgy tűnik, minijézus meg is bocsátott, bár kicsit mintha túl lelkes lenne.

A kocsmában Bajszi magyarázza a kissé zabos Bennettnek, hogy Diaz és ő szerelmesek egymásba, és elég nehezére fog esni, hogy távol legyen tőle. Azt nem is bírja ki, hogy ne küldjön neki egy üzenetet Bennettel. Utóbbi húzódozik, erre Bajszi kinyögi, hogy hogy jut be a drog a börtönbe, és rákeni az egészet Redre, mondván miatta vannak még függők a rácsokon belül. Én akartam lebuktatni, de most lebuktathatod te, de cserébe vidd be az üzit Diaznak. Bennett persze nem hülye. Összegyűri, és eldobja a papírt.

Alex és Chapman közben kibékülnek, vagy valami olyasmi. Sírnak egyet azon, hogy mennyire elbaszottak ők mindketten. Chapman arról érdeklődik, mihez fog kezdeni Alex, mikor kimegy innen, de az nem ért máshoz, mint a csempészethez, meg a terítéshez, szóval nincs sok alternatíva. Chapman nem akar újra közel kerülni a drogokhoz. Erre Alex közli vele, hogy ha kisvárosi feleség akar lenni, hát menjen, ő nem fogja megállítani. Vele viszont kész kaland az élet. Nicky jön, és elújságolja, hogy vudunéni kérelmét elutasították, úgyhogy elég szar kedve van. Jön is a folyosón, sötét tekintettel. Erre eléáll Suzanne, és a tanult módon nekiáll keménykedni: hol a jelvényed, hozzád beszélek, hé! Vudunéni meg fogja magát, és minden mindegy alapon fojtogatni kezdi Suzannet.

screen_shot_2015-04-12_at_11_27_33_am.png

Magánzárka lesz ebből, akárki meglássa! A többi rab is ott bambul, és szemtanúi az eseményeknek, amikor besétál Taystee. A következő pillanatban Vudunéni cuccait már pakolják is szét, mert ezek után nem jön vissza, az hótziher. Boo és Chapman összevitatkoznak a takarón, végül utóbbié lesz.

A könyvtárban visszaállt a rend, Taystee pakolgatja a könyveket. Poussey bejön, beszélgetni akar. Kiderül, hogy azért jött vissza a barátnője, mert kint sokkal szarabb volt, kötelezettségei voltak, meg minden, mindenki seggfej volt, és senki sem kérdezte meg, milyen napja volt. Erre Poussey fejbevágja, hogy hogy lehet ilyen idióta, hogy ő még az anyja halálos ágyánál se lehetett ott, Taystee meg visszajön a börtönbe, mert a kinti élet kényelmetlen. Aztán még évődnek egy kicsit, és kibékülnek, Poussey megértőnek bizonyul.

screen_shot_2015-04-12_at_11_33_47_am.png

A kápolnában Bongyor és Jones üldögélnek, előbbi talált egy szöget, amivel Jones meg tudja rázni magát. Először azt hisszük, kinyiffan, de nem, felkel, ráadásul nagyon tetszik neki a dolog. A folyosón Pennsatucky elkapja Chapmant, hogy most meg tudnák csinálni a keresztelést. Közben egy pillanatra elmegy az áram, amit minijézus jelnek vél, pedig csak Jonesék szórakoznak. Flashback, Pennsatuckyt a tárgyalására viszik éppen, és a folyosón odalép hozzá az öltönyös, hogy akkor ő lenne az ügyvédje.

screen_shot_2015-04-12_at_11_42_53_am.png

Kiderül, hogy az abortusz ellen tiltakozók, akik mellesleg valamilyen gyülekezet tagjai, hősnek tekintik, és béreltek fel neki sztárügyvédet. Közben Chapman belemegy a rapid keresztelésbe. Caputo irodájában a zacsi drog, Bennett lassan mennybe megy, Rednek viszont annyi. De ő még nem tudja, egyelőre Healy és a felesége között tolmácsol. Érkezik Bennett, hogy elvigye Redet Caputóhoz. És ebben a pillanatban Red felfogja, hogy Bajszi bosszút állt.

screen_shot_2015-04-12_at_11_46_49_am.png

A mosodában a kereszteléshez készülődnek, de Piper kihátrál, nem is akarja,  mert nem tudja eljátszani, hogy hisz valamiben, amiben nem is. És olyan ügyesen beszél, hogy minijézus gyülekezetének tagjaiban is kétségeket ébreszt, vagyis duplán megharagítja Pennsatuckyt. Az algórét telefonon hívja egy riporter, aki Larry interjújából kiindulva utánanézett a dolgoknak, és arra kíváncsi, hogy lehet, hogy pénzügyi megfontolásból bezártak egy csomó programot a börtönben, amikor a Litchfield az utóbbi 5 évben 2.3 misivel többet kapott. Hova megy a pénz? Mármint a csaj új mergáján kívül?

screen_shot_2015-04-12_at_11_54_02_am.png

Larry és Chapman beszélőn. Kínos pillanatok. A fickó azt mondja, vagy most megházasodnak, vagy mindennek vége, mert ő így nem tudja csinálni. Közben a mosodában Pennsatucky közli a többiekkel, hogy láttátok, tiszteletlen volt, most akkor meg kell ölnöm. 

Címkék: sorozat 18+ OITNB
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása