Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x08 - A fiú

2015. április 21. 17:00 - Hoppancs

Christy távozása és a kínos videó a sorozat eddigi legkomolyabb lelki válságát hozza ki Benből, aki egy forgolódással és a tévés kandallótűz katatón bámulásával töltött éjszaka után karácsonyi konzultációra érkezik ügyvédjéhez. Az empatikus Mr. Garner nem zavarja el a családi idilljére kis gyufaárus lány-stílusban pillantgató szerencsétlent, inkább megnyugtatja, hogy most már biztosan le fogják tartóztatni. A jó hír, hogy Linda leleplezésével időt nyertek, ezért egyelőre csak arra kéne valami épkézláb magyarázat, hogy Ben mit keresett Jess házánál, meg úgy egyébként mivel töltötte a kiesett időt. Más kérdés, hogy ez fog-e menni a megtépázott idegrendszerű férfinak.

bscap0000_13.jpg

Első lépésként Jesst keresi fel, hogy segítsen az események, rekonstrukciójában, de a nő éppen nagyon siet valahová a tesójával. Odaveti Bennek, hogy akkor éjjel észrevett valamit, majd elegánsan elhúz, anélkül, hogy kifejtené. Komolyan. Ben érdekes módon nem kap agyvérzést, és még ahhoz is van ereje, hogy felhívja Natalie-t. Michaeléknél a helyzet csodás, Abby megnémult, Christy betegesen vidám, mindenki tök jól van. A sértett asszony hamarosan átveszi lányától a telefont, és közli, hogy beugrana néhány cuccért, de Ben ne legyen otthon, és ajándékbontás ide, apai szeretet oda, eszébe ne jusson őket meglátogatni.

bscap0000_2_6.jpg

Ben mérsékelt lelkesedéssel fogadja a Mikulást alakító Dave-et, de mindjárt jobb kedve lesz, amikor megkapja tőle ajándékba a világ legidegesítőbb elemlámpáját. Dave elmondása szerint aggódni kezdett, amikor kiderült, hogy Christy gyanakszik, ezért visszaszerezte a cuccot. A két barát ezúttal Ben megkínzásának helyszínén próbálja eltüntetni az eszközt, majd Michael házához sietnek. Christy a vártnál is rosszabbul reagál ex-ura felbukkanására, és egy gyorsan eszkalálódó veszekedést követően a 911-et hívja, hogy elvitesse a szemét gyilkossági gyanúsítottat, akinek többé nincs karácsony. A jelenetet persze végignézte Abby is, aki egyszer még nagyon gazdaggá fog tenni egy terapeutát. Lánya kétségbeesett arcát látva Christy észhez tér, és átadja a telefont Michaelnek, aki visszavonja a riasztást.

bscap0000_3_7.jpg

Dave és Ben közösen gondolkodik azon a bizonyos éjszakán, amikor a már kissé elhidegült Christy arról érdeklődött, hogy Ben megcsalta-e valaha. A hülyéje ahelyett, hogy gyorsabban vágta volna rá a nemet, mint a szintén népszerű „Kövér vagyok?” kérdésre, inkább elismerte, hogy hat éve egyszer igen. Dave szerint a nő azért hozakodott elő a témával, mert feltűnt neki Ben és Jess hálaadási évődése, és az, hogy párja vágyakozva tekintgetett a szomszédasszonyra. Ben magának sem szeretné bevallani, hogy tényleg vonzódik Jesshez, aki nem nézi le, ráadásul mindig is kedvelte, nem úgy, mint Christy, aki „csak” szerette.

bscap0000_4_6.jpg

Dave is tartozik egy vallomással, amit igen vészjóslóan vezet be, arckifejezése láttán Ben helyében én már lefordultam volna a székről. Úgy tűnik, a cimbora a búfelejtés jegyében stresszoldó gyógyszerrel turbózta fel Ben italát, és elfelejtett róla szólni. Nem gondolta, hogy baj lesz, mert addig is vígan keverte az anyagot szesszel, Bennek meg remek az anyagcseréje. Ben kiabál egy cseppet, de megbocsájt, mert Dave az egyetlen igaz barátja, és a lámpával amúgy is szerzett egy hatalmas piros pontot. A flashback során megtekinthetjük, ahogy Ben totál beállva a házasság intézményéről tart hangos és lelombozó előadást a kocsma közönségének, majd erőszakoskodni kezd egy nővel, aki nem értékeli, hogy vitt neki rágcsát. Ez a fránya metabolizmus a korral bizony sokat tud romlani. Dave felidézi, hogy a performansz után diszkréten elvezette haverját a helyszínről, majd taxiba dugta, de nem kísérte el, mert minek.

bscap0000_5_4.jpg

Ben e sztorit hallva már maga sem biztos benne, hogy nem ütötte agyon Tommyt, sőt, Cornellt megszégyenítően érvel amellett, hogy miért ő tette. Dave azt javasolja, hogy az eredeti helyszíneket végigjárva próbálják meg felidézni a homályos estét. Szerencséjükre a bárban előkerül a csaj, akivel Ben olyan lovagiatlanul viselkedett, és rögtön szolgál is egy zavarba ejtő infóval, miszerint a férfi a meg nem született gyereke ultrahangfelvételével riogatta a népet, azt hangoztatva, hogy ő a fia. Ezt valószínűleg Cornellnek is elmondták a szemtanúk, ezért hihette, hogy Ben tudott Tommyról. Bennek derengeni kezd, hogy még a krimóból hívta fel Jesst, tehát feltehetően nem Tommy meggyilkolásáért kért tőle bocsánatot, hacsak nem előre, ami elég bizarr lett volna.

bscap0000_7_2.jpg

Éppen folytatná útját, amikor tejfogat talál az egyik zsebében, ami olyan erős memóriajavító hatással bír, hogy már indul is vallomást tenni az ötletet rosszalló Garner kíséretében. Elmeséli, hogy a kocsmai incidens után azért ment át Jesshez, mert figyelmeztetni akarta, hogy Christy haragja hamarosan utoléri. A nő aludt, ezért csak Tommyval tudott beszélni, aki elmesélte, hogy kiesett egy foga, de még mindig ott van a párnája alatt. Hogy a Fogtündér ne maradjon szégyenben, észrevétlenül pénzt csempészett a helyére, aztán megnyugtatta a gyereket, hogy az apukája szereti, még ha nincs is vele. Ezután hazatért.

bscap0000_6_3.jpg

Lehet tippelni, Cornellt mennyire hatja meg ez a szép történet. Pontosan. De legalább most már Ben nem gyanúsítja saját magát, és Jess-szel is tisztázza, hogy a fog helyett talált tízdollárosra célzott korábban, amikor faképnél hagyta. Spórolhattak volna némi időt, ha erről előbb beszámol, de a dramaturgia nagy úr. Jess egyébként örül, hogy mégsem Scott tette oda a zsét, ahogy ő gondolta, és Tommy az utolsó óráiban egy kellemes élménnyel is gazdagodott. Garner a jogászos filmekből jól ismert „ésszerű kétséget” szeretné bedobni, lehetséges elkövetőként feltüntetve Christyt. Elvégre volt indítéka, a lámpához is hozzájuthatott, és nem mellesleg egy gonosz boszorkány. Bennek nem tetszik az ötlet, de mindjárt megrendül a bizalma, amikor Garner felvilágosítja, hogy Christytől kapta a 25 000 dolláros csekket, és tuti, hogy az asszony még többet is rejteget. Ben lázas kutatásba kezd, aminek végén suskával tömött dobozt lel.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása