Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orange Is The New Black 1x11 - Tall Men with Feelings (18+)

2015. április 21. 13:00 - oharozsabimbolehetnek

A gyász legmélyén vagyunk, Bajszi Tricia szekrényét pakolja, közben a többi csaj szemmel veri. Nicky rászól, hogy nehogy hozzányúljon, és megjelenik Red is, hogy gondos, anyáskodó mozdulatokkal összehajtsa az elhunyt pulcsiját. Bajszi a fülébe sziszegi, hogy mire visszajön, a légy is seggen csússzon, olyan rend legyen.

screen_shot_2015-04-06_at_6_19_50_pm.png

Eközben az egyik raktárban Diaz, az anyja, meg Bennett tervet szőnek, hogy hogy ejtsék teherbe hihető módon a lányt, aki mellesleg a csapba rókázik éppen. Bennett megpróbálja elintézni, hogy eltávot kapjon a “nagymamája temetésére”, és akkor mire visszajön, terhes lesz, és mindenki beveszi majd. Diaznak tetszik a terv, a gond csak az, hogy ezt az eltávot még soha senkinek nem adták meg. 

screen_shot_2015-04-06_at_6_29_07_pm.png

Chapman Larryt próbálja épp hívni, de ő nem ér rá, mert épp a rádióban van, mindjárt meginterjúvolják. Leül a váróban, és az ott ülő fickóról is kiderül, hogy ugyanabba a műsorba vár. A te pasid is messze van tőled? Kérdezi együttérzően, és Larry kezdi sejteni, hogy nem biztos, hogy a távkapcsolatok témakör pont az, amire eredetileg gondolt. Elmondja, hogy neki nője van, de a másik csak a kardigán miatt gondolta, hogy meleg. Az ő férje viszont valahol az Antarktiszon kutató, és két éve nem látta. Ehhez képest az, hogy Chapman ugyanabban az államban van bezárva, és havonta párszor meg is lehet látogatni, nem is számít távkapcsolatnak. Jön a műsorvezető/riporter/mifene, kezdődik a felvétel. 

Chapman nem is tud róla, hogy a palija benne lesz a rádióban, Nicky közli vele, aki szintén hallotta valakitől. Közben mindketten karácsonyfaégősorokat bogoznak ki, de Piper nem boldogul vele, mire Luschek elsüt egy akasztós poént, amin még senki nem tud röhögni. Lesz belőle jó nagy vita is, Nicky ugrik közéjük, emlékeztetve Pipert a zárkában töltött napokra. Kiderül, hogy a vezetőség nem akar temetést Triciának, de Piper, bármennyire kevéssé ismerte, szervezni fog neki egyet.

screen_shot_2015-04-06_at_6_35_16_pm.png

Pennsatuckyt pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, és vitába száll a dokival, mondván, az embereknek folyton gyógyszereket adnak, pedig inkább hitre van szükségük. A doki teljesen passzív, a kiscsajt ez kiakasztja, egyre idegesebb, kijelenti, hogy ő nem gyogyós, hanem kiválasztott, és nem hallucinál, hanem tudja, hogy Isten beszél hozzá. Tehetetlen dühében cibálni kezdi az őt körülvevő letrec falát, erre a doki otthagyja. 

screen_shot_2015-04-06_at_6_37_42_pm.png

Eközben a góré helyettese jól lebasz mindenkit az öngyilkosság és a kerekesszékes kiscsaj miatt. Bennett megkérdezi, hogy lesz-e nyomozás, mire a nő azt válaszolja, hogy minek nyomoznának, ez öngyilkosság volt, már el is hamvasztották a testet. Vagyis valóban senkit nem érdekel a dolog. Az őröknek valahogy biztosítani kell a rabokat az együttérzsükről (és lebeszélni őket, arról, hogy legközelebb ilyet csináljanak), de igazán senkinek sincs hozzá hangulata, felesleges faszságnak tartják, főleg Healy. Bajszi poénkodni próbál, de a helyettes iszonyatosan leoltja. Kifelé menet Bennett és Bajszi megdumálják, hogy este söröznek egyet. 

Diaz anyja a konyhán kuncsorog a lányának valamit, ami rendbeteszi a gyomrát. Red egyik csatlósa nem túl segítőkész, de a nagyasszony mindenttudó mosollyal fordul felé, tudom, hogy terhes a lányod. Közben befut Bajszi a cuccáért, úgyhogy a csevejnek annyi. 

A könyvtárban Poussey és a Taystee-pótlék barátnője horoszkópokat olvasnak. Vudunéni is velük van, így az övét is megnézik. Nagy változást ígér erre a hónapra. Poussey a kérelmére emlékezteti, de Vudunéni ott hagyja őket, semmi közötök hozzá. 

screen_shot_2015-04-06_at_8_03_52_pm.png

Chapman a kápolnában vár, és cseppet sem örül Alexnek, mert a többieket várta Tricia búcsúztatójára. Alex kioktatja, hogy nem várhatja el, hogy mások úgy gyászoljanak, ahogy ő szeretné, csakhogy jobban érezze magát. Piper szerint erről szó sincs. Alex felhívja a figyelmét, hogy alig ismerte a csajt. De, ismertem. Jobban, mint anyámat? Hopp, ez övön aluli volt. Betolat Crazy Eyes takarítani, és jótanácsokat ad Alexnek, hogy bókoljon Chapmannek. Visszanézünk a múltba, ahol Chapman épp azért hisztizik, mert Alex nem foglalkozik vele eleget, hanem csak dolgozik, és így egy szánalmas kertvárosi feleségnek érzi magát. Erre megbeszélik, hogy elmennek vacsizni. Alex rákérdez, hogy volna-e kedve Isztambulba menni jövő héten. Piper örül, de csak addig, amíg kiderül, hogy egyedül megy, és drogot visz. Ezen jól össze is balhéznak, Piper meg szakít és kisétál.

A társalgóban dominózás álcája alatt közlik Diazzal a tervet, hogy meg kell magát dugatnia Bajszival, majd elmennie Caputohoz, hogy beköpje nemi erőszakért. A terv zseniális, mert így egyszerre szabadulnak meg Bajszitól, és oldódik meg a nagy kérdés, hogy hogyan lett terhes Diaz. Az eredeti terv, amit Bennett talált ki ugyanis nem fog működni, többen a saját anyjuk temetésére sem mehettek ki. Diaz viszont nem akarja megcsalni szerelmét. Red elkezd nyomást gyakorolni, és meg kell mondjam, olyan jól csinálja, hogy lassan én is benne lennék a buliban. Diaz viszont egyelőre nemet mond.

screen_shot_2015-04-06_at_8_10_33_pm.png

Boo, Morello, Norma és Nicky közben Tricia cuccait pakolják (szét), és közben nosztalgiáznak egy kicsit. Minden csoport hozzájárul a maga módján a különös búcsúztatóhoz: Chen egy zsák narancsot hoz, a latinák valami mikróból kivett ketchupos szart, a feketék chipset meg csokit. A fehéreken kívül nem sokan beszéltek vele, de azt tudják róla pl, hogy utálta a gulyást. Az egyik chipses zacskóban valami pia van, tök gusztustalan, nem tudok rájönni, micsoda. Úgy néz ki, minden adott egy búcsúztató partyhoz. 

Larry a stúdióban ül, és óriás áldozatnak állítja be magát. Az egész szövegen hallatszik, hogy előre kitalálta. Rém szánalmas. A riporter arról kérdezi, hogy hogy zajlik egy találkozásuk Piperrel. Hát, úgy, hogy update-el a legfrissebb börtönpletyikről. És tudna ilyet mondani? És Larry amilyen hülye, elkezdi mesélni a börtönpletyiket. 

Piper eközben dob egy leszúrás nélküli dupla lutzot a folyosón, ahol épp Crazy Eyes takarít. Jól megüti magát, úgyhogy Crazy Eyes segít neki visszajutni az ágyához. Beszélgetnek, és megtudjuk, hogy korábban lent tartották fogva az elmeorvosi esetek között, de a szülei elintézték neki, hogy felkerüljön ide. Piper megkérdezi, hogy milyen odalent, erre Crazy Eyes azt mondja, hogy nagyon durva, és ha egyszer odakerülsz, akkor onnan nincs kiút, mert belegyogyózol abba, hogy bolondként kezelnek. Vált a kép, és már Pennsatuckyt látjuk az említett helyen, az ágyhoz kötve. Felébred és őrjöngeni kezd, erre kap egy nyugtató injekciót. Próbálja rádumálni a nővért, hogy ne adja be, mert nincs szüksége rá, de az közli vele, hogy ha nem lenne bolond, nem kellene ennyire bizonygatnia, hogy nem az. Ez, kérem szépen, szép kis ördögi kör.

screen_shot_2015-04-06_at_8_46_50_pm.png

A búcsúztatón vagyunk, Triciát papíremberke helyettesíti, a lányok meg jó leisszák magukat. Egyedül Nickyt rázza meg a dolog. A többiek nagyokat röhögnek, de egyszerre a papíremberke lecsúszik, és a nyakláncára akad fel, ami mindenkit emlékeztet arra, mi történt. Norma felpattan, és megigazítja a figurát. Boo azt mondja, túl jó volt ez a csaj erre a világra, mire Nicky kontráz, mind azok vagyunk. Ámen. 

screen_shot_2015-04-06_at_8_48_46_pm.png

Söröző, este. Az igencsak kapatos Bajszi elég furcsán próbál csajozni, mert elmondja, hogy a börtönben dolgozik, és hogy meghalt egy lány, és hogy nézett ki felakasztva. Nem mondom, én sem ugranék erre a szövegre, a csajok is elsétálnak. Bennett haza akarja vinni, mert már eleget ivott, kezd kínos lenni. Bajszinak az fáj, hogy a csajok úgy néznek rá, mint egy szexjátékra. Bennett beletörődve ül vissza, ez hosszú lesz.  Bajszi közben folytatja a rinyát, tőle senki sem kérdezi meg, milyen napja van. Bennett újabb kísérletet tesz a hazavitelre, ekkor Bajszi átöleli, és belecsókol a nyakába.

screen_shot_2015-04-06_at_8_57_19_pm.png

A börtönben a kajáldában megtudjuk, hogy Piper másnapos, hogy 11kor lesz Larry interjúja a rádióban, és hogy Chapman nem érzi, hogy Pennsatucky a diliházba való, és be akarja ismerni a felelősségét Caputonál, hogy kiengedjék. Alex közli, hogy ez baromság, de Chapman hajthatatlan. 

A múltban ismét Alex lakásában vagyunk, ahol Chapman pakolja össze a cuccait, de nem találja az útlevelét, mert Alex eldugta. Utóbbi kicsit sokkolva ücsörög az ágy szélén, de Piper nem veszi észre, mert megint csak magával van elfoglalva. Alex sír, meghalt az anyukája. Haza kell repülnie, hogy megszervezze a temetést, és kéri Pipert, hogy jöjjön vele, de az nem akar már a barátnője lenni, és így hagyja ott. Alex könyörög, Pipert nem hatja meg, mert attól tart, ez is csak egy trükk, hogy elhúzzák még a rétestésztát.

screen_shot_2015-04-06_at_9_04_14_pm.png

Bennett és Diaz romantikáznak egyet az udvar egy eldugott szegletében. Közben Chapman megérkezik Caputohoz, és felnyomja saját magát. Diaz pedig elkezdi puhítani Bajszit pont azzal, amit a faszi részegen úgy hiányolt: egyszerűen csak érdeklődik a fickóról. És az meg be is kapja a csalit. Vudunéni is nagyon szerelmes, a beszélőn a palijával arról dumálnak, hova mennek, ha kidengedik. 

Diaz megy Redhez, oké, megcsinálom. Erre ő felkészíti, mit kell csinálnia és hogyan, és hogy mindenképp kell sperma valahol (benne, rajta, a ruháján, akárhol), ami alapján bizonyítani tudják az erőszakot. Diaz nem túl lelkes.

screen_shot_2015-04-06_at_9_19_35_pm.png

Chapmant kétheti éjszakai takarításra ítélik, amiért Pennsatuckyval baszakodott. Alex kisiflizni hívja, és megdícséri a bátorságáért. Nicky jön, és szól, hogy 11 óra, kezdődik a műsor. És miközben a fogvatartottak nagy része azt hallgatja, Diaz becserkészi Bajszit a raktárban. A műsorban pedig Larry annyit pofázik a börtönsztorikról, hogy irdatlan szarba kavarja Pipert. Elmondja, hogy egy őrült nő tartotta a feleségének és béna verset írt neki (amin Crazy Eyes bőgni kezd), vagy hogy a szobatársa gyilkos (amin Vudunéni akad ki). De sokakat, pl Bongyort, Nickyt, Morellot, Redet megdícséri, amiért képesek értelmet adni a napjaiknak, és figyelni egymásra. A riporter rákérdez, hogy van-e megállapodásuk a benti szexről. Larry itt egy picit kizökken, hát, én nagyon elkötelezett vagyok, de nem beszéltünk erről. De ha lenne bent valaki, aki ismeri és megérti, ahogy én most nem tudom, az gáz lenne. És Chapman innen jön rá, hogy Larry tud róla, hogy kavarnak Alexszel.

screen_shot_2015-04-06_at_10_08_33_pm.png

Rohan is telefonálni, de Bell elzavarja, még nincs itt az ideje. Diaz és Bajszi is végeznek időközben, de a fickó gumit használt, így az egész pont felesleges volt. Diaz kétségbe is van esve, mert már ő is tudja, hogy újra kell csinálnia.

Az étkezőben mindenki Chapmant bámulja, már aki hallotta az interjút. És ekkor belép Pennsatucky. És jön Vudunéni is némán őrjöngve. Piper bocsánatot kér, de késő. Megint telefonálni próbál. Larry most felveszi. És végre megbeszélnék, de nem sikerül, helyette jól összevesznek, mert egyiket sem érdekli a másik problémája. Aztán bőgnek. Aztán szakítanak. Ja, de előtte Larry közli, hogy mégis Alex dobta őt fel. Muhaha!

Címkék: sorozat 18+ OITNB
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása