Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x15 - Open source

2015. április 16. 15:00 - fuszulykavirág

Úgy tűnik, erre a hétre végre kilépünk Alicia fejéből, és nem a gondolatait figyelhetjük, hanem visszatérünk a körülötte történő eseményekhez. A heti ügy egészen zseniális: egy fickó tervezett egy fegyvert 3D nyomtatóhoz. Egy másik letöltötte a tervet, kinyomtatta, a lőtéren lőszert tett bele és az elsütés pillanatában a golyó eltévedt, és a céltábla helyett egy férfit talált el. Őt képviselik most Aliciáék, és a fegyver tervezőjét perlik. Ezt a sztorit amúgy elő is adta Alicia az interjúján, ami után ő nyerte el a testület támogatását. Prady kampánymanagere egyre nyugtalanabb, de nem tudja rávenni jelöltjét, hogy hazugsággal vádolja Aliciát, amiért azt mondta, Bishop nem támogatja őt. Végül abban egyeznek ki, hogyha Aliciát nem akarják befeketíteni, akkor legalább Petert.

1_fegyver.JPG

Prady neki is áll minden létező alkalommal Peter munkásságát ekézni. Alicia kampánystábja pedig előáll a megoldással: neki is kritizálnia kell a Peter-korszakot, és akkor ezzel nem árthat neki Prady. Minden szép és jó, Johnny pedig bejelenti, hogy akkor ő a választás napján csapatot vált, mert meghívták egy másik kampányba. Canning még él, az intenzíven van, és látni kívánja Aliciát. Cary szerint ez tökéletes alkalom lenne, hogy Alicia rávegye, hagyjon fel a kártérítési perrel. A 3D nyomtatós ügyben Diane férje a fegyverszakértő, nyilván, és Diane oldalán Finn képviseli a károsultat.

A tárgyalás amúgy főleg arról szól, hogy miért nem azt perlik, aki lőtt, miért azt, aki tervezte a dolgot. A bíró egyelőre azzal van elfoglalva, hogy el sem hiszi, ennyire könnyű fegyvert gyártani otthon. Vagyis hát letölteni az internetről, lényegében. Canning tehát életben van, kapott is egy új vesét. A donor családjának szeretne kedveskedni, ezért vagyonát nekik akarja adni. De az ügyvédje, aki történetesen David Lee, nem válaszol a hívásaira, ezért Aliciát kéri meg, hogy segítsen neki ebben. A tárgyaláson közben a nyomtatott fegyver tervezője elmeséli, hogy valójában ezzel ő a demokráciát segíti elő a világon, hiszen nem lehet többé kontrollálni a fegyvertartást, és világ elnyomott népei, egyesüljetek! A bíró sajnos fogékonynak tűnik a hülyeségére.

2_kurt.JPG

David Lee amúgy azért nem iparkodik Canning pénzét a donor családjának átadni, mert azok egy pro-Palesztina szervezetet akarnak támogatni a pénzzel, és Lee meg akar győződni róla, hogy nincs semmiféle terrorfinanszírozás a háttérben. A fegyvert tervező barátunk tovább önti magából a meggyőződéses marhaságait a bíróságon, végül az ügyvédje kétszázezer dollár kártérítést ígér. Az ügyvédek összekülönböznek, hogy el kéne-e fogadni, de végül mégiscsak az ügyfélnek kéne dönteni. Aki végül nem fogadja el, és zajlik tovább a tárgyalás.

3_diane.JPG

Egy új fegyverszakértőt hallgatnak meg, aki lerántja a leplet: mivel nyílt forráskódú volt a design, aki letöltötte, szabadon módosíthatta is azt, és emberünk tényleg módosított rajta, rövidebbre vette a csövét, és ettől történhetett a baleset. Közben Eli rájön, hogy Alicia Peter ellen akar egy kicsit menni, így kedvesen emlékezteti Johnnyt, hogy tőle kapta az új állását, szóval vagy visszafogja Aliciát, vagy felejtse el az új melót. Diane férje tesztelgeti kicsit a kérdéses fegyvert, újragyártja ugyanazon a nyomtatón, újra elsüti, és kiderül: a nyomtató hibázott. Átugrott bizonyos részleteket, így megbízhatatlanná vált a fegyver.

4_johnny.JPG

Alicia éppen a Peter-ellenes beszédére készül, amikor beugrik Johnny, és meggyőzi, hogy mégse kéne férjura ellen hadjáratot indítania, nem állnak annyira rosszul. Alicia azért rákérdez, hogy miatta lép-e le, de állítja, hogy nem. Diane és kedves férje összekülönböznek az ügyön: Kurt nem akar tanúskodni, ha Diane csak a fegyvertartás miatti hadjáratot látja ebben az ügyben. Alicia meglátogatja Canninget a kórházban, aki éppen nincs magánál, de megígéri neki, hogy eljuttatja a pénzét a kiválasztott szervezethez, mintegy teljesítve a haldokló utolsó kívánságát. Johnny közben azért kicsit emészti magát a megalkuvása miatt.

5_alicia.JPG

Mivel Kurt nem hajlandó önszántából tanúskodni az ügyben Diane-nek, az asszony egyszerűen csak beidézi a tárgyalásra. Harapófogóval kell kihúzni belőle mindent, de csak elmondja, hogy a nyomtató hibájából történt a baleset. És mivel a tervező honlapja kifejezetten ezt a nyomtató ajánlja, így a tervező és a nyomtatócég már együtt ül a bíróságon. Kurt újabb teszteket végez és megállapítja, hogy a nyomtató igazából nem is hibás, és nem is tudni egyelőre, hogy pontosan miért történt a baleset.

6_finn_kurt.JPG

Alicia és Prady egy újabb beszédre készülnek, ugyanannak a közönségnek szónokolnak egymás után. A sminkszobában elkapja őket az őszinteség, és Prady vall Aliciának a melegségéről. Vagyis hát arról, hogy nem meleg, pedig a kampány során folyamatosan támadták őt ezzel. Viszont hardcore keresztény, ezért nem nősült újra a válása után, merthogy hite szerint a válás sem létezik. Eli megtudja, hogy Alicia olyan szervezeteket ellenőriztet, amik a Hamászt támogatják – tudjuk, Canning kérésére, mert a vesedonor családja oda akarja adományozni a pénzt -, de Eli szerint csak felültetik Aliciát. Nem tudom, kinézzünk Canningből hogy még a halálos ágyáról is ármánykodik?

7_alicia.JPG

Johnny az utolsó pillanatban mégicsak meggondolja magát, és úgy engedi ki Aliciát a beszédre, hogy végezze ki Petert. Mármint, értjük, nem szó szerint, csak támadja nyugodtan. Mégse kell neki annyira Eli fasza melója? Vagy csak a lelkiismerete kerekedett felül? Na, közben meg hiába van nekünk házi fegyverszakértőnk, ha Kalindának kell megoldania az ügyet: ha hidegben nyomtatják a fegyvert, akkor gond lehet az anyaggal, és ez okozhatta a hibás működést. Mivel a tervezőnk tudott erről, és nem tájékoztatta a vevőket, ezért 5 millió dollár kártérítést fizet a lőtéren megsérült emberünknek. Amúgy nem ő van ennyire eleresztve, de az ügy elég nagy port kavart már, és akad olyan, akinek érdeke, hogy most már véget érjen.

8_kurt_alicia.JPG

Alicia beugrik Canninghez a kórházba, aki mondhatni remekül van, és semmire nem emlékszik abból, hogy a vesedonor családjának bármit is akart volna adni. Szerencsére még Alicia sem intézte el az adományozást, így Canning vagyona egyelőre még az övé. De legalább választ kaptunk: Canning még a halálos ágyáról is képes ármánykodni, mert már elindult a sajtóban a pletyka arról, hogy Aicia a Hamászt támogatja. Diane és Kurt is kibékülnek a végére, és Johnny és Alicia átlépik ismét a jelölt – kampányfőnök viszony határát egy szenvedélyes csókkal. Már csak 48 óra a választásig.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.04.25. 13:28:37

Canningnek tényleg csak akkor lehet hinni, ha már ló legel a sírján

kis pontosítás: Brady a felesége halála és nem válás miatt nem akar újranősülni
süti beállítások módosítása