Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x19 - Punk Is Dead

2015. április 15. 13:00 - Kapitánylány

Henry és Abe újra anya receptje alapján készült ételt fogyasztanak, ma nem zavarja őket meg semmi, Jo ugyanis randin van Isaac Monroe-val, a milliomossal. Már ugrunk is a randi helyszínére, Trash Bar-ba, Jo sokat járt ide fiatal korában. Ez a hely most már Isaac tulajdonában van, nem sokára le is bontatja Jo legnagyobb megrökönyödésére. A nő már ecsetelné, hogy miért nem szabadna lebontani, de drogosokat vesz észre, intézkedni próbál, Isaac állítja le, ne legyen most rendőr. A banda durvulásba kezd, bontják a hangszereket és falakat, az egyikből pedig egy aszott hulla feje kerül elő, szóval akkor lehet mégis zsaru?

01.jpg

A boncteremben Henry és Jo állja körbe a mumifikálódott testet, Lucas érkezik meg egy fürdőkádszerűséggel, dehidratálni készülnek a testet a Ruffer módszerrel. A doki hajszálat vesz le a testről, miközben megcsörren a telefon, a nyomozót keresik. A hívó arról érdeklődik, hogy az ismeretlen nő Lucy-e? Jo nem akar semmit se mondani, kihangosítja a hívást, inkább beinvitálná a hívót egy kihallgatásra, de a férfi sajnos nem tud menni, ugyanis börtönben ül a lány meggyilkolása miatt.

02.jpg

Az őrsön régi felvételeket néznek a bandáról, Mike rögtön el is büszkélkedik, hogy valaha ő is énekelt! Joanna érkezik, emlékszik Eddie-re, akit leültettek Lucy miatt, még járőrként volt kint pár ügyénél. Elmeséli, hogy Eddie-t gyorsan elítélték, még úgy is, hogy nem volt meg a holttest. A hadnagyon nagy nyomás van, hogy minél hamarabb zárja le az ügyet, de ő alapos nyomozást akar, ő már járőr korában is elhamarkodottnak tartotta az ítéletet.

03.jpg

Eddie-vel beszélgetnek el hőseink, a férfi azonosítja a lányt, remélte, hogy nem halott, hanem megszökött, és egy másik férfival éli boldog életét. Eddie érdeklődik, hogy akkor most újra megnyitják az ügyet, mert ő eddig jegyzeteket készített, lenne pár ötlete ki ölte meg a szerelmét. Henry kíváncsi lenne a papírokra, Jo annyira nem, Eddie teljesen össze van zuhanva, rossz érzés az, amikor nem tudja mi történhetett az élete párjával…

…1985-be ugrunk, Henry rendőrökkel vitatkozik, a felesége már 3 hónapja eltűnt, keressék meg. A tisztek azonban nem tudnak mit tenni, a levél, amit Abigail hagyott búcsúlevél, szóval a 64 éves nő nem akarja, hogy megtalálják.

04.jpg

A dehidratáció után szúrt sebek tűnnek fel az áldozat lábán, de a halál oka szúrt seb a fejen, szóval a gitár ezt nem okozhatta (ezt persze Lucas-on teszteli le a doki). Jo érkezik, Henry az új infó alapján újra nyitná az ügyet, de Jo szerint ez már nem lényeges, mert Eddie most írja alá a vallomását, ezáltal kiszabadulhat a börtönből. Henry hevesen tiltakozik, az nem lenne élet számára, majd kirohan a boncteremből. Épp időben érkezik, megakadályozza az aláírást, Eddie nem hajlandó rá, ha ezáltal nem keresik tovább Lucy gyilkosát. Az ügyész 48 órát ad nekik, utána semmissé válik az alku.

05.jpg

Henry Abe-nek adja elő magát, teljesen rákattant az ügyre, Abraham próbálja lecsitítani, múltkor is mi lett belőle, amikor bekattant…

…A fiatal Abraham próbálja felkelteni apját, aki teljesen kimerült Abigail utáni nyomozásban, a fiúnak végül sikerül lefektetnie Henry-t, akinek megszállottságát láthatjuk is, az egész lakás papírokkal, fényképekkel van teletűzdelve.

06.jpg

A boncteremben az aktákat, bizonyítékokat nézik át, az áldozat kabátjában egy köteg pénzt talál Jo. Mike érkezik meg, egy albumot hozott, amelyben ő is szerepel, csak pont kifordult a képből. Jo-t ez nem igen hatja meg, inkább a drogos fejezet érdekelné, de Henry szerint a fotós talán többet tudna mesélni mindenkinél.

A fotós már nem drogosakat fényképez, hanem féktelen kölyköket, ennyit a régi szép életről. Soha be nem mutatott képeket ad a nyomozó kezébe, majd Eddie-ről mesél, akit igen durva embernek ír le. Jo a drogárusokról érdeklődik, Henry ki is szúrt egyet a korábban talált hajszál színe alapján, Joanna is azonosítja, most jelenleg Manhattan legkörözöttebb embere, Frank Farrell az. Minden hatóság nyomoz a férfi után, szóval a rendőrségnek ki kell maradnia belőle, nem lehet DNS mintát szerezni tőle. Jo és Mike reményvesztetten kullognak el, de a hadnagy marasztalja Henry-t, csak rendőrök nem mehetnek, de az orvosszakértői osztályra nincs hatalma.

07.jpg

Henry Lucas-t hívja el magával, a klub előtt a doki stílusa lenyűgözi a bár egyik alkalmazottját, így be is mehetnek bulizni. Henry rá is áll a drogbáró keresésére, csak egy hajszál kellene neki, de Frank tar kopasz, ennyit erről. A csajok persze így is nyüzsögnek körülötte, az egyik lány füle nyálas is lesz Frank által. Henry improvizálni kezd, poharakat tesz Lucas zsebébe, persze a testőr ezt kiszúrja, Frank elé viszi. Henry rögtön a tárgyra tér, ha nem Frank ölte meg Lucy-t, akkor köpjön már a pohárba. A mintaadás elmarad, Henry a báron kívül találja magát.

Jo és Isaac egy üres étteremben randiznak, a szakácsot tesztelik. A vacsora után lelkizni kezdenek, kiderül, hogy mi történt Isaac múltjában, majd kiderül, hogy a férfi is nyomozott a nő után. Már éppen közel kerülnének egymáshoz, mikor a munkavacsorát Lucas hívása szakítja félbe.

08.jpg

Lucas visszaengedi Henry-t a bárba, aki meglátja a korábban Frank-kel enyelgő nőt, mintát vesz a füléről. A kidobó ember ekkor ér oda, Lucas és Henry hamar kívül találja magát, a testőr már éppen megrugdosná a dokit, de Jo időben ér oda. Henry vigyorogva közli, hogy megszerezte Frank DNS-ét, irány azonosítani!

Frank a kihallgatóban, pénzről érdeklődnek, a férfi megvallja, hogy valóban adott a lánynak 9 ezer dollárt, mert Lucy új életet akart kezdeni. Frank elmeséli, hogy Lucy a banda Yoko-ja volt, úgy hitték, hogy ő áll a banda szerencséjének útjában.

09.jpg

A kis csapat a bandatagokat keresik, de közülük is már csak egy él, irány elbeszélgetni vele. Paul kicsit leharcolt apuka látszatát mutatja, de szívesen beszélne Eddie és Lucy kapcsolatáról. Henry ekkor veszi észre, hogy Paul lányának a karján olyan csat van, amely Lucy combján lévő sérüléseket okozta. Paul beismeri, hogy ő tűntette el a lány testét, de Lucy-t Eddie ölte meg. A gyilkosság napján Lucy váratlanul megjelent, Eddie nagyon mérges volt rá, mert megtudta, hogy egy másik férfival lépett le a szerelme. Eddie egy szobába rángatta, a veszekedés elnémult, és Paul csak a halott Lucy-t találta ott, így eltűntette a lányt, de hogy ne ő legyen a gyanúsított, ezért eltette bizonyítékként Eddie véres kését.

10.jpg

Henry az alagsorban még mindig az ügyön pörög, ő hitt Eddie ártatlanságában, de úgy látszik mégis ő a bűnös. Abe nyugtalan, úgy tűnik, hogy a doki ismét ugyanabba az állapotba esik, mint korábban, és ő azt már nem tudná még egyszer elviselni…

…Henry a papíroktól mentesített szobában ébred fel, Abe mindent kitakarított. A doki idegesen támad a fiára, érzéketlennek titulálja, hiszen ő is elveszítette az anyját. A telefon ekkor csörren meg, a rendőrség az, lehet megtalálták Abigailt-t.

11.jpg

Fiatal Abe, aki egy másik sorozatban az öreg Abe fiát játsza! Van itt humor a készítőknél!

Henry a börtönben Eddie-nek mutatja meg az új bizonyítékokat, a férfi idegessé válik, ő soha nem ölte volna meg Lucy-t. A saját jegyzeteit kezdi el átnézni, közben egyre haragosabb, végül az őrök kísérik vissza a cellájába, de addig is azt kiáltozza, hogy nem ő ölte meg a lányt.

Henry a koponyát alkotja újra, a szúrt sebet szeretné összevetni a késsel. Lucas érkezik, a doki sálját szeretné kölcsön kérni, de választ nem kap, a doki ugyanis most jön rá, hogy nem a kés okozta a halálos sebet, hanem valami tompább eszköz. Lucas ekkor világosodik meg, az albumban ugyanis látott nagy szögeket abban a szobában, meg van a gyilkos fegyver!

12.jpg

Jo és Henry érkezik meg a tett helyszínére, a nyomozónő kicsit hitetlen, úgy sincs már meg az a szög. A szög már nincs meg persze, plakátok leszedése során azonban egy véres kéz lenyomatot találnak, valaki a szögre lökte a lányt, majd levette onnan.

Joanna közli, hogy mindez már nem számít, Eddie aláírta a vallomást, az ügy le van zárva. Henry bosszús, a boncteremben pakol össze, Jo érkezik elbeszélgetni, Lucas is megjelenik a Lucy eredményeivel. Henry rögtön izgatottá válik, a lány már 8 hónapja tiszta volt, mintát kell venni a méhéből. A vizsgálat kimutatja, hogy a lány bizony terhes volt, újabb elmélettel állnak elő, lehet, hogy az apa ölte meg, mert Lucy vissza akart térni Eddie-hez.

13.jpg

Jo kinyomozta a gyermek adatait, irány megkeresni. Jeffrey az, a fotós asszisztense, meglepetten nyit nekik ajtót. Kiderül, hogy Carl fogadta örökbe, ezért más a vezetéknevük. Irány Carl stúdiójába elbeszélgetni vele. A férfi megvallja, hogy segített Lucy-nak, aki el akart tűnni a terhessége alatt, nem akart teher lenni Eddie nyakán. Carl segített a lánynak leszokni a drogokról, azt hitte, hogy egy család lehetnek majd, de Lucy visszament Eddie-hez, ez összetörte őt. Jo letartóztatja, de az utcán Eddie jelenik meg fegyverrel a kezében, bosszút akar állni. Henry próbálja lebeszélni, elmeséli, hogy Eddie-nek van egy gyermeke. A férfi mégis lőni akar, Jeff ekkor jelenik meg, Eddie pedig eldobja a fegyvert.

14.jpg

Carl a vallomását írja alá, talán megússza, mert baleset volt, Eddie ellen nem emelnek vádat, ült már eleget ártatlanul. Henry a tanácstalan Eddie mellé ül le, a férfi nem tudja mitévő legyen a szabadságával. A doki javasolja, hogy keresse meg a fiát, de férfi nem tudja, hogy miért lenne szüksége Jeff-nek rá, de Henry szerint inkább Eddie-nek kellene Jeff…

…Apa és fia azonosításra érkezik, de a holttest nem Abigail. Henry nem tudja, hogy melyik a rosszabb, a tudat, hogy nem ő volt az, vagy az, hogy még mindig nem tudja mi van szeretett feleségével. Abe tanácsolja, hogy elég az antik cuccok gyűjtögetéséből, inkább adják el, szóval így nyílt meg az antikvárium.

15.jpg

Jo érkezik meg Isaac-hez, randira hívja, még hozzá egy karaoke bárba, ahol Mike énekel épp teljes átéléssel, a kis csipet csapat pedig élvezettel hallgatja.

Henry immáron otthon egy jó wiskey-vel öblíti le a bár vizezett sörét, Abe érkezik, mit nézeget a doki annyira? Jeffrey születési anyakönyvi papírja az, Henry szeme a kórház logóján akadt meg, nagyon ismerős neki Abigail-lel kapcsolatban. Henry jó éjszakát kíván fiának, majd távozik, Abraham pedig a logón gondolkozik el. Egy raktár ajtót nyit fel, még sem dobálta ki a papírokat, egy borítékon lévő bélyegen olyan galambok vannak mint a kórházi papíron, talán közelebb vagyunk a célhoz?

16.jpg

Megijedtetek, mi? Nincs kép Lucas-ról? Micsoda dolog! Tessék!

Címkék: Forever
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falatkányi 2015.04.15. 14:17:47

Szerintem lassan bontakozik a szerelmes szál Jo es Henry kozott... :( nemszeretném !!

AaannnaaA 2015.04.15. 23:11:36

Extra Lucas-galéria, szuper!! Köszi szépen! :)
Szerintem nagyon aranyos kis rész volt ez, plusz ízelítőt kaptunk abból, hogy Henry mennyire szerette a feleségét, és mennyire megviselte az elválásuk...

Míg néztem azon agyaltam honnan is ismerem az Eddie-t alakító színészt. Aztán rájöttem: őt durrantotta le a PoI évadnyitóban Martine, itt Budapesten egy bárban :)

Kapitánylány 2015.04.16. 16:52:35

@Falatkányi: én se szeretném, de sajnos nagyon sanszos, remélem nem lépik meg! :(

@AaannnaaA: nincs mit, jó kis rész volt, nem volt vele semmi baj! Lucas-nak is adtak már több szereplést! :)

tinipuma 2015.04.17. 08:42:11

@Kapitánylány: Köszi a hogyvótot, a galériát a végén meg pláne! :)
Nem tudom merre tart az Abigail eltűnésének története, de egyelőre nem nagyon tetszik.

Kapitánylány 2015.04.17. 11:16:16

@tinipuma: a galériánál főleg Rád gondoltam! ;)
süti beállítások módosítása