Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x07 - A zsaru

2015. április 13. 18:24 - Hoppancs

Jim Fenton szerint Cornell azért olyan sikeres a szakmájában, mert imád hamis bizonyítékok alapján ártatlanokat bevarrni. Erre sajnos rajta kívül még senki nem jött rá, ezért Ben segítségét kéri a nagy leleplezéshez. A szenvedélyes igazságkeresés helyett inkább a bosszúvágy vezérli, a nő ugyanis négy évre lecsukatta holmi nyomozás akadályozása, meg egyéb hülyeségek miatt. Pedig csak rosszkor ténfergett egy tetthelyen. Fenton biztosítja Bent, hogy a böri elég rideg hely, kisfiúgyilkosoknak meg pláne, ezért jobban tenné, ha együttműködne, és kifaggatná Cornell  "áldozatait". Ben eleinte ellenkezik, de végül mégis egy közeli büntetés-végrehajtási intézetben köt ki, egyelőre látogató és hobbinyomozó státuszban. Ott aztán egyik ámulatból a másikba esik, amikor kiderül, hogy a Cornell által hűvösre küldött Jennifer civilben anyunak szólítja a zord rendőrnőt.

bscap0000_12.jpg

Jennifer azt javasolja Bennek, hogy időt spórolandó inkább adja fel (magát), mert ha a muterra rájön az ötperc, a dalai lámát is elítélteti állatkínzásért. A vizit híre hamar Cornell fülébe jut, és érdekelné, hogy mit akar porontyától kedvenc gyanúsítottja, aki viszont Jimtől kéri számon, hogy miért húzta csőbe. Ben otthon a bűnbánó Jess és a hűvösen megbocsájtó Christy párosába botlik, majd előbbi távozása után Cornell telefonja menti ki a közelgő házastársi beszélgetés árnyékából. Christy szerint kéne már egy ügyvéd, mire Ben optimistán odaveti, hogy majd kap egyet ingyen, ha letartóztatják. Ez egyelőre elmarad, mert a férfi továbbra sem kíván vallani, hiába riogatja Cornell a jövendő tárgyalás borzalmaival és a bizonyítékok között diszkréten figyelő elemlámpával. Itt az ideje, hogy Ben Dave-nek is előadja az elméletet a családtagjait ok nélkül sittre küldő, elmebeteg Cornellről. Jimben továbbra sem bízik, de a tippjét azért megfogadja, és a zsaru által meghurcolt (?) Seth Goring keresésére indul.

bscap0000_2_5.jpg

Goring neje elmeséli, hogy Cornell egy kislány megölése miatt szállt rá az urára, akit igyekezett mindenki előtt befeketíteni. Végül addig járt a fickó nyomában, amíg az megunta, és szépen felakasztotta magát. Ben már repül is Jimhez a számára kedvezőtlen jövőt jósló infók birtokában, de a firkásznak találkozója van, ezért lepattintja azzal, hogy majd hívja. A Crawford-família elindul Christy bátyjának kevés jóval kecsegtető karácsonyi partijára. A lámpát rejtő csomag felnyalábolása során Ben ügyesen összetöri az általa hőn szeretett Michael ajándékát, hogy amíg a többiek újat keresnek, ő sutyiban elvonulhasson a fák közé egy jó kis régimódi bizonyíték-elrejtésre. A hisztérikus erdőbe rohanás, majd kapkodva ásás után a derék családfő lihegve tér vissza a kocsihoz, amely előtt már várja a kérdő tekintetű Christy . 

bscap0000_3_6.jpg

A buliba érkezve Abby észrevételezi, hogy eggyel kevesebb ajándék van, mint induláskor. Egy apa biztos ritkán kívánja, hogy a gyereke súlyos diszkalkuliás legyen, de ez most pont egy ilyen szituáció. Christy ennek hallatán még kevésbé akarja elhinni, hogy párja csupán hólyagján könnyített az erdőben, ahonnan oly’ zaklatottan előbukkant, és kijelenti, hogy ha Ben nem árulja el, mi folyik itt, akkor el is húzhat. A jobb híján távozó férfit az asszony haragja mellett egy autó is elkezdi üldözni, majd miután megállt, egy rendőrnek látszó alak figyelmezteti, hogy szálljon le Cornell rokonairól. Ben ijedtében Jimet hívja, aki nem tud mit lépni az esetre, hiszen nem tudhatják, ki volt a nehézfiú. De legalább írt egy cikket Goringról, amire majd buknak a népek. Dave még mindig otthon érzi magát a Crawford-lakban, így Bennek akad némi társasága, amikor visszaér a partiról, ahol ott sem volt. Az elemlámpa sorsának elemzését Leo Goring kopogása szakítja félbe.

bscap0000_4_5.jpg

A fiú elmondja, hogy az apja sajnos tényleg megerőszakolt és megfojtott egy kislányt, és azután végzett magával, hogy ő szembesítette a tettet bizonyító fényképekkel. Az anyja minderről nem tud, ezért most rosszul jön ki, hogy a sajtó felkapta az ügyet, és újra szimatolnak a rendőrök. A „démoni Cornell”- teória meginogni látszik. Natalie éppen azt fejtegeti, hogy mekkora szüksége van az apjára, amikor megint jelez a Cornell-riasztó. Szegény Abby hiába bizonygatja, hogy az örege nem követett el semmit, a nyomozó máris rázendít a „Jogában áll hallgatni” című népszerű slágerre, majd az erdőbe hurcolja Bent, ahol a kollégák már intenzíven kutatnak. Ez még nem letartóztatás, csak őrzött kihallgatás, közli a szimpatikus, gyerekgyilkosokra specializálódott ügyvéd, akinek valaki már át is utalt Ben nevében huszonötezer dolcsit. A szakszerűen elföldelt lámpát egyelőre nem találják meg, az akció azonban mégsem volt haszontalan, Ben ugyanis a keresgélők között felismeri Lindát, akivel Fenton háza előtt futott össze. Rögtön kapcsol, hogy ki szivárogtatott rendőrségi információkat a sajtónak. Fentont is beviszik, miután Cornell vetett egy pillantást a róla szóló tablóra. 

bscap0000_5_3.jpg

Christy nem bír leszállni a „mi történt az erdőben?” témáról, amiből messzire vezető veszekedés kerekedik. Előkerül a nő sznob családja és a férfi befuccsolt biznisze, majd zárásként Christy elhagyással fenyeget, ha nem tudhatja meg, mit értett Ben pisilés alatt. Meglepődik, amikor a férje gyónás helyett kiadja az útját, hogy aztán a szomszédok orra előtt kelljen a síró Abbyt és a csodálkozó Natalie-t az autóba parancsolnia. A nő a jó öreg Michaelhöz menekül, aki mindig jó szolgálatot tesz a Crawford-családnak, például ő jelentette Cornelléknak az erdei kalandot. Ben és Cornell meghitt szentesti beszélgetése újabb meglepő fejleménnyel zárul,  a homályba vesző részeg éjszakáról ugyanis előkerül egy videofelvétel, amelyen a férfi éppen Jess házának irányába indul. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása