Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x18 - Tempus Fugit (Évadzáró)

2015. április 07. 15:00 - Szencsike

Elérkeztünk az évadzáróhoz, a múltban rekedt Abbie-nek nehéz dolga lesz, hogy meggyőzze a 18. századi népeket az igazáról. A csatatéren kezdünk, Ichabod Crane kapitány és a csapata öli az ellenséges angol katonákat. Amerikai győzelemmel záródott a csata, Crane az angol katonák között hesseni ellenségeket (Moloch katonái) is keresi. Egy futár hozza neki a hírt, hogy az erődben fogva tartanak egy nőt, aki csak és kizárólag vele óhajt beszélni. Crane felel a csapatmozgásokért, nem hagyhatja el a posztját, de nem lesz több kérdése, mikor meghallja, hogy a nő tud a hesseniekről.

1.png

Abbie ücsörög a priccsen, Crane meg sem ismeri őt, Abbie viszont barátként üdvözli. Fontos infókkal tud szolgálni egy bizonyos Lovasról, akire Crane feni a fogát. Crane nem hisz neki, miért is hinne, nő, néger, rabszolga, de Abbie készséggel segít neki, ha kiviszi a börtönből. Egy futár újabb küldeményt hoz, Crane-nek vissza kell térnie a csatatérre, Abbie már ismeri a folytatást, ott fog megküzdeni egy hesseni katonával, aki egy fejszét hord magánál. A kórházsátorban Katrina futkározik ágyról ágyra, a férjét keresi, de egy katona szerint Crane kapitány nem volt ott a legutóbbi csatatéren, mert egy néger rabszolganővel katonai akciókról beszélgettek. Katrina már tudja, ki ez a nő, a katona szerint szörnyű kínoktól menekült meg a kapitány, ez a hesseni, mintha a pokolból érkezett volna.

2.png

Abbie és Crane a csatateret járják, egy sérült katonát épp ellátna a társa, Abbie segít, a whiskybe mártja az eszközt, amivel lefertőtleníti. Crane okoskodóan forgatja a szemeit, de az ő figyelmét a lefejezett katonák vonják el. Abbie elmagyarázza neki, hogy egyetlen egy ember volt, egyetlen egy fejszével, amit 200 fokra lehet felhevíteni, azért vannak kiégetve a vágások. Crane továbbra is kételkedik benne, Abbie így bedobja Washington tábornokot, ő bízta meg Crane-t egy fontos küldetéssel, ami az egész ország jövőjét befolyásolja, nem pusztán politikai értelemben. Neki ebben a csatában meg kellett volna halnia, de itt van, a jövő teljesen megváltozott. Crane értetlenkedik, honnan tud Abbie az ő küldetéséről, ha nem is találkoztak?! Nem, valóban nem, de 200 év múlva találkozni fognak, és akkor Crane fog mesélni Abbie-nek. De Crane él, Abbie itt van 1781-ben, minden, ami csak lehet, megváltozott.

3.png

Crane-t parancsmegtagadásért vonja felelősségre a felettese, az főleg nem mentség, ha egy rabszolga miatt keveredett bajba. Crane egyáltalán nem hagyhatta volna el a csatateret, ne fogja a rabszolgára. Ha kell neki, vegye meg. Crane nem ilyen értelemben gondolkodik a nőről, szerinte a ruhája, az akcentusa, a viselkedése miatt az angolok kémje lehet. Sutton ezredes beleegyezik, hogy Crane egy szökött rabszolgáknak létrehozott táborba vigye a nőt, útközben kikérdezheti, de ennyi, utána irány a csatatér, vagy sortűz elé kerül. Abbie-nek egy három mérföldes lovaskocsi út áll rendelkezésére, hogy meggyőzze Crane-t az igazáról. Jó jel, hogy Crane maga jelentkezett, hogy elviszi a lányt a rabszolgatáborba, szóval ezt egy kisebb sikernek el lehet könyvelni. Abbie kezdetnek elmondja Katrina történetét, ő győzte meg Crane-t, hogy az amerikaiak mellé álljon, illetve Abraham von Brunt nem tudott dönteni egy eljegyzési láncról, Crane választotta ki azt. 2015-ben fognak újra találkozni, Jefferson, Franklin és Washington könyvei alapján dolgoznak. Na persze, hármójuk közül egyedül Franklin van elérhető távolságban, ő tudna nekik segíteni, Crane utasítja a kocsist, hogy vigye őket hozzá.

4.png

Eközben a csatatérre visszatért a Halál Lovasa, vagyis Abraham, Crane-t keresi a földön fekvők között. Majdnem lett volna egy találata, de a hosszú hajon és a szakállon kívül másban a halott katona nem hasonlít Crane-re. A Lovas dühében a fejszéjét csapná oda valamihez, de felbukkan Katrina. A nő tudja, hogy Abrahamnek minden oka megvan kételkedni benne, de az ellenségük most közös: Crane. Keressék meg együtt. Az egyik katona közben felébredt és elrohanna tőlük, de Katrina egy varázslattal megöli. Abraham fejet hajt a nő előtt. Franklin-ház a régi Álmosvölgyben, Abbie máris tudja, melyik épületekből lesz Starbucks kávéház. Crane-nek pedig az ismerősei körében kell majd magyarázkodnia, ha vége ennek az őrületnek, mert sokan megnézik a nadrágos néger nőt mellette. Crane figyelmezteti Abbie-t, Franklin reakciója kiszámíthatatlan lesz, akár még tömlöcbe is kerülhetnek.

5.png

Ehhez képest Franklin mosolyogva hallgatja, hogy mit hoz a jövő, mennyi találmánya valósult meg, illetve ő lett a 100 dolláros arca, míg Jefferson csak a 2 dollárosé. Crane türelmetlen, elég a beszédből, de Franklin leinti. A hölgy 200 évvel későbbről jött, minden, amiért most küzdenek, azt Abbie képviseli, sőt mi több, hisz az ifjú hölgynek. Angliában hallott a John Dee-féle varázskönyvről, még a leggonoszabb varázslók is félnek az időutazástól az ismeretlen következmények miatt. Crane beszámol, hogy egy hölgy fenyegeti őket és az akciót, egy boszorkány lenne az, Franklin elküldi Crane-t valamiért, hogy négyszemközt legyen a lánnyal. Nem mondta meg a boszi nevét, miért? Katrina az, nála van a könyv, a fia jövőbeni halála teljesen megzavarta az agyát. Abbie felfedezi a műtőasztalon a halott katonákból áll Franklinsteint, a lény nagy segítség volt, köszi. Franklin nem csevegne tovább, van egy terve, nem a varázskönyvet fogják visszaszerezni, nem is Katrinával küzdenek tovább, hanem visszafordítják a varázslatot. Abbie visszatérhet a saját korába, és minden, ami Katrina érkezése óta történt, megsemmisül, de az idő rövid. A Fredericks-birtokra mennek, vagyis Abbie találkozhat Grace Dicksonnal. Abbie-ben felébred az őszinte énje, beszélni akar Crane-nel Katrináról, a jövőben is őszinték egymáshoz, most is így kéne tenni. Franklin megtiltja, ő jobban ismeri ezt a Crane-t mint Abbie. Crane is visszatért, meglepődve hallja, hogy a párosnak lett egy terve.

6.png

A tervet egy vihar szúrja el, kintről lovak dühös fújtatása hallatszik, éles villámlások szelik át az eget, az ajtón pedig betör a Lovas. Crane nekiront a Lovasnak, addig Abbie a fegyvereket kapja elő, Franklin pedig a bombát keríti elő. Abbie a lövéseivel eltalálja a Lovast, viszont ez a kis szünet pont arra elég, hogy a Lovas lefejezze a bombát dobni készülő Franklint. A bomba robban, a pince romokban, Crane sokkos a mentora halála miatt, a Lovas megszökik. Abbie újra börtönben van, Crane dühöng, felmérhetetlen károk érték az országot, a francia kapcsolatok lehet tönkremennek, az irányelvek, amik alapján az országot vezették volna, minden oda lett, csak mert Abbie kihasználta Franklint és egy hesseni gyilkossal megölethette. Ez nem igaz, a Lovas őket kereste, mert ők ketten azok, akik felvehetik a harcot a Lovas ellen, mert ők társak. Társak, mindig erről papol, ha így van, miről beszélt kettesben Franklinnel? Rendben, csak higgyen neki, bár nem szívesen mondja el. A boszorkány, aki üldözi őket, Katrina. Crane hallani sem akar többet, Abbie lelke a pokolban fog kínlódni, Abbie még bedobja a Katrina terhes dolgot is, de Crane kimegy a cellából. Viszont még hallja Abbie kiabálását, hogy keresse meg a mobilját, a pin kód Crane születési éve és nézze meg benne a közös képeiket.

7.png

Crane Sutton ezredes előtt felelhet, az újabb parancsmegtagadás miatt a legfontosabb diplomatájukat elvesztették. Crane-t felmenti a szolgálat alól, örüljön, hogy nem az akasztófára küldi. Crane hazatért, Katrinát keresi, de senki nem válaszol, az asztalon csak varázslatokhoz szükséges növénykéket talál. Katrina is megjelenik, hűvös puszival üdvözli urát, aki épp a legrosszabb napjáról számol be. Egy nő miatt történt minden, Katrina élénken érdeklődik iránta, és közben pillantásával a kést bűvöli. Közben Crane-nek eszébe jut, hogy a virágokat a szüléskor szokta használni a felesége, nem neki lesz, a szomszéd hölgy fog szülni. De mi is van a hölggyel, talán segíthet rajta... Katonák törnek rájuk, Crane-t Washington tábornokhoz viszik, sürgős kihallgatásra. Crane észreveszi az asztalon a varázskönyvet, csak hadd búcsúzzon el a feleségétől, de a parancs azonnali indulásról szól. Crane megy is, viszont ő még elmenne valahova, azonnal megy a tábornokhoz utána.

8.png

Crane a börtönbe megy vissza, a rab személyes tárgyait kéri. A foglár nyugodtan rábízza, vigyen, amit akar, a nő még itt van, de Sutton még beszélni fog vele. Közben Abbie is a menekülését intézi, egy ócska szöggel próbál kijutni. Crane Abbie őrdöngős telefonjával játszik, vicces, ahogy a képernyővédelem Csúsztassa fel! felirata megjelenik, ő az asztalon csúsztatja fel a telefont. Abbie korábban elárulta neki a pin-kódot is, begépelgeti a születésnapját, most már csak a képeket kell megtalálni. Abbie szabadulását Sutton akadályozza meg, jó nagy verés néz ki a lánynak, mert megölte a háború egyik vezérét, közben Crane megnézi a 21. századi videójukat, végre rájön, hogy a lány igazat mondott, Abbie pedig a 21. századi harcmodorral eszméletlenre veri Suttont. Crane pont jókor érkezik a lányhoz, őt akarta volna megmenteni, de úgy néz ki Suttont kellene. Crane hisz neki, Abbie és ő barátok, nem csak harcostársak, azonnal a Fredericks-birtokra kell menni. Az alagutat javasolja, Abbie rávágja, hogy tud róla, az út egy részét ott tehetik meg.

9.png

A páros már az erdő útjait járja a birtok felé, Crane-nek még mindig nehéz feldolgoznia, hogy mi is a helyzet Katrinával. A jövőben is nehéz volt, Katrina sokszor segített rajtuk, de más az a Katrina akit ő feleségül vett, és az, aki visszatért az időben, ég és föld a különbség közöttük. A tábori kórházban Katrina Suttont ápolja, a kémről érdeklődik tőle. A férfi karját Abbie megkarmolta, ott van tőle egy kis vér, amivel Katrina megtalálhatja őt, Fredericks-birtok. Sutton persze nem érti, hogyan jött rá erre a nő, de a válasz egyszerű, boszorkány, és megöli az ezredest. A birtokon ekkor az ős és a sokadik ük leszármazott javában ismerkednek, Grace sokkal könnyebben fogadja, hogy Abbie a jövőből jött és a Tanúságról is tud. Abbie elmondja, hogy Franklin javasolta őt segítségnek, hogy visszafordítsanak egy varázslatot. Valóban létezik ez a bűbáj, nagy energiákat igényel, többek között a házat védő varázslatok ereje is csökkenhet, de ha sikerül, Abbie visszatérhet oda, ahol és amikor az időutazó varázslatot kimondták.

10.png

Grace készíti a bűbájhoz szükséges kotyvalékot, Abbie pedig megköszönheti neki a naplóját. Az édesanyjának, Jennynek és neki is nagy segítség volt. Grace remélte, hogy így lesz, bár az a legfontosabb, hogy jó kezekbe került az öröksége. Kint újból villámlik, megérkezett a Lovas és Katrina, Crane fog velük megküzdeni, addig a hölgyek elvégezhetik a varázslatot. Crane vállalja a kockázatot, ha meghal, ők így is, úgyis nagyobb gonddal szembesülhetnek, ha viszont sikerül, akkor a jövőben biztos látják egymást. Abbie egy öleléssel búcsúzik, Grace pedig megkéri, hogy lapozza fel a naplója utolsó oldalait. Üresek, mert Abbie-re várnak, hogy megtöltse őket, mert fontos harcok várnak rá. Katrina kint elég egyszerűen levette a védőbűbájokat, a Lovas mehet Crane-ért. Abbie az ablakból nézi a küzdelmüket, menne segíteni, de Grace nem hagyja. A por kész, Abbie olvassa fel a bűbájt. A bűbáj hatására minden megmerevedik, Katrina kint jajong, Abbie újra a forgószélben találja magát, minden, ami eddig történt gyorsított lejátszásban villan be előtte. Kitörlődtek az új események, minden úgy történt, ahogy kellett. Crane lefejezte a Lovast, Katrina elaltatta őt, 200 évvel később a modern Álmosvölgyben ébredt.

A bűbáj hatásos, Abbie és Katrina is visszatért a régi városházára, vagyis ott vannak, ahonnan eljöttek. Katrina dühöng, ő helyre akarta hozni a dolgokat, de Abbie keresztülhúzta a számításait. A varázskönyv egy fojtogatóbűbáját mondja ki Abbie-re, Crane közben észbe kap, és a késért nyúl, de Katrina vele is törődik, a kést kiüti Crane kezéből és megszerzi magának. Crane így nekiront Katrinának, a varázskönyv kikerül a nő kezéből, Abbie fellélegezhet, Katrináék pedig birkóznak. Egyszer csak egy szúrás hangját lehet hallani, Katrina pedig összeesik. A nő szellem Henry/Jeremyt látja maga előtt, őt szólongatja az utolsó erejével is. Majd lassan lecsukja a szemét és meghal, ő is ugyanúgy elporlad, ahogy a fia is tette a halála után. Abbie próbálja azzal vigasztalni Crane-t, hogy nem volt választása, de Crane-nek bizony volt, ahogy mindannyiuknak megvolt a maga választása. Crane felveszi a varázskönyvet, leteszi az asztalra, és meglepetésre befut Jenny és az immár Henry mentes Irving is. Abbie szavai szerint ennek a résznek már vége, viszont a háborújuk még nem ért véget, Grace szerint még nehezebb csaták várnak rájuk. Jenny néz nagyokat a Grace-re, hosszú mese lesz. A csapat összeszedi magát, és elindul kifelé, Crane még utoljára visszanéz oda, ahol meghalt a felesége, Abbie kérdi tőle, hogy készen áll-e. Crane kihúzza magát, igen, készen áll. Ezzel véget is ért második évad, elég hullámzó teljesítményt nyújtott a sorozat. Mindenesetre a harmadik etapot berendelték, várok mindenkit akkor is. Köszönöm az egész évados figyelmet!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.09. 21:34:29

Imádtam most is a hogyvoltjaid, maradok továbbra is a fanod. Én nem éreztem hullámzónak az évadot, minden egyes részen csattogva-füttyögve izgultam. Az évadzáró különösen imádós volt: Nnna -mondom magamban, és még a szemgolyóimat is forgattam-, Abbey a 18. században, ebből mi lesz?! BUNYÓ!!!!
Romantikus énem (amúgy nincs ilyenem, csak menőzök ezzel a szókifejezéssel) folyton azon molyolt magában két akció között, hogy vajon Abbey és Crane össze fognak-e jönni majd vmikor, és ha IGEN, azt hogyan oldanák meg Katerinával. Hát nem kiiktatták??!! Várjuk együtt a 3. évadot :)
Egyszóval köszikösz, egy élmény volt olvasni téged :)
(biri, a kroki, aggyisten)

Szencsike 2015.04.10. 14:13:56

@Szent Borzadály: Köszönöm, várlak máskor, máshol is :D
Nekem az utolsó két rész tetszett, ha többi is ilyen lett volna, nem mondtam volna semmit :) De remélem a harmadik évadra már összekapják magukat.
Ezen a Crane-Abbie ügyön, mókás lenne ha összehoznák őket :D

2015.04.11. 07:13:42

@Szencsike: Igen, láttam, hogy az Empire is a tiéd, örültem is, azt is nagyon szeretem, a Nagyasszony fergeteges benne :)

Szencsike 2015.04.12. 12:03:28

@Szent Borzadály: Szerelmes lettem Empire-be, imádom :)
süti beállítások módosítása