Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x17 - Ébredés

2015. március 31. 13:00 - Szencsike

Könyvesboltban kezdünk, Crane barátunk szembesülhet azzal, hogy az időutazással kapcsolatos irodalom igen gazdag, sőt, népszerű téma, lásd Doctor Who. A boltos hölgy azt a listát böngészi, amit Abbie adott le neki, kellene néhány könyv, mindegyik csupa átlagos témájú, olyanok, ami a Tanúsághoz kell: Énoch könyve, Démonok hierarchiája stb. De jó lett volna elhozni néhány könyvet a Fenestellából, mi?! Kettesben már megy a sajnálkozás, hogy kár volt megsemmisíteni a bunkert ott minden volt, ami a küldetésükhöz csak kellhet. Így viszont a saját becsületkódexük és tudásuk szerint kell játszani, egymásban maximálisan megbízva, háttérbe szorítva minden más kapcsolatot. Crane kicsit keserűen ismétli meg ezeket, hisz Katrina és a fia a minden más kapcsolat kategóriás.

1.png

Ugorjunk néhány átlagemberre, egy hölgy és a párja a kávézóban, a férfi bevallja, hogy minden pénzüket eljátszotta kártyán, a nő kétségbeesik. Egy biciklist elüt egy autós, a kocsis dühöng, a bicajos a fejét fogja, egy temetésen egy fiatal lány szomorkodik. Valami rossz rezgés van a levegőben, az említetteknek (a kávézós hölgy, a bicajos, a fiatal lány) a szemük elfehéredik és harangszó szól. A hölgy szétroppantja a poharát, és fojtogatni kezdi a férfit, a nyakán egy véres kéznyommal, a bicajos áramütéssel intézi el a kocsist, a lány a halott hozzátartozója nevében szólal meg. Egy harangot ábrázoló szobor mellől Henryt látjuk, John Dee-féle gonosz mágiát tartalmazó könyvéből olvasta fel a zavart keltő szöveget. A rendőrségen Abbie kapta meg az ügyet, semmi különös, csak egy lány a halott apja hangján beszélt például. Jenny siet hozzájuk, baj van, Irving kamuzott, ő maga vallotta be és elmeséli mit kért tőle a parancsnok. Jenny sztorija felülírja Abbiék programját, Jenny mindenáron vissza akarja hozni Irvinget a gonosztól. Crane ötlete szerint a gorgó fejét kell használni, meg be kell vetni egy kis alkímiát és megoldható a dolog. A levágott fejet az a tároló őrzi, amiben a Lovas fejét is őrizték, mintha lenne másik ilyen szerkentyűjük, szúrja be Jenny.

Abbiék dolgoznak, először a kávézós esetet vizsgálják, a tanújuk szavahihetősége kérdőjeles, hisz egy fél üvegnyi bort megivott korábban. Crane-nek az a furcsa, hogy ezzel egy időben volt az elektromos vezeték túlhevülése, vagyis ez a bicajos esete. Mindegyikük helyi lakos, változatos korúak, és nem emlékeznek arra, amit tettek. Crane következtetése szerint mindegyik esettel már találkoztak, mert a természetfeletti erők a ludasak. A síron túli hang Andy Brooks esete, az áramos Serilda, és Solomon Kent a véres kéznyom. Vagyis valamilyen módon varázserejük lett, és az egyetlen közös bennük, hogy harangszóra emlékeznek, ahogy átváltoznak. Az út a harangszoborhoz vezet, ez az amerikaiak számára fontos Philadelphiában található Szabadság Harangjának a másolata, ugyanaz az anyag, ugyanaz a stílus, ezt Crane is megerősíti, igaz az eredetiben anno még ő tett egy kisebb kárt. Erről az ügyről még Abbie is tud, de Crane-ről fogalma sem volt.

3.png

Akkor a harang, az eredeti 1846-ban sérült meg, hogy lehetett ott Crane? Sokan készítettek ilyen Szabadság harangot, 1773-ban az első harang egy szabotázs fontos eleme volt. Flasback, Washington tábornok megbízta Crane-t, hogy semmisítsen meg egy ládát, amit a londoni Axminster haranggyárból küldtek. Crane elterelte az őrök figyelmét, láda stimmelt, benne a harang, saját kotyvasztású lőpor odatéve, őrök figyelme elterelve egy bábkatonával, láda felrobbant. A jelenbeli következtetés az, hogyha a harangot beindítják, akkor bárkiből elő lehet csalni a gonoszt. Boszorkányság a fő gond, Katrina segíthetne. Ezzel csak az a gond, hogy a Solomon Kent eset óta a nő eléggé zárkózott, távolságtartó lett. Lássuk Katrinát, vérmágiával próbálja megkeresni álmában látott fiát, de Henry mágia nélkül is eljön hozzá. Örül, hogy anyu a vérmágiát, vagyis a gonosz varázslók bűbáját használja, hisz ezzel anyu is csak erősödhet. Henry azért álmában kereste meg őt először, mert félt, mit reagálna rá. Mit reagált volna, Henry a fia, örül, hogy él. Igen, él, Moloch halálát is csak miatta követte el, mert közös a végzetük.

4.png

Abbiék ötletelnek tovább, a harangok fontos rituálék részei voltak. Crane felfedezi, hogy az Axminster haranggyárnak egy pogány szimbólum a jele, ébredést jelent, előhozza a mágikus erőt mindenkiből, akinek vannak boszorkány/varázsló felmenői. Ugye Crane idejében egy komplett varázsgyülekezet élt Álmosvölgyben és környékén, sokak leszármazottjai itt élhetnek, vagyis ez nagy gondot okozhat. A harangot meg kell semmisíteni, C4-es már nincsen, de sebaj, Crane el tudja készíteni ugyanazt a lőport, amit 1773-ban használt, ha megkapja a megfelelő hozzávalókat. Fredericks-birtok, anya és fia ide jöttek, egész kis pofás lett a hely, mindenhol virágok, ki van takarítva, már nem az a sötét, depis hely, mint Moloch ideje alatt. Katrina még nem teljesen bízik a fiában, aki megmutatja John Dee könyvét. A könyv csupa rosszat jelent, bárki is birtokolja, az csak pusztítani fog, legalábbis Katrina elmélete szerint. Henrynek már nem kenyere a pusztulás, ő a népüket akarja feltámasztani, vagyis visszahozná a boszorkányokat, varázslókat. Reggel is megpróbálta, de csak hárman hallották meg a hívó szót, ők is pár pillanatra. Mivel Crane csak ember, Henry sárvérű, ezért ő nem elég erős ehhez, csak egy tiszta vérű boszorkánnyal lehet beteljesíteni a rituálét. Ha Katrina megszólaltatja a harangot, Álmosvölgy minden leszármazottja hallani fogja, lesz egy olyan gyülekezetük, ami a világon a legerősebb lehet, senki nem szállhat szembe velük. Katrina mosolyog, mintha tetszene neki az ötlet, viszont Henry ítélete szerint apu ebből teljes mértékben kimarad. Ezt csak ketten vihetik véghez.

5.png

A barkácsáruházban nagybevásárlás zajlik, érdekes, minden megvan, ami egy homemade lőporhoz kellhet. Crane kovakövet és acélt venne, szegény árufeltöltő nem is tudja, mit beszél, Abbie segít, gyújtósnak való kell. A terv az, hogy a város főterét nem verhetik szét, de ha a harangot lecipelik az alagútba, ott tudnak robbantani. Crane tud egy titkos bejáratot egy titkos alagúthoz, ott lehetne robbantgatni. Immár a haranggal és Jennyvel együtt törik be a titkos bejáratot, viszont egy probléma is megjelent. Irving egy távcsöves puskával vadászik rájuk. Jenny vállalja be őt, addig tesóék robbantsanak. Jenny tűzpárbajba keveredik Irvinggel, aki tudta, hogy a lány itt lesz. A családja rejtekhelyét akarja tudni, de Jenny nem adja ki őket, hisz akkor Irving se istent, se embert nem ismerve utánuk menne, ami katasztrófa lenne. Jenny kivárja a megfelelő pillanatot és egy sorozatot ereszt Irvingbe, de a férfi nem hal meg, sőt, a szeme teljesen elfeketedett. Jenny rosszat sejtve menekül inkább.

6.png

Abbiék a harang becipelésével vannak elfoglalva, irdatlan nagy dög, alig mozdul, viszont felbukkan Henry és Katrina. Crane azt hiszi, hogy Katrina fogoly, ezért akarja, hogy a fia engedje el őt, viszont a nő egyáltalán nem akar menni. Sőt, teljesen megváltozott, csak a boszorkányok felélesztése a célja, hiába mondja Crane, hogy ne bízzon a fiában, ez az ő küldetésük. A nő állítása szerint maga Washington ígérte, hogyha a helyi boszorkánygyüli segít nekik, akkor nem kell többé elrejtőzniük, de Washington nem tartotta a szavát, ők pedig a jogos jussukat követelik. Nem, nem lehet, Katrinából csak a bűntudat beszél, amit Henry miatt érez. De ő és Henry sosem voltak ennyire közel egymáshoz, sosem tartozott igazán a halandók közé, sosem tartozott Crane mellé és egyáltalán nem tartozik ebbe a korba sem. Nos, ha Katrina valóban így gondolja, akkor legyen így, viszont a harangot nem adják. De igen, Katrina ereje hamarosan megerősödik, a boszorkányok pedig visszatérnek. Egy fénygömböt dob a páros elé, akik az alagútba vetik magukat előle, Henry befalazza a bejáratot.

Az alagútban kóvályogva Abbie próbál egy kicsit reményt önteni Crane-be, Katrinát talán elvarázsolták. Nem, Katrina simán Henryt választotta és néhány óra múlva megkongatják a harangot. Crane is belátja, hogy most nem habozhat többet, Henry az oka mindennek, ha őt elintézik, minden hozzá köthető gonoszság eltűnik. Vagyis Irving is bajban lesz, akit épp Jenny üldöz, remélhetőleg a kishúg is túléli a kalandját. De a harang a fontos, hova vihették? Fredericks-birtok kilőve, az túl egyértelmű. A Crane által 1773-ban elpusztított harang a városházára tartott, vagyis ott kell keresniük őket. A régi városháza épülete le van zárva, el van falazva, ahhoz, hogy bejussanak és robbantsanak, sok fegyver kell. Az említett helyen a gonoszok örömködnek, milyen jó helyet választottak, Katrina nosztalgiázhat, a régi gyülije itt tartotta a találkozásokat. Ez a kis elgondolkodás Henrynek is feltűnt, csak nem visszatáncol a kedves mama? Nem, sőt, egyre erősebb a hite abban, hogy ezt kell tenniük. Egyre erősebb a hite Henryben, akit nagy butaság volt elhagyni, de Henry most visszaadta neki a lelkét. Az egymásra találás szép pillanatait egy lövés szakítja meg, kintről Crane ordít Henrynek. Kitartó ember, Henry intézi Crane-t, Katrina készítse elő a rituálét.

8.png

Az alagútban Irving kutat Jenny után, a lánynak iparkodnia kell, hogy ne találja meg őt. Henryék a nyílt utcán bonyolódnak még csak szópárbajba, Abbie kocsival érkezik, nála is fegyver van. Henry elkezdi osztani Crane-t, gyáva ahhoz, hogy a saját fiát ölje meg. Cáfolandó, Crane lő egyet, de a töltényt Henry megállítja. Újabb szónoklat, Crane elhagyta őt címmel, de Crane pontosít, nem hagyhatta el őt, mert azt sem tudta, hogy a világon van, Henryből csak a sértett gyerek beszél. Henry mögül Abbie támad a kocsival, el akarja ütni Henryt, de Katrina megakadályozza, megállítja a kocsit és felrobbantja, Crane a hadnagyáért ordít. A kocsiból kirepülő repeszdarabok egyike felsebzi Henry arcát, aki Crane Tanúpárját hiányolja és elmegy az égő kocsihoz megszemlélni a hullát. Crane Katrinát gyalázza, olyan döntéseket hozott, amelyekkel ő képtelen megbékélni. Még a Purgatóriumból is kihozta a nőt, mégis hátba támadta a cselekedeteivel, megérdemli, hogy visszatérjen oda. Katrinának döntéseket kellett hozni, ez az ő útja. Henry a kocsit figyeli, ám van valami furcsa, nincsen benne hulla. A kocsi pedálja le volt nyomva, úgy száguldott, Abbie nem ült benne, vagyis Henryék aggódhatnak a harangért.

9.png

Bizony, Abbie a Crane-féle lőport helyezi el a harangon, ám Henry egy varázsütéssel messzire löki őt onnan. Ugrás az alagútba, Jenny eljutott a rejtekhelyig, ahol a gorgófejet őrzik, Irving a zárt ajtóba fut bele. Jenny az ablak mögül figyeli Irvinget, aki továbbra is a családját akarja. Csak bántani fogja őket, nem mehet a közelükbe. Irving Jennyt, Abbie-t, Crane-t hibáztatja a helyzete miatt, csak kihasználták őt. Érdekes, hogy Jenny néha rápillant a gorgó mocorgó fejére, de még nem mutatja meg Irvingnek, sőt bizonytalan lesz, mert Irving biztosan tudja, ha a harang megszólal, megtudja a családja mi van a vérükben. A városháza nagytermében, Abbie és Crane gerendához kötözve várják a végzetüket, Katrina és Henry már nagyban gondolkodnak, Álmosvölgy után már minden jöhet. A gerendánál nagyban ötletelnek, nincsen veszve semmi, mert a mágusok nem vették észre a lőport, Crane-nek van egy kovaköves pisztolya, Abbie-nél van egy szerszám, amivel kibogozhatják magukat. Viszont Henryék megszólaltatták a harangot, az álmosvölgyi boszorkányok ébredeznek, köztük a könyvesboltos hölgy, illetve Irvingné Cynthia is, hoppá.

10.png

Abbiék kötele elvágva, mivel Henry képes megállítani a golyót, őt is célba kell venni. Crane szerint Henry már nem a Halál Lovasa, vagyis halandó. Abbie lőjön a harangra, Crane elintézi Henryt. Crane háromja után rálő a harangra, de Henry megállítja a lövedéket, majd kilép Abbie és rálő Henryre. Pont a gyomrán találja el, a mágikus sebe mágikus tűzzel ég. A harang nem robbant fel, viszont elhalkul, már senki nem is foglalkozik ezzel, Katrina sírva telepszik le a fia mellé, Abbiék döbbenten figyelik Henry haldoklását. Crane is a fia mellé ül, aki még mindig a gyüli életre keltésére biztatja az anyját, viszont legalább az igazi nevén nevezve, Jeremyként halhat meg, jobban mondva porlad el. Irving megérzi Henry halálát, a gonoszt, ami eddig uralta őt, fekete füstként hányja ki, Jenny habozik pár pillanatig, de leteszi a gorgófejét, és boldogan öleli magához a lassan, de biztosan észhez térő Irvinget.

Vissza a városházára, Katrina gyűlölettel teli pillantása önmagáért beszél, Crane hiába mantrázza neki a „Nem a te hibád” szöveget, Katrina meg sem hallja. Vagyis meghallotta, de ő már tudja kinek a hibája. A mágikus erejével Crane-t kezdi fojtogatni, minden rossznak ő a forrása az életében, sose kellett volna megmentenie a Lovastól, miatta nem lehettek együtt a fiával, bár hagyta volna meghalni őt. Katrina fogja a varázskönyvet, és kántálni kezd egy igézést. Egy mágikus forgószélszerűség jelenik meg, Abbie kap észbe először, ráront Katrinára, de ő is bekerül a forgószélbe és mindkét nő eltűnik. Abbie valahol az erdő mélyén tér magához, Katrina után ordít, előveszi a mobilját, nincs térerő. Valamerre el kell indulni, egy egész széles útra ér ki, ez földút, és hamarosan egy lovaskocsi hajt el mellette. Ez ugyanaz az út, ahová Crane a sorozatkezdő első részben is eljutott, csak az aszfaltozott út, ott is van a tábla nem messze Abbie-től, Álmosvölgy, lakosság 1400 fő. Katrina a hadikórházban tért magához, ő azonnal vágta a helyzetet, egy időutazó bűbájjal jutott ide (Solomon Kent is ezt idézte volna meg), háborús sérülteket hoznak sorban, ő viszont a hasához kap, Jeremy fogantatása előtt vagy után járunk-e még nem tudni, de anyu fix, hogy nem hagyja el őt többé. Abbie ekkor a főtéren szemlél egy hirdetőtáblát, a dátuma szerint 1781-ben járunk, az emberek pedig bizalmatlanul méregetik a fura ruhás, néger nőt. A katonák is megállítják ők, egy ócska rabszolgának nézik, zsuppolják is a dutyiba. Abbie persze összerakta magának, amit kellett, egyvalakivel akar beszélni: Ichabod Crane századossal.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása