Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x16 - A felszín alatt

2015. március 26. 11:00 - Szencsike

Három derék munkásemberrel kezdünk, egy alagút útvonalát kell ellenőrizniük és felderíteniük. A falban felfedeznek egy hasadékot, ami egy titkos folyosóra vezet, ami egy csapóajtóval lezárt, újabb alagutat rejt. Nem különösebben lelkesek az urak a plusz munkától, de a fedelet felnyitják. Ebben az alagútrendszerben első pillantásra nincs lent senki. Előkerül egy kamerás mobil is, örök emlék lesz ez a felfedezés. Mikor a melósok jobban megnézik az alagutat, mindegyiküket elragadja egy rém.

1.png

Békés városkánkban Crane és Abbie egy múzeumhajóvá alakított 21. századi csatahajót tekintenek meg pihenésképp. Természetesen elmerengenek az élet dolgain, Crane beilleszkedett ebbe az új világba, ám a csodás memóriájának hála sok olyan emléke van, amit nagyon szeretne elfeledni. Ez a hajó is örök emléke annak, hogy küzdeni kell bizonyos dolgokért. Milyen szentimentális szövegelés, a saját csatájuk is szóba kerül, szerencsére Reyes parancsnok hívása véget vet a merengésnek, emberek tűntek el. A helyszínre érve Abbie ismerteti a helyzetet, három munkás, az alagutakat térképezték fel egy építkezés részeként, 24 órája jelentkeztek be utoljára. Mivel a párosnak van az alagutakhoz térképe, az ő kezükben lesz a munkások sorsa. Abbie meglát egy fotóst, arrébb tessékeli, de a tag már jó sajtóiparosként kérdezgeti az ügyről a lányt. Holttest nincs, mégis akkora a készültség, mintha egy hadsereget kellene kimenteni. A tag egyébként az egyik eltűnt rokona, így Abbie megígéri neki, hogy mindent megtesznek az elveszett tesóért és társaiért. A pasas nem veszi be Abbie szövegét, ez csak egy álca, hogy kíméljék a csalódástól az embereket. Szerinte túl gyanús, hogy három ember csak úgy eltűnik, ez Álmosvölgy, túl sok itt a rejtélyes eltűnés és haláleset. Abbie lassan rájön, hogy ő egy bizonyos Calvin Riggs, híres háborús újságíró.

2.png

Később már az alagutat járják, sehol semmi nyoma az eltűnteknek, se felszerelés, se ruha, semmi. Hiába ismerik úgy, mint a tenyerüket a lenti világot, valamit még ők sem tudhattak. Megtalálják azt a részt, ahol a melósok eltűntek, ott a felszerelés is, illetve a szakértő szemek felfedezik a boszorkányságra utaló jeleket és a különös lény karmolásának nyomait. Abbie aktiválja a melósok számítógépét, a radar egy kupolás épületet térképezett fel a rejtett alagútban. Crane agya működni kezd, csakis Thomas Jefferson alkotása lehet az építmény. Abbie megtalálja a mobilt, amin elindítja a videót, a melósok elragadásának néhány pillanatát látja, rajta jól kivehetően látszik a lény is.

3.png

Ugorjunk a kocsmára, Jenny iszogat magában, mikor letelepszik mellé Irving. A kettősügynökként funkcionáló jóbarát egy szívességet kér a lánytól. Néhány személyes dolga még mindig a rendőrség bizonyítékraktárában van, és nagyon szeretne oda bejutni, bár nem egészen törvényes úton lehet ezeket megszerezni. Hiába töltött ki minden papírt, csak húzzák-halasztják a cuccok kiadását, pedig neki nagyon kellenének, elege van a várakozásból. A jegygyűrűje különösképp, hisz jó úton jár, hogy megmentse a házasságát. Irving poháremelgetése közepette Jenny kiszúrja a férfi különleges jelekből álló tetkóját. Nem teszi szóvá, viszont ő lesz a szárnysegédje a gyűrű-akcióban. Eközben Abbie és Crane ötletel, mi is ez a rejtélyes építmény. Washington tábornok egy olyan épületet kért Jeffersontól, amiben a legtitkosabb dolgokat őrizheti, ennek megfelelő biztonsági rendszerrel. Fenestella lett a neve a kész épületnek, Abbie szabad fordításban földalatti páncélteremnek kereszteli. Azt viszont még Crane sem tudja megmondani, milyen titkos dolgok kerültek oda, de mesél egy kicsit Jeffersonról. Mentora és jó barátja volt a híres amerikainak, de valami történt és Crane kikerült Jefferson bizalmasainak köréből, de maga sem tudja, hogy miért. Ugyanolyan rejtély ez is, mint a Fenestella.

4.png

Abbie keres, kutat, valahol már hallotta a kifejezést, ez lenne Grace Dixon naplója. Az okos könyvecskében feljegyzések vannak Jefferson és Washington közötti megbeszélésekről, 1777. januárjából. A Fenestellát elátkozott lelkek fogják védelmezni, de sok infó nincs ezekről a lényekről. A párosnak magának kell kiderítenie mit is jelent ez pontosan, így lemehetnek az alagút mélyére. Abbie ott megpróbálja elérni walkie talkien a melósokat, szerencsére élnek, sőt figyelmeztetik őt, hogy a lények már látják őket és rájuk fognak támadni. Jó végszó, tucatnyi lény tűnik fel körülöttük, ketten vannak ellenük, fegyverük alig, menekülni kell. Abbie időben kijut, Crane majdnem a lények fogságába esik, a létrán kapja el őt az egyik, de Abbie időben kihúzza őt a bajból. Kapnak egy nem várt leskelődőt, Calvin Riggs lelkesen fotózgatja Crane megmenekülését, a vaku fényétől megriadt a lény, így lehet őket elijeszteni.

5.png

Calvin dühösen magyarázatot követel, látta, mennyire beletörött a bicskája a párosnak a menekülésbe és állati hangokat hallott lentről. Nem kéne titkolózni, mert ő kész világgá kürtölni az eseményeket, felhívja az összes létező szerkesztő haverját, ha nem mesélnek neki azonnal. Sehol semmilyen különleges mentőcsapat, csak ők ketten, mi folyik itt? Abbie még hárít, nem akarja beavatni az újságírót a dolgokba, de mikor a férfi a tesója családját hozza elő, meggondolja magát, korlátozott hozzáférést ajánl a férfinak. Crane elhívja Abbie-t beszélni, nem tetszik neki, hogy itt van az újságíró. Abbie szerint ez jó taktikai lépés, a háborúban is felhasználják a sajtót, hogy irányíthassák a körülményeket. Különben is, Crane barátai hívták életre a sajtószabadságot, törődjön bele. Calvin mobilját Abbie lefoglalja és mennek vissza ötletelni.

6.png

Az archívumban a boszorkányjeleket tanulmányozzák, a fosztogatók szót olvassák ki belőlük. Ők lehetnek Washington titkos serege, de ezek nem emberi lények, sokkal inkább állatias természetfeletti hatalommal megtört lények. Már több száz éve ott éltek, igaz a melósok érkezéséig semmi nem zavarta fel őket a letompult állapotukból. A melósok is csak véletlenül keveredtek oda, elkapták őket és talán ezeknek a lényeknek a vacsorájaként fogják végezni. Vissza az alagútba, Calvinnek nincs kérdezősködés és mindenben követi Abbie utasításait, különben a testvére bánja. Eközben Irving és Jenny akciózik, első lépésként feltörik a bejutási kódot a bizonyítékraktárba, Irving megy be a cuccaiért, Jenny kint őrködik. Irving megtalálta a maga dobozát, bár a tartalma alapján kétséges, hogy valóban az övé lenne. Egy Moloch-hívő szekta cuccaiban turkál, mikor Jenny pisztollyal kéri számon, hogy miért veri át? Magyarázat helyett csak verést kap a lány, Irving elmenekül.

7.png

Az alagútnál Calvin kint marad, viszont a fotómasinája jó szolgálatot tesz. Crane egy spéci port szór a gép villanós részére, Calvinnek persze nem tetszik, hogy tönkreteszi a gépét, de nem ellenkezhet. Crane beindítja a gépet, a vaku folyton felvillan, a lények elhúzódnak az éles fény elől, így Abbiék lemászhatnak. Eljutottak a Fenestella bejáratáig, de ott már lények tucatjaival kell megküzdeniük. Nagy szerencséjükre az ajtó kinyílt és beugorhatnak az építménybe. Ott viszont maga Thomas Jefferson vár rájuk, épen és egészségesen. Crane boldogan üdvözli őt, az elnök szintén barátsággal köszönti a régi mentoráltját, de mégis hogyan lehetséges ez? Jefferson úr alkotott egy természetfeletti energiákkal működő kockát, egy boszorkánygyüli adta hozzá az energiát és így létrehozta a saját hologramját. Crane lelkesen húzogatja a kezét a szellemképen át, Jefferson morcin le is állítja, nem kéne tiszteletlenkedni. A kép megőrizte az igazi Jefferson minden emlékét és tudását. Abbie is bemutatásra kerül, aki a lent ragadt melósok kimentését említi Crane szintén e küldetésben kéri a derék elnök segítségét. Ám sajnálatos módon Jefferson nem tud rajtuk segíteni, sokkal fontosabb az, hogy megmutathassa, nem hiába őrizgeti a Fenestellában lévő titkos dolgokat a két Tanúnak.

8.png

A bizonyítékraktárban Jenny és Irving újra egymásnak eshet, a férfi szerencsére leállítja a lányt, és elmagyarázhatja a miértet. A lelke kettéhasadt, egy rossz Frank uralja őt. Mielőtt meghalt volna, elment Henry birtokára és egy könyvben megtalálta az átmeneti megváltás rúnáját, magára vette azt, és ettől kapta a tetkókat. Ezzel verhette át Katrinát, így nem tudta megmondani, hogy Frank Irving valójában gonosz. Viszont a rúna hatása hamarosan véget ér, és rossz Frank lesz belőle. Henrynél mást is talált, egy füzetet, benne pénzügyi tranzakciókkal, amik Henry és a klub között valósultak meg. Irving egy pendrive-ot ad Jennynek, ezen különböző számlák hozzáférési adatai vannak, adja át Cynthiának, ő és a kislánya kezdjenek belőle új életet. Ennek ő már nem lehet része, Jenny pedig megígérte, hogy segít neki.

9.png

Jeffersonnál a Tanúk ítélete az, hogy az elnöknek a három melós kiszabadításában kell segédkeznie. Crane kérlelheti, de az elnök csak a Fenestella fontosságát emlegeti. Abbie drótokat vesz észre földön, olyan energia veszi körül őket, mint ami Jeffersont is létrehozta. Követi a drótokat, lejut a lények fészkébe, azok épp valami alvásfélében vannak, Abbie pedig meglátja a két bujdosó melóst, a harmadik társuk már halott, a lények felzabálták. Csak maradjanak, ahol vannak, Abbie vissza fog térni hozzájuk. Fent Jefferson egy könyvet ad Crane-nek, benne a végítélet leírásával. Abbie visszatért, ki kell menteni a melósokat, most ez a legfontosabb. Jefferson sajnálja, de a Fenestella titkát minden áldozat árán meg kell védeni, sőt, ha a két Tanú szeretné, akkor az itt lévő anyagokból kiderül minden számukra: miért pont ők, mi is a küldetésük lényege, és más fontos kérdések, amikre mindig is keresték a választ.

10.png

Crane-nek ebből az a legfurább, hogyha itt megvan minden, akkor miért titkolták el előle, 200 évvel ezelőtt? Jefferson a szent szöveget említi, addig nem lehetett erről beszélni, amíg a Második Tanú, vagyis Abbie meg nem jelenik, tehát mostantól válik számukra izgalmassá a küldetés. Jefferson átnyújtja nekik a Folio Immaculata nevű anyagot, ebben azoknak a személyeknek a kiléte rejtőzik, akik mint mentorok segíthetik a Tanúk küldetését. Ilyen volt Abbie-nek Corbin seriff, vagy Crane esetében Washington tábornok. Jefferson sajnálta is, hogy nem lehetett Crane mentora, mert kedvelte őt. Sőt, egy kis flashbackben látjuk, ahogy Jefferson fogalmazgatja a Függetlenségi Nyilatkozat első vázlatát, Crane tanácsait követve. Ezzel a nyilatkozattal megváltoztathatják a nemzetük sorsát. Jefferson arca akkor komorul el, mikor Crane egy tervvázlatot ad neki, a barát könyvtárának átrendezésekor bukkant rá a képre, bizánci vázlat, ugye? Itt zárta ki Crane-t Jefferson a köreiből. A jelenben Jefferson a művét dicséri, ez a hely az ő számukra készült, Abbie már évszázadok óta ki lett választva a háborúra. Viszont a lány nem érti, hogy az egyik legnagyobb amerikai miért hagy ártatlan amerikaiakat meghalni? A két Tanú meghozta a döntését, megmentik a melósokat.

11.png

A fészekbe érve nagyon óvatosnak kéne lenniük, körül vannak véve az alvó lényekkel. A két melóssal kiegészülve olyan csendben próbálnak lépkedni, ahogy csak lehet, ám a lényeknek elég egy pillanat és felriadnak a legkisebb zajokra is. A melósok futnak az életükért, Abbiék hátramaradnak lényeket irtani. Épségben eljutnak a teremhez, Crane vethet egy utolsó pillantást holo-Jeffersonra, és menekülhetnek tovább a lények elől. Eljutottak a létráig, a melósok kimásztak, Calvin öccse ép és egészséges. Viszont Abbiéknek nehéz döntést kell hozni, a lények túl veszélyesek, vagyis el kell pusztulniuk, ezt pedig csak a Fenestella kiiktatásával tehetik meg. Abbie visszakíséri a felszínre a melósokat, Crane-re vár a feladat megoldása.

12.png

A villanófénnyel kiüti a lényeket, és visszatér a terembe, ott még vár rá két lény, ám az utolsó nyílvesszőket is kilőtte, de mivel ez pont a számukra készült hadiraktár, így baltával veri le a lényeket. Már menne az alagútba, de Jefferson lezárja a kapuját. Nem semmisítheti meg, hisz ez az övék, olyan infók vannak itt, amelyekkel háborút lehet nyerni. Crane meggyőzi az elnököt, hogy a lények sokkalta veszélyesebbek, mint amennyire hiszi. Azt a világot fenyegetik, amit Jeffersonék létre akartak hozni. Most három ember került fogságba, fent több millióan élnek. A tudás, amit Jefferson képvisel, sosem fog elveszni. Jeffersonra hatnak Crane szavai, hisz a régi barátjában, őt is az ország alapítói közé sorolja, jó kezekben tudja a nemzet sorsát. Megmutatja hová tegye a bombát, Crane elbúcsúzik a régi barátjától, ezúttal úgy tűnik végleg (komolyan, nem lehetne felkapni néhány cuccot és magával vinni?) és eszeveszett rohanásba kezd, hogy kijusson az alagútból. Abbie a robbanás előtti utolsó másodpercekben húzza ki őt, lezárják a csapóajtót, de a robbanás ereje még így is sokkoló. Abbie és Crane így robbantotta fel a Függetlenségi Nyilatkozat kiötlőjét, igaz ő maga is ragaszkodott hozzá.

13.png

Később, már a sérült melósok kórházba szállítása zajlik, Calvin Abbie fedősztoriját egyáltalán nem akarja elhinni. Egy veszett állat ragadta el őket, kiszáradtak, ettől hallucinálni kezdtek, így nem lehet megmondani, hogy az, amit láttak lent, igazi vagy csak a képzeletükben zajlott. Calvin kénytelen ezt megírni, ha jót akar mindenkinek, hiába buzgólkodik benne az igazságvágy, meg egyéb újságíróknak fontos eszmék, ez a sztori és pont. Egyszer, talán ha úgy alakul, az emberek készen állhatnak arra, hogy megtudják mi is történt valójában, de az nem mostanában lesz. Addig pedig Abbie dönt mindenről. Calvinnek bele kell nyugodnia a döntésbe, beszáll a tesója mentőautójába és utolsó Abbie-hez intézett szavai szerint a lány csekkolja a leveleit. Calvin egy „Bízz bennem, nem adom ki a forrásaimat” levelet küldött. Jó arcnak tűnik a srác, maradhatott volna.

14.png

Másnap reggel, tóparti ház, Katrina ébredezik és az ágya mellett ott ül kis-nagyfia, Henry. Katrina túlesve a látogatás sokkján, hallhatja mi is volt Henryvel. Molochot megölte, mert rájött, hogy csak bábu volt a szemében. Nagyon messzire ment ezután, hogy átgondolja a dolgait, de most már tudja, mit kell tennie. Molochot Katrina miatt ölte meg, hogy ők ketten elkezdhessék a közös munkájukat, a hozzájuk hasonlóakért (értsd varázslók, boszik és egyebek). Katrina kap egy szál fekete rózsát, Henry olyan erősen szorítja kezét, hogy a rózsák megvágják a nő tenyerét. Erre Katrina felébred, ez csak egy álom volt, igaz, a rózsa és a vérző tenyér nagyon is valódiak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása