Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x05 - A dzseki

2015. március 23. 17:08 - Hoppancs

Christy egy reggelen látszólag le akar feküdni hites urával, de mire beindulna az akció, meggondolja magát. Ben napja így mégsem indul jól, és hamarosan egyedül marad a gondolataival, amelyek jelenleg a rejtélyes részeg hívás körül járnak. Elköszönés előtt még kialakul némi értelmezési vita azzal kapcsolatban, hogy volt-e szex, az ügyféllel (?) vidáman telefonálgató nej azonban rövidesen jegygyűrűjét hátrahagyva libben tova. Az Abbyvel vásárolni induló Ben felfedezi az út szélén egyedül bóklászó autista fiút, Mattet, és rögtön a segítségére siet. Az érintett ezt inkább zaklatásnak veszi, ezért elkezd befelé rohanni a – mostanában nem túl jó pr-ral rendelkező - erdőbe. Menekülés közben elhagy egy kék dzsekit (hoppá!), majd a kommunikációt szolgáló kütyüjét is a folyóba ejti. Bennek sikerül kirángatnia a vízből, mielőtt a pánikszerű keresgélés közepette megfulladna, majd miután gyanakvó pillantást vetett a földön heverő ruhadarabra, máris újra futhat Matt után. Az esőtől még jobban kiboruló fiút már majdnem sikerül hazaterelnie, de végül csak szüksége lesz a nagy nehezen előkerülő anyjára is. Ben rákérdez Lisánál a dzsekire, de nem tud meg sokat. „Matt szeret gyűjtögetni, bocs, ha elvette valamidet”, veti oda a nő, mielőtt az orrára csapná az ajtót.

bscap0000_10.jpg

A potenciális bizonyíték persze felszívódik, mire Ben visszaér az erdőbe, a jó Cornell pedig nehezen leplezi, mennyire nem hatódott meg a misztikusan fel- majd eltűnő véres tárgy történetén. Kevin is kellemetlenkedik, ezúttal azon van felháborodva, hogy ez a szemét gyerekgyilkos nem hagyta a folyóba veszni Mattyt. Újabb erdei túráján Ben összefut Matt tesójával, Tylerrel, aki hivatalosan nincs is a városban. A fiú nem tud semmit a dzsekiről, és arra kéri Bent, ne szóljon az anyjának, hogy cigizett. Állítólag nem zöldet. Cornellel ellentétben Bennek minden részben új kedvenc gyanúsítottja van, most éppen Tyler az, mert az öccsénél volt a dzseki, az anyjának meg sebes volt a szája, nyilván, mert valaki bántotta. Ja, és Dave információi szerint drogos is. Apjához hasonlóan Abby is persona non grata lett a helyi bulikon, hiába sütött finomat, nem engedik be a házba, ahol a többi gyerek mulat. A házigazda ráadásul elfelejti megkérni a lurkókat, hogy ne kukucskáljanak ki feltűnően, miközben ő éppen azt hazudja sajnálkozó mosollyal, hogy a zsúrt lefújták. Az indok a vásári lökdösődés, meg - kimondatlanul - az emberölési ügybe keveredett apa. A két kitaszított egymással kénytelen vigasztalódni, közben megbeszélik, hogy a tetteknek következményei vannak.

bscap0000_2_3.jpg

Christy autójára valaki a „bűnös” szót festette, ami kellemetlen, mert azzal jár az üzleti találkozókra. Ben nem akarja hívni Cornellt, de az asszony hajthatatlan. Miután egy cigit lelt a kocsi egyik kereke alatt, Ben ismét megpróbál beszélni Lisával, de a nő tagadja, hogy Tyler visszatért volna, és lerázza. Cornell szkeptikus arccal jegyzetelgeti Ben újabb információit a narkós gyerekről, meg a Lisáéknál zajló furcsaságokról, és a férfi már éppen megörülne a hirtelen támadt érdeklődésnek, amikor egy bizonyítékhamisító gyilkosról szóló tanmesét kap az arcába. Hiába, Cornell nem adja meg magát, főleg, ha pont olyan festékeket talál Crawfordék garázsában, amilyenekkel a vandálkodást is elkövették. Ben nagyobbik lányánál érdeklődik Tylerről, de Natalie nem tudja elképzelni, hogy a fiú erőszakos lenne. Még le sem csengett az autó-ügy, máris vérnek látszó nyomok vezetnek a Crawford-garázshoz, amelyet valaki viccesen telerakott elemlámpákkal, majd Ben nevében sms-ezett Cornellnek, hogy menjen oda. Ben a korábbi rongálások elkövetőjére gyanakszik, de a rendőrnő úgy véli, ez az akció kifinomultabb tervezést igényelt, mint a rágalmazó feliratok festegetése. Valószínűleg egy intelligens ember tette, aki nem nyilvános adatokhoz is hozzá tud jutni, úgyhogy nem árt vigyázni.

bscap0000_3_4.jpg

Christy folyton lepattintja férjét, aki Dave-vel agyal tovább a fejleményeken. A haver szerint Matt-tel kellene beszélni, még ha nem is könnyű. Jess leordítja Natalie fejét, amiért Vanessára hagyta Tommyt, és a G.I. Joe-t is segített eljuttatni neki. A lány a "gyereket csináltál az apámnak" érveléssel próbálkozik, de mielőtt hajtépésre kerülne a sor, Ben közbelép. Elmagyarázza Natalie-nek az epizód vezérgondolatát, miszerint vállalni kell a felelősséget. Biztos erre szeretné rávenni Tylert is, akit egy ideig hiába keresgél a feldúlt Lisa még feldúltabb lakásában. Matty sem szeretne nyilatkozni fivére hollétéről, majd miután hiába  kéri távozásra Bent, tombolni kezd, aminek során anyját is fellöki. Erre előkerül Tyler, hogy lenyugtassa. Ben a látottak hatására rögtön teóriát vált, most már úgy gondolja, Matt végzett Tommyval. Lisa biztos benne, hogy a fia csak saját magára veszélyes, és ha már nem lesz akkora zaj és felhajtás a környéken, őt sem fogja verni. Tyler egyébként ittas vezetés miatt bujkált, de már feladta magát, mert megunta.

bscap0000_4_3.jpg

Ben feltárja új elméletét Cornell előtt is, de nem arat vele sikert. Matt fél az esőtől, ezért nem lehetett kint aznap éjjel, ráadásul a GPS-követője szerint sem hagyta el a házat. Talán nem ártana befejezni a magánnyomozást, mielőtt még nagyobb gáz lenne belőle. Kiderül, hogy a firkáló Cooper volt, aki berágott, mert ne engedték Natalie közelébe, na meg a buli miatt is, ahol Ben megszorongatta. Kissé beszívott, sajnálja. Ben nem tesz feljelentést, és lezártnak tekinti az egész zaklatási ügyet, de mielőtt még pezsgőt bontana, Cornell közli, hogy továbbra is van mitől tartania, az elemlámpás betörő ugyanis biztosan nem egy füves hülye gyerek volt. Ennyit a megkönnyebbülésről. Tyler csak házi őrizetet és némi közösségi munkát kap a postaládák letarolásáért, és a vele való beszélgetés arra indítja Natalie-t, hogy átmenjen Jesshez bocsánatot kérni. Ben a munkahelyén lepi meg Christyt, hogy végre kiszedje belőle, miért menekül előle. A nő kénytelen bevallani, hogy ki van akadva a félrelépés, meg a zabigyerek miatt, de nem mutathatja, mert szegény Tommy meghalt, így az ő méltósága mellékes. A férjét egyszerre gyűlöli és szereti, úgyhogy nem tudja, mit akar. A monológ után Ben thrillerbe illő szituációba kerül a parkolóházban. Mobiljára fenyegető üzenet érkezik, ("fizetni fogsz a bűneidért") a rádió kikapcsol, az autó bezár, a fények kialszanak, az epizód meg véget ér.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása