Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az oroszlán ugrani készül 2/2

2015. március 21. 13:00 - Gabba

VI. A díszhalak a tintát sem szeretik!

Kiderül, hogy Klauberg motorcsónakba szállt és elhajózott arra a furcsa sziklaformás szigetre, amit korábban már hosszasan szemlélt a partról. A pesti nyomozó persze erről mit sem tud, karórás adóvevőjével kétségbeesetten hívja Menő Fejet: SA-6, SA-6 jelentkezz! A titkosügynök azonban nem hallja a hívást, nyilván olyan alaposan gondoskodott Éva szükségleteiről, hogy most a többszörösen jól végzett munka után kómásan hever a nő mellett az ágyban. SA-11 így Pečar felügyelőt hívja és közli vele, hogy elvesztette a prof nyomát, ezért most a Folklór villához megy. Dobro, de akció nem egyedül kezdeni!, figyelmezteti tört magyarsággal a felügyelő. SA-11 észrevétlenül elhelyezkedik a villa közelében, ahová hamarosan megérkezik Klauberg. A nyomozó elkerekedő szemmel figyeli, amint a kesztyűt viselő prof töltőtollából egy csepp tintát ejt a díszhalak vizébe, akik egy pillanat alatt felfordulnak, mindkét értelemben.

oroszlan17

Klauberg bemegy a házba és Helgával kezd egyezkedni, végül megállapodnak ampullánként 100 000 dollárban, ezerrel szorozva ez már egész csinos summa. A prof egy darab papírra lerajzolja a rejtekhely térképét, a balga Hepi felkapja a kész rajzot és büszkén lobogtatni kezdi. A szomszédos ház tetejéről a nyomozó figyelmezteti a társaságot, hogy a rajzot mérgezett tintával készítették, senki ne nyúljon hozzá. Az általános dermedtségben Pikó észrevétlenül eloson, hogy becserkéssze a nyomozót, a napszemüveges Hepi pedig kétségbeesetten rohanni kezd. SA-11 odadobja neki saját kocsijának kulcsát, hajtson vele a kórházba, az ablakból Helga lövöldöz, de nem találja el a menekülőt. Klauberg a part felé siet és beszáll a csónakjába, Helga neki is utána lő, de eredménytelenül. Pikó viszont sikeresen működik, eldobott kése SA-11 hátában landol, a súlyosan sebesültnek még marad annyi ereje, hogy az óráját 12-re állítsa és így leadja a vészjelet.

oroszlan18

Hepi nyaktörő iramban teker a szerpentinen, kollégái hasonló tempóban indulnak a nyomába. Csikorog a fék, sikít a gumi, az impozáns üldözési jelenet alatt én is jobbra-balra dülöngélek a fotelben. Hepi beér a városba, de a szűk utcákon elakad a kocsival, ezért gyalog indul tovább. Godóék mindenütt a nyomában, a folyó partjára érve azonban elveszítik szem elől, hiába nézegetnek jobbra-balra pont arról a helyről, ahonnan a zseniális Csontváry a Római híd Mosztárban című ismert képét festette. Azonban hiába nyer egérutat Hepi, erejéből már csak annyira futja, hogy egy telefonfülkéből segítséget próbál hívni. A méreg azonban gyorsan végez vele, a fülkéhez érkező Godó búcsúztatója rövid, de velős: Ostoba Hepi, soha nem akart kesztyűt hordani, de így legalább nem kellett rá golyót pazarolni.

oroszlan19

Csontváry Mostar

A vészjelet fogja Pečar felügyelő és riadóztatja az embereit, köztük a többszöri gondoskodás után végre magához térő Menő Fejet is, mindenki a Folklór villához! Az akció természetesen teljes titokban tartandó, ennek megfelelően a villához érkező civilnek álcázott rendőrautók rendszámtábláján a „Titkosrendőrség” felirat olvasható, Menő Fej Zastaváján pedig a „Hej Hó 00 7777” rendszám virít… Kiszabadítják a megkötözött háziakat, de SA-11-ben sajnos már alig van élet, hátából úgy áll ki a kés, mint a Honolulu-Star szállásmesteréből a Piszkos Fred, a kapitány nyitójelenetében.

oroszlan21

oroszlan20

A nyomozót a Gyászinduló hangjaira ölben hozza be a ház udvarára Menő Fej, SA-11 utolsó erejével még elsuttog pár szót: Ne nyúljatok a napszemüvegeshez…, mikrobák…, halak… Pečar teljes készültséget rendel el, zakója belső zsebéből előkapja a vezetékes szolgálati piros telefont és azon hívja a kommenturát: Kommen Sie hirtelen! (Q elhűlten jegyzi fel az újabb hihetetlen kütyüt: mobile phone!)

oroszlan21

VII. „Hogy mik vannak!...”

Menő Fej persze nem hiába menő, kitalálja, hová készül Klauberg, ezért kocsijában megfigyelőállást vesz fel a Hotel Kompas előtt. Hamarosan meg is érkezik a prof, felsiet a szobájába, de ott Éva helyett a tábori kápóegyenruhájába átöltözött Helga fogadja. Pisztollyal fenyegetve kényszeríti, hogy szálljon be vele a rosszarcúak parkolóban várakozó kisteherautójába, ő meg a rosszarcúak kocsiján követi (ennek a rendszáma A² + B² = C², csak jelzem). A furgon belsejében az alélt Éva hever, akit, miután megmutatták a profnak, Godó bezár egy nagy fonott ládába. A sasszemű Godó kiszúrja a prof hajtókáján az odaerősített nyomkövetőt: Ez meg hogy kerül ide?, támad a dokira, aki flegmán visszaszól: Fogalmam sincs, de gondolom úgy, ahogy a párja a maga kalapjára. Hűazanyád, kapja le megcsúfolt szalmakalapját Godó, majd utasítást ad a sofőrnek, hogy a felnyitható híd után álljon félre a furgonnal.

oroszlan22

Menő Fej erről mit sem sejtve biztonságos távolságból követi a furgont, de a híd előtt kénytelen megállni és kiszállni a kocsiból, mert a rafkós Godó (miután ártalmatlanná tette a hídmestert) éppen az orra előtt nyitja fel a hidat. Az utolsó pillanatban azért sikerül átjutnia, lesiet a hídmesteri fülkéhez és kioszt pár pofont a rosszarcúaknak. Menő Fej ezután nekiáll gyorsan leengedni a hidat és futva igyekszik vissza a túlpartra a kocsijához, ám ekkor a magához térő Godó odaugrik a tekerőkarhoz és ismét felnyitja a hidat. Olcsó játék hülyegyerekeknek. Menő Fej lógva marad a magasban szétnyíló pályatest két fele között, egy szál kötélbe kapaszkodva igyekszik átevickélni a túloldalra, kaszkadőr nélkül! Természetesen ez a testhelyzet nem akadályozza meg abban, hogy leszólítson egy éppen arra hajókázó random hölgyeményt és randira hívja estére a nagy mólóhoz. (Ha esetleg a randihoz kell neki kaszkadőr, jelentkezem.)

oroszlan23

oroszlan23

A cseles Godó leengedi a hidat és elbújik a furgon mögött, a mit sem sejtő Menő Fej saját kocsiját hátrahagyva odasiet a joviálisan integető sofőrhöz. Dober dan, pomogite, kezdené udvariasan, de a joviális sofőr minden külön értesítés helyett keményen fejbecsapja az ügynököt. Együtt az egész család, teszi be az ájult szuperhőst Godó a furgonba. A kikötőbe hajtanak, ahol Menő Fejet szőnyegbe csavarva, Évát a lezárt ládában hordozva, míg a profot a saját lábán kísérve felviszik egy hajóra.

oroszlan24
Klauberget az egyik tágas kabinba kísérik, ahová belép az akció vezetője, Boger. Heil Hitler karlendítéssel köszönti a profot, aki megvetően ennyit mond: Mindig hülye voltál, az is maradtál. Boger a saját arcképével díszített kabinban alkudozni kezd a mikrobákért fizetendő árról, a prof egyetlen feltételt szab az együttműködéshez: engedjék szabadon a lányát. Boger látszólag beleegyezik és kiadja az utasítást, Klauberg az ablakból figyeli, amint Éva taxiba száll és elhajt. Azt persze már nem látja, amikor a sofőr egy nagy kör megtétele után ismét visszahajt a mólóhoz, az időközben újból elkábított Évával. A hajó másik részében eközben a megkötözött Menő Fej is magához tér egy szűk helyen, de ahogy felemeli a fejét, beveri az alacsony plafonba és elájul. Menő.

oroszlan25

Klauberg és Boger pár emberrel motorcsónakba száll: A lány és a fickó a tiéd, a helikoptert küldd utánunk!, búcsúzik Boger Helgától. Az alagsorban Menő Fej ismét magához tér, de most már óvatosabb és viszonylag hamar sikerül összekötözött kezét is kiszabadítania. A nadrágöve belső felébe erősített miniatűr füstbombák közül elővesz kettőt és odavágja a kabinba belépni készülő két samesz elé, majd kimenekül (Q újabb kütyü leírását rögzítheti a noteszében). Ügynökünk sikeresen beszerez egy géppisztolyt és bosszúálló démonként indul a NŐ keresésére, közben szitává lyuggatva az útjába keveredő bandatagokat.

oroszlan26

Az überokos Pikó a hajó másik részében eközben a Menő Fejtől elkobzott órával szórakozik, tetszik neki, ahogy a számlap hol tükörként, hol óraként funkcionál. Aztán rájön, hogy nem jár pontosan, és a mutatókat beállítja a falióra által jelzett déli 12-re… A szadista Helga Éva megkorbácsolására készül, ezért a lánnyal leveteti a ruháját, majd utasítást ad Pikónak, hozza fel az ügynököt, hadd gyönyörködjön az is a látványban. Pikó lesiet az alagsorba, ahol azonban Menő Fej elkapja és visszaveszi tőle az óráját. Elégedett vigyorral konstatálja, hogy a rosszarcú milyen ügyesen beállította rajta a pontos időt, pár ütéssel kiszedi belőle, hol van Éva, majd Pikót bezárja az egyik kabinba és indul tovább.

oroszlan27

Helga már javában nyomja a műsort, Éva testén egyre több a korbácsnyom, ám ekkor beront Menő Fej! Öltözz fel, egyetlenem, mert így nem tudok koncentrálni!, kéri a pucér Évát az ügynök, majd az apja holléte után érdeklődik. Nekem többé nem az apám, de azt tudom, hogy a rejtekhelyet egy oroszlán őrzi, közli Éva. Helga váratlanul kiabálni kezd: Kapsz mandulát, kapsz mandulát! A túlsó ajtót bedönti Káin és hatalmas kését Menő Fej felé dobja! Az ügynök lebukik (ilyen esetben nem baj, sőt kötelező) és magával rántja Évát, így a halef egyenesen Helga torkába csapódik! Csúnya élethez méltó csúnya vég. Menő Fej egy rövid sorozatot ereszt Káinba, ez is megvolt, gyerünk tovább!

oroszlan28

A mólót megszállják a rendőrségi erők és tűzpárbaj tör ki a támadók és a védők között. Az adóvevővel Menő Fej hívja Pečar felügyelőt: Megvan a rejtekhely, az ugró oroszlánt formázó szikla alatt azon a szigeten, ahol a múltkoriban horgásztunk! Amíg beszél, a géppityut átadja Évának, mert hiába menő, egyszerre csak egy dologgal tud foglalkozni. Éva szórja a skulókat ezerrel, észre sem véve, hogy formás cickói közprédára téve szabadon lebegnek a kigombolódott ruhában. A kellemes látvány kellőképpen meg is zavarja az egyik ólálkodó bandatagot, aki figyelmetlenül kihajol a fedezékből, hogy jobban lásson. Éva gyorsan leteríti, a rosszarc üdvözült mosollyal szenderül jobblétre. Eközben a mólón a tűzpárbaj fokozódik, akárcsak a nemzetközi helyzet, a központban Pečar kiadja a parancsot a diszpécsernek: Riadó, nyomja meg az összes gombot!

oroszlan29

oroszlan29

VIII: Nyugodtan mehetünk haza a moziból, vagy nem?

Klauberg Boger embereivel együtt partra száll a szigeten, és megmutatja a titkos lejáratot a laborba. Godóval hármasban ereszkednek le, de a doki előbb még gázálarcot vetet fel velük, mert annak idején Boger parancsára elgázosította a labort, ami így konzerválta volt munkatársait is, a hullák abban a pózban állnak és ülnek mindenfelé, amiben a halál érte őket. Boger előrefurakodik, hogy minél előbb kezébe foghassa a széfből előkerülő ampullákat, Klauberg ezt kihasználva úgy dönt, nem vár Godóra, inkább lerántja a bámészkodó bandavezér fejéről a gázálarcot. Godó előtt lepereg az élete és arra gondol, hogy miért nem ment inkább kutyás rendőrnek Csupati álnéven Magyarországon…

oroszlan30

Boger kétségbeesetten lövöldözni kezd, de a sötétben nem találja el a profot. Ezért könyörgőre fogja, Klauberg engedje el, a prof látszólag beleegyezik, de közben bekeni a vaslétra fokait az egyik ampulla tartalmával. Boger megkönnyebbülten elindul felfelé, de a kezére jutott méreganyag pár pillanat alatt végez vele, nesze neked végső győzelem. A doki a labor egyik titkos ajtaján keresztül távozik. Eközben viszont megérkeznek a rendőrségi erők motorcsónakokkal, és támadást intéznek a banda életben maradt tagjai ellen, akik hamarosan megadják magukat. Az egyik motorosról búvárruhás alak ugrik a vízbe, Menő Fej az és a profot keresi.

oroszlan31

Kiúszik a partra, eközben Klauberg odamegy Boger várakozó helikopteréhez és lelövi a pilótát. A sokoldalú doktor bemászik a botkormány mögé és beindítja a rotorokat, Menő Fej békatalpat-csutorát elhányva rohan a gép felé. Az utolsó pillanatban sikerül felugrania és megkapaszkodnia a gép kötélhágcsójában, a helikopter felemelkedik, az ügynök lóg a tenger felett, jajistenem, már megint sehol egy kaszkadőr! Hiába mutatják csodás légifelvételeken Dubrovnik festői óvárosát, hiába zenélnek Illésék az egyik kilátó tetején, én az idegtől nem látok semmit, csak szorítom a fotel karfáját.

oroszlan32 1

oroszlan32 2

Menő Fejnek végre sikerül beküzdenie magát a pilótafülkébe, így hallja, amint a teljesen bekattant Klauberg az ampullákkal hadonászva hangosan ordibál kifelé: A kezemben vagytok, imádkozzatok hozzám, térdre nyomorultak!, stb. Itt már nem segít más, csak egy bumm a fejbe, ismeri fel az ügynök az egyetlen megoldást és így is cselekszik. A helikopter zuhanni kezd, majd nekicsapódik a part menti szikláknak és felrobban, mint a Kék Villám az ismert Roy Scheider moziban. Hősünk természetesen még időben kiugrik és úszik kifelé a partra, de a sekély vízben gázolva egyszer csak megáll. A parton ugyanis három, mindenre elszánt fehérszemély ácsorog fenyegető testtartásban: Éva, a stewardess, és a randira hívott csónakos hölgy. Menő Fej belátja, hogy a menekülés esélytelen, és kezét felemelve megadja magát a sorsának.

oroszlan33

oroszlan33

 

És végül a szereposztás:

Menő Fej - Bujtor István

SA-11 - Izsóf Vilmos

Dr. Klauberg - Ajtay Andor

Éva - Medveczky Ilona

Helga - Psota Irén

Godó - Madaras József

Hepi - Koós János

Pikó - Papp László

Káin - F. Nagy László

Boger - Szendrő józsef

Aranka - Dajka Margit

Kálmánka - Major Tamás

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2015.03.21. 15:14:59

Ó, istenem, boldog serdületlen koromban ez a film maga volt az erkölcsi fartő, Medveczky Ilona pedig a szexistennő :))

Gabba 2015.03.21. 15:43:17

@Neoprimitív: Medveczky művésznővel én is sokat álmodtam...

Pácsó Ármándó 2015.03.22. 10:01:48

Szegény halak!
„Hej Hó 00 7777” :-)
Papp Laci, mint színész?
Köszi a hogyvoltokat!

Flankerr 2015.03.22. 20:21:55

Hát megértem a fiatalkori álmodozásotokat :)
Vazze, ezek a rendszámok fel se tűntek anno :)

Gabba 2015.03.22. 21:58:16

@Pácsó Ármándó: nem elég, hogy színészkednie kellett, még meg is verték :)

@Flankerr: hetykén néztünk minden bimbózó dologra :)

kétszeres vuvuzelaművész 2015.03.23. 00:03:49

SA-11 nem Janka Béla volt inkább?

Gabba 2015.03.23. 13:04:38

@kétszeres vuvuzelaművész: igazad van, ezt benéztem.
köszi az észrevételt!

Terézágyú 2015.03.23. 16:39:12

@Pácsó Ármándó:
"Papp Laci, mint színész? "
Viccelsz?

Korábban egy film főszereplője is ő volt!

Pácsó Ármándó 2015.03.23. 17:28:59

@Terézágyú: És titok melyik volt az? Nem láttam ám minden magyar filmet :-)

Terézágyú 2015.03.24. 11:22:18

@Terézágyú: @Pácsó Ármándó: @KapitányG:

Igen, bocsi, nem jutott eszembe a címe, és rohantam, azért nem néztem utána és írtam be :)

Gabba 2016.10.29. 17:52:40

Ma este M3 20:45, akit érdekel

Pácsó Ármándó 2016.10.29. 18:04:47

@Gabba: Köszi! Azt hittem, hogy Bujtort te nevezted el Menő Fejnek, de nem, tényleg az volt a neve a filmben :-)

Gabba 2016.10.29. 18:18:57

@Pácsó Ármándó: én csak hű krónikás vagyok
summáját írom Menő Fej kalandjának :)

Pácsó Ármándó 2016.10.29. 18:38:56

@Gabba: Az M3 Anno-n szoktak ismételni? :-)))
Ha esetleg valaki elszalasztaná ...

Gabba 2016.10.29. 20:05:17

@Pácsó Ármándó: képzeld, szoktak :)
ismétlés vasárnap este 23:30-kor
süti beállítások módosítása