Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A FALKA 1x06 – Csak az évad ért véget, a történet nem!

2015. március 19. 13:00 - Bruti

1_4.jpg

Sajnos elérkeztünk a Falka évadzáró epizódjához, ami ugyan lehangolóbb volt, mint közmunkás napja Fesőzsolcán, de nekem ennek ellenére nagyon bejött. Bár a zömmel amerikai és angol produkciókhoz szokott szemünknek kicsit furcsa volt egy lengyel sorozat, de aki végignézte az évadot, biztos, hogy visszatér a következőre is.


Natalia temetésévek kezdünk. Ott van mindenki, aki számít, kivéve Rebrowot, mert ugye ő bent búsul a böriben. Mindenki meg van rendülve, Grzywa még meg is szédül, egy pillanatra, mi meg elhisszük neki, hogy nem színészkedik. Az ügyészcsajt, (na, jó az utolsó részben szólítsuk a nevén) Doboszt felkeresi egy miniszter, aki pár infóval támogatja meg a nyomozást. Pont abban az időben, mikor felrobbantották a Falkát, néhány teherautó lépte át illegálisan a határt. Homályosan utal rá, hogy a lengyel állam gyakorlatilag fegyverrel kereskedik nem, éppen törvényesen. Dobosz meg csak les, mint Overdose a szántásban.

2_4.jpg
Kalita ücsörög a cellájában, mikor az őr behozza a szemüvegét, amit otthonról küldtek neki. De nem a pápaszem érdekli, hanem a tokba becsempészett penge. A jó öreg Kalita be is falcol, ahogy kell. Lenyeli a pengét, persze előtte rágóval gondosan körberagasztja, hogy azért ne haljon bele, ha egy mód van rá. A kórházban innen már viszonylag könnyű dolga van az emberének, takarítónak álcázva simán bejut hozzá és kérdi, hogy menjen a biznisz, amíg az öreg távol van. Majd gyors snittek következnek: Grzywa üzenetet kap, és míg a többiek Nataliára isznak a kocsmában, ő találkozóra megy. Kalita embere felhívja Metrot és közli vele, hogy már ő a főnök és ávenné egymilláért a bizniszt. Rebrow meg valamit kiokoskodhatott, mert hívatja Doboszt.
Vissza Grzywa-ra, aki éppen Kordát látogatja meg. Kiderül, hogy vastagon benne van mindenben, a robbantás után ő lett Kordáék embere a határőrségnél és Rebrowot is rég ki kellett volna nyírnia. Egy napot kap, hogy elintézze. De ő inkább hazamegy és villámgyorsan elpaterolja a családot. Egy halom pénzt ad az asszonynak, amit a gyerek hintalovában rejtegetett, majd gyorsan kocsiba teszi őket.

3_4.jpg
Dobosz megérkezik Rebrowhoz, aki bevallja, hogy ő ölte meg Nataliat. Nyilván… Dobos se úgy néz rá, mint aki elhitte, mindenesetre megszerveznek egy helyszíni szemlét. Kérdéseket tesznek fel Rebrownak a gyilkosságról, ő hevenyészett válaszokat ad, de nem túl magabiztos, mert ugye nyilván fogalma sincs hogy történt pontosan. Ugrunk Kalita emberére, aki találkozik Metroval és azon imádkozik, hogy csak ezt ússza meg. Vissza a megbilincselt Rebrowhoz, aki a nagy helyszínelés közepette kér egy cigit, majd még azzal a mozdulattal szájba veri a mellette álló rendőrt és leszalad, mire mindenki nagyon meglepődik. Haha, ezt a béna szökést hé! Aztán rendőrök mégis utána erednek, de hősünk ugye itt honos, mint a moha, vágja az erdő csínját-bínját, ismer minden fűszálat, így háta mögé kerül az őt üldözőnek és azt is lenyomja. Elveszi a fegyverét és az adóvevőjét, majd beveti magát az erdőbe. Erre a Főnök is előkerül és megkezdődik a hajsza.

4_4.jpg
Kalita embere a fatelepre vezeti Metrot, előkotorja az ígért eurót, majd amíg az a pénzzel van elfoglalva, agyonveri egy nagyobb baltával. Kedves emberek ezek, na. Vissza Rebrowra, aki ügyesen menekül, el is vesztik a nyomát. Közben Dobosznak is kezd mocskos gyanús lenni ez az egész történet, már nem nagyon hisz Rebrow bűnösségében. Hősünk leúsztatja magát egy folyón, mire teljesen elvesztik a nyomát, így reggelig beszüntetik a keresést. Ezt persze Rebrow is hallja a rádióban és eloson Szeptun kis erdei kunyhójához. A Főnök azon agyal, hogy kaphatnák el, de Grzywa szerint ismer minden hőkamerát, tudja hova látnak el, szóval nehéz menet lesz. Rebrow a kunyhóban tüzet rak, majd megjelenik Szeptun, aki segít megszabadulnia a bilincsétől.

6_4.jpg
Dobosz a Főnöknek ecseteli, hogy túl egyértelműek a bizonyítékok Rebrow ellen. Öngyújtó a helyszínen, kés a tűzhelyben, túl szép lenne ez így, viszont most meg Grzywa lett mocskos gyanús neki. Váltunk is rá, aki éppen hazaér, de a sötétben Korda várja. Nem sokat kertel, szerinte Grzywa nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, viszont sokat tud, szóval kuka. Megpróbálja kinyírni, majd addig dulakodnak, amíg kikaratézzák magukat az erkélyre, onnan meg zuhannak két szintet. Fekszenek a földön és egyik se mozdul. Azért én többre számítottam egy olyan kommandóstól, de lehet csak szerencséje volt Grzywa-nak.
Reggel folytatódik a hajtóvadászat, a kutyák Szeptun kunyhójához vezeti a határőröket. Persze üres a kuckó, de a blöki megint nyomot fog, szóval irány az erdő. Nemsokára utol is érik Rebrowot, illetve csak azt hiszik, mert kiderül, hogy Szeptun az, Rebrow egyenruhájában.

 

9.jpg

Rebrow már messze jár, valami kőbányánál bóklászik, mikor azt érzi, hogy nincs egyedül. Megfordul és ott áll fegyverrel a véres és összetört Grzywa. De nem lő, sőt állítólag Ewat és Nataliát se ő ölte meg, „csak” elárulta és szétbarmolta a Falkát. Aztán odadobja a pisztolyát Rebrownak, hogy inkább nyírja ki. Bevallja, hogy fegyvert csempésznek a határon, Siwyt (akinek a nyugdíjba vonulását ünnepelték a robbantás előtt) azért nyírták ki, mert több pénzt akart, Ewat meg azért, mert megmentette Rebrowot, azzal, hogy kiküldte a házból a robbanás előtt. Ez valami titkos ex-katonákból álló szervezet és Grzywa azért kente Rebrowra a Natalia gyilkosságot, hogy megmentse. Ha nincs a fogdában, azóta már nem élne. Rebrow még érdeklődik, hogy mi volt köztük Ewaval, de erre nem kap választ, mint ahogy az se derül ki, hogy most akkor Ewanak mi a jó isten szerepe volt, de úgy gondolom, hogy ő is a fegyvercsempészek közé tartozott. Rebrow visszaadja Grzywa-nak a fegyverét és otthagyja. Később egy dörrenést hall, amiből arra lehet következtetni, hogy Grzywa öngyilkos lett. Egy pillanatra megáll, de nem néz vissza. Megint előkerülnek a farkasok, persze semmi értelmük, csak jól néznek ki, majd Rebrow egy sziklaperemhez ér, ahol megpróbál lemászni, de megcsúszik és lezuhan.

8_1.jpg

A végére megint gyors vágásokat kapunk: Dobosz és a helyi rendőr kiszúr egy fekete autót, belenéznek, és megtalálják benne a halott Kordát. Luczak a kiugrott határőr is tudhat valamit, mert felfegyverkezve elindul az erdőbe és nem is hiába. Ez folyó szélén megtalálja az eszméletlen Rebrowot. Közben kiderül, hogy Grzywa mégsem lett öngyilkos, inkább egy vasútállomáson bujkál, majd felszáll egy vonatra és eltűnik. Dobosz megkaparintja Korda telefonját, amiben érdekes számokra bukkan, majd fel is hívja a tábornokot, aki összejátszott Kordával. Az utolsó kockákon megint a Főnök áll és próbálja a kis tábláján kibogozni a szálakat.

No, ennyi volt az első évad. Aki azt várta, hogy bármi is megoldódik a fináléra, az nem figyelt eléggé. Kb. a harmadik rész környékén világossá vált, hogy ez egy hosszabb menet lesz, de őszintén mondom, hogy nem bánom. A cliffhanger sem bántóan fájó, szóval simán kibírjuk a következő évadig. Hogy ez mikor lesz, nem tudom, de az biztos, hogy én maradok!

Címkék: 18+ a falka
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.03.20. 09:18:54

borzalmas ezt olvasni, pedig van egy csomó ingyen szövegszerkesztő... igaz a rémes fogalmazási és nyelvtani hibákat nem szűri ki, de legalább a betűhiányokat és elütéseket igen...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2015.03.21. 11:02:21

@IKDFA: A hogyvolt nem szépirodalom, hanem gyakorlatilag leírjuk, ami történt. Biztos akad benne hiba, de egy elütést vagy betűhiányt sem látok. De te biztos segítesz!

SOIL 2018.12.16. 18:11:47

2. évad hogyvolt lesz-e? Lécci, lécci, lécci :)
süti beállítások módosítása