Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x04 - A nővér

2015. március 17. 13:00 - Hoppancs

Ben lassan leszokik a futásról, mert e tevékenység végén újabban vagy holttestet talál az erdőben, vagy pedig az élete iránt őszintén érdeklődő Cornellt a lakásában. Most viszont jobban járt volna, ha elmegy, mert akkor nem botlana bele Christy fivérébe, aki a kellő feszültség megteremtése után rátér a Tommy-ügy anyagi vonzatára. Szerinte az ilyenekből mindig polgári per lesz, ami nagyon sokba kerül majd a családnak, és nem ártana felkészülni a hosszú börtönévekre sem. A traumától Ben máris újra szalad, Rubint Réka motivációs előadása sem lehetett volna hatásosabb.

bscap0000_9.jpg

Hazaérve bocsánatot kér Natalie-tól, amiért kiakadt, és megkérdezi, hogy Dave hozzányúlt-e. A már-már békülékeny lány utóbbi hallatán sóhajok közepette vonul a szobájába. Christy sem tudna ilyet elképzelni a régi barátról, de Ben ragaszkodik hozzá, hogy látta, amit látott. Mondjuk az nem volt sok. Előkerül Cornell is, de nem Bent keresi, hanem Natalie-t, akire majdnem rámosolyog, aztán mégsem. A kérdés, miszerint Tommy halálának estéjén ő vigyázott e a kisfiúra, egy időre megbénítja a lány beszédközpontját, de végül kinyögi: igen, viszont miután a gyerek elaludt, lelépett egy koncertre Cooperrel. Tommyt erre az időre a szomszéd Vanessa Richardsonra hagyta, akiről eddig, még nem sokat hallottunk, de most megismerjük, mert Ben azonnal átrohan hozzá. Vanessa kissé zaklatott állapotban van, gyakran nézeget a - ki tudja, milyen - pohár fenekére, és a Tommy-gyilkosság helyszínén korábban látott félfülű plüssnyuszit szorongatja.

bscap0000_2_2.jpg

A játék a fiáé volt, akit elvettek tőle. Mutat is néhány bájos fotót a kis Malcolmról, de amíg kimegy itókáért, Ben az asztalon lévő dobozban felfedez egy olyan képet is, amit a nő kevésbé reklámoz. Ezen a gyerek foltokkal borítva látható, és nem azért, mert leopárdnak öltözött halloweenkor. A bántalmazásról hivatalos papír is van, amelyet Ben a képpel együtt megörökít, hátha jó lesz még valamire. Útja ezután Vanessa férjéhez, Joseph-hez vezet, aki korábban a rendelőjébe invitálta, hogy vessen egy pillantást a sérüléseire. Amúgy gyerekorvos, úgyhogy ha Ben szerencsés, még nyalókát is kaphat a vizsgálat után. Kiderül, hogy Malcolm valójában elhunyt.

bscap0000_3_3.jpg

Abby apja ártatlanságát hangoztatja annak új munkaadója, Arthur előtt, és megemlíti a hazugságvizsgálatot is. Ben ettől nincs elragadtatva, ezért megkéri gyermekét, hogy ne kössön ilyesmiket idegenek orrára. A lefotózott papír alapján kicsit rákeres a neten Josephre, ahol cikket olvashat arról, hogy a jó dokit korábban kirúgták egy angliai kórházból valamilyen nemi erkölcs elleni cselekmény miatt. Utóbbi pontosabb meghatározását az újságírótól szeretné megtudni, aki azonban maga sem ismeri a részleteket, mivel kényes esetről volt szó, amelynél kizárták a nyilvánosságot. Az informátor azt is elárulja, hogy bármit is tett Joseph, az a nejét is érintette.

bscap0000_4_2.jpg

Ben az új tények ismeretében a rendőrségre siet, ahol sikertelenül próbálja elkerülni Cornellt. Ha már így alakult, a nő morcos fejéhez vágja, hogy vajon miért nem inkább az álnéven bujkáló, gyerekverő, pedofil doktor bácsi után nyomozgat, átlagosan boldogtalan családapák helyett. Talán mert sokkal érdekesebb számára, hogy a megvizsgált nyugta szerint Ben elemlámpája valóban olyan típusú volt, mint amilyet Tommy kivégzésére használtak. Érthető okokból Ben ezen nem lepődik meg, azon viszont igen, hogy Natalie nem is Cooperrel mulatott az ominózus éjszakán. Cornell azt javasolja, az igazságot keresse Dave-nél, aki most jobb híján az anyukájánál lakik. Az asszony kedvesen üdvözli, majd válogatott bókokkal kényezteti Bent („szörnyen nézel ki” „mindketten idióták vagytok, nem csoda, hogy barátkoztok”), majd előbukkan szobája rejtekéből a cimbora is. Bevallja, hogy elkísérte Natalie-t a koncertre, mivel Cooper az utolsó pillanatban lemondta. Nem akar hosszabban tárgyalni Bennel, mert mélységesen megsértődött a vádaskodása miatt, ezért meg is kéri – amolyan Bruce Banner-ösen -, hogy távozzon, mielőtt még túlságosan dühbe jönne.

bscap0000_5_2.jpg

Crawfordék agyalnak egy sort azon, hogy Natalie vajon már megcsinálta-e a terhességi tesztet, és ha nem, akkor vajon mire vár, aztán arra jutnak, hogy valószínűleg fél. Egyébként ők is, mert nem akarnak újabb kisdedet a házba. Christy tolmácsolja Vanessa partimeghívását, amit Ben visszautasít. Érthető a nemrég kiderültek ismeretében, de szegény Christy még ott van lemaradva, hogy a szomszédasszony falazott Natalie-nak. Az meg nem olyan nagy ügy. Ben a Richardson-házaspár kevésbé megbocsájtható húzásait Arthur segítségével szeretné kinyomozni, és a férfi meg is ígéri, hogy utánanéz a dolognak. Ráadásul ad egy tippet is, hogyan lehetne meggyőződni Joseph gyerekmolesztáló természetéről, a hozzá hasonlók ugyanis trófeákat szoktak gyűjteni, például hajtincseket vagy játékokat. Bennek ettől rögtön kedve támad egy baráti összejövetellel egybekötött kutakodáshoz, hívja is Christyt, hogy meggondolta magát az estével kapcsolatban. Ott aztán két kedélyes anekdota között fel is pattan, hogy természetes szükségletek ürügyén az emeletre távozhasson bizonyítékot gyűjteni. Joseph sajnos már az első komolyabb fiókkihúzásnál közbelép.

bscap0000_8_1.jpg

A kudarc sújtotta Ben a többi meghívott előtt vonja kérdőre az orvost, hogy miért jött el Angliából, és egyébként is, miért gyilkol kisfiúkat. Nem meglepő, hogy ezután megkérik, hogy tekintsen el a vacsora befejezéséről, és a maradékot sem csomagolják be neki. Christy és Ben veszekedve siet haza az esőben, majd rövidesen Vanessa kopogtat náluk, hogy elmesélje: Malcolm teste diagnosztizálatlan vérzékenység miatt foltosodott, de ezt néhányan félreértették, és feljelentést tettek a szülők ellen. Ha ez nem lett volna elég, a családból kiemelt gyereket egy olyan illetőnél helyezték el, aki aztán tényleg halálra verte, mielőtt visszaszerezhették volna. Ez elég nagy szívás, erről kár lenne vitát nyitni. A szexuális csúnyaságot nem tárja fel, mert annak semmi köze a Tommy-ügyhöz.

bscap0000_6_2.jpg

Natalie másnap elegánsan az asztalra csapja a végre-valahára lepisilt tesztet, ami szerencsére negatív. Kisebb összezördülést követően Ben leszögezi, hogy továbbra sem fog róla leszállni, mert meg akarja védeni, akár saját magától is. A lány e szép szavaktól elérzékenyülve elmondja, hogy Dave csupán egy öleléstől lett csillámos, hiszen olyan mintha a nagybátyja lenne, és nem csinálna vele semmi „olyat”, mert…pfúúúj. Arthur kiderítette, hogy Malcolm azért lett beteg, mert az ősök féltestvérek voltak, amiről állítólag nem tudtak. Mindezt egy szaftos kis cikkben szeretné a világ elé tárni, mert egyébként riporter. Ennyit a szegény, munkanélküli festő önzetlen felkarolásáról. Ben nem akarja Richardsonék amúgy is elcseszett életét még jobban tönkretenni, ezért szépen kéri Arthurt, hogy ne hozza nyilvánosságra a sztorit. A gonosz firkász sajnos erre csak akkor hajlandó, ha megírhat helyette valami még izgibbet, mondjuk azt, hogy Ben miért nem beszélt a sajtónak a hazugságvizsgálatról. Talán csak nem elbukott? (Köszönjük, Abby!) Ben figyelmeztetni próbálja Richardsonékat, de már mindegy, mert elköltöztek.

bscap0000_7_1.jpg

Dave-et viszont sikerül kibékíteni, néhány sörért hajlandó is elfelejteni a kellemetlenségeket. Nem mondott semmi terhelőt Cornellnek, aki egy kék dzsekiről érdeklődött nála, és most már nem sértődésből költözik, hanem mert talált egy jó kis lakást. Búcsúzóul műsorozik egyet a média mindig jelenlévő képviselőinek, majd elhajt, hogy haverja nyugodtan cseveghessen az emlegetett zsaruval. Utóbbi lejátssza a csodálkozó Bennek azt az üzentet, amelyet ő maga hagyott Jessnek részegen, Tommy halálának éjjelén. Bár rossz számra küldte, Cornell így is megtalálta, mert ügyes. A kurta felvételen Ben akadozva kér bocsánatot valamiért, ami nem vet rá túl jó fényt. Már megint.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása