Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x15 - A varázsló

2015. március 17. 11:00 - Szencsike

Egy kiállítóteremben kezdünk, az angol Erzsébet királynő kiállításhoz válogatják át az okos történészek a kiállítandó tárgyakat. Köztük van John Dee naplója is, aki a királynő híres tanácsadója volt. Ezt a naplót minden kutató szeretné átnézni, annyira értékes és fontos infók vannak benne. A főnöknek ki kell mennie telefonálni, így az asszisztens rakhatja be egy vitrinbe a naplót. A terem fényei villódzni kezdenek és feltűnik egy kalapos, hobószerű ürge. A nő egyre hisztérikusabban kiabálja neki, hogy tűnjön el, beront a biztonsági őr is, ám a férfi egyszerűen csak odasétál a vitrinhez, betöri az üveget, kiszedi a naplót, majd felvágja az ereit. Az őr és a nő köpni-nyelni nem tudnak, a férfi elmormolja a varázsszavakat, amitől a szerencsétlen emberek fájdalmasan az arcukhoz kapnak és vérezni kezdenek.

1.png

Ugorjunk a kíváncsi Crane-re, egy csillárt szemlél, mikor Abbie lélekszakadva beront a házba. Nincsen semmi baj, Crane csak új házat akar venni, és Abbie-t hívta el segíteni. A tündibündi közvetítőhölgy házat dicsérő szavait Abbie fordítja Crane-nek, ez nem lesz a nyerő lak. Crane nagy fába vágja a fejszéjét a házvásárlással, hisz hiába szeretne elköltözni Corbin seriff kis házából, de a lakásvásárláshoz kell hitel, állandó jövedelem stb. ezt pedig Crane még nem tudja felmutatni. Majd később törhetik ezen a fejüket, Abbie beszámol a friss esetről: Múlt éjjel egy aukciósházban megöltek két embert, a vérük szó szerint felforrt. Eltűnt egy könyv is, a leírás alapján Crane azonnal felismeri benne John Dee naplóját. Az úr amellett, hogy magas tudományokkal foglalkozott, a mágiát is kutatta, főleg a sötét varázslatokat. Nem gonosz mágus, mint ahogy gondoljuk, hanem egy kutató elme volt, aki megvédte volna az embereket a sötét erőktől. A varázslatokat egy könyvben rejtette el, nagyon sokan meg akarták találni a könyvecskét. Crane nem tud ennél többet, de valaki igen.

2.png

Ez lenne Katrina, aki a varázserejét próbálgatja, a Purgatóriumi rabság legyengítette, de szép lassan minden visszatér. Katrina szakérti az esetet, felismeri a könyvet, akár varázslat is idevonzhatta a rablót, de akár lehetett egy olyan illető is, aki Moloch halála után szabadult el. Moloch örökre kísérteni fogja őket, Henry emléke szintén fájó pont Katrina számára. Kit látnak szemeink, Henry, békésen ücsörög a tévé előtt, mint egy normális öregúr. Egy szőke hölgy érkezik hozzá, Henry valami hotelfélében lakik, a meleg vízzel van problémája. A nő ellenőrzi a csapot, szól a fiának és az megszereli. Csevegni is van kedve, megemlíti, hogy Henry az első olyan vendége, aki hosszú távon szállt meg nála. Henry csak nyugalmat kér, és a tévében a híradó képe tűnik fel, épp a kettősgyilkosságról számol be a tudósító. A hölgy szomorkodik egy kicsit, a vendége látott már ilyen szörnyűséget? Ez normális emberek között nem lenne furcsa, Henry szomorúan bólint, szeretné is elfeledni. A hölgy egyetért, emberek vagyunk, mindenkinek megvan a keresztje és távozik Henry szobájából.

3.png

Az archívumban, Abbie-nek hírei vannak, a halottak vérén kívül egy másik vérnyomot is találtak, amiben kimutattak egy bizonyos holdvirág nevű növény származékait. Ez amolyan mágusdoppingszer, a végrehajtott vérmágia különösen erős varázslat. Crane megmagyarázza, hogy a boszorkányok többféle forrásból nyerhetik az erejüket. Katrinának a természet jutott, míg másnak a tűz, víz, Nap, Hold, ilyesmik. A vérmágia a sötét varázslók tudománya. Miközben Crane szavait hallgatjuk, megmutatják nekünk a mágusunkat, aki szippant egyet a szerből és megteszi az első lépéseit a könyv titkainak a feltárásához. Közben Abbie a megfigyelőkamerák felvételét mutatja, ugyan sok képanyag törlődött valamilyen elektromos impulzus miatt, de pár kocka megmaradt és egy spéci FBI szoftver segítségével, amely a tükröződő felülteteket elemzi, találhatnak használható nyomokat. Katrina is segít, de csak a varázskönyvről mond infókat, viszont a szoftver kiadott egy képet, amitől Katrina megijed. Solomon Kent-et, a híres mágust ismeri fel a benne, mindenki retteg tőle a varázsvilágban. Eközben mágus a vérével megidézi a könyv egyik varázslatát, egy véres, tüzes kéz nyúl ki a könyvből.

4.png

Solomon Kent, 1661-es születésű, az 1690-es években Salem (igen, a boszorkányperes Salem) városkájában élt, és ő hamarosan a közösség szellemi vezetője, a papja lett. Egy kis flashbackben látjuk Solomont és Katrina nagyanyját, Helena van Tasselt, a fiatal hölgy az első holland telepesek egyike volt. Azért költözött oda, mert a városkában egy boszorkánygyüli alakult és Kent volt a vezetője. Akkoriban Katrina édesanyja még kislány volt, de átélte a borzalmas időszakot. Ugyan a mágia világa jelen volt az akkori emberek életében, de senki sem vállalta el nyíltan, hogy miféle képességek birtokában van valójában. Egy Sarah Osborne nevű hölgy lett Kent veszte. A férfi úgy hitte, hogy tetszik a hölgynek, de a hölgy egy másik férfit választott. Katrina nagymamája is látta kibontakozni az eseményeket, de nem számított olyan következményekre, mint amik történtek. Kent egyik nap találkozott Sarah-val, egy kis ajándékot adott neki, egy kést a napi munkához. Meg akarta csókolni a nőt, de ő ellenállt, megvágta Kent arcát, majd a nagy ellenkezésben a kést saját magába döfte. A nép meghallotta a templomból jövő sikolyokat, Kentnek csak annyi ideje volt, amíg el nem végzett egy sötét varázslatot. Sarah-ból egy torz alak lett, Kent pedig boszorkányt kiáltott. A nagyi arra kérte Kentet, hogy gondolja át újra, talán a közösség megérti mi is történt. De Kent rátámadt a nőre és ő lett az újabb boszorkány. A jónép elhitte Kent vádaskodását, Helenát kivégezték, több más boszorkánygyanús nővel. Helena családja aznap éjjel elhagyta a várost, sosem tértek vissza.

5.png

A csapat a jelenben szomorkodhat, a salemi perek azóta is kísértik az országot. Kent túlélte azt az időszakot, a sötét erők egy ideig segítettek neki, de végül a saját gyülekezete száműzte őt a Purgatóriumba. Elmennek az aukciósházba, ott Katrina beveti az erejét, a könyv vitrinbeli helyén lévő energiák segítségével látomása lesz: Kent, ahogy előhívja a kezet. A könyvet magát nem tudta megtalálni, de annyit megérzett, hogy Kent nem tudja használni a könyvet, mert az nem teljes. John Dee úgy védte meg a könyvet az ellenséges kezektől, hogy többfelé szedte szét, csak akkor lehet használni a benne lévő sötét mágiát, ha a könyv egészben van. Később Abbie egy kollégáját hívja, hogy ellenőrizze az aukciós ház szállítmányait, mikor jön a könyv többi része. Azonban Irving oson a háta mögé, Abbie nem repes az örömtől, mikor meglátja. Irving megérti a lány aggodalmait, de biztosítja őt, hogy teljesen tiszta. Katrina ellenőrizte a lelkét, Henrynek nincsen felette hatalma. Részéről elfelejtve minden eddigi ellenségeskedés, Cynthiával pedig újrakezdik. Csak ennyit akart mondani a lánynak, már megy is.

6.png

A motelban Henry kap egy kisebb szívrohamot, mikor felfedezi, hogy valaki bent van a szobájában. Megnyugodhat, csak a szerelősrác az, aki megdicséri Henry fafaragásait. Neki is ez a hobbija, de Henry igazi művész hozzá képest. Kedvesen elcsevegnek egymással, kiderül, hogy az anyukáját, a motel tulaját egy részeg sofőr ütötte el, azért sántít és apa nélkül nőtt fel, amit annyira nem is bánt. Henry is egyetért, hogy néha az apák valóban nem a legmegfelelőbbek. Az archívumban Abbie jelenti, hogy az aukciósház szállítmányának második fele este fog érkezni és beszámol Irvingről. A volt főnök részéről minden oké, fátylat boríthatnak a múltra. Ez a kis megjegyzés beindítja Crane kerekeit, mi van, ha Kent nem tud megszabadulni a múlttól? Mi van, ha még nem zárta le magában a Sarah Osborne ügyet? A könyvben van egy olyan varázslat, amivel feltámaszthatnak halottakat, de ezzel nemcsak Sarah, hanem sok más holt lélek is visszatérne.

7.png

A csapat megérkezett a raktárba, ahová az aukciósház további műtárgyai kerültek megőrzésre. Abbbie és Crane a keresgélés közben lelkizhetnek egy kicsit, Crane és Kent hasonlóak, hisz mindketten a szeretett nőért harcoltak. Csak Kent gonosszá vált, míg Crane sosem csábult el a sötét oldal felé. A páros megtalálta a kutató Kentet, de a gonosz mágus hatástalanítja őket, csak a jókor érkező Katrina állítja le a férfit. Felismeri a nőben a boszorkányvért és Helenát, első stimmel, a második kevésbé. A férfi szövegelni kezd a saját hatalmának nagyszerűségéről és Katrinát is csábítgatja, tanulja meg tőle helyesen használni az erejét. Közben a kiütött Crane és Abbie felébredt, a mágus pedig eret vág és a véréből démonok születnek meg. Egyiket Abbie lelövi, de a másik üldözheti őket. Kent megtalálta a hiányzó könyvoldalakat, amit azon nyomban elhelyez a könyvben. A csapat kettéválik, Katrina vállalja Kent megállítását, Abbiék a démont fogják elintézni.

8.png

Kent magába szívja a könyv erejét, Katrina egy mágikus port szór rá, amitől csökken az ereje. Abbiék elintézték a démont, Crane magához csalta a lényt, Abbie pedig lelőtte. Katrinát Kent hatástalanítja, a könyv erejével kiüti a nőt és újra arra biztatja, hogy fedezze fel a benne rejlő sötétséget, mert azzal az ereje sokkal nagyobb lesz. Meg is mutatja neki, Katrina szeme teljesen fehér lesz, a megsokszorozódott erő járja át a testét. Kent megszakítja ezt a kapcsolatot, a boszi fontolja meg az ajánlatot, hisz látta mire lenne képes, majd távozik. Megjöttek Abbiék, a könyv teljes, Kent eltűnt, Katrina ereje már nem elég, hogy szembeszálljon a férfival. Visszatértek a tóparti házba, Katrina még a történtek hatása alatt áll, az ereje lecsökkent, biztos, hogy nem képes szembeszállni Kenttel. Vagy esetleg elgondolkodott a férfi ajánlatán? Mindenesetre Abbie lép, hátha talál valami megoldást, addig Crane maradhat Katrinával.

9.png

Abbie a kocsmában Irvinggel találkozik, tanácsot kér tőle. Tudni akarja, hogy történt a feltámadása, mert nekik is halottak feltámadásával kell szembenézniük. Irving egyetlen tanácsa az, hogy harcoljanak tovább. Ne keressenek kifogásokat, hanem küzdjenek. A kérdésre nem adott választ, Abbie-nek még így is feltűnik, mennyire elszánt lett a férfi, talán ez a túlvilág hatása. Vigyorogva búcsúznak el egymástól, ám Irving egyedül maradván, a mosolya gyorsan eltűnik. A motelnél esemény van, a szerelő srácot zargatják a rosszarcú alakok, Henry az erkélyről nézi, ahogy anyu védi a fiát. A bűnözőknek tűnő férfiak elzavarják a családot, Henryt kiszúrják az erkélyen, ő is kaphat egyet a képébe, ha továbbra is bámulja őket. Henry meglepetésre nem tesz semmit. Megváltozott vajon? Abbie visszatér a házba, Katrina továbbra is harcképtelen, vagyis mágia nélkül kell legyőzni egy mágust. Zombik szerencsére még nem járnak az utcán, így Crane-nek beugrik Kent mormogása, „Én vagyok az Utazó”, ezt mondta a férfi ősi arámi nyelven. Abbie előszedi Grace Dixon naplóját, a lány őse írt erről is, utazómágia. A lényege, hogy aki elmondja a megfelelő varázsigét, visszatérhet a múltba. Vagyis Kent nem megidézni akarja Sarah-t, hanem visszamenni hozzá, tehát átírná a történelmet, teljesen megváltoztatna mindent.

05.png

Abbiék a fegyvereket válogatják össze, Kent mágiájához nagy energiára van szükség, amit a Ley-vonalakból kaphat meg. Árapály van, tehát az ereje még nagyobb lehet, és éjfélkor fogja elvégezni a varázslatot. A gránátokat nem biztos, hogy kéne használni, viszont kapnak egy váratlan segítséget. Abbie elhívta Irvinget, aki biztosíthatja nekik a varázserőt. Beavatják őt a Kent-ügy részleteibe és elkezdenek ötletelni, hogy lehet megállítani. Katrinának egyszer sikerült, az ő ereje a természetből táplálkozik, vagyis olyan eszközök kellenek, amivel legyengíthetik Kentet. Crane magára vállalja az összecsapást, nem azért teszi, hogy Abbie-nek bizonyítsa az elkötelezettségét, hanem Kent előtt akar bizonyítani.

10.png

Az erdőben a mágus már a varázsláshoz készülődik, a mágikus szavakkal egy örvényben megjelennek előtte a múlt képei, Sarah-val együtt. Egy bomba robban fel mellette, ezzel megzavarva őt, Crane lő rá, de ezt meg sem érzi a mágus. Irving egy olyan lövedékkel találja el őt, amivel gyengíthetik a képességeit. A mágus használja a dopping-növényt, amit a szer hatástalaníthat. Ezen kívül egy csapdába csalják, aminek a vezetéke egy generátorhoz van erősítve, amivel villámcsapást idézhetnek elő. A legyengült mágust Crane veri agyon, a férfi ártott Katrina családjának, ezzel közvetve neki is ártott, így bosszút állhat végre. A varázsló kidőlt, ideje megtalálni Irvinget, a páros ide-oda futkos az erdőben a kapitány után kiabálva, de nem jön elő. Nekik nem jön elő, de mikor a páros eltűnt, Irivng a mágushoz lép, elveszi a könyvet és kitöri a férfi nyakát, aki egész egyszerűen elporlad. Irving eldugja a könyvet, és jelzi a párosnak, hol van. A páros a mágus hűlt helyére ér vissza, Irving szerint a könyv is vele együtt semmisülhetett meg. A kételkedés fényei csillannak fel a szemekből, de a győzelem az így is győzelem.

Később Crane a tóparti házban a verekedéstől megfájdult kezét kezelgeti, Abbie dicséri meg az újonnan megmutatott Rambo-stílust, nem fogja ő sem bántani Katrinát, ha Crane ilyenekre képes. Crane azért tette, amit tett, mert feldühítette Kent története, hogy elárulta azokat, akik bíztak benne. Mikor Abbie említette, hogy hasonlítanak, megértette, hogy vékony a határ a jó és a rossz között. Nem okozott Abbie ezzel semmi rosszat, aki már mosolyogva egy sörözést ajánl. Katrina még mindig pihen, így kettesben mennek inni. Miután a páros elment, Katrina kilép a szobájából, ezt a pillanatot várhatta már mióta. Az asztalon lévő kis virágon kipróbálja a frissen felfedezett sötét mágiát, a virág megfagy, majd porrá törik. Reggel a motelnél Henry üdvözli mosolyogva a bűnöző bandát. A tegnap este történetek óta rájött valamire. Hetek óta bujkál, mert megölte az apját, amit megbánás követett, és keresi a helyét a világon. A háromfős kis banda megmutatta neki, hogy amit a szállodás hölgy és a fia képviselnek, az nem neki való. Egyszerű emberek, egyszerű szükségletekkel. A világon farkasok és bárányok élnek, ő pedig a farkasok közé tartozik. A csapat már vigyorog, az öreg lehet a haverjuk lesz, de nem. Henry egész egyszerűen, szép sorban megöli mindhármukat. Később az erdőben sétálgatva Irvinggel találkozik. A Tanúk újra bíznak benne, és elhozta John Dee könyvét is. Moloch ugyan meghalt, Henry már nem Lovas többé, de neki is nagy tervei vannak. Mondhatjuk, hogy ajaj?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása