Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x14 - Kali Yuga

2015. március 12. 15:00 - Szencsike

A csapat karaoke-estét tart a bárban, Abbie áll a mikrofon mögött, hát egy X-faktor középdöntőt megajánlok neki a hangja alapján, ha hozzá tudnak fűzni valamilyen jó bulvársztorit a démonokkal való harcolásra, lehet tovább is menne. Crane, Jenny és Szőke szájtátva hallgatják az előadást, a csajnak nagyon jó hangja van, anyukájuk csak angyali hangként emlegette. Jenny kis célzásán Crane nem sértődik meg, Orion már kikerült a képből. A dal végeztével bezsebelheti a dicséreteket, majd a következő dalon törhetik a fejüket, ám Szőkét elszólítja a kötelesség. Japán dobócsillagokért mehet, ám Jenny gyanúja szerint az eladó lehet hamis cuccokat sózna rá. Szőke nem kér a lány segítségéből, így egyedül indul bevásárolni, egy ígérettel, hogy nemsokára visszatér.

1.png

Szőke útja a helyi MÉH-telepre vezet, de nem azzal találkozik, akivel szeretne. Egy szuperautóból, két testőr kíséretében érkezik Szőke titokzatos nevelője, egy Carmilla nevű hölgy. Szőke, vagyis Carmilla elnevezésében Nicky, nem igazán repes a boldogságtól, hogy viszontlátja őt, és bármit is akar tőle, azt bízza másra. Viszont ez nem jöhet össze, mert a „más”-ból egyik börtönben ül, a másik meghalt, maradt Szőke. Carmilla terve az, hogy kirabolnak egy bizonyos Theodore Knox nevű álmosvölgyi főembert. Szőke nem kér az ügyből, viszont Carmilla kiereszti a méregfogait, tényleg, a metszőfogai pengeélesek lettek. Ha Szőke vissza akarja fizetni, amivel tartozik neki, itt az ideje. És végre leesett kicsoda Carmilla, a Defiance Stahma Tarr-ját, eredeti nevén Jamie Murray-t tisztelhetjük a személyében, fura volt, hogy nincs rajta a masszív fehér smink és hófehér haj. Viszont itt is gonosz némbert játszik.

2.png

Eközben Crane egy szomorkás tengerészdalt énekel, a csajok a pultnál lelkiznek közben. Jenny aggódik a páros kapcsolata miatt Orion és a Fej Nélküli szituk miatt, de Abbie szerint megbeszéltek mindent. Viszont ha Jenny be akar számolni, mit érez Szőke iránt, akkor itt az ideje megtenni. Jenny jelen pillanatban aggódik érte, mert hosszú órák óta nem reagál a hívásaira. Crane visszatért, a csajok örömködnek, legközelebb a Ba da Bass című dalocskát énekli, a Szőke lelécelt hírre csak vonogatja a vállát, viszont a lányok rosszalló pillantásai után nagylelkűen felajánlja a keresés lehetőségét. Abbie-nek kapása van, az archívumukba felszerelt riasztó működésbe lépett. A riasztó létezéséről Crane nem tudott semmit. Bárki is jutott be, rendesen feltúrta a helyet. A betörő még itt van, Jenny rohan utána az alagútig, hát nem Szőke az?! Nagyon határozottan utasítja a lányt, hogy hagyja békén, ha jót akar mindkettejüknek, mert a nő nagyon ellenséges tud lenni. Jenny egy szót sem ért semmiből, de a Nő megjelenik és kiüti Jennyt, Crane pedig kiüti a Nőt egy vadászíjjal, amitől a Nő az eredeti, démoni alakjába változik át, viszont el tud menekülni Szőkével. Az egyetlen nyom, amit hagyott, az a földön ezüstösen csillogó vére.

3.png

Irving parancsnok meghallgatásán járunk, a bíró sorolja a vádakat, a barátunk védője pedig a volt felesége, Cynthia, hisz ő a legjobb, akit Irving csak ismerhet, és nem szeretne mást. Az állam képviselője, egy kopaszodó fickó megerősíti, hogy nem emeltek ellene vádat, így az ítélet a jelenlegi bizonyítékok alapján egy szép, nagy felmentés lesz. De miféle bizonyítékok azok? Mindenesetre mindketten megkönnyebbülhetnek, hogy végre vége(?). Irving már készül a hazatérésre, Cynthia szemében kételkedés csillan fel. Az archívumban a csapat agyal a lényen, Abbie megnézette a vért, egy erősen maró anyag, plusz karmai vannak, Crane-nek beugrik a megoldás. Ez a nő egy Vetala, az indiai Kali istennő szolgálatában álló lény. A lény erős, gyors, halhatatlan, nem szokatlan ez sem, sőt az sem, hogy Szőke ismeri őt. Egy szukkubuszt is megkapott majdnem, egy ilyen lény semmiség… Abbie megemlíti az orgazdát, akivel Szőke eredeti terve szerint üzletelt volna, viszont azt is ki kell deríteni, mi tűnt el az irattárból, és hol van Szőke. A csapat ketté válik, a lányok mennek a McKenna nevű orgazdához, Crane Katrinával kiegészülve Szőke után kutat.

4.png

A lányok megérkeztek McKenna boltjához, míg rá várnak, Jenny ismét turkál a szennyesben, nagyon keveset dumálnak Crane-nel. Abbie csak tiszteli a férfi magánéletét: most rendezi a kapcsolatát a feleségével, meg kell birkóznia a fia, a Halál Lovasának a halálán, csak időt hagy neki ezekre és nem akar belemászni a dolgaiba. Jenny érzései lehet beigazolódhatnak a későbbiekben, mert előbb-utóbb rendezniük kell a viszonyt. Megjött az orgazdánk, a tag nem akar válaszolni Abbie-nek, még úgy sem, hogy esélyes egy kihallgatás csempészet miatt. Jenny erős karjai egykettőre megoldják az ügyet, a keresett személy Carmilla Pines, Jenny már tudja kiről van szó, egy kegyelmet nem ismerő kincsvadász. Az archívumban Crane Mary Poppinsról mesél a feleségének az iratok összeszedegetése közben, Katrina furcsállja, hogy egy boszorkány csak takarítgat a képességeivel. Crane azonban nem védheti meg Ms. Poppinst, mert megtalálja Abbie amulettjét, amit Orion angyaltól kapott. Crane összerakja, hogy Abbie ezt is eltitkolta előle, hoppá. Betoppannak a csajok, híreket hoztak, Crane nem mesél a kis amulettről, a lányok beszámolnak Carmilláról. Szőkét 12-18 éves koráig nevelte, Crane pedig rájött mire akarja használni őt a szörnyeteg gyámja. Henry Knox iratait vitte el, a Fort Knox erődöt nevezték el róla, de előtte hős forradalmár, akinek volt egy régi birtoka.

5.png

Flashbackben megtudjuk, hogy Henry Knox imádta a zárakat és a fejtörőket, az otthonában épített egy széfet, amibe a gyarmatosítók fegyvereit rejtette. Katrina szerint ezek veszélyes fegyverek, sőt ezek a fegyverek még most is megvannak, a leszármazottja, Theodore Knox vigyáz rájuk. Szintén az okkult tárgyak megszállottja és a tárgyakat otthon gyűjti. Vagyis a csapatnak az a feladata, hogy megakadályozzák Szőkéék akcióját. Eközben Nicky és Carmilla a ház tervrajzait nézegetik, Szőke jól végezte el a házit, be fognak jutni a birtokra. Carmillát jobban érdeklik Szőke alagutas haverjai, ám Szőkét az érdekli, mi történt Carmillával. Szőke látta, ahogy meggyilkol valakit, ezért menekült el tőle. A nőt egy szekta kapta el, azok változtatták át démoni szörnyeteggé, a hátán egy hatalmas X jel van, a vetala jele, a nő nem akarta akkoriban Szőkét ezzel terhelni, pedig kereste őt egy ideig. Most viszont szüksége van a segítségére, mert a Knox-ház széfjében van az a tárgy, amivel Carmilla újra ember lehet. Szőke bánatos kutyaképpel, de beleegyezik, most utoljára segít.

6.png

Crane Szőke Mustangját vezetheti, van erő a kocsiban, ő pedig van annyira férfi, hogy kiélvezze a száguldozást vele. De vajon a lóerőt milyen lóval írják le: arab, berber, türkmén származású pacikat jelent-e? Jenny a leggyorsabbat ajánlja, de ne karcolja meg a kocsit. Szőke ügye most fontosabb, a férfi szülei 12 éves korában meghaltak egy balesetben, pár nappal karácsony előtt, Carmilla a keresztanyja volt, akkoriban még biztosan ember volt és kincsekre vadászott. Valami történhetett, ami miatt Szőke otthagyta a nőt. A tervüket ma este fogják megvalósítani, mert Knox egy partit rendez, tömegre kell számítani és értékes tárgyak fognak gazdát cserélni. Csak maradjanak együtt, ez a lényeges pont. Ugrás az Irving-házra, a pár épp lefekvéshez készül, ám Cynthiát kétségek gyötrik. Még jó, a férje halott volt, látták a sírját, meggyászolták, és most itt van, mintha semmi sem történt volna vele. Ez a Frank Irving ugyanaz, aki a halála előtt volt? Abbie javasolta Katrina Crane-t, talán ő segíthet kitalálni mi is történt vele.

7.png

A partin van minden, drága pezsgő, zene, kaja, pia, hastáncos lányok, közben Szőke és Carmilla normális vendégeknek tűnnek, igaz a nő azt akarja visszalopni, amit Knox ellopott. A csapatunk is megérkezett, kiszúrták Szőkééket, és Knoxot is, így kétfelé válnak. Jennyé lesz Szőke, Abbie és Crane Carmilla után mennek. Crane-t azonban feltartóztatja a házigazda, kiszúrta az íját, majd a 18. századi gönceit, Abbie bosszúságára alig akarja őt elengedni. Hawley már a házban jár, és megtalálta a Henry Knox által készített titkos széf nyitószerkezetét. Egy kódos zárszerkezet, a megfelelő helyre kell igazítani a karokat, hogy kinyíljon az alagsorban az ajtó, így Carmilla gond nélkül sétálhat be a páncélszekrénybe. Szőkét azonban feltartóztatja a segíteni akaró Jenny, de Szőke elveszi a lány telóját, majd bezárja egy szekrénybe és megy Carmilla után. Abbie leért az alagsorba, és figyelheti, ahogy Carmilla megtalálja Káli istennő szobrát. Persze Abbie előbb lő, mint kérdez, így hamarosan Carmilla karmai közé kerül. Crane erre a végszóra fut be a nyilával, ha támad, Abbie halott, az érkező Szőke feladata az, hogy mindenki élve megússza a kalandot. Szőke alkuja az lenne, ha Carmilla életben hagyja őket, vele fog maradni. A nő gondolkodik, Crane pedig hangot adhat annak, hogy Szőke nem hitvány gazember, hanem képes küzdeni a barátaiért. Sajnos Crane-nek nem lesz igaza, mert Szőke fegyvert fog rá, és mivel Carmilla belement az alkuba, lökdösik őket a páncélszekrénybe. Abbie még utoljára próbálkozik Szőkénél, de a srác hajthatatlan, Knoxot értesíti majd az ittlétükről és rájuk zárja az ajtót.

8.png

Telefonálás kilőve, nincs térerő, így Jennynek nem tudnak szólni. Crane megerősíti, hogy a szoborral embereket tudnak vetalákká változtatni, de lényegesebb, hogy Abbie nélküle követte Carmillát. Crane számonkéri Abbie-t a titkolózása miatt, főleg Orion ügyben, de majd csak akkor lesz a nagy beszélgetés erről, ha kijutottak. Közben Carmilla búvóhelyén, a nő elkábítja Szőkét, Káli istennőnek hála valóban együtt lesznek. Vagyis a nő átvágta a keresztfiát. A bezárt kettősnek kiutat kell találnia, Crane agyal, az ajtón észreveszi Knox jelét, a Szabadság testvériség fáját, megnyomkodja a keretet és ott van a kijárathoz vezető út első rejtélye. Gombok vannak ott, alkímiai jelekkel, ha a jó gombot nyomják meg. az ajtó kinyílik, ha nem, hát… Abbie tudván, lehet ezek az utolsó pillanatok, elnézést kér Orion miatt, így Crane is bocsánatot kér a Fej Nélküli Lovas ügyében. Az utóbbi néhány hétben nem működött köztük úgy a kémia, mint régen, valami elveszett a kapcsolatukból a megpróbáltatások miatt. Crane-nek valami újra az agyába férkőzött a kapcsolatuk megpróbáltatásai miatt. Henry Knox ágyúkat lopott el a britektől, amelyek legfontosabb eleme a vas volt. Crane büszkén megnyomja a vasat ábrázoló gombot, de nem. A polcok elé védőrácsok ereszkednek le, a hátsó falból nyílvesszők állnak ki és a fal közeledik feléjük.

10.png

Crane rossz döntést hozott, ezt a pillanatot is megértük, ők viszont ha nem találnak ki valamit, nem fognak sokáig élni. Abbie most Knox személyiségére koncentrál, a tudóskodás mellett még mit szeretett? Szerencsejátékos volt, lóverseny, póker, minél több arany a zsebében, arany, ez az, Crane megnyomja a gombot és nyert. Ajtó nyitva, ők pedig élhetnek tovább. A kertben találkoznak Jennyvel, a lány mobilját Szőke elvitte, vagyis lenyomozhatják őt, így eljutottak Carmilla búvóhelyre egy raktárépületbe. Jenny körbenéz hány ellenség vár rájuk bent, Abbie és Crane kidolgozzák a tervet. A szoborra koncentrálnak először, hat kéz, abból kettő üres, mert a jobb kéz az élet és a bal a halál hindu jeleit mutatja. A két jobb alsó két tüzet és vasat tart, vagyis ezekkel lehet megölni őt. Bent Carmilla már előkészítette a szertartást, a testőrei is mind vetalák. Szőke próbálkozik egy utolsó miért hagyja őt életben érvvel, de Carmilla már várja Szőkét a halál utáni igazi életben.

9.png

Berontanak Crane-ék, először a testőrökkel kell megküzdeni, néhány tűzbeborult nyílvesszővel sikerül kivégezni őket. Carmilla a varázsszavakat mormolja keresztfia felett, akinek a mellkasán már ott virít az X jel. Jenny egy váratlan támadással leüti a nőt, eloldozza Szőke szíjait, ám Carmilla őt veri agyon. Szőke idejében érkezik, hogy mentse a barátnőjét, átszúrja a nő mellkasát egy vascsővel, de a végső ítéletet, a tüzes fáklyát nem vetheti be, mert Carmilla kiugrott az ablakon. Később, Jenny az irattárban rendezgeti a papírokat, Szőke töri fel a zárat, Jenny nem tudván ki a látogató, egy késsel védi meg magát. Szőke nem lepődik meg a fogadtatáson, vissza akart adni valamit a lánynak. Talán Jenny ezek után megértette, miért is volt vele olyan távolságtartó. Szőke elmegy, megkeresi Carmillát és végleg elintézi, búcsúképp Jenny kap tőle egy csókot.

A bárban Abbie és Crane hivatalosan is elássák a csatabárdot, ők együtt működnek jól, nem külön. Kapcsolatuk megerősítése egy közös duett lesz, a Proud Mary Rollin on the River lesz az ő számuk. Eközben Katrina Irving parancsnokon végzi el a lélekvarázslatot. Cynthiát arrébb küldi, majd megkérdi Irvingtől, mit tud a fiáról. Ha ő él, akkor Henrynek is élnie kell, de Irving nem tud semmit róla. Katrina ad neki egy löttyöt, majd látjuk azokat a képeket, amik Henry és Irving kapcsolatát jelentette korábban. A vérrel aláírt szerződés, Irving, amint Henry katonájaként harcol, illetve Henry és Irving halálát. Katrina ítélete szerint Irving lelke már nincs kapcsolatban Henryvel, a köztük lévő kapocs megszűnt. Nem tudni miért támadt fel, de Henry már nem játszik szerepet az életében. Katrina meghatározhatatlan arccal fordul el a párostól, lehet más híreket várt volna. Viszont mikor Irving és Cynthia az új élet első lépéseként egy nagy ölelésben összeborulnak, Irving az ablakban egyedül csak Cynthia tükörképét látja.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása