Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x13 - Pittura Infamante

2015. március 11. 15:00 - Szencsike

Egy restaurátor alagsori műhelyében kezdünk, egy festményt látunk, amin a szakértő ügyködik. Első pillantásra a szemüveges férfiban és a festményben sincsen semmi különleges. Második pillantásra viszont a festmény elkezd vérezni. Ez biztos, hogy nem valami vallási csoda, de mire a férfi kellőképp magához tér a döbbenetből és kerít egy rongyot, amivel megtisztogatná a képet, a vérzés megszűnik, mintha mi sem történt volna.

1.png

Ugorjunk a tóparti házra, Crane elegáns öltönyben álldogál, és nagyon izgul, Abbie nyugtatgatja őt. Okoska randira készül Katrinával, ideje újra megismerni egymást a XXI. században. A randi a történelmi társulat estélye lesz, az Adams-hagyaték (USA második elnökének a családja) miatt szerveztek egy jótékonysági vacsorát. A függetlenségi háború idején Crane és Katrina is ismerte a befolyásos családtagokat, igaz Katrina volt velük bizalmas viszonyban, hisz ő segített világra 5 gyermeket náluk. Abbie az utolsó jó tanácsa az, hogy Crane ne emlegessen semmilyen régi romantikus kalandot, majd lelép, kezdődhet a kellemes este.

2.png

Az estélyen ott az a bizonyos festmény. A történész hölgy bemutatja az érdeklődőknek a képet, (egy festőt ábrázol alkotás közben, egy fordított keresztet készít a műtermében), közben Crane és Katrina a XXI. századi romantikának hódol, a nyilvános helyen történő tapizásnak. Édesek a fiatalok nagyon. A hölgy eközben ott tart, hogy a festmény az Adams család nappalijában lógott, de Katrina csendesen megsúgja, ő nem emlékszik rá. A tagság átvonul egy másik tárgyhoz, és felbukkan az ideges restaurátor. Crane jó ismerőse, Katrina is megismerheti, de a nyugtalan férfi Crane-nel beszélne. Négyszemközt szegény emberke majd összecsinálja magát, lehet a hígító járatja vele a bolondját, de nem hisz a szellemekben. Úgy tudja, Crane igen, és örülne a segítségének. Közben a főnöke elrángatja őt a festményhez, felfedezett rajta néhány hibás részt, a keret tele van repedésekkel, miféle kontár melót végzett?! Crane a háttérben csendesen fülel, Katrina az emlékeiben merül el. Viszont megérzi a gonosz jelenlétét, Crane-nek is elhűlve suttogja az érzéseit. Figyelni fognak majd, de a felszolgáló jelzi a csoportnak, hogy a vacsora tálalva.

3.png

Az őrsön Abbie nézegeti anyu naplóját, hátha talál benne bármilyen nyomot, amit eddig nem fedezett fel. Egyik kolléga cseveg vele, hoz neki kávét, ha ilyen nagy munkában van. Viszont a folyosón felfordulás van, Abbie kirohan, a feltámadt Irving százados adja meg magát a rendőröknek. Nem áll ellen nekik, egész egyszerűen hagyja magát bilincsbe veretni. A vacsorán Katrina nosztalgiázik, az étkészlet Abigail Adams, az ő barátnőjének volt a kedvence, nem tudott tőle elbúcsúzni. Sőt, senkitől sem… A másik teremben, az ijedt restaurátor továbbra is a képet böngészi, nincs semmi különös, így elindul kifelé, de valami utoléri őt. A vacsorán Crane együtt érez a feleségével, de próbálja a másik oldalról is nézni. Sok barátot elveszítettek, de ők ketten itt vannak egymásnak, és a többiek emlékeiből is erőt meríthetnek. Abigail Adams emléke ezen az estén elevenen él Katrinában, mintha mindenhonnan csak az ő szellemét érezné. Kintről sikoltás hallatszik, mindenki kirohan, a restaurátor kivéreztetve, fejjel lefelé lóg a csillárról.

4.png

Később, már megjelentek a helyszínelők, Crane és Abbie telefonon keresztül osztja meg a másikkal az infókat. Irving ott, egy halott itt, Reyes főnökasszony vezeti mindkét nyomozást. Találgatnak mindkettőről, vajon miért most, miért így, de válaszok még nincsenek. A társulat székházába megérkezett a főnökasszony, Abbie az őrsön Irving szomorú magányát figyeli a kamerák képén keresztül. Reyes bemutatkozik Katrinának, hisz elég feltűnő, ahogy a vörös hölgyemény kíváncsian figyeli a rendőröket. A rendőrfőnököt meglepi, hogy a fura töritudorjának felesége van, mindenesetre jó lenne, ha maradnának, mert szüksége lenne Crane eszére. Crane Katrinának suttogja el, mit is gondol, a restaurátort egy tarot-kártya figurája, az Akasztott ember képe alapján lógatták fel. Katrina is töri a fejét, ez az újjászületés és a halál harca, sőt, 1781-es gyilkosságot is tud az esettel rokonítani, ez a Durham-sorozatgyilkosság lenne. John Adams volt az áldozatok ügyvédje, Katrina az esetet Abigail barátnőjétől ismeri. A hölgy nem volt boszorkány, csak egy elszánt harcos, aki a védtelenek jogaiért küzdött. Katrinának mesélte el a szerencsétlen áldozatok történeteit, közösen rájöttek, hogy a tettes egy orvos lehetett, hisz mindig az áldozatok nyaki artériáját vágta át, ami utalhat anatómiai tudásra, ám sosem találták meg őt és az ügyet nem zárták le. Akkoriban Katrina nem volt elég erős, hogy ő maga találja meg a tettest, de most elszánt, és Crane is egyetért abban, hogy Mrs. Adams is a gyilkosság felderítését akarná.

5.png

Az őrsön Abbie látogatja meg Irvinget, a férfi utolsó emléke az, hogy harcolt a karddal. Ennek a folytatása pedig Irving halála lett, Abbiék temették el őt, a családja is gyászolja őt. Abbie bizalmatlan vele, hisz Irving lelke Henryé, a Háború Lovasáé, vagyis esélyes, hogy Henry hamarosan visszatér. Irving csalódott, ő régi Abbie-t kereste, ám csalódnia kellett, a lány nem akar hinni neki. Nem akar kockáztatni, Andy Brooksra még élénken emlékszik, nem akarja, hogy Irving elárulja őket. Először értesíti Cynthiát, Irving most már nem özvegy volt feleségét, addig Irving marad, ahol van. Közben a házaspáros eljutott a festményhez. Crane alaposan megszemléli, és egy aprócska vérfoltot talál a képen. A kép története szerint a művész saját magát örökítette meg alkotás közben. A gyilkos orvos volt, tehát ismeri az emberi test felépítését, egy művész szintén. Vagyis a gyilkos, akit keresnek, az végig itt volt az orruk előtt. A képen eddig háttal szereplő festő most megmutatja nekik az arcát.

7.png

A páros ötletel, hogy juthatott ki az eddig bezárt gyilkos a festményből? Katrina egy bűvös átjáróra tippel, közben megmutatják a rendezvény fővédnökét, aki a rendőröknek tanúskodik és a kezét feltűnően rejtegeti, mert festékes. A páros úgy hiszi, a restaurátor valamivel véletlenül aktiválhatta a festményt borító varázslatokat és előcsalhatta a gyilkost. Ki is volt a festő, ezt a múzeumi kiadványból könnyen kiderítik. Katrinának lesújtó a véleménye, a festő, Colby Amerika születését volt hivatott vászonra vinni, de sokkal jobban érdekelte őt a piálás és a nők, mint az alkotás, Washington tábornok és a baráti köre nagyon hamar kiközösítette őt emiatt. Elszegényedett, vándorolni kezdett, szállásért és kajáért cserébe portrékat festett, de 1782-ben eltűnt. A gyilkosnak is nyoma veszett, a kiadványban közölt képe és a festményen lévő arcmás ugyanaz. A kép azért lett véres, mert a gyilkos lecsapolja az áldozatai vérét, és a festő ezzel a vérrel kívánja befejezni a képét, vagyis vissza akar térni a valós világba. Újból a festményhez mennek, onnan a festő/gyilkos már eltűnt. Kell egy újabb áldozat, Crane rájön, hogy az igazgató lesz az, mert hozzáért a képhez, mikor a restaurátort kérte számon a hanyagságáért. Viszont Crane is hozzáért a képhez, ő is veszélyben van. Ezért kell az igazgatót neki előbb megtalálni, mint a gyilkosnak. Egy hölgy hangját hallják, Katrina gyorsan megcsókolja az urát, a hölgy zavartan távozik. Jó csel, csak Katrina senkit se engedjen közel a képhez.

8.png

Jenny is megtudja a szomorú igazságot, Irving itt van, de veszélyes lehet. Jenny szerint Irving nem fogja őket elárulni, de Abbie inkább az óvatosságra szavaz. Nem tudják mi lett Henryvel, amíg semmi sem biztos, addig Irving marad, ahol van, Jenny pedig kerítse elő Szőkét, hogy hozzon fegyvert, ha Irvinget mégis ki kéne iktatni. Kicsivel később megérkezett Cynthia, aki ugye tudja, hogy a férje milyen gonosz ellen küzdött, de ez a hír őt is sokkolja. Abbie beszámol a bizalmatlanságának okáról, addig képtelen hinni Irving szándékaiban, amíg ki nem derül, hogy nem Henry irányítja. A töriseknél Crane az igazgatóval tárgyal, bizony a férfi is a festmény hatása alá került, igaz csak úgy, hogy érezte a festményből áradó gonoszságot, pontosan ugyanazt, amit a restaurátor. Katrina a festménynél merenghet, megígéri a régi barátnőjének, hogy megtalálja a gyilkost. A régi emlékeknek hála a hölgy íróasztalában megtalálja a titkos rejtekhelyet, ami a titkos iratokat rejti. Kint a vérbe borult gyilkos kószál, Katrina meg persze utána megy, miért ne.

9.png

Eközben Jenny hullarablásra készül, élő telefonos kapcsolatban közvetíti a tesónak, hogy mit is csinál. Szőke fegyverei olyan lőszerek, amelyek a pokol platinakapujából készültek, hű, milyen félelmetes. A lövedékek hatásosak, hisz a legutolsó kliensnek sikerült megölnie velük azt a hullát, akit Jenny épp kirabolni készül, ehhez a halott ember testéből kell kiszednie a kicsiny golyókat. Jenny a hányingerrel küszködve kapkodja ki ezeket, Abbie segítségét köszöni, de nem szükséges, a vonalat is bontja. Mikor az utolsó kis golyót szedi ki, a hulla életre kel, és fojtogatni kezdi Jennyt, aki gyorsan visszadugja a golyócskát a hullába. Szőke kihagyta ezt a pici részletet, hogy egy darab azért maradjon a lényben. A töriseknél Crane arra biztatja az igazgatót, hogy menjen haza, mert nincs biztonságban. Az úr persze azt hiszi, hogy ezzel magára terelné a gyanút, viszont Colby elragadja őt. A férfit a gyilkos a festményébe húzza be, Crane már nem tudja onnan kiszedni, a gyilkos ott akasztotta őt fel. Crane felfedezi a repedéseket, de ezek nem sima sérülések, ezek egy varázslat bűbájai, ami bezárva tartja a gyilkost a festményben. A titkos iratokból kiderül, hogy Abigail rájött a gyilkos kilétére és felkérte Knapp tiszteletest, aki Katrina boszigyülijének volt a vezetője, hogy zárja be a festménybe a gyilkost. Abigail volt a csalétek, Knapp atya elfogta a gyilkost, aki azóta a festményben él. Abigail megtartotta a képet, hogy vigyázzon rá,  250 évvel később, a restaurátor pedig véletlenül kiengedte a gyilkost. Reyes lép be a szalonba, az igazgatót keresi, a párocska nem tud semmit se róla, ők csak szerették volna látni a restaurátor utolsó munkáját, búcsúképpen.

10.png

Crane-nek az az ötlete, hogy önként az igazgató után menne, így levonulnak a műhelybe, ott viszont Katrina is hozzáér a festményhez, nem fogja egyedül hagyni a férjét és nem hagyja veszni Abigail áldozatát. Katrina elmondja a bejutás varázsigéjét és a festményben, vagyis a gyilkos elméjében találják magukat, ami egy ház lenne. A rendőrségen Irvinget bilincsben viszik, Jenny még üdvözölheti őt, ezután Abbie megkapja a golyókat. Jenny megígérteti vele, hogy ezt csak végszükség esetén használja. Frank Irving nem szörnyeteg, pedig ő találkozott este eggyel. Abbie beszámol a kötelező orvosi vizsgálat eredményeiről, minden normális a férfinál. De mi van a lelkével, ezt nem tudják műszerek ellenőrizni. Katrinát kéne hívni, ő megpróbálhatná ellenőrizni Irvinget. Abbie így Crane-t hívja, de csak a hangpostáig jut el, amiért Abbie önállósítja magát és a törisek házához megy.

11.png

Crane-ék bolyonganak a házban, a gyilkos jól elrejtőzött, szobáról szobára kell végigjárniuk a helyet. Meghallják az igazgató hörgését, a tetőtéren akasztották fel, ami a festőműhely lenne. A gyilkos befejezte a képét, vagyis kijutott a világba, az igazgató még él, de nincs sok ideje hátra. Leengedik őt, Katrina kántálni kezdi a visszajuttató varázsigét, de a gyilkos életre kel. Az utolsó pillanatban sikerül visszatérniük, de hol a szörnyük? A festményt meg kell semmisíteni, Crane a hígítóért nyúl, ám a gyilkos őt fogja meg. Szerencsére megérkezett Abbie, aki elsőként a gyilkosra lő, majd Crane utasítására a festményt célozza meg, a gyilkos így meghal. Crane nem vette fel a telóját, ezért jött el.

Később, a gyilkos holttestét szállítják el, Reyes Abbie-nek és Crane-nek számol be a helyzetről: az igazgató túl fogja élni, még időben találták meg, viszont a gyilkos személyét nem tudják azonosítani. Crane úgy véli, talán örök rejtély marad a kiléte, hisz egy csavargó lehetett, akit senki sem ismert. Abbie búcsúképp kap még egy fejmosást a főnökétől, hisz megtudta, hogy a háta mögött beszélt Irvinggel, aminek a főnök nem örül. Reyes el, Crane kifejezetten elégedett, hogy Abbie megszegte a parancsot, Abbie pedig figyelmezteti, máskor figyelmeztesse, ha újabb kalandra készül. Crane ezután Katrinával beszélget, a nőt Abigail Adams emléke kísértette egész este, és lám, jött egy másik Abigail. A kapcsolatuknak is lát esélyt, csak meg kell szabadulni a régi idők kötöttségeitől és az új világhoz kell alkalmazkodni. Ugrás az őrsre, Abbie újból Reyes bocsánatát kéri Irving miatt, viszont a nő meglepő hírrel szolgál. A kerületi ügyész talált valamit, ami talán segíthet felmenteni Irvinget.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása