Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x10 - A tárgyalás

2015. március 11. 13:00 - fuszulykavirág

Az összefoglalók után akkor folytassuk immár a megszokott rend szerint. Az eheti epizódban végre eljött Cary tárgyalásának napja, ahol az esküdtek róla fognak dönteni, és új szerepbe kényszerül a tárgyalóteremben. Az ügyet tárgyaló bírónk figyelmét egy kissé megosztja, hogy nem sikerül jegyet szereznie a Neil Diamond koncertre, hogy elvigye az asszonyt, és a kedvenc muffinja is elfogyott. Nem is akar tárgyalást, inkább rá akarja venni Diane-t meg a vádat képviselő ügyésznőt, hogy jussanak valami egyezségre, ne húzzák mindenki idejét. Hat év lenne a végső ajánlat, amiből persze jó magaviselettel csak hármat kéne leülnie, de hát csak nem gondolja senki komolyan, hogy Caryt börtönbe küldjük.

cary.JPG

Nem is fogadják el az ajánlatot, nekiállnak hát kiválasztani az esküdteket, de szorít az idő, mert a bíró úrnak oda kell érnie a jegyirodába a Neil Diamond koncert utolsó két jegyéért. Jackie csörög rá Aliciára Grace iskolájából, ahol is egy tanár azt állítja, hogy Alicia azzal fenyegette meg, hogy leszúrja. Alicia odarohan, és hát nem annyira alaptalan az állítás. Alicia felmentést írt Grace-nek testnevelésből, és a maguk szórakoztatására írt bele egy vicces, leszúrós részletet, amit nem mindenki talált viccesnek. Később a kampányirodában is csak addig nevetnek a történeten a PR guruk, amíg ki nem derül, hogy ez amúgy tényleg megtörtént, és nem csak az újságírók agymenése.

Cary tárgyalásán az ügyésznő első tanúja egy nyomozó, aki amúgy a szeretője, nem tudom ez mennyire releváns, de össze-vissza kacsintgat a tanúmeghallgatás közben. A tárgyaláson bemutatásra kerül a felvétel, amin Cary tippeket ad drogcsempészeknek arról, hogyan úszhatják meg az ellenőrzéseket. Diane-en a sor, hogy kihallgassa a nyomozót, akit rávesz, hogy beismerje, az informátora manipulálta a felvételt, hogy rossz színben tűntesse fel Caryt, és így Bishop megússza a felelősségre vonást.

alicia_grace_jackie.JPG

Alicia igyekszik visszaszerezni Grace tanárától a fenyegetőző tesiórás felmentést, de a sztori azért már elkezdett kiszivárogni. Ellenfele, Prady, már adja is az interjúkat az iskolán belüli erőszak elleni fellépés fontosságáról. Eli és Johnny vissza akar vágni egy másik sztorival, kiszivárogtatnák, hogy Prady meleg, de Alicia egyelőre visszafogja őket. Az ügyésznőnk bepipul, és beidézi a tárgyalásra Kalindát. Az egyik esküdtnek elég furcsa hallászavara támad, mást hall a szavak helyett (pl. szerető – szerelő). Nem baj, Kalinda meghallgatását érvénytelenítik, nem is kell figyelembe venniük az elhangzottakat.

alicia_johnny_eli.JPG

Finn és Alicia leülnek megbeszélni a kínossá vált kapcsolatukat, és szépen megállapodnak, hogy barátok maradnak, és csak jogról beszélnek, és minden remek lesz. Hehe. Már várom. Aztán beront az irodába egy felháborodott Prady, akinek megszellőztették a viszonyait férfiakkal. Kicsit acsarkodnak Aliciával, ami csak arra garancia, hogy a továbbiakban sem fognak szépen játszani, hiába ígérték meg egymásnak. Cary tárgyalásán az ügyészség ki akarja záratni a hallászavaros esküdtet – Diane-ék egyetlen biztos esküdtjét. Grace tanára akkor adja vissza a vicceskedő levelet, ha Alicia megígéri egy tanácsadó testület felállítását, akik iskolai erőszak témában támogatnák majd a leendő államügyészt. Eli meg Johnny azt akarják, adja meg neki, amit akar, de Aliciának elvei vannak.

diane.JPG

Az egyik másik esküdt köpte a hallászavaros esküdtet, akit a bíró rövid úton el is távolít, amikor kiderül, hogy tényleg nem érti, mi hangzik el körülötte. Ezzel Cary vesztett egy esküdtet, Kalinda pedig Aliciát akarja ráuszítani Finnre, hogy segítse meg őket valami belsős infóval. Alicia és Finn egy ócska kajáldában találkoznak, amiben semmi romantikus nincs, amíg egy áramszünet miatt elő nem kerülnek a gyertyák, meg egy gitáros fickó, és máris nem olyan biztonságos a környezet. Finn végül fotókkal segíti ki őket, amikkel Kalinda szembesíti Bishopot. Konkrétan megzsarolja, hogy elveszik tőle a fiát, ha nem küldi tanúskodni az emberét Cary védelmében. A fotókon egyébként drogdílerek látogatják rendszeresen Bishop házát.

alicia_finn.JPG

Bishop embere elő is kerül, hogy tanúsítsa: a felvétel manipulált, Cary nem arra oktatta őket, hogyan játszák ki a törvényt. Csakhogy a tárgyalásra besétál maga Bishop is, a kulcstanúnk pedig hirtelen átértékeli a helyzetet, és ragaszkodik ahhoz, hogy a felvétel hiteles, és ezzel minden elveszett. Diane és az ügyésznő a vádalku részleteit vitatja meg, Cary pedig már csak azt akarja, hogy legyen végre vége. Carynek végül választania kell: vagy tanúskodik Bishop ellen (ami lényegében öngyilkosság lenne), vagy 4 év börtön. Vagy ha nem fogadja el a vádalkut, akkor küzdhet tovább a bíróságon, és akár 15 évre is ítélhetik. A tanárfenyegetős botrány is elsikkadni látszik, amikor Peter lekenyerezi Grace tanárait, és mindenki kiáll Alicia, a tökéletes anya mellett. Alicia persze nem örül, nem akart alkut kötni velük.

cary_bishop.JPG

Cary levegőzik egyet a döntés előtt, amikor is egy nagy fekete autó áll meg mellette, amiben persze Bishop ül. Dumcsiznak egy jót, Bishop azt ajánlja neki, hogy kijuttatja az országból, ad neki egy lakást meg munkát Barcelonában. Cary sajnos nem fogadhatja el a vonzó ajánlatot, mert a cég elbukná az érte letett óvadékot. Cary végül visszavonja a vallomását, bűnösnek vallja magát, és nem küzd tovább. Elfogadja a vádalkut, ami 4 év börtönt jelent, jó magaviselettel kettő, 37 évesen szabadul. Mellesleg büntetett előéletű lesz, nem dolgozhat többé ügyvédként. Nem vagyok hajlandó elhinni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2015.03.11. 15:06:34

Én sem hiszem el. Remélem, eljátsszák azt, amit Peterrel az első évadban,hogy új bizonyíték merül fel, újratárgyalás, mittudomén. Amúgy tetszene egy girl power ügyvédi iroda, de Cary nagyon hiányozna. És Will karakterét is csak nemrég írták kis a sorozatból, szóval biztosan lesz még valami Caryvel.

Gabba 2015.03.12. 11:32:06

Kemény rész volt, az biztos, hajrá Carry!

Alicia meg ne viccelődjön olyanokkal, akik értik a viccet, de nem szeretik.
Brody és Alicia háttércsapatai szivárogtatjáj az infókat keményen.

Finn-nel meg érik a lamúr, az tuti.
süti beállítások módosítása