Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A FALKA 1x05 – A depresszió kimaxolva

2015. március 11. 11:00 - Bruti

1_3.jpg

Ahogy haladunk előre a Falkával, úgy változik meg bennem a kép. A nézhető kategóriából simán átkerült fasza sorozatok közé, annyira jól kezdenek mozogni a szálak. Azok a jelenetek, amiket eddig felesleges hülyeségnek tartottam, most kezdenek értelmet nyerni, mint pl. Natalia orrvérzése a múlt részben. De vágjunk bele:

Nataliával kezdünk, aki telefont kap, majd szól a Főnöknek, hogy a gyámügytől keresték. Az első részben megmentett csecsen kislány csak neki árulná el, hogy ki végzett az anyjával. Natalia lelép, Rebrow pedig meglátogatja az egyik felrobbantott társa lányát, aki ugyanúgy egy halom pénzt talál az apja cuccai közt, mint az Ügyész, Rebrow pc-jében. Megegyeznek, hogy egyelőre titokban tartják.
A reggel nem indul jól, mert egy traktoros az elhagyott járőr kocsi mellett megtalálja Natalia holtestét. Na, ezt szépen kiírták a sorozatból. Homlokán egy kereszt, hogy ne legyen kérdés, ki tette. Luczak megérkezik Rebrowhoz, úgy néz ki, hogy már tud a gyilkosságról, de nem szól egy szót se. Nem is kell, mert hamar kint van a helyszínen az egész falka. Megrendült arcok, könnyekkel küzdő kollégák, helyszínelés, ahol többek közt egy öngyújtót találnak, pont olyat, mint Rebrowé.

2_3.jpg

Persze mindenki a „Lárvára” gyanakszik, de ez olyan sablonos lenne, hogy az Ügyészcsaj nem is tudja elhinni. Eligazítást tartanak és kiadják Lárvára a körözést. Az Ügyész a Főnököt kérdi, hogy ki volt még ott, mikor Natalia közölte, merre megy. Hát Rebrow és Grzywa. No, ha Rebrow, akkor vegzáljuk egy kicsit – gondolta az Ügyész – és már kérdez is: Hol volt tegnap este? Rebrow az igazat mondja, bár azt nem teszi hozzá, hogy találtak egy halom pénzt.
Grzywa kicsit indulatosan követeli a feleségétől, hogy ki ne merjen mozdulni otthonról, de ugye az asszony nem ért és nem is érthet semmit. Az Ügyész a gyámügynél sokra nem megy, csak annyit tud meg, hogy a kis csecsen lány egyik nap látni akarja Nataliát, másnap már deportálják is haza. Máskor ez hónapokba telik, szóval minimum gyanús. Rebrow beállít Grzywához, de csak az asszony van otthon. A csaj elkezd panaszkodni, hogy Grzywa mostanában nem valami jó apuka. Folyamatosan ideges és dühbe gurul. Persze ez nem feltétlen azért van, mert az asszony félrekúrt és mástól lett gyereke, de Rebrow szerint azért ezt se kéne kifelejteni a pakliból. Erre a csaj kinyögi, hogy Grzywa és Ewa összejöttek, sőt ez még akkor is tartott, mikor Ewa elvileg már Rebrow-al volt. Na, ezzel barátunknál kiverte a biztosítékot.

3_3.jpg

Az Ügyész ellátogat oda, ahol tegnap Rebrow is járt, a volt kolléga lányához, de csak annyit tud meg, hogy Rebrow hamar lelépett. Váltunk egy határ menti falura, ahol az öreg bolond Szeptun bóklászik, csupa véres dzsekiben, és így nem is jut sokáig. Néhány helybéli suttyó nekitámad és lapátokkal próbálnak elégtételt venni a gyilkosságokért. Persze mi sejtjük, hogy az öreg ártalmatlan, és a helyi hülyék csak bűnbakot keresnek. A lincselés egész addig tart, amíg meg nem érkezik Grzywa és a társa. Nagyon korrekten az öreget viszik be az őrsre, a csürhe meg szabadon távozhat. Megérkezik Rebrow is, aki rá se néz a neki dumáló Grzywára, hanem leül Szeptun mellé. Megköszöni neki, hogy a múltkor begináztatta, kipakolja a cuccát, majd megtalálja nála Ewa fülbevalójának másik felét. Kérdezgeti az öreget Ewáról, az időnként bólogat, de beszélni nem tud, vagy nem akar, így Rebrow inkább hazaviszi. Az úton az öregnek „megered a nyelve” mutogat össze vissza, egy késsel hadonászik, majd elvezeti Rebrowot egy vaddisznó teteméhez, ami megmagyarázza, hogy miért volt véres a ruhája. De Szeptun még nem fejezte be az idegenvezetést, most tovább mutatja az utat, egészen egy patak partig, ahol ott fekszik a halott Lárva.

4_3.jpg

Újra a patológián vagyunk, a doki már fel is boncolta a hullát. Egy csapdába lépett bele, ami elroncsolt egy ütőeret a lábában, így esélytelen volt, mint TSZ lova az epsomi derby-n. De az is kiderül, hogy ennek már vagy három napja, szóval ő nem ölhette meg Nataliát. Az Ügyész ezt gyorsan közli is a Főnökkel. Arra jutnak, hogy csak közülük lehetett valaki, aki ismerte Lárva szokásait és így rá tudta terelni a figyelmet. Az is kiderül, hogy a Főnök régen, szervezett bűnözéssel foglalkozott, szóval beszáll a nyomozásba.
Kalita éppen csempész árut pakol, mikor hívja Metro, hogy találkozzanak. Aztán kapunk egy montázst Grzywáról, ahogy autókázik és rohadt gyanúsan viselkedik, Rebrowról, akit meglátogat egy farkas(?!?), majd a Főnök jön, aki mocskosul töri a fejét valamin. Na, ezek azok a jelenetek, amikről nem tudjuk, hogy csak jól mutatnak, és a hangulatot teremtenek, vagy még lesz jelentőségük.
Kalita egy hídon találkozik Metroval, aki szokásával ellentétben, most egyedül jön. Egy ajánlatot hozott: Egy millió euróért átadja a csempész bizniszt, de Kalita inkább elküldi a picsába. Metro köp egyet és lelép, Kalita meg azon gondolkodik, hogy megint miről maradt le?

5_3.jpg

Rebrow és az ukrán határőr haverja összefutnak a határon, némi pálinka gazdát cserél, majd jönnek az infók. Metro fiát kinyírták, rendesen be van szarva. Így már érthető, hogy miért akarta eladni az érdekeltségeit. Váltunk Kalita műhelyére, érkezik az Ügyész és házkutatást rendel el. Semmi nem kerüli el a figyelmüket, így a padlóba rejtett csapóajtó se.
Grzywa éppen sietne el otthonról, de az asszony a lakásban hagyott valamit. Távirányítóval kinyitja a kocsit, ő meg visszaszalad a lakásba. Azaz, csak szaladna, de ekkor hatalmas detoná
ció rázza meg. Megfordul és látja, hogy a kocsija darabokra robbant. Kirohan, keresi az asszonyt, meg a gyereket, már a legdurvábbtól tartunk, mikor meglátja őket a kuka mellett. Jól van, ezt megúszták. Snitt: Bevágják az előző részből megismert Robert Kordát, aki valami gyanús helyen, fegyvert pakol embereivel, majd vissza Kalitáékra, akit éppen letartóztatnak, mert a rejtekhelyen egy halom robbanóanyagot és fegyvert találnak. Kalita váltig állítja, hogy nem az övé, és megmondom őszintén, hogy hiszek is neki, mert ennyire hülye nem lehet. Nem is kérdés, hogy felültették.

6_3.jpg

A helyi zsarut nagyon érdekelné, hogy Grzywa tud-e valami fontos dologról, mert ugye miért robbantanának fel egy sima határőrt? Grzywa nem nagyon tárgyal vele, végül kapnak védelmet és elhelyezik őket egy szállodában.
A Főnöknek sincs egyszerű dolga, mert az őt kinevező tábornok baszogatja, hogy rakjon már végre rendet, aztán ugyanez a tábornok hívja Robert Kordát, de azonkívül, hogy mindenki gyanús, mást nem tudunk meg.
Grzywáékat elviszik a szállásukra, közben a helyi zsaru, a feleséget kérdezgeti. Mit csinált a férje, hánykor jött haza aznap, mikor kinyírták Nataliát.
Közben az Ügyésznő, most az egész őrsöt átkutatja és megtalálják Rebrow vérfoltos kabátját. Hívják hősünket, aki már csak mosolyogni tud a nyomorúságán és közli, hogy az Natalia vére. Együtt voltak szolgálatban, mikor elindult a csaj orrából a vér, ő segített elállítani, a szennyest meg belökte a szekrénybe. Szó se róla, ezt tényleg nehéz elhinni. Annyira, hogy az Ügyészcsajnak nem is sikerül. A Főnök szerint, viszont ártatlan, mert, ha nem az, akkor meg nagyon ostobának kell lennie. Erre ügyészünk úgy szőrmentén még a Főnököt is meggyanúsítja: állítólag látták Nataliával, aki nagyon idegesen viselkedett. Komolyan mondom, elég bizalmatlan ez a csaj. De nem áll meg, elviszi Rebrowot a házához, miközben kap egy hívást. A technikus hívja, hogy megtalálták Kalitánál azt a fegyvert, ami többek közt Ewa halálát is okozta, illetve a semtex is az a cucc, amivel felrobbantották a falkát. Megérkeztek Rebrowhoz, átkutatják a házat, és végül a tűzhelyben találnak egy véres kést. Rebrow tagad, de letartóztatják. Viszik be a fogdára, mikor hívása jön. Az Ügyész elveszi tőle a telefont, de ezt nem tudva, a másik oldalon a technikus meg már hadarja is: "Ennél az ügyész picsánál van az öngyújtód, szóval nagy szarban vagy öreg." Az ügyész gúnyosan megköszöni az infót és  megígéri, hogy átadja. Bent a rendőrségen vallatják Rebrowot, de csak a hülye nem látja, hogy itt valami nem stimmel. Annyi bizonyíték került elő hirtelen, hogy akár kétszáz évre is elítélhetnék.

Rebrowot, Kalita mellé zárják és fogalma sincs, hogy ki akarja kicsinálni, de akár ki is, alapos munkát végzett. Váltunk Grzywára, aki rendesen meg van rogyva, majd a Főnökre, aki megint piszkosul töri a fejét. De most már nem csak úgy az ablakon kibambulva, hanem egy fasza tabló előtt, amin fényképek, feliratok, cikkek vannak, az ilyenkor elmaradhatatlan kis színes gombostűkkel és szalagokkal összekötve.

7_1.jpg

Címkék: 18+ a falka
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása