Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x03 - A viszony

2015. március 10. 11:00 - Hoppancs

Bent megviselte Scott éjjeli vizitje, ezért jó amerikaihoz méltón máris a fegyverboltban találja magát, Dave-vel az oldalán. Utóbbi egy kissé sántító tanmesét ad elő arról, hogyan virrasztott gyermekként baseballütővel a mumusra várva, hogy aztán a mozgolódást megneszelő szülőatyja majdnem kiloccsantsa az agyát, és hogyan tanulta meg mindebből, hogy a rémtől való túlzott félelem káros lehet. Kár, hogy Scott nem egy fiktív szörny, mert akkor még működhetne is ez a párhuzam. Ben úgy véli, hogy legkönnyebben az az – egyelőre ismeretlen – illető vezethetne el a jó katonához, aki Tommy származásáról is informálta őt. Az önfeledt shoppingolás csúnya véget ér, amikor egy vevő öngyilkosságra biztatja Bent, emlékeztetve az elítélő kisvárosi hangulatra.

bscap0000_6.jpg

A Crawford-családnál valamiért folyton szól a Tommy-ügyet nonstop taglaló tévé, amely most éppen a kis Abby meghitt karácsonyi készülődéséhez szolgáltat hátteret. Ben egy pillanatra megretten, amikor Dave-et látja viszont a képernyőn, de lüke haverja szerencsére csak Clinton elnök Monica Lewinskyre vonatkozó örökbecsű mondatait idézi. Mielőtt még a kíváncsi Abby részletes felvilágosítást kaphatna a témáról, befut az ideges Natalie, akiről rövid testvéri civakodás során kiderül, hogy egy apja által nem kedvelt fiatalember, bizonyos Cooper bulijára készül. Na, ezért nem szabad beszólni a kémkedésre hajlamos húgicának. Ben és az időközben előkerülő Christy egyaránt megtiltja a részvételt.bscap0000_2_1.jpg

Ben bókolni próbál üzleti találkozóra siető nejének, aki egyelőre nem békül. Ha már így alakult, a firkászokat kicselezve Jess felé veszi az irányt, és meg is tudja tőle, hogy egyedül a nővérének, Nicole-nak mondta el, ki nemzette Tommyt. Az említett személy a vártnál is gyorsabban segít feltárni Scott hollétét, a férfi ugyanis éppen rajta fekszik, amikor a meglepett Ben és Jess rájuk nyit. Scottot be is viszik, ahogy kell, de Ben tévesen hiszi, hogy ettől öribarik lesznek Cornell-lel. A morózus rendőrnő nem köszöni meg a közreműködést, amit egyébként csupán egy bűnös átlátszó próbálkozásának tekint. Továbbra is olyan pillantásokat vetnek egymásra, mint egy giliszta és egy százlábú, akik mindketten kiscicának képzelik magukat.

bscap0000_3_2.jpg

Ben és Christy legfőbb közös témája mostanában a „hová mész” és a „merre jártál” kérdéskör, ami elég hervasztó lehet. Az asszony ráadásul hamar kikövetkezteti, hogy a „megtaláltuk Scottot” kijelentés többes szám első személyű alakja Ben és Jess kettősét jelöli, ezért bánatos urát faképnél hagyva, nagy sóhajok közepette megy el aludni. A férj újabb vidám reggelre ébred a kanapén, amikor meghallja, hogy Christy és Natalie pusmog valamiről, állítólag a buliról, amire a lány hiába próbált újra elkéredzkedni. Christy finoman közli, hogy most már abba kéne hagyni a nyomozósdit, kiváltképp Jess-szel közösen. Utóbbit persze csak gondolja. Ben és Abby égőket vásárol, amelyeket házon belül tesznek majd ki, mivel a családfő szeretné elkerülni a „Vidáman ünnepel a gyerekgyilkos (?)” és a „Crawfordéknak semmi sem szent” jellegű szalagcímeket. A vásári Mikulás látványa eszébe juttatja az a régi, meghitt karácsonyt, amikor elmagyarázta Tommynak, hogy nem szabad tartani a Télapótól, főleg annak, akinek az apja bátor és hősies, és maga is a génjeiben hordozza e tulajdonságokat. Akkor még nem sejtette, hogy azoknak a géneknek nem sok közük volt Scotthoz.

bscap0000_4_1.jpg

Natalie dekorálás közben megvicceli Dave-et, aki már majdnem belefeledkezik a lány játékos fogdosásába, amikor apuci fenyegető tekintete véget vet a mókának. Ben szíve azonban mégsem ettől a kis közjátéktól áll meg majdnem, hanem attól a pillanattól, amikor az elveszett, ámde megtalálni nem kívánt elemlámpa hirtelen előugrik a kocsijából. A férfi még véletlenül sem hívja fel kedves cimboráját, a jó kedélyű Cornellt, hanem inkább mindenféle kétes kimenetelű eljárásnak – összefogdosás majd letörölgetés – veti alá a bizonyítékot, nehogy még a végén rajta maradjon valami mellette szóló nyom. A műveletek végeztével eldugja a cuccot egy hátizsákba, azt meg a szekrénybe. Annyira nem tűnik ez biztos helynek.

bscap0000_5_1.jpg

Crawfordék a karácsonyi forgatagban már majdnem egész jól elvannak az ismerőseikkel – a korábban is kellemetlenkedő Kevin kivételével -, amikor Abby lökdösődős konfrontációba keveredik egy apját gyerekgyilkosozó kisfiúval. A porontyok szülői nyomásra bocsánatot kérnek egymástól, de a hangulatot így is sikerül megölni. Ben következő reggeli futásából arra kénytelen hazaérni, hogy Cornell a lámpa rejtekhelyéhez zavaróan közel kutakodik, méghozzá Christy asszisztálásával. A zsaru az említett eszköz nyugtáját szeretné megkapni, mivel abból kiderülne a típusa, ami akár tisztázhatná is Bent. Cornell nem tudja nem észrevenni Ben kétségbeesett testbeszédét, amikor a szekrényből előkerül többek között az a bizonyos hátizsák is, és mivel nagyon törődik szeretett ismerőse egészségével, meg is kérdezi, jól van-e. Hát persze, mondja Ben, csak azért izzadok, mert futottam. Jó, hogy még van ilyenekhez kedved így mészárlás után, közli Cornell virágnyelven, majd elsétál egy dossziéval. A tatyó marad.

bscap0000_6_1.jpg

Ben azért eléggé betojt, úgyhogy ordibál is egy sort Christyvel, amiért megint Cornell-lel szövetkezett a háta mögött, majd a nő elvonultával szépen becsomagolva a karácsonyi ajándékok közé rejti a lámpát. Később maga is meglepődik, amikor munkaajánlattal hívják fel, lelkesen megy is mázolni a barátságos ügyfélhez, aki együtt érez vele, mert őt is vádolták már ártatlanul. (Mintha csak egy átlagos börtöndialógust hallanánk.) A fickó végül túlzásba viszi a sajnálkozást és Tommy hullájának emlegetését, aminek következtében Ben majdnem lezuhan a létráról. A kuncsaft is sejti, hogy nem  festékallergiája jött elő hirtelen, ezért sűrű elnézéseket kérve köszön el a menekülő munkástól. Ben némi megnyugvásra talál Tommy sírjánál, de hamarosan szembe kell néznie Scott-tal, akit kiengedtek, mert Nicole igazolta az alibijét. A két apa egész kulturáltan kommunikál, kovbojosan egymással szemben állva. (Bár Scottot a hadsereg emberei némileg korlátozzák a szabad mozgásban.) Ben ezután Jesshez siet, és megígéri neki, hogy kideríti az igazságot. Ennyit a nyomozgatás befejezéséről.

bscap0000_7.jpg

Christy éppen nagyon csinosan készül hivatalos vacsorára, amikor Ben szexi fehérneműket és egy terhességi tesztet talál a szatyrában. A nő tagadja, hogy félrelépett volna, de csak azután akar beszélni a témáról, hogy hazajött. Ben dühös, de nem tudja visszatartani. Elkeseredésében Dave-hez fordul, akinek meggyónja a lámpás incidenst, majd miután kiderül, hogy a haver az egész veszekedést hallotta, közösen rájönnek, hogy kizárásos alapon Natalie-é lehet a teszt. Ben tombolva indul lánya keresésére, és a hobbiból nővére laptopját hekkelgető Abby közreműködésével hamar meg is tudja, hogy pontosan hol van. Hát persze, hogy Cooper partiján. Megérett a helyzet egy kis gyereket hazarángatós, üvöltözős, kiskorúakat ijesztgetős performanszra, amit Ben sikeresen abszolvál is. A kissé ittas Natalie-t inkább Dave kíséri haza.

bscap0000_8.jpg

Christyvel egy fokkal jobban alakulnak a dolgok, a nő elnézést kér, amiért eltitkolta Natalie tesztjét, de a lány kérte diszkrécióra. Ben nincs jól, mert a család kezd szétesni, ezért - meg Abby kínos kérdezősködése miatt - Christy megkönyörül rajta, és visszaengedi a hálóba. Ezzel meg is volt a nap utolsó pozitív fejleménye, mert már jön is Cornell, hogy megmutassa Bennek azt a videofelvételt, amelyen éppen likvidálással fenyegeti Natalie pasiját. A nyomozó kihallgatná Dave-et, akinek szőrös mellkasán és ágyán Ben a korábban Natalie-t díszítő csillámokat fedez fel. Őrjöngve dobja ki a házából ártatlanságát bizonygató (ex)barátját, akit végül Cornell fuvaroz el a helyszínről, és még ebédre is meghívja. This is the beginning of a beautiful friendship.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása