Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében - Ilyen volt a negyedik évad

2015. március 06. 11:00 - fuszulykavirág

Most az lesz, hogy folytatódik A férjem védelmében hogyvolt. Csakhogy a Universal a 6. évadnál tart, én meg ide utoljára a 4-ről írtam, szóval első körben gyorsan felzárkózunk az eddigi eseményekből, aztán meg robogunk tovább az aktualitásokkal. A legutolsó meghogyvoltozott rész a hetedik volt a negyedik évadból, ott úgy álltunk, hogy Peter szokás szerint éppen kampányolt, közben újra ügyész is volt (Aliciaval oda-vissza segítették egymást szakmai ügyekben), a Lockhart & Gardner pedig pocsék anyagi helyzetben találta magát, és csődeljárási biztos egyengette az útját. Most pedig lássuk zanzásítva, hogy mi történt a negyedik évad további részeiben.

alicia2.JPG

Will és Diane néhány fondorlatos húzással kiszabadították magukat (meg a céget) Clarke, a csődeljárási biztos uralma alól, majd érintőlegesen kiderült, hogy Clarke a saját szakállára akarta a céget egy reményteli befektetőnek átjátszani, a szemét. És Clarke nem állt le, a győzelem csak átmeneti volt, továbbra is fennáll a roló lehúzásának lehetősége, ha nem prezentálnak pénzügyi sikereket is a tárgyalótermiek mellett.

Családi fronton a gyerekek is belebonyolódtak a kapmányba, Grace összejött egy rosszfiúval, ami nem mutatott annyira jól a bulvársajtóban, Zach pedig tényleges munkával szállt be apja kampányába. Zach a végére szakított a barátnőjével is – nem emlékszünk rá, igaz? Na, pont ennyire volt érdekes. Kalinda életébe visszatért Nick, a kedves férj, egy rövid időre, ami Carynek is okozott pár fájdalmas (fizikai) sérülést. Ők amúgy nem jöttek össze, de ez nem Caryn múlt. Nick végül örökre eltűnt, nem annyira lett tisztázva, hogy Kalinda csak egy zsák pénzt adott neki, vagy éppenséggel megölte. És ha már itt tartunk: Alicia és Kalinda újra öribarik.

zach.JPG

Alicia anyja is felbukkant egy rövid időre, végtelenül irritáló vénasszony, sajnálom szegény gyerekeket két ilyen nagymamával. Alicia anyjának amúgy jogi segítség kellett, mert a legutolsó férje meghalt, de előtte még képes volt kiírni őt a végrendeletéből. Mert a nő megcsalta. Ami tényleg így volt, de ettől még ragaszkodott az örökséghez. Megkapta amúgy. Később meg azt csacsogta az unokáknak, hogy Alicia már terhes volt Zach-kel, amikor összeházasodott az apjukkal, Grace meg biztos csak egy baleset volt. Hát ki ne akarna ilyen nagymamát!

kalinda.JPG

Eli múltjából is került elő kínos történet, korábbi munkái és ex-neje kapcsolata miatt zargatták a hatóságok, de valójában mindenki csak Peternek akart ártani – rajta keresztül is. Mindenesetre Elit perbe fogták, azzal is vádolták, hogy szavazókat buszoztatott, szóval elég kellemetlen volt. Kapott maga mellé „segítséget”, egy Jordan nevű fiatal politikai tanácsadót. Mondhatni semmiben nem értett egyet a két PR mágus, például abban sem, hogy mit tegyen Peter, amikor Zach megtudta, hogy apja ellenfele, Maddie Hayward, Peter állítólagos faji előítéleteit akarta nyilvánosság elé tárni – tanúkkal megtámogatva.

eli.JPG

Amíg Elit lefoglalta, hogy mentse az irháját, addig Jordan nagyobb szerepet kapott Peter kampányának terelgetésében. Nem tűnt tehetségtelennek, de igazából senki nem bízott benne. Végül az őrült vörös ügyvédnő, Elsbeth Tascioni húzta ki Elit a pácból a hatóságokkal szemben, pedig még maga Jackie is Eli ellen tanúskodott. Elég görény húzás a vénlánytól, bár tény, hogy végül ő maga vallotta be, hogy amúgy meg az agyvérzése után a saját nevét se tudta, szóval bármi lehet, csak hiteles tanú nem. Miután Eli feje fölül elvonultak a felhők, gyorsan meg is szabadult Jordantől, és visszavette a királyságát.

diane.JPG

Alicia és Peter dolgai jól alakultak, legalábbis a szex rendszeres, randizgattak, amúgy meg ki tudna már címkét akasztani erre a kapcsolatra. Meg azért csak el-elcsattant egy-két csók Will és Alicia között is. Aztán persze mindig arra jutottak, hogy ez mekkora hiba, legyenek csak barátok. Láttuk milyen jól megy. Bár Willnek közben alakulgatott valami az ex-katonai ügyész lánnyal, akit Alicia protezsált be Peter irodájába. Diane és a fegyverbuzi pasija kapcsolata is komolyodott, szóba került az esküvő is, de inkább csak beszéltek róla, és senki nem lépett a tettek mezejére. Peter arra is megkérte Aliciát, hogy ugorjanak el Hawaiira és újítsák meg az esküjüket. Volt ott gyémánt meg minden. Alicia bele is egyezett, kicsit azért, hogy ellent mondhasson az anyjának, de ki nézi azt már ilyenkor. Mert amúgy a mama erősen győzködte Willt, hogy csapjon le a lányára. A férjezett lányára.

will_kalinda.JPG

A cégnél ünnepélyes körülmények között Aliciat felkérték partnernek. Meg amúgy Caryt is. És még másokat is. Merthogy a partner fizet. Ez elég rosszul esett nekik, de attól még partnernek lenni menő, úgyhogy mindenki elkezdte összeszedni a beugrót. Alicia részét Peter állta, jó befektetés. De amúgy meg amint jobbra fordult a cég helyzete, az összes ajánlatot visszavonták, így még a Florrick, Agos és Tsai. megnyitása is felmerült. Amúgy Canning is munkát kínált Aliciának – vagyis hát továbbra is fenntartotta korábbi ajánlatát. Kapós lány. Aztán végül mégiscsak lett egy új partner a Lockhart & Garndernél, nem más mint Alicia.

alicia.JPG

Az új pozival új kihívások is jöttek, a kollégáknak meg kellet barátkozniuk az Alicia, mint főnök ténnyel. A partnerek arról is megállapodtak, hogy szükségük van egy második nyomozóra is Kalinda mellé, és nem csak megállapodtak, fel is vették, Robynnak hívják, úgyhogy most már van nekik házi Batman és Robin. Kalinda nem örült neki, de majd megszokja. Alicia nem akart már saját céget a partnerré válása után, de Cary még sokáig szervezkedett néhány kollégájával, és alaposan felkészült a nagy kiugrásra. Kalindát is próbálta elcsábítani az új cégbe, aztán végül Robyn mellett döntött, mert olcsóbb.

cary.JPG

Cary apja közben Cary nevében hozott egy nagy ügyfelet a cégnek, ami jót tenne Cary előmenetelének, de cserébe persze kért is valamit. Egy kis jogi segítséget. Carynek muszáj volt segítenie, de finoman fogalmazva sem élvezte a közös munkát az apjával. Aztán majdnem el is veszítették az új ügyfelet, de Cary beugrott hős megmentőként – mondjuk ez nem segített az apjával való viszonyán. Peter kampánya a nehézségek ellenére jól haladt, legyőzte demokrata versenytársát, Maddie Haywards-t, és a republikánus jelölttel, Chandlerrel vívta a végső csatát. Ők mondjuk komolyan vették a versengést, alkalmanként össze is verekedtek. Urak, na.

peter_eli.JPG

Peter egyébként győzelme esetén kilátásba helyezett egy helyet Diane-nek a Legfelsőbb Bíróságban. Nagylelkű ajánlat meg vonzó opció, de Diane esélyeit rontja kapcsolata a republikánus fegyverbuzival. Nehéz döntés lesz ez majd, hogy szerelem vagy karrier. Az évadzáróban persze megvolt a választás, Peter nyert, naná. Na de a nagy fordulat a legeslegvégén az volt, hogy Alicia igent mondott Carynek, vagyis hogy mégiscsak együtt lépnek le a Lockhart & Gardnertől, és alapítanak új, saját céget.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2015.03.06. 11:32:52

Imádom ezt a sorozatot! Jó felelveníteni az eddigieket!
Hajrá!

Gabba 2015.03.06. 14:25:51

Fuszulyka is back, hurrá!
Legjobb kortárs sorozat, jár neki a hogyvolt, várom a többit!
süti beállítások módosítása