Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x16 - The Wrong Stuff

2015. március 04. 13:00 - Zenóbia

Ójajj. Űrgyilkosság. Öngyilkos leszek, úgyis az ötödiken vagyok jelenleg, sztem nemes egyszerűséggel kivetem magam az ablakon. Ki sem nyitom. Castle is ezt fontolgatja, de csak azért, mert akkor még nem tudja, hogy ez az ő kedvenc ügye lesz, amikor meglátja otthon, hogy Alexis fiúja az ő felszerelésével lézerezi a lányát, Martha pasija meg az ő pizsamájában grasszál. Azért ez a pizsi dolog elég gáz. Nah, a hulla mégsem a Marson van, kár. Ed a küldetésvezető elmeséli, hogy ez egy szimulátor, a Mars küldetés előfutáraként játszanak vele. Mars 2018 projekt, magánfinanszírozás, ez történik, ha túl sok az elmebajos milliárdos, jelen esetben Viggo Jansen a miénk. Azt ígérte, hogy 2018-ra embereket visz a Marsra, Castle is jelentkezett, de nem jutott be. Nem. Lepődtem. Meg. A hulla, Tom Richwood, pilóta volt és javító munkálatokat próbált elvégezni, mikor jött Alien, és kinyuvasztotta. A szimulátor annyira fasza, hogy csak szkafanderben lehet bemenni, mert különben széthányják a belüket, valami gázok miatt. Castle a legboldogabb ember jelenleg a világon.

7x16_castle1.jpg

Tom a NASA-val is dolgozott, családja nincs, és ő volt a legjobb, úgyhogy ő nyerte meg a lehetőséget, hogy benne legyen az első Mars küldetésben. Hat hónapja voltak bent másik négy asztronautával a szimulátorban, azóta senki nem ment be, és senki nem jött ki. Legalább hamar leszűkült a gyanúsítottak köre. Ryan feláldozza magát, és nem megy be, mert csak három szkafander van, ja, többre biztosan nem telt a milliárdosnak, hagyjuk már. Mindegy, így Castle még boldogabb, mert már épp kezdett pánikrohamot kapni. Na jó, amúgy cuki, ahogy ugrabugrál a Marson, tényleg. Dr. Rusham is ott van, és együttes erővel megállapítják, hogy ezt itt bizony leszúrták, egy csavarhúzóval. Mármint nem olyan rendessel, hanem olyannal, ami jobban passzol az űrbe. Lábnyom nincs, DNS nincs, a szkafander sok mindent megold. Na szóval, van itt két nő, meg három pasi, abból az egyik a doki, a másik meg halott. Meg itt van hatodiknak M.I.R.A. a számítógép, aki beszél is, vicceket mesél, ha szar a kedvük, és rántottát süt reggelire.

7x16_castle2.jpg

Viggo is befut, hogy közölje, a legénysége nem megy sehova, főleg nem az őrsre, mert egyrészt rohadt sok pénz veszne kárba, másrészt nehogy már a kínaiak építsenek előbb hotelt a Marson, mint ő. Így aztán most még helyben nyomoznak, egyenlőre úgy tűnik, hogy bentről senki nem bűnös, mert mindenki ott volt, ahol mondta, és a Marsjáró gépezet sem döntött úgy hirtelen, hogy lelke van, és emiatt kénytelen csavarhúzót rántani. Bentről jelentkezik Espo, hogy végignézte Tom videónaplóját, és a csávónak az a téveszméje támadt, hogy néha lát valakit a Marson, aki nem közülük való. Megjött E.T. Kár, hogy nem téveszme volt, a többiek persze nem láttak semmit, viszont legalább kiderül, hogy a biztonsági rendszer mégsem olyan ütős, mint gondolta a milliárdos Viggo. Valaki meghackelte, nahát-nahát. Két napja, és az IP cím Clint Grangerhez vezethető vissza, egy naggyon forrófejű pilótához. Ő is jelölt volt, de kirakták, mert megvádolta Tomot, hogy kijátszotta őt a tesztelések alatt. Nem mellesleg aztán megpróbált átmenni rajta a kocsijával a parkolóban, ez is egyfajta problémamegoldás, ugye. Még mindig sík ideg amúgy, nehezen felejt a srác, főleg, hogy Tom Ginát rakott a vizébe a tesztek előtt, és ellopta tőle a helyet a történelemben. Óh. Alibije van, nyilván.

7x16_castle3.jpg

Viszont van egy kamerafelvétel a lakásából, George-ról, aki ezek szerint feltörte a kódokat. A pasas mérnök a Mars Expedícióban, és a felesége Angela, az egyik asztronauta odabentről, aki nemrég közölte vele videóüziben, hogy el akar válni. Még mindig szebb, mint sms-ben szakítani, hát na. Beleszeretett valaki másba, de nem Tomba, hanem a csajba, akinek most nem tudom momentán a nevét. De ezt elfelejtette közölni, úgyhogy George gondolhatta azt, hogy Tom a szívszerelme, mivel a pasi folyton hajtott rá. George-ot még épp elkapják a reptéren, és ez is ki van akadva, mert együtt kellett volna bejutniuk a küldetésbe, de csak Angela jutott be. Nem gyilkolt, csak szabotálni akarta a küldetést, mert akkor hátha visszatér hozzá az időközben leszbikussá vált felesége. Logikus, amolyan igazi mérnöki gondolatmenet. Szerinte viszont nem csak így lehet bejutni a szimulátorba, mert ha valaki be akar jutni, akkor be is tud, olyan ez, mint egy bank páncélterme. Hohó, valaki ásott egy alagutat a Marsra. Mondjuk egy Alien, mert épp arról beszélnek, meg arról, hogy amúgy Kate is jelentkezett a Marsos utazásra, csak ő egy másikra. Épp összevesztek, ilyenkor el kell utazni a Marsra. Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe.

7x16_castle4.jpg

Na, a lényeg, hogy az alagút megvan, meg a gyilkos fegyver is benne, meg valami Alien szerű izé is, aki ott grasszál mögöttük a folyosón, hülye hangokat adva. De mégsem Alien, hanem egy ember gázmaszkban, meg valami speckó ruhában, cukker bojtos farokkal. Francba. Közben meglépett. Castle-ék hazamennének szexelni a zuhany alatt, de megint tele a lakás, ennek különköltözés lesz a vége, már látom. Vagy a Mars. A gázmaszkban benne maradt kilélegzett leheletből sikerült valahogy DNS mintát venni, ne firtassuk, a lényeg, hogy Granger volt az Alien, ebből következően az alibije hamis volt, ő viszont azóta eltűnt, mint szürke szamár a ködben, mondaná apukám, ha ő írná a hogyvoltot. Espo visszakövette a maszkot, és egy céges kártyával fizettek érte pár hónapja, Newton Endeavors, ez pont annyit mond nekem, mint nektek, de mindjárt. Nem akarják őket beengedni, de kénytelenek, odabent pedig pont egy ugyanolyan űrkabin figyel, mint Viggoéknál. Szoros a verseny, szoros, a tököm a sok elmebeteg sci-fi rajongóba.

7x16_castle5.jpg

Sir Ian Rasher a másik elmebajos, az ő expedíciójára jelentkezett Kate, ez is milliárdos, nyilván. Meg kalandor is. Annyira azért nem kalandor, hogy kipróbálja, milyen az, amikor a börtön zuhanyzójában hatan állják körül, várva, hogy lehajoljon azért a szappanért, úgyhogy igen hamar elárulja nekik, hol van Granger. Aki valóban neki kémkedett, cserébe azért, hogy ő lehessen a pilótája. A szimulátorba sosem ment be, az alagutat csak azért ásta meg, mert ott találkozott a másik árulóval, bentről. Ő pilóta akart lenni, meg bekerülni a történelembe, meg töttörö, az egyik asztronauta pedig csóró volt odabent, így összefogtak, és Mikhail Dankov kilopta neki a terveket. A pasas kijátszotta a nyomkövetőt, mert amíg senki sem figyelt, lemásolta, és így szabadon mozoghatott. Azért ez a míg senki sem figyelt, elég hülyén hangzik egy ilyen rettentő komoly programban, de hagyjuk is, nem vagyok kötözködős hangulatban. Vagy de. Még eldöntöm.

7x16_castle6.jpg

Espo próbál elbeszélgetni Mikhaillal, de az arcon fújja valami izével, és menekülőre fogja. A Marson. Espo is kb. ezzel a hangsúllyal kiabál utána, miközben üldözi, hogy mégis hova a faszomba futsz, te barom. Mikhail szerint a korrupció a legjobb dolog a világon, különben is, ki kellett volna költöznie egy másik bolygóra, egy akkora kreténnel, mint Tom, szóval igazán megérdemelt ezért némi lóvét, csak hogy biztonságba tudhassa a családját. Nemes lelkű, na. Szerinte Tomot mindenki utálta, és rohadtul nem akarták vele egy bolygón leélni a hátralévő negyvenet. Főleg, hogy a kaját is smucig módon osztotta. Meg is értem, hogy megölték. Az embernek pont az szolgáltat alibit, hogy Grangernek kémkedett, kész haszon, hogy nem mondott rá nemet. A fényképeken viszont feltűnik az igazi gyilkos. Aki Castle legnagyobb örömére nem más, mint a marsjáró, mégis van gépek lázadása. Ugyan M.I.R.A. azt mondta, hogy a gyilkosság ideje alatt dokkolva volt, de ezek szerint ebben is tévedett. Mint kb. eddig mindenben. A marsjáró „kezében” pedig ott figyel a gyilkos fegyver, a véres csavarhúzó. Vá.ó.

7x16_castle7.jpg

Mr. Marsjárót senki nem tudja irányítani, mert túl veszélyes lett volna emberi kézbe helyezni, csak és kizárólag MIRA, aki szóba tud vele állni. Ezek összejátszottak. Mennek és beszélnek MIRA-val, biztosan nagyon össze van zavarodva szegény. Eléggé össze van, rá férne egy Xanax. MIRA nem hajlandó ellenőrzést lefuttatni, mert tudja, hogy hazudik nekik, és ha lefuttatná, kiderülne, hogy tényleg, és az igazság veszélyeztetné a küldetést. Viggo ideges. Kicsit. Valaki beleszuggerálta MIRA agyába, vagy mi van neki, hogy Tom veszélyes az expedícióra, de nem mondja meg, hogy ki. Viggo megpróbálja újraindítani, mert akkor majd hű de jó lesz, csak hát MIRA beindítja a védekező mechanizmust, azaz elkezdi őket elárasztani a mérges gázzal, rajtuk meg épp nincs maszk, miért is lenne. Ki kéne jutniuk. A nagy fuldoklás közepette Beckettnek leesik, hogy ez itt azért mégsem a Mars, úgyhogy működik a telefonja, Espo meg mindent megold. Valaki beépítette MIRA-ba, hogy ha megpróbálják újraindítani, akkor jön a mérges gázzal, majd törli a memóriáját, így aztán ott vagyunk, ahol a sehol. Mármint, ha nem lenne Mr. Castle, de van.

7x16_castle8.jpg

Úgyhogy szépen beballagnak elbeszélgetni a maradék asztronautákkal, és vázolják nekik, hogy mi a szitu. Még pedig az, hogy Tomot utálták a kaja miatt, Mikhailról tudták, hogy kémkedett, így aztán gondolták, előveszik a két legyet egy csapásra elvet, és az egyiket kinyírják, a másikra meg rákenik a gyilkosságot. Csak a hülye Mikhail keresztülhúzta a dolgot a fényképeivel, amin látszik, hogy nem ott volt a marsjáró, ahol lennie kellett volna. Ezek hárman, kitalálták a tökéletes bűntényt, végül is volt rá hat hónapjuk egy dobozba zárva, nem csoda, hogy megbomlott az agyuk. Arra nem gondoltak, hogy MIRA-nak van fekete doboza, még jó, hogy nem, mert nincs is, csak Castle beblöffölte, ők meg egy perc alatt bevallottak mindent. Ügyesek. Martha bejelenti, hogy elköltözik, mert úgy érzi, ideje felnőni, és most talán alakul az élete, na, most rohadtul megnyugodtam, hogy mégsem vagyok elkésve ezzel, hogy 33 évesen válok le, köszi Martha. Ezek meg sokkot kapnak a csendtől, mert ugyan sok volt a nyüzsgés, de ha egyáltalán nincs, az sem jó, a végén még hallja az ember a saját gondolatait, az meg nem vezet jóra. Irány a leghangosabb étterem a környéken, én megértem. 

7x16_castle9.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.03.04. 14:22:39

Köszi szépen a hogyvótot! Így olvasva tök jó, szerintem nézve meg jobb, hogy nem láttam :P
Ez a kedvencem, nagyon hangosan röhögtem: "annyira azért nem kalandor, hogy kipróbálja, milyen az, amikor a börtön zuhanyzójában hatan állják körül, várva, hogy lehajoljon azért a szappanért".

Neoprimitív 2015.03.05. 09:54:17

De jó, hogy nem láttam! A "Castle, a geek" műsor már lement párszor, kívülről tudom, azt meg, hogy a saját lakásában lehetőleg célszerűbb a parkett alatt, lelapulva léteznie, mert körülötte mindenki szarik rá, azt már tavaly is utáltam.
süti beállítások módosítása