Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A FALKA 1X03 – Halj meg kétszer!

2015. február 26. 15:00 - Bruti

1_1.jpg

Egy kocsi érkezik, az apja jött látogatóba Rebrowhoz. Rá is fér a csávóra, mert folyamatosan a felrobbantott csaján, Ewán őrlődik. Az öreg valami pap lehet, vagy legalábbis úgy néz ki, úgyhogy gyors lelki segélyben részesíti hősünket. Az meg finoman elküldi oda, ahonnan jött és kikíséri a buszhoz. Rendes fiú ez, na. Aztán szól a Főninek, hogy gyomorhurutja van, így nem menne be melózni, ha nem baj. Annyira nem baj, de ez a csávó a három rész alatt nem melózott végig rendesen egy napot.
Előkerül az ügyészcsaj, aki most Grzywát próbálja nyomás alá helyezni. Kicsit unalmas, de megint Rebrow a téma. Persze Grzywa bevédi és elirányítja a csajt Kalitához. Az ügyész egy Columbo-ból ellesett fordulattal „Á, még valami” felkiáltással, most Grzywát basztatja : Állítólag az áthelyezési kérelmét rögtön a merénylet után adta be, ráadásul akkor, amikor megtudta, hogy valaki túlélte a robbanást. Na, erre emberünk inkább visszamászik a kocsi alá, amit éppen szerelt.

2_1.jpg
Rebrow azon elmélkedik, hogy Ewa hol lehet, Luczak meg kissé hülyének nézi. Egy felrobbant csaj az fel van robbanva, nem mászkál a határon - gondolja - miközben a távolból egy idegen meg őket figyeli. Rebrow elindul az erdőbe.
A Főnök, Grzywát kérdi, hogy mi van már megint Rebrow-al, az ügyész pedig meglátogatja Kalitát. Gyanús neki, hogy kinyírták az egyik emberét (akit az első részben lőttek le), Rebrow le akarta fűrészelni a fejét de mégse futkorászik a rendőrségre. Persze tudhatná, hogy aki ilyen körökben mozog, nem fog feljelentgetni, ezt finoman a tudtára is adja a szakállas hörcsögember:


„Határőr, rendőr, nagy faszok! Szorítsa sarokba és meglátja… kibaszott kutya.”

Most, vagy nem lehet a lengyelt normálisan átültetni magyarba, vagy én vagyok a hülye, de ez így, nem értelmes mondat. Ügyésznőnk se érti, csak érzi, hogy itt sokat nem tud meg, szóval lelép.

3_1.jpg
Az erdőben Rebrow és Luczak egymást faszfejezik és szarházizzák, ami azért fura, mert csak sétálnak egymás mellett. Aztán találnak pár nyomot, Rebrow egyből Winnetout játszik, szerinte Ewáé. Arra jutnak, hogy ha egy csaj itt bujkál, akkor tuti valami balhéba keveredett.
Váltunk Nataliára és Agára, akik járőrözés közben belefutnak egy orvvadász bandába. Natalia a parancsnok és segítséget hív, de Aga már rohan is a banda után. Azok meg mindent eldobálva rohannak az erdőbe. Natalia végre utoléri Agát és finoman, nőiesen lekurvaanyázza. Aztán észreveszik Rebrowékat. Aham, szóval így vagy te táppénzen? (Az meg ember azt hinné, hogy nagyobb az a határ, de nem...) Rebrowék elérnek egy kis erdei kuckóhoz, ami egy patkányfészek, de szép szénrajzok díszítik a falait. Úgy döntenek megvárják a művész urat.
Közben jön az erősítés Natalia-hoz, és a kutyás osztag el is kap valakit. Az öreg mókust, aki a múlt rész végén egyedül bóklászott egy fáklyával. Sokat nem húznak ki belőle, mert GYP-s az öreg, vagy legalábbis úgy tesz, így beviszik a fogdába. Rebrowék is megunják a várakozást és hazaindulnak. Az ismeretlen ember, aki figyelte őket, most egy másik ismeretlennek telefonál és biztosítja, hogy minden rendben van. Na, jó, mi ebből még semmit se értünk.

4_1.jpg
Reggel a Főni megnézi a vénembert a cellában, majd érdeklődik Natalianál, a felajánlott melóról. De a csaj nem akar álca lenni. Megérkezik Rebrow is, aki megosztja Grzywa-val, hogy Ewát keresték, de megint csak megkapja, hogy kibaszottul el van menve az esze. A Főnök magához rendeli Rebrowot és érdeklődik, hogy ismeri-e az öreg mókust a fogdában. Hát már, pont ő ne ismerné? Szeptunnak hívják, valaha pópa volt, egy tűzvészben odaveszett a családja, ő meg bekattant. Azóta bóklászik az ukrán-lengyel határon. Életszerű. Gyorsan el is engedik, de az öreg nem tétlenkedett, az éjjel telegraffitizte az egész cellát. Volt ott minden, erdő, farkas, meg egy alig kivehető nőalak, valószínűleg nagy göndör fürtökkel. Rebrow szerint ez biztos Ewa, szóval kérdőre vonja az öreget, de sokat nem ér el vele.
6_1.jpg
Nataljáék halott gyerekeket találnak valami kőbányában, a csaj meg nehezen bírja a látványt és elmegy hányni. A parancsnok éppen ezért akarja beépíteni a csajt. Már nem azért, mert hány, ha hullát lát, hanem, hogy ilyen ne történhessen gyerekekkel. Rebrow és Grzywa rájön, hogy ha tényleg él Ewa, az csak egyet jelenthet, hogy beépített ember. Ennek senki se örül, így Rebrow inkább hazaviszi a hobót. Otthon aztán az öreg addig kínálgat valami ismeretlen növénykeveréket, amíg hősünk meg nem issza. Nagyon úgy néz ki, hogy a pópa nem veti meg a hallucinogén cuccokat, mert Rebrownak olyan tripje volt a létől, hogy azt se tudta hol van. Először a kunyhóban találkozott a félig leégett fejű Ewával, majd előkerült egy fasza jó farkas is. Végül a kocsijában ébredt, és mint aki jól végezte dolgát, bement melóba és mesélte Grzywa-nak, hogy miket haluzott. Jön a Főni és szól, hogy meló van, mennek a határra.
Az ügyésznek nem hoznak túl jó híreket, a kollégák semmi gyanúsat sem találtak Rebrowról. Már a pénzen kívül, de gondolom, a törvény nem tiltja, hogy PC-ben tartsd a dugipénzed. Leordítja a fejüket és elzavarja őket dolgozni.

7.jpg
A csapat már kint van a határon és várják az embercsempészeket. Mint kiderül, gyerekeket hoznak át és elég durván bánnak velük. A csapat végül körbeveszi őket és lecsap rájuk. Páran szökéssel próbálkoznak, az egyik után Natalia rohan, a másik után Rebrow és Grzywa. Natalia hamarabb elkapja és a szart is kiveri belőle. Pisztollyal veri a szerencsétlen fejét, már minden csupa vér, úgy kell leállítani a csajt, hogy ezt azért nem kéne. Rebrow rohan, mint bolond, mikor észrevesz egy fánál valamit. Körbejárja, és nem tetszik neki, amit lát. Ewa fekszik ott, csak éppen nem felrobbanva, hanem egy golyóval a fejében. Csúnya munka…

8.jpg

Címkék: a falka
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andrzej · http://jankowskiek.wordpress.com 2015.02.26. 20:26:57

A pies (kutya) lengyelül a rendőrök (karhatalmisták) gúnyneve. Így a káromkodás érthetővé válik...

Neoprimitív 2015.02.27. 06:16:52

@andrzej: Nem, mert ezt tíz néző közül kilenc nem tudja. Ilyen esetekben (mármint ha egy helyi kifejezést kell átültetni) az a megoldás, hogy a tartalomban, hangulatban megfelelő magyar változatot használják és ahhoz igazítják a többi szöveget, nem szolgaian fordítják az eredetit.

Itt ráadásul egy pici kreativitás is elég lett volna, ha kutya helyett kopónak fordítja.

andrzej · http://jankowskiek.wordpress.com 2015.02.27. 07:29:12

@Neoprimitív: abszolút egyet értek, csak a megfejtésben akartam segíteni, nem a többi olvasót/nézőt leszólni. Sajnos ilyen hibák még az igényes szinkronmunkába is becsúsznak...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2015.03.04. 11:48:19

@andrzej: Ja, így már érthető, köszi!
De egyet kell, hogy értsek Neoprimitívvel, sajnos kevesen vagyunk képben a lengyel argóval. :)
süti beállítások módosítása