Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x13 – Halandók és halhatatlanok (+18)

2015. február 25. 11:00 - hesszelgetőbibiána

Elérkeztünk az első évad utolsó részéhez is. Nagy meglepetés nem ér minket, Mr. Palmörrel nyitjuk ezt a részt is. Hű fegyverhordozójával, Mr. Fricviliemmel az öreg boltját lesik meg, biztos kíváncsiak a csodapincére. Hát persze! Mr. Palmör mindent magához akar vitetni, a könyvektől kezdve egészen az üvegszívig bezárólag, egyedül a lefejezett mama holttestét nem érzi feltétlenül szükségesnek. Egy váratlan pillanatban betoppan a Herr is, aki elárulja Mr. Palmörnek, hogy nem lett halhatatlan, csak megerősödött, hiszen csupán vért kapott, férget nem, anélkül meg nem ér sokat az egész! Majdnem halhatatlan emberünk kicsit fel is húzza magát, az üzlet az üzlet, de a Mester mint tudjuk nem tisztességes játékos, majd ha Mr. Palmör továbbra is hűséges lesz, akkor majd átváltoztatják és a Mester jobb keze lesz. Talán.

vlcsnap-00009.jpg

Zek az anyjáról álmodik fent az emeleten, amíg Fet, az öreg és Ef a valakinek a konyhájában diskurálnak arról, hogy az a halom vámpírzombi, akik közé az öreg ész nélkül rohant volna be múltkoriban, lényegében a Mester testőrei. Amíg a fiúk eldöntik odalent, hogy Ef és Fet megnézik még egyszer azt a helyet, ahol a Mester tanyázik, addig Zeknek is sikerül levergődni közéjük. A gyerek nem érti igazán a helyzetet, nem is csoda, hiszen Ef még mindig titkolózik előtte.

vlcsnap-00010.jpg

Gászt zsákkal a fején tartják fogva, le van kötözve egy székhez. Valaki jön hozzá, egy kommandós, akitől megtudjuk, hogy jó mélyen a föld alatt vannak, biztonságban. Leveszi Gászról a zsákot, meg levagdossa a kezét és lábát fogva tartó madzagokat is, mire emberünk faszagyerek lévén úgy reagál, hogy rátámad új barátjára, aki egy ütéssel a földre küldi Gászt, majd elindul, Gászt pedig utasítja, hogy kövesse. Mr. Palmör úgy örül az újonnan szerzett szívének, hogy rögtön be is teszi a többi üvegben tárolt szervei közé, na, gyűjtő a lelkem. Értesült ő is arról, hogy Ef üzent a világnak, ami kicsit bekavart a dolgokba, de ő elrendezi, csak Mr. Fricviliem szóljon a Herrnek. Eddig hű testőre és szolgálja most nemet mond, és inkább kilép, mert nem akar tovább részt venni Mr. Palmörék ámokfutásában.

vlcsnap-00011.jpg

Fet és Ef meg is érkeztek arra a környékre, ahol eddig a csatornákban keresték a Mestert, most azonban a felszínen néznek szét. Régen látott helyszín ez nekünk, ugyanis Mr. Bolivár saját tulajdonú színháza tárul elénk. A fiúk mérlegelnek, csak így ketten berontani hülyeség, de azért mégiscsak szét kellene nézni. Fet ura a helyzetnek, berúgja a szemben lévő ház ajtaját, mert várostörténetben eléggé toppon van és tudja, hogy Gyémánt Dzsimi a csatornán keresztül ingáztatta a piakészletét razzia esetén a két épület között. Így pedig adódik a helyzet, hogy ők is titkos ajtókon és a csatornán keresztül bekukucskálnak Mr. Bolivárhoz. A hangfalak mögött bujkálva látják, hogy az öregember által összetört láda darabkáit odavitték és azon munkálkodnak, amikor éppen nem alszanak, hogy a böhömnagy ládát újra összerakják. A kisdrágák kezdenek ébredezni, ezért a fiúk is inkább hazamennek, de később még visszanéznek. Hazaérve Feték a piáló Dácsot találják, aki épp a távirányítót vágja a tévéhez, míg a gyászoló Nora a tetőn bagózik.

vlcsnap-00012.jpg

Mr. Palmör és a Herr meglátogatják a miniszter asszonyt, aki alig pár perccel érkezésük előtt vitatta meg Everettel (ő volt még a sorozat elején Ef főnöke), hogy ide bizony karantén kell. Na, az öregfiúk éppen ezt jöttek megakadályozni, de szép szavakkal nem igen lehet hatni a miniszter asszonyra. Mr. Palmör azért félrehívja, hátha régi múltjukra való tekintettel meg tudja valahogy győzni. Everett és a Herr addig bent diskurálnak, amikor is arra lesznek figyelmesek, hogy Mr. Palmör egy ölelésből kibontakozva hirtelen felkapja a nőt és ledobja az erkélyen. Mr. Palmör sem most kezdte az ipart, a halálra vált Everettnek egyből neki is szegezi a kérdést: mit tenne, ha övé lenne az öngyilkosság miatt megüresedett miniszter asszony széke? Everett hirtelen el is felejtkezik a pár perce beszélt karanténról, tőle aztán simán folytatódhat tovább az őrület.

vlcsnap-00013.jpg

Ef és az öreg felkészítik Zeket a harcra, adnak neki egy kardot, meg pár tippet, hogy hova csapjon, mert ő is megy velük vámpírzombit ölni. A következő pillanatban már a titkos ajtónál is vagyunk, a teljes csapat felállt. Belépve a csatornába már várnak rájuk, de a félrehúzott csatornatető miatt besütő napfény megakadályozza őket a támadásban, Fet pedig gyermeki örömmel dobja rájuk a dinamitot. A robbantás simán megy, ők pedig már a színházban is vannak. Az öreg a Mester után kajtat az emeleten, Ef és Zek utána mennek, míg Nora Mr. Bolivárral, Dács és Fet a Herrel veszik fel a harcot. Efék útközen belefutnak Kellibe, vagyis pontosabban Kelli fut bele egy golyóba és a Zek kezében tartott kardba. A padláson Ébrahám és a Mester néznek farkasszemet, amíg Efék fel nem érnek és el nem kezdik kitörni az összes ablaküveget, hogy a fény megölje a Mestert. Egy kis dulakodás után az öreg a földre kerül, a Mester pedig átzuhan az üvegablakon a teraszra, ahol percekig várnak arra, hogy lecsapják a fejét, ezalatt azonban a Mester visszahívja a kis fattyait, majd olajra lép megint és kicsúszik Efék kezei közül.

vlcsnap-00014.jpg

Gász közben újra megtámadja a kommandós arcot, majd elrohan. Egy sötét terem közepén torpan meg, ahol három csoffadt vámpírzombi leledzik valaminek támasztva, álmodnak. Ők egyébként az ősök, a vámpírzombi kommandó meg nekik dolgozik, és a Mester most háborút robbantott ki, nekik pedig szükségük lenne valakire, aki ember és fényben is tud ellenük harcolni, ez lenne Gász, aki vonzónak találja, hogy bosszúból és egy halom pénzért beálljon közéjük.

vlcsnap-00015.jpg

Zek asztmás lévén a gyilok után kicsit befullad, inhalátor viszont csak otthon van, a régi házukban. El is mennek oda, Zek azonban nem fulladt, csak a fotóalbumért akart visszamenni. Amíg ott bóklásznak a házban, addig Kelli is megjelenik a teraszon és Zeket szólongatja, de Ef rálő, Kellit pedig visszahívja a Mester. A lövésre a többiek is beszaladnak, Ef volt alkoholistaként újra iszik egy kis alkoholos valamit, az öreg pedig még mindig nem tud azzal a ténnyel mit kezdeni, hogy a Mestert a napfény sem képes megölni.

vlcsnap-00016.jpg

Ez lett volna A kór első évada, és a másodikra sem kell már sokat várni. Köszönöm a figyelmet, Bibiána voltam.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2015.02.25. 17:09:10

..hát ezt,meg az előző részt én már rég elhagytam, kasza volt, így utánaolvasva pótoltam a "sztorit", köszönjük a HVt :D
süti beállítások módosítása