Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x07 - Érdekek és akaratok (18+)

2015. február 22. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Pastor Lambrick a tájnak prédikál a gatyarohasztó karib forróságban, talán így próbál meg vezekelni a 6. parancsoltat megszegéséért. Nem időzünk vele sokáig, mert egy hírnök vágtat ki a Saccharum Officinarum L.-ből és a női vétkezőhöz megérkezve jelenti: Flint kapitány visszatért Nassauba! Tényleg visszatért és éppen Eleanornál tárgyal, Mr. Gates-el és John Silverrel egyetemben. A Scarborough váratlan felbukkanásával Richard Guthriet vádolja, de az orgazdanő felveti Mrs. Barlow felelősségét is, tekintve hogy elengedte. Őt majdnem meglincselte a tömeg, mert az apja szabadon kószálhatott a városban és bujtogathatta ellenük a kalózokat. Elmeséli a Konzorcium megalakulását és azt, hogy ebben John Silver a segítségére volt, ezért szíveskedjenek életben hagyni őt.

1.jpg

Anne Bonny éppen a szokásos reggeli lovaglását gyakorolja Jack Rackhamen (ló nélkül), de a dörzsölt szállásmester esze teljesen máshol jár és KisJack nem teljesít jól. Pengés Kisasszony ezt szóvá is teszi, és segítőkész teremtésként felvet egy lehetséges megoldást is. Sajnos gondok emésztik a férfit, a bordély nem hoz elég hasznot, nincs hajójuk és legénységük, Vane kapitányról semmi hír. Kedvenc orgyilkosnőnket ez nem érdekli, oldja meg a Jack a bordély ügyét egyedül, ha már olyan okosnak tartja magát és kelljen fel az ágyból önállóan, ami tekintve hogy az ágylábhoz van bilincselve, izgalmas feladat. Maxnek az egyik prostituált társa ennivalót visz a szobájába és arról beszélgetnek, hogy az emberek nem nagyon hiszik, hogy a Ranger maradék legénysége lelépett volna Port Royalba, a kalózokat meg úgy verik át az örömlányok, ahogy nem szégyellik. És nem szégyellik!

Nem messze Mr. Dufresnét varrják kalózosra. Én ki nem nézem, mit akar a tetkó ábrázolni, a legkreatívabb megfejtők közül 1 éves hogyvolt-előfizetést sorsolok ki. Vagy kérhet képet ízlése szerint. Nem elég a bőrrajz még meg is nyírták olyan igazi Pistike-frizurás szökött lelencgyerek formára, ami a beavatási szertartás része állítólag. Vagy csak egy jót akartak szórakozni rajta a huncut haramiák. Szüksége is lesz a dizájnváltásra, ugyanis Billy Bones helyett ő lett az új szállásmester. Nemhiába, ha kirágod valaki torkát, menő leszel! (Gyerekek, ezt ne próbáljátok ki a suliban!) Mr. Gates arra bíztatja nyomatékosan Flintet, hogy keresse fel most Mrs. Barlowt, egy alapos fejmosás végett! (Nem, a hölgy nem fodrász!) Szóba kerül még a Billy által az Andromakhén talált bűnbocsánat kérő levél ügye is, a tetovált fejű kalóz szeretné elválasztani a szart a víztől.

4.jpg

A parton zajlik az élet, régi barátaink a Randall-Silver duó ismét színre lép. A zakkant kalózt kiszavazta a Kalóztanács, mert féllábúként kevés hasznát vennék ezután a csatában. Ő Silver okolja a dologért és ezért tolvajlással vádolja meg a szakácsot és közvetve hazugsággal Flint kapitányt! Nahát! John próbál terelni, De Groot (aki itt nem Ent) és Dr. Howell hajóorvos komolyan veszik a vádakat. Randall elő is ad mindent úgy ahogy történt, ravaszul titokban fülelt, amíg ő és Silver össze voltak láncolva Eleanoréknál. A helyzet szállásmesteri döntésére szorul, Mr. Dufresne most bemutatkozhat újdonsült tisztségében.

5.jpg

A Guthrie-Frasier-Naft-Lawrence Konzorcium ülésezik. Naft kapitány komolyan veszi a dolgát, a maga sajátos módján szép nyitóbeszéddel köszönti a vezetőséget. Bírom az öreget! (Benjamin Hornigold valahogy kimaradt a névsorból, pedig ott van. Csak szimpatizáns lenne?) Első ügyrendi pontban Lawrence kapitány elpanaszolja, hogy legénységének egy része lelépett, amikor megtudták hogy a romantikus kalóz státuszból, a hétköznapi tengeri fuvarozó státuszba kerültek. Váratlanul a madárlátta intéző, Mr.Scott tűnik fel az alsó szinti vendéglátóipari helységben és a szőke orgazdanővel szeretne beszélni. Hát legyen! A fekete alkalmazott sűrű magyarázkodásba fog, de érvei nem találnak megértő hallgatóságra, maximum egy szívesség fér még bele kettőjük viszonyába.

6.jpg

Charles Vane a hölgyek kedvence ébredezik egy közeli szigeten, ahol mindenünnen fejszecsapások és fűrészelés zaja hallatszik. Egy helyi kisfiú, akinek hasonló forradása van mint neki, elvezeti Albinushoz a szakállas óriáshoz, aki baltával faragott modorban kikérdezi jövetele céljáról. A macsó kapitány embereket bérelne tőle, hogy elfoglalhassa Nassaut. Kis alkudozás után hajlanak a megegyezésre.

7.jpg

Flint és Mr. Gates beszélgetnek a Barlow-tanyai boszorkányról, az egyházfiak csapodár megrontójáról. (Bár Miranda ezen tette számukra természetesen titok. Talán később kiderülhet?) A kapitány szerint kapcsolatuk nem egyszerű, a nő mindenáron lelépne vele a szigetről, ez motiválja tetteit. A kopasznak elege van már belőle, hogy mindig ő tartja a hátát Flint helyett és védi őt a legénység előtt, Billy halálával betelt nála a rumoskupa. A smaragdszemű főkalóz nem hagyja magát, alaposan odamondogatnak egymásnak, de végül mégis csak elárulja tervét: nem osztják majd el egyenlően az Urca de Lima kincsét, egy részével más tervei vannak. Megszállott énje újból a felszínre kerül és nagy beleéléssel adja elő a másiknak utópisztikus elképzeléseit a kalózok jövőjéről. Hal Gates vénségére nem szeretne „King Flint” alattvalója lenni, ezért a zsákmány megszerzése után elválnak útjaik.

8.jpg

Vissza Randallékhez. Silver győzködi, hogy vonja vissza a feljelentését, mert ha őt megbűnhődik, az exszakács is célpontja lesz a leleplezett kalózkapitánynak. Dufresne, DeGroot és Dr. Howell megrágják a dolgokat becsületkódex kontra aktuálpolitikai szempontból és arra jutnak, hogy van itt egy nagyon fontos körülmény. A Walrus jelenlegi kapitánya nélkül nem szerzik meg az áhított nagy zsákmányt, kár volna elhamarkodottan dönteni. Még a féllábú kalóz elhallgattatása is szóba kerül. A tolvaj ugyanezt magyarázza Randallnek, vigyázzon mit mond, mert megjárhatja. Albinus a kölcsönbe adandó emberit igazítja el indulás előtt.Charles Vane közben látványosan a néger fiú forradását bámulja és a szakállas óriásnak ez szemet szúr. Rábukkan a kapitány ugyanolyan jelére, de úgy tűnik nem zavarja hogy a férfi fiatal korában szintén közöttük élt a szigeten, sőt büszke rá, hogy vissza mert térni. A macsóban azonban előtörnek a régi keserves emlékek, mert ahelyett hogy az alkunak megfelelően elmenne Nassaut foglalni, beszédet mond az emberek előtt. Arra buzdítja őket, hagyják itt a favágók szigetét az elnyomó vezérükkel egyetemben és menjenek el vele újra kalóznak. Ennek fele sem tréfa. Albinus ezt nem nézheti tétlenül, indul a bunyó. A kezdeti sikerek után Vanet lecsapják, mint a taxiórát. Ha már fekszik, bedobják egy gödörbe és betakarják földdel. Errefelé hidegek lehetnek az éjszakák.

Exszakács kontra tolvaj, harmadik felvonás. Silvernek bizonyítania kell hasznosságát egy próbán, mivel DeGroot szerint lógjon, de Dufresne inkább megnézné meg tud-e jegyezni egy oldal nyomtatott szöveget 5 perc alatt, így biztosan el tudja őket vezetni az Urca de Limához, mert állítólag az ellopott jegyzéket is bemagolta. Dörzsöltek ezek a könyvelők, én mondom! A tolvajnak persze nincs ínyére a dolog. Öt perc, amiből egy már eltelt, hangzik az ítélet. Mr. Scott gyümölcsöt visz az Andromakhéről a szigetre hozott rabszolgáknak. Egyelőre semmi jó hírrel nem bíztatja őket, csak almával. A bukott intéző szereplése ezzel nem ér véget, Hornigold kapitány szólítja el kis baráti csevejre. A téma mi is lehetne más, mint közös gondjaik forrása, az öntudatos orgazdanő. A kalóz inkább támadja, Mr. Scott inkább védi a nő tetteit. Nocsak!

13.jpg

Flint kapitány érkezik nagy sebbel-lobbal a Barlow tanyára. Richard Guthriet keresi, de az természetesen nincs sehol. Igazán nem tudom mire számított, mindenki ezzel traktálta amióta csak kikötött. Mrs. Barlow viszont ott van, így ő kapja a kérdést, mi szerint: ugyan árulja már el, hogy a rozsdás koponyába gondolta ezt a levél dolgot, amit Billy megtalált és aminek ha kiderül mindenki előtt a tartalma, a kapitány biztos halálát jelenhette volna. Egy minden helyzetre ráhúzható válasz: sajnálom én jót akartam, lesz a védekezés. Miranda felteszi a régi lemezt, itt a szigeten nincs elit társasági élet, csak könyvek, kecskék és a csembaló. Meg néha egy pásztor. Lelki. Testi. (Na jó, ez elfelejtette megemlíteni a szépasszony). Bezzeg Bostonban ott az öröm, a zene, a béke és a New England Patriots! Flint meg van sértődve Angliára, amiért őt szörnyetegnek bélyegezte. Nem akar a bocsánatukért esedezni, inkább ők kérjenek tőle bocsánatot. A nő szerint Flint a szakadék felé tart, pedig valójában az ajtó felé, amin keresztül (nem) angolosan távozik is.

14.jpg

Ismét Randall és Silver percek következnek. A tolvaj nagy nehezen megírja a dolgozatát, de nem tűnik elégedettnek, ezért újra a meggyőzést veti be a flúgos kalóznál. Ajánlata az, hogy vállalja a másik gondviseletét és így visszajuttatja a hajóra. Sok beszédre nincs idő, már jön a döntőbizottság a rossz hírrel, Silvernek annyi. „Tolvaj vagy!” - ismétli Randall a szakácsra mutatva. Az elszántan kést ránt és hátrál, a szintén késes DeGroottal egymást méregetik. „Tolvaj vagy!” - mondja újra a buggyant, de már Dr. Howellre mutat! Azután meg Dufresnere! Nocsak-nocsak! Mégis megjött az esze? A vádakat szavahihető szemtanú híján ejtik. De nem felejtenek!

15.jpg

Mr. Scott a rabszolgák ügyében ismét felkeresi Eleanort, aki a nehéz anyagi helyzetére hivatkozva közli, hogy nem tudja megvásárolni az összes rabszolgát csak a nőket, akik nála fognak dolgozni a Gurthrie Kereskedőházban, a férfiak pedig szolgálhatnak Lawrence kapitány hajóján, a Fekete Szarvason. A bukott intéző boldogan mosolyog a hír hallatán és újságolja, hogy őt meg Hornigold kapitány fogja alkalmazni. A szőke orgazdanő nem boldog ettől a fordulattól, de volt beosztottja nyugtatja, ő mindig ott lesz a közelében.

16.jpg

Jack Megintlekonyult Rackham a bordély ügyes-bajos dolgait intézi. Egy prostit ki akar rakni szobájából a túl alacsony bevallott jövedelme miatt, de az örömlány az eddig jól bevált sírást veti be ellene. A bordélytulaj kalóz már éppen engedne, amikor egy újabb lány tűnik fel, hogy leadja 5 dolláros bevételét. De nem csak ő tűnik fel, hanem Max is előbújik a szobájából és kérdőre vonja feslett életű kollegináját, hol a többi pénz? Öt dollárnál biztosan többet kapott Hallindale kapitány perverz igényei miatt. A perverzió részletes leírásához, meg kell tekinteni az epizódot, sorry. Miután ezt elrendezte a félvér szépség, egy tanácsot is ad Jacknek, szedje ráncba a lányokat, mert átverik. Eleanor a zárórai teendőit végzi kocsmájában, amikor a márnemszomjas kocsmatöltelékek között szövetségesére, Flint kapitányra talál, akinek erősen kapatosak a hemoglobinjai. A szőke fiatalasszony igazi női reagálással megfeddi ezért, de a kapitánynak szerelmi bánata van és kétkedik vállalkozásuk sikerében. Eleanor azonban hisz a kapitányban és annak a szigetre vonatkozó jövőbeni terveiben. Lelkes beszéde után kap egy atyai csókot a homlokára. Nekem úgy tűnik máshová várta!

17.jpg

A Walruson nagy a sürgés-forgás, az Nagy Kalandra készülődik mindenki. Legendás párosunk ismét együtt pucolja a kolompért. Silver megosztja gyanúját Randallal, hogy az exszakács nem is olyan hülye, mint ahogy mutatja magát és titokban ravaszul mozgatja az események szálait a háttérből. A két hajón már a vitorlákat vonják fel az induláshoz. Visszatekintve az előző estére, még volt egy említésre érdemes beszélgetés Mr. Dufresne és Mr. Gates között. A friss szállásmester megemlíti Silver és az ellopott útiterv ügyét, szerinte a szakács rá fog jönni, hogy a tetováltfejű kalóz avatta be őt a dologba, ami elvileg hétpecsétes titoknak számít. De van itt még egy ennél is lényegesebb kérdés, ha a Dr. Howell, DeGroot és ő felelősségre akarná vonni Flint kapitányt Billy eltűnése miatt, vajon Gates mit fog tenni? Az útjukba áll-e? Ez csak annak lehet kérdés, aki nem ismeri az öreg tengeri medve atyai érzéseit az elvesztett fiú iránt. Hát persze, hogy nem fog! Valahol a Karib-tengeri szigetvilágban egy félreeső szigeten, a favágók birodalmában Vane kapitány ébredezik. Mivel nem fázott meg, hamar kiássa magát a sírgödörből, mint bármelyik szorgos zombi és egy hegyes fakaróval (hogy a vámpír filmeket is kipipáljuk) leszúrja Albinust a szakállas óriást! Új vezére van a favágó bandának!

Köszönöm a figyelmet, ez ismét egy izgalmas és tartalmas rész volt! Szívesen válaszolok minden kérdésre, amire tudok. Legközelebb már az évadzáró következik!

Címkék: 18+ Black Sails
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamish_Minca 2014.09.03. 14:26:45

Groot a Guardians of the Galaxyből? Ent mint a The Lord of the Ringsben? LOL! IkszDé!
A rejtett kalóznős képtől félrenyeltem a nokedlit. LOL! IkszDé!
A temetett fazontól majdnem kiköptem nokedlit a végsőképen. Mi az a rajz az asztalon? Ez az Albions mekkora gizda csóka. Jól írtál megint, lazább a multkorinál. A tattoo egy kitátott cápaszáj. Sokra mentek egy-két almával az afroamerikaiak biztosan. A PATS a király!

Pácsó Ármándó 2014.09.03. 17:20:23

@Hamish_Minca: Igen :-) Bíztam benne, hogy valakinek majd azért leesik :-) Mondtam, hogy Anne Bonny segítőkész! :-) Az a rajz egy orvosi könyv egy lapja van, amit Silvernek be kellett (volna) magolnia 4 perc alatt. Albinus "sűrű" testfelépítéssel rendelkezik, Charles Vane pedig kemény, mint a koporsószeg.
A tetoválás tényleg hasonlít valami olyasmire, csak akkor mik azok a pöttyök a felső pereménél? Stílusosan ott a Tampa Bay Buccaneers, a PATS is kiváló, de a Vadlovak se kutyák! :-DD

Hamish_Minca 2014.09.04. 15:34:56

@Pácsó Ármándó: Nem tudom a pöttyöket de fogak vannak körbe. Rövid ideig láttak haraposcápát. Holnap Seahawks-Sajtfejek meccs!

Pácsó Ármándó 2014.09.04. 20:10:17

@Hamish_Minca: Én azért még várok további megfejtőket, ígéretem van hogy nem csak ketten fogunk itt hetekig társalogni :-) Nem mintha bármi kifogásom lenne ellened, nem azért!
Jó meccs lesz! Nehéz a döntés kinek drukkoljak, mert szimpik voltak a Halászsasok a SuperBowlon, de Aaron Rodgers az Aaron Rodgers :-)

Hamish_Minca 2014.09.04. 20:19:20

@Pácsó Ármándó: Cápát mondok azért én. Hajrá SeaHawks! Ez tengeri írás is.

W.Jack. 2014.09.04. 21:50:43

Köszönöm a hogyvoltot, jó lett nagyon, bár az én tájékozottságom hagy némi kívánnivalót maga után, így Minca nélkül nem esett volna le nekem a poénok egy része :)

(Én maximum akkor tudok a témához hozzászólni, ha fagyott vizes sportágra tértek majd át, de csak vicceltem most:))

Pácsó Ármándó 2014.09.04. 21:55:41

@nughop: Szerintem meg én bonyolítom túl a poénnak szánt részeket. Mit szólsz a tetkóhoz? mit ábrázolhat?
Éppenséggel sokat taníthatnál nekem a hajókról, vitorlásokról. Ebben a részben éppen nem volt sok belőlük, de talán az elmúlt részekben? :-) Hálás lennék, ha azokra is ránéznél, ha időd engedi!

AaannnaaA 2014.09.07. 21:12:32

Hát, én sem vagyok leleményesebb megfejtő, mert nekem is az jutott eszembe a készülő tetkóról, hogy egy cápa kitátott szája :)
Mindannyian kapunk hogyvót előfizetést ajcsiba? Ugyeugyeugye??
"Gyerekek, ezt ne próbáljátok ki a suliban!" - Ezen besírtam. Munkahelyen kipróbálható?
Igen, nekem is úgy tűnt, hogy Eleanor máshova várta az a pusszantást.

És a lényeg: Nagyon köszönöm a képet, amit kértem! :D

W.Jack. 2014.10.15. 12:22:49

@Pácsó Ármándó: A következő részről nem lesz hv? :) Csak mert: youtu.be/iCZMIPj4IBY

Pácsó Ármándó 2014.10.15. 17:10:11

@nughop: Ó, nagyon köszönöm a linket és az érdeklődést! Ha legkedvesebb olvasóm igényli, akkor természetesen lesz! :-)

2015.02.22. 13:53:24

Én is a cápaszájra szavazok, vagy inkább csak állkapocs. :) Úgy látom Silver jellemfejlődésében Randall komoly szerepet fog játszani. A végén Silver monológjából kitűnt pár olyan tulajdonsága, ami az idő Silverre is jellemző lesz majd. :) Végre Flint is elkezdett inni. :)

Gabba 2015.02.22. 13:56:47

@Pácsó Ármándó: a rész elején a dörzsölt szállásmesterrel az volt a gond, hogy nem dörzsölt eléggé...

ezért is jár hv előfizetés? :)

W.Jack. 2015.02.22. 14:07:18

@Pácsó Ármándó: Ha már felmerültek az igényeim :) Kezdek kíváncsi lenni, hogy Te tudod-é, hogy mit is lehet nyerni? "Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot..."
Függetlenül attól, hogy minden egyes alkalommal következetesen "nyelni"-t olvasok a nyerni helyett :D

Gabba 2015.02.22. 17:03:15

@nughop: nem akarok reklamálni (de), de van még másik tengerészes poszt, ahol várnák kegyedet

Pácsó Ármándó 2015.02.22. 18:48:58

@Hadrian77: Nem is figyeltem, hogy Flint nem ivott eddig .-)
Randallal nagyon összehozza a sors Silvert :-)

@Gabba: Nos, igen. És nem volt meg a kellő "állóképessége" :-)

@nughop: Ugyanannyira nem tudok semmit, mint bármelyik kommentelő. És tetszik a félreolvasásod :-)

2015.02.22. 18:59:55

@Pácsó Ármándó: sokat fog még Silver tanulni. Elvileg ő az egyetlen, akitől Flint félt életében, remélem ezt beviszik a sorozatba is. :) Flintet meg a rum viszi el a könyv szerint, lassan meglesz az alapja az alkoholizmushoz. :)

2015.02.22. 19:03:17

A Vane szál is megérne egy misét, felcsigáztak a múltjával. :) Ahogy sorolta a galeri dicsőséglistáját, egy sorozat abból is kitellne. :)

Pácsó Ármándó 2015.02.22. 19:20:15

@Hadrian77: A harmadik évadot már berendelték, még lesz idejük kibontani Silver jellemfejlődését, esetleg Vane múltját. Flint és Miranda múltjáról nem is beszélve :-)

2015.02.22. 19:27:37

@Pácsó Ármándó: véfig gondoltam, kivel mi fog történni szerintem, megnéztem a Black sail wikin, nem tévedtem. :) Keveredik a málnaszőr. :)

Cang 2015.02.22. 19:30:04

szerintem itt némi lemaradás van, nem a harmadik évad vóna az aktuális?

pongi85 2015.02.22. 19:38:49

Király volt a hogyvolt. Köszi. Egyet sajnálok, hogy még nem tartanak az írások a XIII. résznél. Annyira megbeszélném egy szintén rajongóval, hogy mit gondol róla. Sajnos a sorozatjunkie-n nincs kibeszélője...
Mindegy, spoilerezni nem fogok.

Pácsó Ármándó 2015.02.22. 19:40:47

@Cang: A Paramount Channelen (ugye Gabba?) most megy szinkronosan az első évad. Ezért olvashatod most (újra) itt a hogyvoltot róla. A második évad 5. részénél tartanak élőben az Usában (a többi országot nem tudom). A harmadik évadot még nem készítették el.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.22. 19:54:17

Fú, akkor gondolom, h ezt meg kellene néznem, mert teljesen kimaradt :D

Pácsó Ármándó 2015.02.22. 20:14:14

@pongi85: Szívesen! Az se volna rossz, ha ide Magyarországra hamarabb is eljutnának a sorozatok. Itt is sok a rajongójuk, akik tűkön ülve várják már a következő részt.

pongi85 2015.02.22. 22:59:52

Egyetértek. Én csúnya módon letöltöm a sorozatokat. De így legalább nem vagyok kitéve a szinkron és a fordítás kényének kedvének, plusz így tanultam meg angolul.
A megbeszélésnek tényleg csak a spoiler az akadálya. Nem akarnám senki szórakozását elrontani... Vagy nem ilyen fórumos formában gondoltad?

Yobbágy Fery 2015.02.23. 07:42:48

@Pácsó Ármándó: Hát, mindennemű spoilerezés nélkül, megnézve a 2.05-öt azt kell mondjam, hogy jobb lett volna, ha nem ismerjük meg jobban a múltat.

Pácsó Ármándó 2015.02.23. 17:33:14

@pongi85: Igen, valami sok hozzászólós fórumos dolog jó lenne

@Yobbágy Fery: Lehet :-)

W.Jack. 2015.02.23. 18:19:43

@Gabba: Nem mertem menni, nem voltam biztos benne, hogy nem zártkörű, külön meghívós a poszt, de akkor majd ma pótolom :)

@Yobbágy Fery: @Pácsó Ármándó: Lehet, hogy én érzékenyebb vagyok, de én úgy gondolom, hogy BIZTOS, hogy jobb lett volna a múlt egy részét nem ismerni :)
süti beállítások módosítása