Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x14 - Hitler on the Half-Shelf

2015. február 19. 13:00 - Kapitánylány

A hogyvoltíró társaim azt mondták, hogy jó kis részről fogok hogyvoltot írni, de hát hogy kezdődhet jól egy sorozat, amikor egy nővérke méri Abe vérnyomását? Henry is ezen aggódik, de mindketten hamar megnyugszunk, csak a biztosítás meghosszabbításhoz kell a vizsgálat, az öregnek nincs semmi baja, akár le is tagadhatna pár évtizedet. Az ápolónő rögtön megvizsgálná a dokit is, remek biztosítási ajánlata lenne a részére, teljes visszafizetést ígér, ha váratlanul meghalna. Abe majdnem kiköpi a lázmérőt, én meg az üdítőmet, Henry azonnal hárít. Nővérke felvenné az élettörténetét is Abe-nek, kezdve a szüleivel, az öreg teljesen elszontyolodik, az igazi szülei Lengyelországban haltak meg, a nőnek leesik a tetoválást látva, sajnálkozva rohan el, a vizsgálat ezzel befejeződött. Morgan doki újra felajánlja, hogy nézzenek körbe, de Abe eredeti neve nélkül sajnos nem mennek semmire, de különben is, Abraham inkább előre nézne, vidám dolgokra gondolni. Ekkor csörren meg a telefon, Jo jelentkezik be, gyilkosság történt, ennyit a vidám dolgokról.

01.jpg

A tetthelyen Henry belehabarodik egy női szoborba, az Andolini Vénusz replikációjába, majdnem a halott felett átlépve rohan oda megnézni. Jo inkább a hullára koncentrálna, a doki így elszakad a Vénusztól, és a figyelmét végre az áldozatra fordítja. Nyomozó párosunk megállapítja, hogy az ablakon keresztül törtek be, pénz nem tűnt el, csak 7 kép kivágva a keretéből és egy a falról, de ezt csak Henry veszi észre. Közben megállapítja, hogy a műkincskereskedőt egy nehéz tárgyal ütötték fejbe, majd UV lámpa segítségével náci horogkereszt mélyedést talál. Henry izgatottan ugrik a Vénuszhoz, tudniillik a nácik az értékesebb műtárgyakat megjelölték, majd megfordítva a szobrot vért és egy horogkeresztet talál, meg van a gyilkos fegyver, az eredeti Andolini Vénusz. Mike teszi fel a kérdést: mit keres a műkincskereskedő lakásán az eredeti szobor, ha annak a Louvre-ban lenne a helye?

02-1.jpg

02-2.jpg

Lucas a fejsebet piszkálja, Henry szól rá, de a srác annyira oda van a halott miatt, vajon ki lehetett? Egy Indiana Jones? A doki meglepve kérdez vissza, ki az az Indiana Jones, Lucas-ban pedig egy világ omlik össze, hogy Henry még ezt sem ismeri. Nyomozópárosunk érkezik, halottunk apja egy SS tiszt volt, aki műkincseket lopkodott, majd később egy csomót el is hozott magával Amerikába, és ezeket hagyta a fiára. Közben megérkezik a halott fia, irány kikérdezni: volt-e az apjának ellensége? A srác nem tud túl sokat mondani, az utóbbi időben elhidegültek egymástól. Henry és Jo elmondja a fiúnak, hogy honnan származik, de nem hiszi el, váltig állítja, hogy az apja és nagyapja jó emberek voltak…

…1812-be ugrunk, a londoni Diogenes klubba, Henry érkezik meg, egy barátja rohan hozzá, majd bemutatja neki egy most érkezett ismerősét, Hawkes-t. A beszélgetésből kiderül, hogy Henry apja igen tehetős, a Morgan Hajózási Társaságot irányítja. Hawkes kis kerülgetés után Henry szemébe mondja, hogy az apja rabszolga-kereskedő, a doki döbbenten ugrik fel, aljas rágalomnak tartja, de szétnézve a klubban a lehajtott fejeket látva rájön, hogy lehet őt vezették eddig félre…

03-1.jpg

03-2.jpg

Jo érkezik vissza hullaházba, doki nyomokra lelt az áldozat cipőjét és óráját átvizsgálva, irány Brighton Beach-i órás. A tulaj nem ismeri fel az áldozat képét, de az órát látva, illetve Karl halálhírét halva elmondja, hogy a zsebórát ő adta a műkincskereskedőnek, cserébe egy milliókat érő Monet képért, ami egykoron a családja tulajdona volt, csak a nácik ellopták tőlük, Karl most ezt a hibát próbálta orvosolni azzal, hogy visszaadta a képet a valódi tulajdonosának.

04.jpg

Abe és Henry odahaza az ügyet beszélik ki, közben megcsörren a telefon, Jo jelentkezik be, azonosították a betört üvegen talált vért, csak annyi a baj, hogy a DNS egy 20 éve halott férfihoz, Max Brenner-hez vezethető vissza. Henry a laborban megvizsgálja a mintát, de Lucas bánatára sajnos nem halott náci-zombikhoz passzol, hanem Max egyik vérrokonához. Mike és Jo érkezik meg Sam-hez, berontva a lakásába láncfűrészt hallanak, de nem egy őrült gyilkost találnak, hanem egy állatot felkaszaboló művészt. (AaannnaaA és tinipuma felé fordulva kérdem én!?! Miből is gondoltátok, hogy ez egy jó rész és nekem tetszeni fog? :D Ez volt a jó rész!) Jo kicsit körülnéz és megtalálja az egyik keresett képet, Sam simán azt hazudja, hogy ő festette, de akkor vajon mit keres a kép hátulján a horogkereszt?

05.jpg

Sam a kihallgatóban ül, nyomozópárosunk jön kikérdezni, a férfi beismeri, hogy ő lopta el a festményt, hiszen az valaha a nagyapjáé volt. Jo kérdez vissza, hogy miért ölte meg az öreget? Sam hevesen tagad, ő csak ellopta a képet, annyit hallott, hogy Karl hevesen vitatkozott valakivel telefonon keresztül. Henry is igazat ad neki, hiszen Sam az egész képet kerettel együtt vitte el, míg a másik hetet egy barbár vágta ki a keretből és úgy lopta el.

Abe üzletébe Adam lép be (kezdem már sejteni miért is lesz ez végül jó rész), hozott egy antik tálcát, itt is hagyja felbecsültetni, de sietne, mert csak pár napig lesz New York-ban. Adam közben meglátja a tetoválást, és el is mondja mit is jelent pontosan, kiráz a hideg ettől az embertől.

06-1.jpg

06-2.jpg

Jo és Henry egy öltönyössel beszélget, vele vitatkozott azon az estén Karl. A bankártól megtudjuk, hogy Karl egy aukciót akart előrébb hozni, kicsit érthetetlen, hogy miért akarta eladni a kincseket, ha eddig úgy volt, hogy vissza akarja azokat adni a jogos tulajdonosaiknak. A beszélgetést egy páncélteremben folytatják, milliárdokat érő műkincsek között, amiknek nincs gazdájuk, nem találták meg a jogos tulajdonosokat. Jo nem érti, hogy miért nem itt tartotta az ellopott tárgyakat Karl, a férfi szerint azokat akarta az áldozat visszaadni, de sajnos nem lehet tudni mik voltak azok, mert Karl félt attól, hogy ellopják tőle és eladják, szörnyű, hogy az emberek mit meg nem tesznek a pénzért…

…Henry az apjától próbálja megtudni az igazat, ki is derül, hogy apuka a megszorult helyzetére tekintettel rossz útra tért, Henry mélységesen csalódott az apjában.

07-1.jpg

07-2.jpg

Morgan doktor egy képkeretet tett fel a boncasztalra, megpróbálja kideríteni, hogy ki festette az adott művet, a vizsgálat sikeres, Rembrandt festményt loptak el. Henry mondja is, hogy Jo ne nyúlkáljon, mert a vásznat mérges szömörce kivonattal kezelte a festő, és be is ugrik neki, hogy Julian, a bankár is dörzsölte a kezét, kiütéses volt. Jo kér is rögtön házkutatási parancsot, de már későn érnek a bankba, a páncélterem üresen áll és Julian is eltűnt.

Jo és Mike beszélget az utcán, minden közlekedési eszközt figyelnek, Jo szerint ilyen sok értéktárgyat valószínűleg hajóval akarnak kivinni az országból. Hanson nem ad sok esélyt a parancsra, de a nő szerint Mike testvére is szétnézhetne a mólón, ha már ott dolgozik művezetőként. A férfi nem nagyon szeretne öccsével beszélni, de végül csak beadja a derekát.

08.jpg

Henry érkezik haza, rögtön kiszúrja a tálcát, majd Abe kérésére keresni kezdi a családi címert, így lehet legkönnyebben hitelesíteni. Döbbenetére a saját címerét találja meg rajta, fel is teszi a kérdést, hogy ki hozta be az antik tálcát. Abraham átnyújtja az Adam-tól kapott névjegykártyát, Henry közli, hogy majd felhívja, de nem árulja el Abe-nek, hogy valójában ki is az, aki behozta a tálcát.

Henry érkezik meg, Adam már várja, elmeséli, hogy nehezen tudta megszerezni azt a tálcát, de hát az ember mit meg nem tesz egy régi jó barátért. Henry nem túl vidám, rögtön meg is fenyegeti Adam-et, hogy ha bántja Abe-t, akkor nagyon megbánja. Adam vissza is kérdez: ugyan hogy tudná őt elintézni? Adam bocsánatot kér, kicsit túlbuzgó volt a múltkor, és egyébként is, ismerte az áldozat apját, de nem, ő nem volt náci, bárhogy is feltételezi ezt Henry. Visszaemlékezéséből kiderül, hogy kísérleti nyúl volt Josef Mengele szikéje alatt, a halhatatlanságot kutatták rajta. Henry-t is elborzasztja a történet, de Adam nem a szánalma miatt jött, egy szívességet kérne, egy római tőrt szeretne visszakapni, és nem is lenne hálátlan.

09-1.jpg

09-2.jpg

A dokkban vagyunk, Anthony kicsit sérelmezi, hogy a bátyus megint ki akarja használni, de két feltétellel megengedi, hogy szaglásszanak a mólón: elengedik a parkolási büntetéseit, valamint Mike bocsánatot kér tőle. Az egyezség megkötetik, és Jo rögtön ki is választja az egyik konténert, azt, amelyikről most csöpögött rá vér. A konténert kinyitva a felfeszített Julian-t találják meg, az egész testét vágásnyomok lepik el. Henry a boncteremben megállapítja, hogy az áldozatot hosszú ideig kínozták. A doki szerint a két halottat nem ugyanaz az ember ölte meg, az egyik hirtelen felindulásból történt, míg Julian-t különös kegyetlenséggel gyilkolták meg.

Henry haldokló édesapjához érkezik meg, az öreg ajándékot ad fiának, egy generációk óta öröklődő zsebórát. A férfi nagyon büszke fiára, hogy jó ember lett belőle, majd kileheli a lelkét.

Ez a visszaemlékezés ötletet ad Henry-nek, Karl szemét lecsukták, vagyis egy ujjlenyomatnak kell lennie a szemhéjon.

10-1.jpg

10-2.jpg

A bizonyíték tulajdonosa Erik, az áldozat fia, aki megtörve vallja be, hogy baleset volt. Vitatkozott az apjával a műkincsek miatt, amit Julian-től tudott meg, pénz kellett volna Erik-nek is, nem akarta megölni az apját, véletlen volt. Jo a másik gyilkosságot is a fiú nyakába varrná, de Erik hevesen tiltakozik, miért ölte volna meg, mikor neki pénz kellett volna a festmény eladásból? Közben Lucas érkezik meg, kész van a Julian gyűrűjéről vett bőrdarab vizsgálata, a gyilkosnak valaha volt bubópestise meg sok más, már eltűnt betegsége is. Henry-nek ekkor esik le, a gyilkos vagy 2000 éves!

11.jpg

A bonchivatalban összefoglalják az eddig ismerteket, majd a bőrmintára térnek rá, de Henry terel, most nincs semmi elmélete, majd gyorsan le is lép. Abe közben megvásárolja az antik tálcát Adam-től, majd hátraszalad a nyugtáért, közben a férfi egy barna csomagot rak ki az asztalra és el is tűnik. Abraham egy náci könyvet kapott, rögtön el is kezdi átnézni. Henry érkezik meg, Abe már meg is találta a szülei nevét. A doki látva a könyvet rájön, hogy Adam szerezte meg azt a műkincsek közül, ő adta át Abe-nek, végre be is vallja, hogy Adam újra felbukkant. Henry nem hiszi el, hogy Adam képes kedves gesztusra, de Abe szerint egyben biztosak lehetnek, hogy Adam is volt valaha áldozat.

12.jpg

Weinraub név tudtával Henry és Abe újra elmennek a múzeumba, egy doboz kerül elő, benne egy esküvői fényképpel a Weinraub párról, Abe most már tudja honnan örökölte a jó megjelenését!

Címkék: Forever
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2015.02.19. 13:12:47

Köszönöm szépen a szuper kis posztot, igazán stílszerű, hogy ezt az epizódot, ahol hajóval szállíthatják el a sok értékes képet és miegyebet, éppen Te hogyvoltoztad :)
Egyetértek, bizony a dominás rész az jó volt :) Nekem mondjuk ez a rész is is tetszett (nem az állat és a motorosfűrész művészi találkozása:)), de az elején a biztosítási ügynök, aki szóba hozza Henry esetleges halálát, Henry, aki kijelenti, hogy a tettes akkor legalább 2000 éves, meg persze az, hogy Abe jóképűsége ismét szóba került, azok nagyon mosolygós részek voltak.
Jó sok link került bele a hv-ba, nagyon örültem neki, bár most csak rájuk pillantottam, mert vár Spongya Bob :)

W.Jack. 2015.02.19. 13:16:05

A lényeg: változatlanul odáig vagyok a szöveges képgalériáért, reméltem, hogy bekerül Lucas arckifejezése :) AaannnaaA késének pedig majd utánaolvasok, mert ahhoz nem volt link :)

tinipuma 2015.02.19. 18:04:29

Igenis nagyon jó rész volt! Igaz, nekem savanyú a szőlő, hogy Adam felbukkanása (már megint) nem nekem jutott :(
Imádom a sok ismeretterjesztő linkes hogyvótot, köszi :)
Kissé off (és troll egyben, bocs), de ha a hézagos műveltségem és emlékezőtehetségem nem hagy cserben, a csecsemőket a háború végefelé lábon tetoválták, márpedig Abe akkor született.
A náci zombis elmélet nagyon jó volt.

@nughop: Igen, AaannnaaA kése engem is érdekel :)

AaannnaaA 2015.02.19. 22:59:01

Hogy miből gondoltuk, hogy jó rész lesz? Abból, hogy nekünk nagyon tetszett! Adam újbóli felbukkanása miatt pláne.
A késemet Kapitánylány nemes egyszerűséggel survivor-késnek hívja, mert egy csomószor eltűnt, de mindig meglett. Leginkább pizzás dobozokban utazva szeret elszökni: kellett már az éjszaka közepén kikukáznom, de az is előfordult, hogy Kapitánylány vitte magával tőlem (szintén dobozban). Tegnap pont meglátta a konyhámban, és hatalmasat felröhögött: ez még megvan? :) Szóval tényleg olyan, mint Henry órája.

W.Jack. 2015.02.20. 05:45:32

@AaannnaaA: :D Köszönöm, hogy elmesélted, hogy milyen kis szökésre hajlamos késed van :)
És mennyire, hogy jó rész volt ez!

Neoprimitív 2015.02.20. 12:23:05

@AaannnaaA:
- Hölgyem, a késemért jöttem.
- Hol hagyta?
- Valami pizzás dobozban.

Pácsó Ármándó 2015.02.20. 17:43:38

@nughop: @Neoprimitív: @AaannnaaA: Ez a három soros párbeszéd olyan Rejtő Jenős, valószínűleg direkt! :-)
A hogyvoltba még nem néztem bele, mert nem tartok még ennél a résznél, elnézést!
süti beállítások módosítása