Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x06 - Győztesek és vesztesek (18+)

2015. február 15. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Jó újra látni az előző részek legfontosabb jeleneteit, de mi már újabbakra vágyunk! Hát lássuk! Miközben Nassauban Max álmát Anne Bonny vigyázza, kint a nyílt tengeren a kalózok az Andromakhé elfoglalásán fáradoznak. Nem messze valahol a Scarborough hadihajó keresgéli őket és várja a hajnalt, hogy rájuk támadhasson. Billy és a többiek aggódnak és azt a kérdést feszegetik, hogyan sikerült Bryson kapitánynak értesítenie a hatóságokat. Nincs sok idő ezen tűnődni, négy óra múlva itt a napfelkelte. Új terv készült a bejutásra, a „sötétben minden néger fekete” elvre alapozva egy ébenszín kalóz füstbombát telepítene a védők orra alá és ezzel leplezné a haramiák rohamát. Az elv jó, de akad egy probléma. A sötét csak addig rejti a feketét, amíg meg nem világítják egy lámpával. Lent a raktérben a megbilincselt rabszolgák sem tétlenkednek, egy világos rongyot készülnek kidugni az egyik nyíláson, így akarván jelezni a kalózoknak ottlétüket és segítő szándékukat. Pont Mr. Scott ül a kinézett résnél, de nem akaródzik neki együttműködni. Ismét ellendrukker a koma. Szerinte Eleanor kerülne veszélybe, ha az ágyúk Nassaura kerülnének. A közakarat és a többiek megkerülik őt és a jelzés elhelyezésre kerül.

1.jpg

Eközben a szigeten Lilywhite kapitány túlórázik főfelbújtói munkakörében, Eleanor pedig végre döntésre jutott, leveszi a kizárást Vane kapitányról és a maradék legénységéről. Hamund ennek annyira megörül, hogy szeretné érzéseit és önmagát Maxal is megosztani, de Anne Bonny megálljt parancsol neki. Jack Rackham békítőleg közbelép és Pengés Kisasszony kénytelen engedni a nyomásnak, de nagyon a végét járja már a türelme!

2.jpg

A Walruson Billy olvasni kezdi Mrs. Barlow korábban megszerzett levelét, amelyet a Massachusetts-i hatóságoknak írt és kegyelmet kér benne James Flintnek és nem mellesleg kibélelt egy kis kenőpénzzel. Úgy fogalmaz, mintha a kalózkapitány hajlandó lenne elárulni társait. Billy teljesen megrökönyödik ettől és megosztja ezt Mr. Gates-el, aki megígéri neki, hogy később foglalkozni fog a dologgal. Az Andromakhén közben füstbe megy a füstös terv, mást kell kitalálni. Kijelölnek pár önkéntest következő próbálkozónak, akik nem vágják magukat földhöz örömükben, hiszen nagy esélyük van a halára, de szerencséjükre az egyik szemfüles gonosztevőnek feltűnik a rabszolgák jelzőrongya. Éppen itt volt már az ideje valami fordulatnak, tekintve hogy csak 3 órájuk maradt hajnalig.

3.jpg

New Prividence festői tájain a közös időzóna miatt szintén ennyi az idő, éppen ezért meglepő Lambrick atya feltűnése a Barlow-tanyán. Hírt hozott: egy környékbeli ültetvényes befogadta Richard Guthriet és jó lenne, ha Miranda is menedék után nézne, mert veszélyben lehet a kalózoktól. A nő szerint nincs veszélyben, de a környék lelkipásztora hittérítői hévvel ragaszkodik a dologhoz. Pár mérfölddel arrébb Eleanor is éjszakai látogatót kap Anne Bonny személyében, aki arra kéri nagy keservesen, hogy ő tetesse el láb alól Durrbelebumm Hamundot azért amit Maxszel tesz, mert neki most volt vele vitája és rá gyanakodnának. Különben sincs itt Vane kapitány, aki a durva kalózt pártolná. Kicsit hergelik egymást ki a tökösebb csajszi, de a végén mernek nagyot álmodni. A maradék Ranger legénység összes tagját ki kell iktatni, mintha közösen léptek volna le a szigetről. Persze a girlpower önmagában még kevés nyolc ember eltüntetéséhez, ezért ravaszkodni is kell egy kicsit. És ha ravaszkodás, akkor John Silver! A szőke orgazdanő ultimátumot ad a tolvajnak. Ha segít nekik, megvédi Flinttől az Urca de Lima kincseinek megszerzése utáni „nincsmárrádszükség” veszélyes időszakában. Valahogy így nézett ki a korabeli feminista mozgalom a fülledt karibi térségben.

4.jpg

Apropó fülledt. Mrs. Barlow a volt férjéről beszél Lambrick atyának, akivel oly élénk társadalmi életet éltek egykor. Persze sok irigye akadt boldogságuknak, ezért férje halála után a család barátja James Flint, elhozta őt ide a sziget biztonságába, távol rosszakaróiktól. A nosztalgikus emlékektől hangulatba jövő egészséges szépasszony az egyház helyi képviselőjének szegezi a kérdést: Vajon mit keres itt nála az éjszaka közepén és akarja-e ő is nekiszegezni valamijét? Persze hogy akarja! És mint a szentírásban, a férfi megismeré a nőt. Hét és fél másodpercig.

5.jpg

Az idő Walruson is telik, igaz kevésbé olyan gyors, de sokkal kitartóbb, mint az atya. A rabszolgáknak hidegvágót dobnak le, hogy levágják bilincseiket. A zajnak utánanéző őrt, a társai által meggyőzött Mr. Scott megfojtja és a kalózok elterelő csörömpölésének leple alatt a kényszermunkások kiszabadítják magukat, majd eszükbe idézvén Petőfi akkor még meg sem született hallhatatlan sorait („És mi mégis láncot hordtunk! Ide veled, régi kardunk! A magyarok istenére esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk!”) és alulról rátámadnak elnyomóikra. Öldöklő küzdelem kezdődik, hullanak mindkét oldalon, de a beengedett kalózok eldöntik a csata kimenetelét. Még épp időben érkezett az erősítés, Bryson ugyanis már majdnem elérte a lőporos hordókra szerelt titkos önmegsemmisítő szerkezetet (amit nekünk nézőknek vagy hatszor jól megmutogatnak, vajon miért?)

6.jpg

A parton John Silver becserkészi Hamundot és bemeséli neki, hogy még emlékszik az ellopott útitervre és szívesen eladná a Ranger megmaradt legénységének. A kalóz dühös kijelentésére, hogy Jack Rackham elvesztette az összes pénzüket ravasz hitetlenkedéssel reagál. Nem csoda hát, hogy kisvártatva egy csapat felbőszült ember keresi fel az újdonsült bordélytulajdonost és párját szobájukban. Az események irányítását innentől Pengés Anne veszi át, aki előzőleg elrejtett pár gyöngyöt félrevezetésül a régi sátrukban. A beetetett Hamund szerint csak a fele gyöngy veszett a tengerbe a másik fele még megvan elrejtve. Miss Bonny a meglepett párja tagadása ellenére „beismeri” tettüket és hajlandó elvezetni a mérges társaságot a rejtekhelyre. Naná!

7.jpg

Flinték végre hozzájutnak az áhított ágyúkhoz. Billy elmondja a levél tartalmát pártfogójának, Mr. Gatesnek. Sietősen folyik az átrakodás. Egészen addig, amíg néhány buzgó buccaneers el nem akarja mozdítani az utolsó lőporos hordót az ominózus önmegsemmisítő szerkezettel egyetemben. A robbanás nem csak a Darwin-díjas kalózok darabjait gyorsítja fel, hanem az eseményeket is! A fizika és biológia törvényei ismét beigazolódnak. A detonáció fényét alkotó fotonok eljutnak a Scarborough legénységének szemében elhelyezkedő fényérzékelő receptorokba, majd idegi ingerületek formájában továbbítódnak a központi idegrendszerükbe, ahol feldolgozásra kerülnek és szükségszerűen tudatosulnak, ezért a hadihajóról tüzet nyitnak a Walrusra és az Andromakhéra. Nincs mese, a kalózoknak menekülniük kell, ami nem megy zökkenőmentesen, ugyanis a robbanástól letépődött és a beléjük akadt a kereskedelmi hajó pányvás vitorlája, amit le kell vágni a hajó orráról. Billy és Flint vállalkozik a veszélyes kalandra. A feladatot végre is hajtják, azonban a dráma még nem ért véget, a kapitány csak egymagában mászik vissza a fedélzetre. Ember a vízben! Billy balszerencséjére nincs idő mentőakcióra, nyakukon az ellen, sorsára kell őt hagyni. Mr. Gates teljesen maga alatt van, de nem tud mit tenni. A Mrs.Barlow-levél ügyének súlya most már az ő vállát nyomja.

8.jpg

A hangulatos Nassaui „Roncsok” városrészben ismét zajlik az élet. Kis csapat elszánt gonosztevő követi az őket halálba csaló párt. Jack nehezményezi, hogy Anne nem kérte ki a véleményét az akcióról, de a nő hajthatatlan. A csapda hamarosan bezárul, Eleanoréknak jelentik, hogy a Ranger maradék legénységének annyi. Lassan lenyugodnak az események. Max visszaköltözhet a bordélyba. A Walrusnak sikerült biztonságok távolságra menekülnie és a rajtaütésben elhunytakat a tengerbe temetik. Billy helyett jelképesen a kardját küldik a hullámsírba. Jack meg mindig azon rágódik, hogy a nők kihagyták az összeesküvés kiterveléséből és felteszi a kérdést: mi lesz, ha Vane kapitány visszatér? Anne szerint azt várhatják, soha nem jön vissza. Az említett macsó kalóz kis vitorlásával épp egy szigeten köt ki, ahol megpillantja látomásai szakállas óriását. Vége ennek az izgalmas és fordulatos epizódnak, stáblista.

Címkék: 18+ Black Sails
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.08.25. 15:06:03

Köszi az írást, már nagyon vártam :)
Az el is kerülte a figyelmemet, hogy Mrs. Barlow a borítékot kibélelte kenőpénzzel, azt hittem csak a levél volt benne, amiben kenőpénzt ígért.
A Darwin-díjasok robbanásáról a kép szuper lett :)
A hét és fél másodpercet meg nem értem, de lehet csak szőke vagyok...

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 17:24:34

Szia!

Mrs. Barlow egy 500 font-os váltót mellékelt a leveléhez, nem konkrétan bankjegyeket.
Mivel szinte az egész rész sötétben játszódott, ami sajnos a képek kivehetőségén is meglátszik, gondoltam legyen már egy fényesebb kép a végére :)
A 7,5 másodperc meg, khm... :)
Pastor Lambrick atya (a környék lelkipásztora) ennyi időt töltött összesen Mirandában mielőtt ...
Ha elmúlsz 18 majd megérted :)

AaannnaaA 2014.08.25. 19:39:54

@Pácsó Ármándó: Oké, a váltó kimaradt, így már értem.
Jó, jó, de miért pont 7,5? Miért nem 7 vagy 8?? :DD

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 20:09:15

Én felkészülten írok hogyvoltot. Lemértem :-)

Az remélem mindenkinek leesett már, hogy az alcímek teljesen szubjektívek. A sorozat eredetileg csak római számokkal jelöli az epizódokat!

Hamish_Minca 2014.08.25. 21:13:48

Ideje volt az írásodnak, ami jó megint. Nekem nem esett le a cím, mert találó mind. Lassan írsz, de olyan elképzelhetően. Most is csak a boszorkánynő vetkőzött. Lassan mindenki meghal

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 21:32:09

@Hamish_Minca: Igen, fogynak sajnos. Bár Billy elég rejtélyesen tűnt el, nem mutatták vizihullaként, szóval bízok benne hogy visszatér. Jó karakter, kár volna érte! Könnyed vetkőzősből most átment a sorozat cselszövéses-harcolósba. Van akinek meg ez jön be jobban :-)
Tényleg lassan írok, de most nyaralás/számítógépelromlás jött közbe. Örülök, ha tetszenek az alcímek, igaz elég általánosak ahhoz, hogy befedjék az epizódok tartalmát :-)

@AaannnaaA: Lemértem vagy leesett? Vagy mindkettő? :-)

Hamish_Minca 2014.08.25. 22:04:17

@Pácsó Ármándó: Billy jó szereplő volt, de piszkálta a Flint Kapitányt, jóhogy vízbelökte. Eddig minden piszkálódó így járt. Lehetne több nős kép

AaannnaaA 2014.08.25. 22:24:02

@Pácsó Ármándó: Leesett. Láttam a részek elején, hogy csak a római számozás ment, de jól tetted, hogy adtál neki címeket, így jópofa nagyon.

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 22:44:44

@Hamish_Minca: Az a jó, hogy nem derül ki egyértelműen, hogy Flint kapitány mennyire bűnös az halálesetekben és mennyire csak a szerencsétlen véletlenek összejátszása az egész. Így lehet kombinálni és elméleteket gyártani.
Képet csak olyat tudok berakni ami benne van a filmben, de majd odafigyelek. Bár azt csiripelik a verebek, hogy a következő részben talán a férfiak szeretik majd magukat jobban megmutatni, ami nekem sem öröm, de nem tudom ezeket a dolgokat befolyásolni.

@AaannnaaA: Köszi a biztatást! :-)

AaannnaaA 2014.08.25. 22:48:51

@Pácsó Ármándó: Ne aggódj, a női olvasók bírják, ha olyan képeket teszel be. Már akartam is kérni: a kövi részben (ha jól emlékszem a végén) amikor Vane kosztümben van egy villanásnyira, na azt betehetnéd a kedvünk(em)ért :D
Nyugi, ki fogod bírni, nem ég ki a retinád, tőlem is kértek már hogyvótban csajos képeket - s lőn :)

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 23:04:46

@AaannnaaA: Ha nem szellőzteted meg előre mi fog még történni, mint én, akkor lehet :-) Amúgy is be kellene, mert a rendezői vízió metafórikus szimbólikája mintegy allegóriaként funkcionál abban a jelenetben, szóval be kell raknom :-)

AaannnaaA 2014.08.25. 23:10:32

@Pácsó Ármándó: Nem szellőztetem meg, azért is írtam ilyen rébuszokban, hogy Te értsd, de aki még nem látta/olvasta, annak ne rontsam el az örömét. Szóval jöhet a kép, és köszi :)

Hamish_Minca 2014.08.31. 12:55:40

@Pácsó Ármándó: Én nem viccnek szántam, legyen több nő kép! Lehet túlérzékeny vagyok de nem kellene meztelen férfi, bocs!

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 13:01:23

@AaannnaaA: @Hamish_Minca: 1:1 :-)
Akkor én fogom eldönteni ezt a dolgot és mivel nekem sem akaródzik, majd kisütök valami kompromisszumot :-)

W.Jack. 2014.08.31. 13:29:29

@Pácsó Ármándó: Akkor én már nem is jövök elő azzal, hogy mire adnám a voksomat, úgyis tudod mi a gyengém :)

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 13:36:11

@nughop: :-)
Tudom, de tigris nem volt ebben a részben :-)
Persze tudom az igazit is csak vicceltem! :-)

W.Jack. 2014.08.31. 13:50:57

@Pácsó Ármándó: Neveletlen vagyok, elnézést: köszönöm a hogyvoltot :) Ez ugyancsak szépen íródott körül: "A detonáció fényét alkotó fotonok eljutnak a Scarborough legénységének szemében elhelyezkedő fényérzékelő receptorokba, majd idegi ingerületek formájában továbbítódnak a központi idegrendszerükbe, ahol feldolgozásra kerülnek és szükségszerűen tudatosulnak,"

Tudtam, hogy Billy túl pozitív és szimpatikus szereplő számomra ahhoz, hogy sokáig rajta legyen a stáblistán :(

"amit nekünk nézőknek vagy hatszor jól megmutogatnak, vajon miért?)"
- Hátha az első öt alkalommal nem figyeltünk
- Ha esetleg kihagyna a memóriánk
- Arra az esetre, ha nehéz lenne a felfogásunk :)

Pácsó Ármándó 2014.08.31. 14:01:05

@nughop: Dehogy vagy neveletlen! :-)
Nekem az a kedvencem az idézett részből, hogy "szükségszerűen tudatosulnak" Ez olyan beleszólást nem tűrő dolognak hangzik és valamiért tetszik :-) Ilyen az, ha a gyakorlatlan hogyvoltíróra hat a saját írása :-DD
Billyt én is sajnálom, de bízok a visszatérésében!
Igen, jó az észrevételed, a múltkor amikor a pálmafákhoz kötözték a hajót, akkor is mindig a recsegő fákat mutatták, hogy tudjuk előre mi fog történni :-)
Én is neveletlen vagyok! Köszönöm, hogy elolvastad a hogyvoltomat és hozzászóltál! Jólesett! :-)

Gabba 2015.02.15. 13:50:08

@Pácsó Ármándó: hajrá Billy, legjobb karakter!

a 7,5 másodpercről nem tudom eldönteni, hogy rekord vagy csak pech :)

Pácsó Ármándó 2015.02.15. 17:35:58

@Gabba: Pastor Lambricknek rekord, Mrs. Barlownak pech :-)

2015.02.15. 19:27:31

Ez a Billy Bones dolog a könyv ismeretében szimplán szopatás a forgatókönyvírók részéről. :)
süti beállítások módosítása