Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x12 – Crazy for You

2015. február 12. 11:00 - SuperLawyerGirl

Hogy pozitívan induljon a rész, láthatjuk Barryt, ahogy kiment egy párocskát a felborult autójukból, akik aztán mély átéléssel köszönik meg hősiességét. Győzelmi ünneplés a laborban, nemcsak, hogy életet mentett Flash, de még a saját sebességrekordját is megdöntötte. Mindenki fáradt, úgyhogy Dr. Wells ágyba parancsolja őket: Barry hazairányít Joe-hoz, Cisco meg egy italra invitálja Caitlint, de a lány passzol, mert mérges rá, amiért még mindig Ronnie után szaglászik. Erre Cisco azt tanácsolja, ha annyira nem izgatja a kérdés, akkor lépjen rajta ő is túl. A sok lelkizés után ideje megismernünk a rész metahumanjét, egy teleportáló lányt, aki épp lelépteti a pasiját a hűvösről.

vlcsnap-2015-02-09-20h31m57s215.pngA hűvös pont az a börtön, ahol Allen apja is fogva van, úgyhogy a nyomozás egy kiváló lehetőség arra, hogy Joe megmozgasson néhány szálat, és összehozzon egy apa-fiú randit, „no touching” szabály nélkül. Amúgy is eredményes volt a helyszíni szemle, a csaj sejtjeiből néhány a helyszínen maradt. Közben Bonnie és Clyde, vagyis Shawna és Clay párosa bepótolták, ami a börtönéletből hiányzott, majd a srác belemanipulálja a csajt, hogy először fizessék vissza a tartozását valami rosszarc Marcus Stockheimer, aztán lépjenek le. Persze a lány belemegy, és egy amerikai tíz éves IQ-jával rendelkező nézőknek már nem is kell folytatni a részt, tudják mi fog történni. Vissza a laborba: sok blabla a gyorsan mozgó sejtekről, megállapítanak mindent, amit mi már tudunk, az egyetlen említésre méltó momentum, ahogy Pied Piper brilliánsan manipulálja Ciscot, hogy kiengedje, cserébe infóért Ronnie-ról. Csak idő kérdése, hogy ügyeletes névadónk megtörjön, és ezt Hartley is tudja.

vlcsnap-2015-02-09-20h57m37s53.png

Az idő gyorsabban elérkezik, mint gondoltuk, Cisco kiengedi a szellemet a palackból, bár bilincsben. Hartley megmutatja neki dr. Stein árnyékát, ami a robbanástól keletkezett, majd megpróbál lelépni. Ahhoz képest, hogy mind a ketten laborpatkányok, meglepően jók közelharcban, főleg Pied Piper, megbilincselve. Már le is lépne, ha Cisco nem fenyítené be némi rezegtetéssel a fülében, ami láthatóan elviselhetetlen fájdalommal jár, így megígéri, hogy mindent elmond, csak vegye le a bilincsét. Cisco belemegy. Közben Iris Barrynek panaszkodik, meg markolássza a kezét, hogy nincs mit írjon a Flash-ről, szóval alaposan ki fogják rúgni. Bűnöző párosunk akcióba lendül, bankot rabolnak, hogy kifizessék hitelezőjüket, Barrynek is ott a helye, hogy aztán kudarcot valljon. Jó, ez érthető, tényleg nehéz valakit elkapni, aki csak úgy elteleportál.

vlcsnap-2015-02-09-21h03m16s112.png

A laborban nagyon örülnek, mert most már legalább tudják, mi Shawna ereje, de Barry nem marad velük sokáig, meg Irisnak segíteni riporterest játszani. Érdekes, hogy a két jelenet között milyen hirtelen besötétedett. A lány persze felültette hősünket, aki bánatát Caitlin társaságában italba folytja egy bárban, ahol akár még metahuman lány is feltűnhet – kellemest a hasznossal. Caitlin dögös ruhába bújik, semmi akadálya a bulikának. Cisco számára is jól alakul az este, Hartley felfedi, hogy Dr. Stein és Ronnie most már egy testen kénytelenek osztozni, rejtély megoldva. Mr. Ramon csak egy hibát követ el, mégpedig azt, hogy a szabadjára engedett ellenségét hagyja a háta mögött bóklászni, végül is, bármelyikünkkel megeshet. Következményként Pied Piper lelép, Cisconak meg lesz majd mit bevallani.

vlcsnap-2015-02-09-21h14m45s85.png

Caitlin rendkívül jól szórakozik, és rendkívül részeg. A karaokeban pedig borzasztó, viszont ebben meg Barry jó – na, találtunk valamit, amiben jó. A produkció után a lány elvonul a mosdóba, Flash meg megpróbálja magára vonni a pultos figyelmét, de ezen a helyen nem szolgálnak ki a pénzedért. Szerencsére a szexi és nyomulós Linda Park a segítségére siet, és még a számát is megadja, miután csekkolta, hogy Caitlin nem barátnő státuszban szerepel. Nagy a késztetés, hogy szétszedjem ezt a jelenetet, de tudom, hogy az egész a képregény-rajongó alsós gimnazista fiúk nedves álma, úgyhogy békében hagyom. Caitlin vissza is ránt minket a realitások talajára, egy kiadós rókázással, a haját meg Barry tartja. Közben Joe és csapata rajtaüt Clay-en és teleportáló barátnőjén, a tűzharcban pedig a srác meg is sérül, de Shawna kimenti a helyszínről.

vlcsnap-2015-02-09-21h23m04s214.png

Barry hazafut Caitlinnel, aki nagyon-nagyon készen van. Elkezd vetkőzni Barry előtt, aki udvariasan elfordul, de ezzel nem ússza meg, a lány segítséget kér a vetkőzéshez, és hát jelentkezzen az a kedves férfi olvasó, aki egy ilyen kérésre nemet mondana. Na ugye? Caitlin pillantok alatt pizsiben találja magát, majd tisztázza, hogy vajon leskelődött-e Barry a folyamat alatt, mert ő ugyan nem bánja, megérdemel ennyit a sok jóért, amit tett. Megmondom őszintén, volt ebben a jelentben valami nagyon bájos és vicces, de persze nem Allen miatt, ő gáz volt, mint mindig, de legalább elaltatta Snowt. Másnap reggel másnaposan vonul be tudóslányunk, de gyorsan nagyobb gondja támad, Cisco vallomását hallva. Nagy balhé helyett nagy összeborulást kapunk, szegény Cisco, csak lelkiismeret furdalása volt. Dr. Wells ezután felfedi, hogy Shawna legyőzéséhez nem kell más, mint elvenni a képességét a látásra, ha nem látja hová teleportál, nem tud. Barry ekkor kapja meg a hírt, hogy Mr. Allent leszúrták, amiért segített neki és Joe-nak nyomozni.

vlcsnap-2015-02-09-21h28m56s129.png

Barry kicsit kivan, hiszen kérte, hogy álljon le, de aztán lehiggadt, és megy megbüntetni a tettest, Juliust. Kiviszi a börtönből, és az információt, ami segít elkapni Shawnat, elcseréli arra, hogy visszaviszi a dutyiba, csak, hogy ne kapjon +10 évet. A csavar annyi, hogy aztán „véletlenül” kint felejti. Upszi. Szóval Flash a füles alapján megtalálja párosunkat, majd miután a közelharcban kudarcot vallott, és Harrison emlékeztette a valódi célra, kiüti az összes fényszórót, megbénítva ezzel a lányt. Shawna pillanatok alatt börtönben találja magát, Clay meg alaposan otthagyta, amire Barry az utolsó szó jogán, még emlékezteti is. Csak azt nem értem minek, jó volt még belérúgni? Utána megbeszélik Caitlinnel, hogy milyen trükkös dolog ez a szerelem, és remélem rosszul értelmezem, de a lány új kiszemeltje szerintem Barry. Kérlek mondjátok, hogy rosszul értelmezem. Mindenesetre Allen Lindával megy randizni, miután csöpögtetett némi infót Irisnak – látni kell a lány fejét, mikor rájön, hogy nem vele ment találkozni Barry. Itt jön a másik „kérlek ne”: Linda legyen, aki ráébreszti Irist, hogy mennyire odavan Barryért, és aztán mind a ketten elhagyják a párjukat, hogy együtt legyenek.

vlcsnap-2015-02-09-21h56m43s179.png

Barry meglátogatja apucit a kórházban – tiszta haszon volt leszúratni magát – és jól megbeszélik, hogy a Flash nem ő, de ha ő lenne, akkor az apja ezt és ezt – csupa könnyfakasztó dolgot – mondana neki. Végre eljutottunk a jó részhez, Grodd megeszik két munkást a csatornában, hell yea. Nem hiszem, hogy bármit fejlődtünk volna az előző rész óta, a készítők még mindig ugyanarra az egy ívre fűzik fel a sorozatot, csak most Barry szerelmi életével próbálták ízesíteni, sikertelenül. Caitlin részegen kellemesen szórakoztató volt, Grodd pedig régóta hangoztatott vágyaim betöltésével kecsegtet. Hiányzott dr. Wells ördögi terve, vagy Joe, ahogy nyomoz utána, lényegében bármi, ami nem Barry hősiességéről, vagy negédes párbeszédeiről szól. Spoiler következik!!! Szóval az milyen nyomorék dolog, hogy a következő rész arról fog szólni, hogy Ronnie-t hogyan szedjék szét Steintől, de, hogy véletlenül se legyen izgalmas, már kiadták az azt követő rész leírását, ami kapásból azzal kezdődik, hogy miután sikeresen szétválasztották őket. Kb. már most meg tudom írni a következő rész hogyvoltját…

Címkék: the flash
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.02.12. 12:02:42

Hej, de vártam már a HV-t! :)

Ej, nem volt ez olyan rossz! Jó, annyira kiemelkedően jó sem. :D

De ami már hosszú részek (Reverse-Flash feltűnése) óta foglalkoztat, és amit pláne megerősített, hogy most már közismert Flash léte: miért is van még a faterja börtönben? Reverse-Flasht a rendőrök közül Joe és Eddie is látta (megy egy rakás másik is, csak azok már halottak...), Flasht pedig tényleg mindenki. Szóval mennyibe kerülne kérni egy felülvizsgálatot az események fényében és kijelenteni, hogy a kisgyerek nem csak hallucinált, fatert pedig kiengedni?

A másik dolog a szuperbörtön: hogyan és milyen jogon tarthatják ott fogva a szupereket? Nem rémlik semmilyen megállapodás a rendőrséggel (Joe jelen esetben nem számít). Oké, nyilván nem tudnak róla, de nem zavarta őket, hogy amikor Flash először elkapta Pied Pipert nagy nyilvánosság (és egy rakás rendőr) előtt, csak simán eltűnt vele, minden magyarázat nélkül? (Meg aztán másodszorra is...)
Ráadásul amit látunk a cellákból, nem sok WC-t tartalmaznak. Szóval hogy oldják meg az alapvető dolgokat (WC, kaja-pia, alvás ágy nélkül)?

Uh, és a részről még nem is írtam...
Ja, nekem is úgy tűnt, hogy Caitlin magára engedte volna Barry-t, amit ő vagy tudatosan vagy nem, de nem vett észre. És ja, Iris maradjon nyugodtan Eddie-vel, Barry meg kezdjen Lindával. Iris feje tényleg sokat megért.

Kíváncsi vagyok, Groddal mit kezdenek.

SuperLawyerGirl 2015.02.12. 12:57:02

@Is: Sajnálom, hogy ennyit kellett várni rá, van kifogásom cserkészbecsszó. ;) Mindenesetre a következőt lehetőleg egy kicsit jobban tudom majd időzíteni.
Azt meg tudom magyarázni, hogy miért nem engedik ki Barry apját. Hiába látták mostmár többen is a Reverse-Flasht, az azért még mindig elég gyenge lábakon álló bizonyíték arra, hogy ő is ölte meg az anyukát. Mindenképp kell valami kézenfogható, főleg, hogy magának a gyilkosságnak is csak egy fél-szemtanúja van, aki ráadásul gyerek. Nem nagyon állna meg ez az ügy a bíróság előtt jelen állapotában. Dehát ezért tartjuk Joe-t, nem?
A szuperbörtön teljes agymenés, mindenki hónapokig ugyanabban a ruhában, és folyamatosan vagy állnak, vagy a földön ülve, de zéró kommunikációs vagy szórakozási lehetőség, zéró természetes fény, vagy mozgási lehetőség. Aztán csodálkoznak, hogy mikor kiszabadulnak még jobban meg vannak borulva. :D
Iris minden részben alulmúlja önmagát...
Groddnál igazából félek, hogy nem lesz egyáltalán jó, és a hatalmas potenciál le fog menni a lefolyón. De a tegnapi rész után megint felcsillant a remény, csak Allen szerelmi életéből nem akarok többet látni. :D

Is 2015.02.12. 14:45:56

@SuperLawyerGirl: Ej, én még nem láttam a tegnapi részt, szóval kíváncsi vagyok a nőcsábászra :)

Jó, gyenge még így is a védekezés, de már nyilvánvaló, hogy a lehetetlen létezik. Legalább egy házi őrizetet bevállalhatnának Joe felügyeletével, meg bokalánccal. Pláne, miután jól megkéselték, szóval bent már nincs biztonságban.

A szuperbörtön tényleg agyrém. :)
süti beállítások módosítása