Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kojak Budapesten 2/2

2015. február 12. 15:00 - Gabba

A bérgyilkos és a szőke cicababa ezalatt újabb merényletre készül, a csávóról kiderül, hogy Olivérnek hívják és néma, és éppen Kojak fürdőszobájában buherálja a villanyborotva konnektorát. Kojak hazaér és mindenféle lexikonokat, szakirodalmat lapozgat, de sehol sem találja Laczina prof nevét. A szőke ott sündörög körülötte, nagyon ideszokott, úgy látszik, és azon nyafog, hogy induljanak már abba a meghitt kiskocsmába. Kojak még elmegy megborotválkozni és a fürdőszobában elmélyülten lóbálva a vezetéket mereng a gyilkosságon. Szerencséjére a szomszédos szállodai szobában fűnyíróbemutatót (!) tartanak, a hálózat persze nem bírja az extra terhelést és pont akkor vágja ki a villanyt, amikor Kojak bedugná a borotvát a konnektorba. Az egész emelet sötétbe borul, a szőke nő jólnevelten sikoltozni kezd, de feleslegesen, mert Kojak nem halt meg, csak a fejét vágta be a sötétben az ajtófélfába.

Kojak14

Kojak visszamegy az áldozat lakására és a házmesterrel beszél, aki szerint a prof többször is beszorult a liftbe, mert sokszor elfelejtette, hogy ha a negyedikre akar menni, akkor a 2. emelet gombját kell megnyomni, mert ha a negyedikét nyomja, akkor a lift felmegy a padlásra és ott elakad. Kojak elhűlve hallgatja, hát nincs a háznak liftszerelője? Dehogynem, a Brezina János, nagyon jó hajnövesztőt kaptam tőle, adnék belőle magának is, mondja a házmester. Az enyém nem hullik, borotválom, hárítja el Kojak. A házmester lakásából felhívja Brezinát, de minden tárcsázás után a telefonos meseszolgálat jelentkezik, a házmester szerint ez az egész házban így van a sajnálatos októberi beázások óta. Burkolt ’56-os utalás megvolt, mehetünk tovább.

Kojak15

Kojak személyesen keresi fel Brezinát, de csak az idős szállásadónője van otthon, akivel a szerelő eltartási szerződést kötött. Kojak elmagyaráztatja magának a konstrukciót és megdöbben, hogy a néni olyan valakivel él együtt, aki a halálát várja. Úgy dönt, az utcán várja meg Brezinát, aki hamarosan megérkezik, amikor viszont Kojak hozzálép, beugrik a Trabantjába és elhajt. Kojak magához inti a beosztott rendőrrel a sarkon várakozó szolgálati Zsigulit, és az alkonyodó budapesti utcákon olyan autósüldözés kezdődik, amihez képest a Steve McQueen-féle Bullitt hasonló jelenetsora kutyafasza. Végül az egyik belvárosi utcában sikerül a Trabant elé vágni, Brezina kiugrik és felmenekül az egyik ház tetejére, a két rendőr utána. Az üldözés a tetőn folytatódik, Kojak nadrágja el is szakad, de végül sikerül elfogni a szerelőt. A csávó azt hitte, azért üldözik, mert valamelyik lakóbizottság feljelentette, hogy hónapok óta áll a lift. Kojak rákérdez a halott prof esetére: amikor legutóbb beszorult a liftbe, Brezina nem ment ki a hívásra, ezért a tudós kénytelen volt kimászni, akkor sértette fel a drótkötél a karját. A szerelő védekezik, ő mindig időben kimentette, de a múltkor Lajos napot ünnepeltek, és hát izé. Maga viszont János, mutat rá Kojak, az mindegy, fő, hogy ünnepelni lehessen, jön a válasz, amivel nehéz lenne vitatkozni.

Kojak16

Kojak a rendőrbajtárssal egy nadrágboltba viteti magát, ahol Antal Imre csembaló- és pantallóművész szolgál ki. Hosszú monológot ad elő, ebből megtudjuk, hogy csak olyan konfekciónadrágot szabad vásárolni, ami csütörtökön készült, mert a dolgozó addigra már belelendül a munkába. A bevarrt meó cédula alapján és egy mindig kéznél lévő öröknaptár segítségével meg lehet állapítani, hogy az adott dátum milyen napra esett. Kojak hitetlenkedve hallgatja: Így soha nem lesz maguknál Amerika, búcsúzik, miután sikerült találni egy megfelelő dátumú nadrágot. Ám amikor beül az autóba, az új szerzemény nagyot reccsen, Kojak mérgesen magyaráz a sofőrnek: A nadrág ugyan csütörtöki, de a cérna hétfői!

Kojak17

Kojak másnap felkeresi dr. Laczina munkahelyét, ahol először a titkárnővel beszél. A férjezett fiatalasszony tiltakozik, méghogy neki viszonya lett volna a főnökével! Az ilyen feltételezéseket a kutatóintézet igazgatója is visszautasítja, aki pont ekkor lép be. Dr. Ányos Pálnak hívják, és ahogy elnézem, ő is kiugrott labanc lehet, nyilván Ebersteinről magyarosított. Állítása szerint a prof fontos népgazdasági eljáráson dolgozott, és ennek megfelelően komoly megbecsülést élvezett az intézet részéről. Akkor miért nincs benne a neve egyetlen lexikonban sem?, kérdez rá Kojak, mire Ányos hebegve: Természetesen most, hogy elhunyt, be fog kerülni a pótkötetbe. De boldog lesz tőle a megboldogult, vágja oda Kojak pikírten, majd lelép. Az előcsarnokban sikeresen átverekszi magát az autogramkérő laboros lányok hadán, és indul vissza a krimikonferenciára.

Kojak18

A szálloda halljában azonban elkapja egy rámenős újságírónő, aki a magyar krimikedvelő asszonyok nevében három meredeknek szánt kérdést tesz fel Kojaknek, idézem: 1. Filmjeiben miért nem szeretkezik soha nőkkel? – Tudomásom szerint férfiakkal sem szeretkezem. 2. Miért nem nősült meg? – Aki ilyen régóta foglalkozik bűnözőkkel, az a saját feleségén is könnyen átlát. 3. Ha gyereke lenne, minek nevelné, rendőrnek vagy bűnözőnek? – Ügyvédnek. Ezalatt a szállodai szobában a cicababa olasz főnöke újból telefonál, egyre dühösebb, a szőke nyugtatja: va bene, certo, et cetera. Olivér újabb tuti merényt készít elő: a fotel támlájába rugós kést erősít, ha Kojak hátradől, lesz neki kampeca.

Kojak19

Kojak meglátja, amint az egyik szállodás kisasszony egy ferdén lógó festményt igazít helyre, és beugrik neki valami. Gergács kíséretében visszamegy a prof lakására és igen, ott valamennyi falon lógó kép ferde. Földrengés volt itt vagy mi?, néz az alhadnagyra, de máris megvan a válasz: az úttestet bontja egy jómunkásember, attól rezonál az egész ház. A szaki amúgy úgy hasonlít Gyula vitézre, mint egyik tojás a másikra, és már három hete fúr itt. Kojak megnézi a munkatervet, eszerint magának az utca túlsó végén kellene dolgozni, fakad ki, azt én is tudom, de a brigádvezetőm azt mondta, hogy itt fúrjak, mégis csak ő a főnök, jön a válasz. Tehát maga már három hete zajong itt és idegesítette ezzel a professzort, de hát itt nincs is semmi fúrnivaló!, veti fel Kojak, mire Gyula: Dehogynem, a főnyomócső, amit már ötször átlyukasztottam.

Kojak20

Kojakben lassan összeáll a teljes kép, a kapitányságon összegyűjti az ügy valamennyi gyanúsítottját, akiket már láttunk és akiket még nem, és hosszú monológban előadja, mi történt. Lejátszódik előttünk a szerencsétlen professzor utolsó pár napja, most látszik, hogy akár Virág elvtárs ikertestvére is lehetne.

Kojak21

Reggel nem tudott a kocsijával munkába indulni, mert az egyik szomszéd felnistől lelopta a gumikat. A beteg anyámhoz kellett lemennem Csongrádba, az enyémek teljesen tönkrementek és sehol nem lehet új gumit kapni, védekezik a delikvens. A prof az utcán próbált taxit fogni, de a sofőr nem akarta felvenni, mert hiába állami szolgáltató, ő csak a hónap első felében vállal el minden fuvart. Onnantól, hogy összejön neki a havi 2000,- fix, már csak komoly borravalós utasokat vállal, és Laczina nem tűnt annak.

Kojak21

Később a prof hiába akart bejutni az intézet igazgatójához egy új találmánya megbeszélése ügyében, az nem fogadta, mert éppen az unokáját tanította hejesirássra. A konyháját felújító kőművesek megsértődtek, amiért nem akart velük inni, hiába mondta nekik, hogy gyógyszert szed, végül csak beletukmáltak három pohár konyakot. Mondjátok meg, gazemberek, ki a megbízótok?, csap le rájuk Kojak, a HKI, válaszolják a megrettent szakik. A három betű mögött Kojak titkos földalatti szervezetet sejt, de megtudja, hogy az csak a Házkezelőségi Igazgatóság rövidítése.

Kojak21

Laczina asszisztense következik, Kojak talált egy profnak szóló üzenetet a csaj kézírásával: Kis Kandúrom, ma este dorombolok nálad: a te Cicuskád. (Most már tudjuk, mi volt az ihletője a Macskafogó ismert betétdalának. A pásztorórán a párocska Kovács Kati Ennyi kell c. számára táncol, az amúgy halvérűnek tűnő profot egyre jobban elkapja a szenvedély és elszakítja a nő ruháján a cippzárt. Így nem mehetek haza, ijed meg a fiatalasszony, nincs tehát eksön, van helyette cipzárjavíttatás. A közeli rövidáru üzlet vezetője azonban nem tud segíteni, mert felsőbb utasításra ők csak árusíthatnak, de nem javíthatnak.

Kojak22

A kudarccal teli nap végén Laczina próbál elaludni, de nem sok sikerrel, altatót venne be, de nincs víz, mert Gyula szaki megfúrta a vezetéket, a prof kínjában felhívja a telefonmesemondót (mást ugyebár nem is tudna), hátha attól elalszik. Mindeközben közelít a végzet, mégpedig az éjszakai postás képében, aki táviratot kézbesítene Fenyő Lászlóné részére, de nem találja a lakást. Sorra becsönget mindenhová, de sehol se nyitnak ajtót. Utoljára a profnál próbálkozik, csenget, de aztán nem várja meg, míg ajtót nyitnak neki, inkább bedobja a sürgönyt a levélnyíláson és hazamegy. Laczina összetörten botorkál elő a hálószobából, kibontja a táviratot és zaklatott szemei a következőket olvassák: draaga eevikeenk stop sikeres szueleesedhez gratulaalunk stop sok boldogsaagot kivaanunk stop a roozsa brigaad stop A profnál ez az utolsó csepp a pohárban, görcsösen nevetni kezd, majd összeesik és meghal.

Kojak23

Kojak összefoglal: minden résztvevő csak kis stiklit követett el, de nyilvánvalóan egy zseniális szervező van a háttérben nemzetközi összeköttetésekkel, az mozgatja a szálakat, Szekeres vegye fel a kapcsolatot az Interpollal. Nyomatékosításul előkap egy róla elnevezett gömbölyű nyalókát és a szájába dugja. A százados azonban más véleményen van, nincs itt semmiféle összeesküvés, se bűnös, se felelős, ez egyszerű hétköznapi pesti tragédia. Inkább pihenj, élvezd ki azt a pár napot, amíg még itt vagy, aztán majd Amerikában újból nyomozhatsz, ajánlja neki. Kojak jobb meggyőződése ellenére megfogadja a tanácsot és elindul az utcán, két lépés után azonban beleesik egy nyitva hagyott üzemi gödörbe.

Kojak24

Hívják a mentőket, szerencsére nincs nagy baj, de Gálvölgyi mentőorvos pár napos megfigyelésre mégis csak kórházba szállítaná. Ez azonban nem olyan egyszerű, az egyik kórházban nincs szabad hely, a másik szerint Manhattan nem az ő körzetük, ezért nem tudja fogadni az ott állandó lakos beteget, stb. Végre egy sorozatrajongó főorvos hajlandó felvenni az osztályára, a nővérek nagy örömére, akik körberajongják a híres nyomozót. Ezt persze az egyik idős páciens sérelmezi is, micsoda dolog ez, a régi betegek meg dögöljenek meg? Igaza van a prosztatának, helyesel Kojak és elhessenti magától a rajongókat. Hamarosan gyógyultan távozik az intézményből, a kapuban a szőke cicababa veszi fel és fuvarozza vissza a hotelbe. Holnap indulsz géppel, de ma este kettőnké, mosolyog a nemzetközi kémnő.

Kojak25

Kojak a hallban ismét találkozik Billyvel, aki nem túl boldog: vége a kellemes vőlegény státusznak, meg kellett nősülnie, mert kiderült, hogy teherbe ejtette a menyasszonyát. A nyomozó felmegy a szobájába, ahol hamarosan csörög a telefon: Fürtöske az New Yorkból, mégpedig óriási hírrel. Virágot vett a barátnőjének, és a boltban meglátott egy díszes koszorút, amit a néhai Theo Kojaknak rendeltek, az árus szerint a holnapi géppel érkezik a holttest Budapestről. Megjelenik a szőke nő és csábosan rázni kezdi magát, helyiségből helyiségbe húzza Kojaket, végül leheveredik a nappaliban a medvebőrre, a hatalmas csillár alá, és maga mellé hívja a férfit. Pár pillanatra kiszalad a fürdőszobába, a budiban rejtőzködő Olivér nekilát egy hosszú madzaggal kihúzni a nappali csillárját tartó pöcköt.

Kojak26

A csillár lezuhan, Olivér és a szőke egyszerre ugrik elő, de csalódásukra Kojaknek megint szerencséje volt, nem esett rá a csillár. A hadnagy bezárja a nőt a fürdőbe és a bérgyilkos után veti magát, némi tűzpárbaj és rövid üldözés után el is kapja az úszómedencénél. Kifaggatja a párost és rájön, a merényletkísérletek okára: másnap lesz New Yorkban a Battolini maffiacsalád tárgyalása, ha ő azon nem tud részt venni, akkor a gengszterfőnököt óvadék ellenében szabadlábra helyezik. A sikertelen akció miatt a párocska nem mer egyedül visszatérni az USÁ-kokba, ezért úgy döntenek, Kojak gondjára bízzák magukat.

Kojak27

És itt a búcsú pillanata, a reptér betonján Kojak átveszi az ajándékokat: az obligát rúd téliszalámit és a cseresznyepálinkás butykost, majd foglyait maga előtt terelve felmegy a lépcsőn. Az utolsó fokról még visszafordul, hogy pár búcsúszót mondjon, eközben a repülő kigördül, de a szónoklat hevében Kojak ezt észre sem veszi. A gép elmegy, de hősünk nem esik kétségbe, van nála még elég Kojak nyalóka, azzal kihúzza a következő gép indulásáig.

Kojak28

Végezetül álljanak itt a főbb szereplők:

Inke László (Kojak)
Esztergályos Cecília (szőke nő)
Harsányi Gábor (bérgyilkos)
Szirtes Ádám (Kerekes százados
Őze Lajos (Laczina professzor)
Gobbi Hilda (Agatha Christie)
Márkus László (Billy)
Tolnay Klári (Szalánczyné)
Básti Juli (gátlásos Szalánczy lány)
Koncz Gábor (útburkoló)
Körmendi János (cipzáras)

rendező: Szalkay Sándor

32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2015.02.12. 15:16:36

Köszönöm a remek kis hv-ot, nem is győzök mazsolázni belőle, annyi poént fedeztem fel már első olvasásra is :)
"Antal Imre csembaló- és pantallóművész szolgál ki"
"ő is kiugrott labanc lehet, nyilván Ebersteinről magyarosított."
"A szaki amúgy úgy hasonlít Gyula vitézre, mint egyik tojás a másikra, "
"igaza van a prosztatának, helyesel Kojak" ezek az utalások, átkötések, poénok nagyon :D

Kimondottan áthallottam a titkárnőnek feltett: "Mindig csak mellette dolgozott" kérdést (azaz alatta, fölötte, előtte sosem? :))

A kórboncnok (vagy mi) asszonyka viszont határozottan kis huncut helyeskének tűnt, függetlenül attól, hogy az egyik leginkább felöltözött női szereplő volt a filmben :)

Amikor egy mondatban összegeztem magamnak a filmet amikor megtekintettem, az így hangzott: " Hú barátom, ezt a társadalomkritikát "

Pácsó Ármándó 2015.02.12. 16:51:53

Köszönet a hogyvoltért, remek folytatása az első résznek. Én kezdetben azt hittem, hogy tényleg valami jó kis krimi lesz, csak azután fokozatosan leesett, hogy mégsem erről van szó!
Akkor azért volt olyan ismerős Dr. (tudom)Ányos Pál! :-))

@nughop: Igen, egyezik a véleményünk a huncutság faktorral kapcsolatban is :-)

Gabba 2015.02.12. 17:30:55

@nughop: @Pácsó Ármándó: Kánya Kata volt a boncnok

Lehet amúgy a könnyed hangvétel mögé is nézni, mert ha lehántjuk a társadalomkritikai iróniát, az marad, hogy ebben az országban ugyan minden működik, de minden kicsit szarul.
értelmetlen útfelbontások, hónapokig betemetetlen gödrök, elismerést jó esetben csak postumus kapsz stb.

pont mint manapság

W.Jack. 2015.02.12. 17:35:24

@Gabba: Köszi :) A bűvész neve még nem derült ki?
Sajnos én is (de talán sokan vagyunk így ezzel) érzékeljük a párhumazot napjainkkal, de megmondta Kojak is: a poszthumusz elismeréstől majd boldog lesz a megboldogult :)

tinipuma 2015.02.12. 17:56:23

Nekem ez a film teljesen kimaradt, bár igaz, hogy akkoriban Kojak kevéssé érdekelt.
Élmény volt olvasni, köszi érte :)

KapitányG 2015.02.12. 18:45:48

@Gabba: Akkor inkább neked: Gálfi János?

W.Jack. 2015.02.12. 18:52:43

@KapitányG: Nekem most le kellett ellenőriznem képeket összehasonlítva, mert nem mondott a neve elsőre semmit (ami az én hiányosságom), és szerintem igazad van. Köszönöm szépen! :)

Gabba 2015.02.12. 19:33:38

@KapitányG: ő lesz az, igen a János megvolt, de mindig Angyal János parodista neve ugrott be.
Köszi!

@tinipuma: szívesen, pótolni soha sem késő :)

és itt egy kis háttérinfó a filmről: www.168ora.hu/itthon/kojak-telly-savalas-film-nemeskurty-inke-laszlo-dozsa-laszlo-krimi-65485.html

Gabba 2015.02.12. 19:36:01

ja, és akit érdekel a főcímdal szövege (Presser - Stevanovity Dusán szerzemény):

Mr. Kojak

Gonosz sűrű veszély űzi azt aki fél, ő odaér
Lehetsz mintaalak, te is ülsz mint a rab, ha utolér
És ha nincs már idő, ha az órája végén jár (Céloz és lő!)

Csak is azt lövi szét, csak is úgy töri szét, ahogy szeretnéd
Minden titkot megold, hogyha végre kioldja a fegyverét
Halál torkában jár, és hogy túlélje nem kell más (Csak egy új folytatás!)

Mr. Kojak
A száz éltű halhatatlan hős
Mr. Kojak
Ki túlvilágin s alvilágin győz

Keze sújt, esze vág, soha nagyszerű fényesebb koponyát
Lehet éji sötét, hova lép ott az ármányba belelát
Halál torkában jár, és hogy túlélje nem kell más (Csak egy új folytatás!)

Mr. Kojak
A száz éltű halhatatlan hős
Mr. Kojak
Ki túlvilágin s alvilágin győz

Pácsó Ármándó 2015.02.12. 19:37:14

@Gabba: Köszi a boncnoknevet!
És ki volt a bűvész segédje a bűvészládában? :-)

KapitányG 2015.02.12. 19:51:47

@Gabba: Én is csak tippeltem :)
Nagyon tetszik a poszt (az előző is), de jó, hogy előástad ezt a filmet!

Gabba 2015.02.12. 19:56:13

@Pácsó Ármándó: nem tudom, de a mozi után dedikáltattam a fényképét :)

@KapitányG: örülök, magyar retro volt is már, lesz is még, majd egyeztetek sixx-szel, van egypár ötletem

W.Jack. 2015.02.12. 20:00:15

@Gabba: Köszi a linket, jó volt elolvasni ezt is. Nem is tudtam, hogy Inke László 15 kilótól szabadult meg a szerep kedvéért, Telly Savalas pedig szimpatikusnak tűnik az olvasottak alapján :)

tinipuma 2015.02.12. 20:02:51

@Gabba: Akkor régen rajongásom tárgya Misa maci volt, az olimpia sztárja :)

Gabba 2015.02.12. 20:06:57

@tinipuma: hát, róla biztos nem lesz hogyvolt :)

Terézágyú 2015.02.13. 08:21:21

@Pácsó Ármándó:
"Én kezdetben azt hittem, hogy tényleg valami jó kis krimi lesz, csak azután fokozatosan leesett, hogy mégsem erről van szó!"

Hásze, mondtam én :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.13. 10:20:57

A baj, h én még nem is éltem ekkor, de szeretem az ilyeneket ;-)

Terézágyú 2015.02.13. 11:07:34

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Dehát nem is változott semmi a film elkészülte óta... :)

Vagyis igen, már több taxivállalat van :)

Ja meg az országcímer... :)

Gabba 2015.02.13. 12:06:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: nem baj az, csak gyere majd máskor is :)

@Terézágyú: szerintem már készül a Nemzeti Taxivállalat...

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.02.13. 20:59:10

Szakácsi Sándor egy mezei taxisofőrt játszott ? :)
Pedig az USA-ban DeNiro szintű formákkal emlegették volna a nevét, ha disszidált volna :simi
Nem azt mondom, hogy nem becsülték meg, mert színpadon sok szerepet kapott.

Gabba 2015.02.14. 12:05:33

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: nagyszerű színészek játszottak csak pár perceket

nekem a kedvencem Körmendi János jelenete, amikor nagyítóval vizsgálja végig Bánfalvy Ági hátán az elszakadt cippzárt igen alaposan, a végén még a hasíték alá is benézve egy pillanatra, nem okozott-e gondot a baleset az alsóbb régiókban is :)

W.Jack. 2015.02.14. 12:59:12

@Gabba: Nekem Zenthe Ferenc lett a kedvencem a "Mein Revier, wo ist mein Revier?" mondatával :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.14. 17:14:28

@Terézágyú: maga az ország "formája" is változott:)

@Gabba: olvaslak én mmkk, de nem szoktam hozzászólni, mert nem is tudom :)

Gabba 2015.02.14. 17:55:38

@nughop: és egy szót sem ejtett arról a nemes iszapról, amit a jobb kezünkkel kell kenni a bal vállunkra

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: szégyenlős vagy, értem én, pláne ilyen nickkel :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.14. 18:07:22

@Gabba: tudod, amióta Pácsó nem züllik holmi VV-kel, meg hasonlókkal, azóta tudom, hogy innen kinéznek, ha idejövök - ilyen magasztos posztokhoz, ezért vagyok szégyenlős, szinte csak szemlesütve merek olvasni is.
Látod, hogy a nickemben is benne van, hogy katgimis...

W.Jack. 2015.02.14. 18:15:38

@Gabba: Sőt: Dr. Ányos Pált sem szögezte két karddal a fához :)

Gabba 2015.02.14. 18:40:50

@nughop: igazad van, mint mindig :)

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: magasztos posztok... legfeljebb a kommentelők miatt :) itt nyugodtan felvetheted a szemed, senki nem fog kinézni :)

Celtic 2016.06.10. 21:09:52

Huh, hat ezt most jol meg kell nezni. En is kb. tizevesen lattam eloszor es utoljara, nyilvan ezek a poenok akkor nekem nem ultek. Valami marhasagra emelekztem ennyi ev tavlatabol (nyilvan _tenyleg_ azt vartam, hogy ugyanolyan kalandok lesznek, mint az eredeti sorozatban, semmi poenkodas es nem azt kaptam)

De ugy tunik, nagyon jo kis film ez. Koszi a Hogyvoltot!
süti beállítások módosítása