Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fargo 1x03 - Ingoványos terep

2015. február 12. 09:00 - tinipuma

Személytelen, szinte steril irodában vagyunk, haladunk a folyosón, boxok mindenütt. Az utolsó sarokban üldögél egy hivatalnok, nem hinném, hogy dolgozik, a monitor halacskákkal teli akváriumnak mutatja magát. Emberünk feszültnek tűnik, kifelé nézeget a dobozából, mintha bizony járna arra valaki. Hoppá, a folyosó végén megjelenik egy alak, látványától az eddig csak ideges ember pánikba esik. Billy Bob az érkező, most nem beszél sokat, illetve semmit sem. Jön, megragadja a csinovnyik nyakkendőjét és távozik. Az nem nagyon zavarja, hogy az illető ruhadarab még mindig a pasas nyakán van, megy egyre tovább, nyakkendő a kezében, pali a padlón csúszik nyöszörögve, jé, mások is vannak a kockákban, a kollégák egyre dugják ki a fejüket a látványosságra. Kellenek a frásznak az ilyen munkatársak. Segíteni nem kéne?

1.jpg

Billy Bob a parkolóházig meg sem áll, a kamerák veszik, nem érdekes, a kocsinál végre elengedi a nyakkendőjét. A benne lévő fuldokló levegőhöz jutva közli, hogy neki családja van, irreleváns, kedvenc gyilkosunk sokatmondó arccal felmutat egy igen élesnek tűnő célszerszámot. Nem tudjuk meg, hogy használta-e, a következő képen az immár nyakkendőtlen, sőt ruhátlan pasas egy kocsi csomagtartójában pocol és még mindig nyüszög. Ebbéli tevékenységét ütközés szakítja félbe, fedél feltárul, emberünk szabad. El is szalad menten. Aha, ez a korábban megismert fagyott pali története, így halt meg a szerencsétlen. Nyugodjék békében.

Következő jelenetben Molly nyomoz, a fagyhalott pali kollégái nyilatkoznak. Egymás ellen próbálják minél jobb fényben feltüntetni, az egyik szerint szerencsejátékfüggő, a másik szerint drogos, a harmadik szerint pedofil volt. Kedvenc nyomozónőnk meg is zavarodik, de csak egy kis időre. Megnézi az ipari kamera felvételeit, kiderül még, hogy a pasas ruháját késsel vágták le róla és ott hagyták a parkolóházban.

20.jpg

Váltunk, Billy Bob a barnítókedvelő, susogós melegítős fiúcska táborába érkezik, az kitörő örömmel fogadja. Menten lelohad a mosolya, mikor szembesítik a krémmel összekent zsaroló levéllel. Hiába, az ember tetteinek következményei vannak, a következmény néha nem kellemes, szegény kis hülye romokban. Hát még mikor megtudja, hogy Billy Bob egyenesen Stavrosnak, a megakirályboltosnak dolgozik. A fiúcskának egy török fürdő beindításához kellene a pénz, de sajnos teljesen tehetségtelen a zsarolást illetően, sebaj, Billy Bob átveszi. Melegítős nem teljesen érti, felvilágosítják, zsaroljuk tovább a királyt picim, csak mostantól én mondom meg hogy mikor és hogyan. Mindjárt kellene egy másik levél, leszel szíves megcsinálni.

Gus Grimly járőr az asztalánál üveges tekintettel mered a monitorra, bepötyög néhány adatot és szöget üt a fejébe a Nygaard név, a korábban Billy Bob által vezetett kocsi tulaja ugyanis nem más, mint Lester. Szalad is a főnöke után a budiba, szarás közben meséli el neki, hogy alighanem elengedett valaki fontosat, talán magát a gyilkost. Nem dícsérik meg, sőt, viszont kap egy feladatot: járjon utána az ügynek, találja meg a sofőrt, és személyesen közölje a bemidji kollégákkal, hogy ő cseszte el.

17.jpg

Lester otthon egyedül üldögél a konyhában, egyre csak az asszony és a rendőrfőnök halálán jár az esze, a lakásban még mindig óriási a kupleráj, a padlón vérfolt meg a zsaruk által helyszíneléskor szanaszét hagyott cuccok. A takarítás viszont még mindig várhat, Lester inkább dolgozni megy. Cuki kollegina öleléssel köszönti, aggódik nagyon a hogyléte felől. Barátunk jól van, melózni szeretne. Főnöke, egy igazán szimpatikus és empatikus fazon, talál is neki testhezálló feladatot, ki kellene menni Sam Hess özvegyéhez pár nyomtatványt aláíratni, annak is most nyírták ki a férjét, biztos jól megértik majd egymást. A főnök azért nem ér rá, mert épp fogorvoshoz kell mennie.

Barátunk bevállalja, érkezik is a víg özvegyhez. Debilék nyílpuskával játszanak a ház előtt, nem kéne nekik ilyesmit adni a kezükbe. Anyuka ajtót nyit, kicsit zilált a külseje, a biztosításról rögtön a pénzre asszociál, örömében majd magára önti a piát, amit eddig nyakalt. Szerencsére egy löttyenésbiztos cuki rózsaszín kulacsból szlopál, nem megy kárba a nedű. Rögvest megkínálja Lestert is, igyál barátom, neked se fenékig tejfel, láttalak a temetésen. Aztán eszébe jut, hogy itten pénz forog kockán, hát rámászik a pasasra: sztripper voltam ám, jók a melleim és ma is olyan hajlékony vagyok, hogy ihaj. Debilék az ablakon át nézik végig anyu tekergőzését, egyikük megbabonázva mered a jelenetre és közben seggbelövi testvérét, nem megmondtam? A végére rosszarcék is feltűnnek a színen, a fák közül, tisztes távolból figyelik az eseményeket.

10.jpg

Billy Bob egy hajléktalan külsejű mozgó drogárus furgonjából vásárol, amfetamint vesz, jó nagy dózist. A díler árukészlete igen széles, mellékesen zombifelszerelést is árul, mármint helyes kis hátizsákba pakolt túlélőkészletet zombiapokalipszis esetére. Úgy tűnik tolja is a saját anyagát rendesen. Egyelőre nyakán marad a cucc, Billy Bob szerint ezen a világon már nemigen rontana egy csapat élőhalott, a kereskedő csalódottan zárja be az egyébként pöpec kis minipatikáját.

Mindeközben Molly egy rég nem látott barátnőjével ebédel, a nő klasszisokkal idiótább, mint az eddig látott emberek összesen, pedig nem volt gyenge a felhozatal. Online randizós kalandjait ecseteli az egyre jobban elképedő nyomozónőnknek, a csúcspont az, mikor elmeséli, hogy a pasiját nyaraláson pók csípte meg, annak mellékhatásaként később a sebből szex közben keltek-potyogtak ki a kispókok, ehhez nincs mit hozzáfűzni.

18.jpg

Stavros házába Billy Bob oson be, kicseréli a pasas hátfájásra szedett gyógyszerét az amfetaminra. Korábban már láttuk, hogy a király marokszámra zabálja a bogyót, szuper, mostantól a gyorsítót fogja ilyen ütemben tolni ezek szerint. A tabletták becsempészése azonban csak a kezdet, távoztában Billy Bob kinyírja a szatócs kutyáját is, otthagyva szegény párát a havon a következő zsaroló levéllel.

Lester az irodában a kezét vizsgálgatja, nem is értem minek,a seb egyre ocsmányabb, gennyedzik, láthatóan marhára fáj, magától ez ugyan be nem gyógyul. A kötözés urán rosszarcékat találja az asztalánál, elég ijesztőek, Samről kérdezősködnek ugye, illetve arról, hogy mit is huncutkodott kis barátunk az özveggyel a minap. Lester halálra rémülve pislog körbe, megszólalni se bír, de ezúttal megússza, Molly érkezik, így a fiúk lelépnek. A lány ezúttal biztosítási ügyben kérne tanácsot, éppen csak addig ügyetlenkedik, míg lesodorja a nála lévő aktát, amiből pont a Billy Bobról korábban készült ipari kamerás felvétel esik ki Lester orra elé, az meg lesápad, csöbörből vödörbe. Innen már nem tart sokáig a csevej, barátunk kitessékeli (az amúgy elégedetten vigyorgó) Mollyt az irodából, záróra van, itt egy halom prospektus, azokat tessék átnézni.

12.jpg

A megaszatócs hihetetlenül giccses rezidenciájára térünk vissza, az üvegablak az éve elégetett Szent Lőrinc történetét abrázolja, a falon a király hatalmas portréja, ettől stíusban kicsit elüt a szintén becses helyen elhelyezett, berámázott jégkaparó. Stavros Billy Bobot vonja kérdőre, nem hogy nem kapta el a zsarolót, az még a kutyáját is megölte és egymillióra emelte a követelést, mi van itt? A király ideges, tessék most már sürgősen megtalálni azt a rohadékot. Billy Bob rajta van az ügyön, viszont beköltözne, hátha a mocsok megint visszajön a házba. Stavros gorillája nemtetszése ellenére bebocsátja a kisházba, szegénynek a háta is fájhat nagyon, a megbeszélés közben elropogtat egy marék tablettát, a mellékhatások lassan kezdenek látszani.

Grimly rendőr az őrsön a nyilvántartást nézegeti a lánya társaságában, sajnos eredménytelenül. Kissé meg van zuhanva, emelgeti a telefont, közölnie kell ugye a Bemidjiben gyilkosságok után nyomozó kollégáival, hogy valószínűleg hagyta lelépni a gyanúsítottat és azóta sem találja. A kiscsaj, jóval érettebb lévén kissé bamba apjánál, felveti: nem lenne jobb odamenni?

Molly ismerteti Bennel a fejleményeket, azonosította a fagyott fickót, gyanúsítottja is van, fotóval, amit Lesternek is megmutatott. Lomhaagyú főnöke ezen a ponton felcsattan, újra letolja a lányt amiért a lúzert vegzálja, hát nem érti, hogy megölték a feleségét annak a szerencsétlennek?! De hát annyira gyanús, mesélné még tovább a kollegina az irodában történteket, de Ben hátat fordít neki és a kávéjába temetkezik.

13.jpg

A lány duzzogva pakolászik mikor Grimly és lánya betoppannak bocsánatot kérni, a Lester Nygaard név hallatán viszont felkapja a fejét és lecsap az érkezőkre. Gus meggyónja bűneit, épp csak el nem sírja magát, Mollynk türelmesen végighallgatja, érzi ő is, hogy a kolléga nem okos. Minden jó, ha jó a vége, most már biztos ugye, hogy Lester hazudott, az autója nem szervízben volt, hanem Duluthban vezette azt a megfagyott pasas elrablója. Örömében Molly meg is hívja Gust és lányát vacsorázni. Természetesen Lou-hoz mennek, egy milkshake és hamburger mellett aranyosan cseverésznek munkáról és egyebekről, a lány még a korábban hallott pókos sztorit is elmeséli, szép is egy barátság kezdete.

A záró képsorok alatt a bibliai Mózes történetét halljuk, közben Lester a fegyverbuzi öccséhez érkezik, suttyomban lenyúl egy sokkolót (valamire csak jó lesz), aztán lövöldözni mennek.

15.jpg

Rosszarcékat látjuk még csendben üldögélni, valahol a jégen egy kalyibában melegednek a tűz mellett. A kapott cucctól egyre inkább beálló király pedig otthonában szenved, ideges, nem tud aludni, hőhullámai vannak. Kínjait enyhítendő zuhanyozni megy, a hűsítő víz pedig vérré változik. Billy Bob odakint a sötétben mosolyogva a kocsijához lép, és gondosan letakarja a csomagtartóban elhelyezett disznóvéres kannákat...

16.jpg

Címkék: fargo
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2014.08.30. 11:45:35

Ugye a 4. résznek még nincs hogyvoltja? Le ne maradjak valamiről. :)

tinipuma 2014.08.30. 14:15:44

@PuffCinq: Köszi az érdeklődést, a negyedik rész épp készül. Örülök, hogy olvasol :)

Gabba 2015.02.12. 09:29:02

@tinipuma: ez nagyon beteg, de jó

akár csak a hv :)

tinipuma 2015.02.12. 19:38:13

@Gabba: Nézed is, vagy csak olvasod? Remélem nézed...
Telhetetlen vagyok, tudom, de nem lehetne fordítva: "beteg, de nagyon jó"
Innen csak rosszabb lesz :)

Gabba 2015.02.12. 19:53:06

@tinipuma: nézem, hámáhogyne!

legyen hát: én úgy gondoltam, hogy a sori beteg, de nagyon jó, a hogyvolt meg nagyon jó, nem beteg :)

Stiel 2015.02.12. 20:45:20

Bill. Billnek hívják az új rendőrfőnököt.

Egyébként a hogyvolt (és a sorozat!) is jó, köszi! Ennyi fárasztó idiótát, mint itt mindössze 3 epizód alatt, ritkán látni egy rakáson...

tinipuma 2015.02.13. 13:28:12

@Stiel: Jogos, nem vettem észre, úgy látszik hajlamos vagyok átkeresztelni embereket, sajnos nem csak hogyvoltban :(

Májkül 2016.03.23. 21:15:37

Most kezdtem el nézni a sorozatot. A bekeretezett piros jégkaparóról jut eszembe, hogy van egy másik utalás is filmben. A zombifelszerelést áruló mozgó drogdiler karaktere felbukkan a Walking dead S06E08-ban "Jesus" becenéven. :-)

tinipuma 2016.03.24. 19:23:04

@Májkül: Nagyon jól tetted, hogy elkezdted nézni! Azt meg pláne, hogy olvasni is :))
Remélem tetszik.
A Walking dead-et sajnos nem nézem, de amúgy is annyi az utalás a sorozatban, még a mostani évadban is, hogy szerintem szinte lehetetlen mindet összeszedni.
süti beállítások módosítása