Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x11 – Az első megütközés (+18)

2015. február 12. 13:00 - hesszelgetőbibiána

Fet UV-bomba próbát tart a pincében, Zek, Ef és az öreg pedig jönnek mozizni. A dolog működik is, meg nem is: fény van, de nem elég ideig. Ef szerint, ha ki-be kapcsolgatnák, akkor tovább bírná az izzószál, ami Fet szerint működhet is elméletileg, de kipróbálni már nincs lehetőségük a nagy harc előtt. Azzal mennek, amijük van, aztán vagy bejön, vagy nem. Aggodalomra semmi ok, az öreg eddigi vámpírzombi-irtó karrierje során mindig így ment csatába, és még mindig egyben van.

vlcsnap-00001.jpg

Gásznak is sikerül időközben hazakeverednie, otthon azonban átváltozott testvére fogadja nem túl szívélyesen, így Gász kénytelen felkapni a nappali bejáratánál tartott bézbóz ütőt és azzal legyilkolnia a tesót. Emberünk azért eléggé kivan, nem lehet könnyű feldolgozni, hogy a haver után a bratyót is ki kellett nyírnia. Nora egyébként nem nagyon hisz abban, hogyha a Mester elpusztul, akkor vele pusztul a többi is, valahol Ef is inkább csak bízik ebben. Azért B-tervként megkéri Norát, hogy ne menjen velük gyilkolászni, hanem maradjon otthon az anyjával és Zekkel, Nora azonban nemet mond.

vlcsnap-00002.jpg

Efék indulóban vannak, a kenyeres furgon is már az öreg antikboltja előtt parkol. Ef érzékeny búcsút vesz a fiától, majd bezárja Zeket meg Nora anyját a boltba és kiadja parancsba, hogy szigorúan csak a pincében tartózkodhatnak. Miután apuciék elhúzták a csíkot, Zek próbálna normális gyerek módjára szót fogadni és a pincében hesszelgetni, de Nora anyukájánál annyira eldurvult az Alzheimer, hogy Zeknek néha csak egy perc nyugalma lehet, mert eddig emlékszik az öreglány arra, amit mondanak neki.

vlcsnap-00003.jpg

Az utcákon tombol a káosz, az emberek boltokat fosztogatnak, míg Gász az anyját keresi először a mobilján, majd a munkahelyére is betelefonál, anyu azonban nincs ott. Ekkor hangot hallva valamelyik szobából, Gász már kétségbeesetten megy be és nyitja ki az akasztós szekrényt, aminek aljában a muter megfertőződve szundikál. Ezalatt Mrs. Martinez is parádézik, a bolt előtt ordibál a rácsokat rángatva, hogy őt bezárták. Zek egyre nehezebben küzd meg ezzel a helyzettel, inkább megígéri, hogy hoz neki cigit, csak nyugodjon meg.

vlcsnap-00004.jpg

Feték a metróban sétálgatnak, amikor is egy halom alvó vámpírzombiba ütköznek, akik között Kelli is ott szunyókál. Ef egy pillanatra kizökken, de a többiek nem hagyják megállni. Hasonló elszántsággal menetel Zek is a cigiért. Gász szintén indulófélben van, amikor anyu kikel a szekrényből, de mielőtt még Gásznak őt is meg kellene ölnie, inkább lelép. A bérházban viszont szívesen csapja le egy fejszével az útjába kerülő vámpírzombi házibácsi fejét.

vlcsnap-00007.jpg

Efék továbbra is a metrósínek között bóklásznak, és hogy valami izgalmas is történjen velük, egy szerelvény majdnem elüti őket, de csak majdnem. Arra viszont tökéletes, hogy Ef és Fet megvitassák, melyikük is a faszább gyerek. Közben Zek is elért a boltba, szinte már a cigi is a kezében van, amikor fosztogatók lépnek be, Zek pedig elbújik előlük a hátsó raktárba, ahol azonban nincs egyedül. A rémülettől még a telefont is kiejti a kezéből, persze a kijelző betörik, de sértetlenül sikerül kijutnia onnan, kifelé azonban beleütközik a fosztogatókba, a fosztogatók pedig a raktárban lévő vámpírzombiba botlanak. Zek kifelé még Gásszal is összefut, aki a zajokat hallva már megy is rendet tenni a raktárba, Zek pedig pár doboz cigit felmarkolva rohan haza.

vlcsnap-00005.jpg

Noráék a sok fehér trutyit követve találnak egy alagutat a falban, úgy gondolják, hogy arrafelé tanyázhat a Mester. Elsőként Ef mászik át, akit a Mester Kelli hangjával csalogat el, amíg az öreg, Nora és Fet átérnek. Ef, ahogy követi exneje hangját, rátalál a Mester ládájára, majd magára a Mesterre is, aki ugyanolyan könnyedséggel fegyverzi le doktorunkat, mint ahogy az ifjú Ébrahámmal tette. Végszóra Feték is odaérnek, be is vetik egyből az UV-bombát, ami úgy tűnik, hogy működik, a Mester azonban lelép. Mielőtt még utána mennének, Ébrahám szétveri a ládát, amit maga faragott egykoron, majd a dühtől elborult aggyal rohanna be a Mester után egy járatba, ahol több száz vámpírzombi leledzik, de a többieknek sikerül őt megállítani még időben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása