Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x05 - Szorongatott helyzetben

2015. február 08. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Ismétlés a tudás anyja! Miután megismerkedtünk a drága mamával, kezdődjön hát az új rész. Flint és Billy Bones komoly beszélgetésbe merül az Andromakhét üldöző Walrus fedélzetén hajnaltájban. A kapitány úgy látja, ideje lenne helyreállítani a bizalmat kettejük között. A fiú nehezményezi a régi dolgokat, pl. Singleton lopással vádolását, Morley halálát a sietség miatt és azt, hogy Silver emlékezetére hagyatkozhatnak csak az Urca de Lima megtalálásához. Flint szerint a siker érdekében szükség van ezekre a dolgokra. Az ifjú szállásmester rákérdez Mrs. Barlowra is. A férfi szerint csak a közös könyvimádaton alapul kapcsolatuk. (Ezt most megmosolyogtam!) Végszóra végre-valahára feltűnik az üldözött hajó a horizonton.

1.jpg

Mérföldekkel arrébb mások is feltűnnek, bár nem látóhatáron, hanem a bordély kapujában. Charles Macsó Vane, Jack Dörzsölt Rackham és Anne Pengés Bonny az, a Ranger kalózhajó megmaradt törzsgárdatagjai. Jack egy Átruházó Okiratot nyújt át Mrs. Mapletonnak a kupi madamjának, amelyben Noonan az eddigi tulajdonos, átruházza rájuk a műintézmény tulajdonjogát, némi pénzért cserébe. Persze nem tudni most hol lehet, biztos elment Port Royalba, ahová mindenki vágyik. (Ma reggel mindenki milyen vicces kedvében van!) Az idős kurtizán persze kételkedik, de részesedésének arányát 3%-ról 40%-ra emelve részéről már mehet a buli! (40%?? Jack! Mindjárt visszavonom a Dörzsölt jelzőt!)

2.jpg

A rezidenciáján Eleanor dühöng, hogy Scott intéző hogyan tehette ezt vele, ráadásul meg is lépett a szigetről. Úgy dönt, felkeresi az apját Mrs. Barlownál, hogy tisztábban lásson a dologban. Az irodájában a levágott lábú Randallt és John Silvert találja összebilincselve. Mivel nem állandó tartozékai a helynek, kérdőre vonja őket. Az Útitervtolvaj fűzi egy kicsit a fejét, hogy legyenek barátok, de a szőke szerint Silver a felelős azért, ami Maxszal történt, mert belerángatta a kétes ügyleteibe. A gazdag apuci folytatja körmönfont tervének végrehajtását, de nem a tanyán. Nassauban az összegyűlt kalózok előtt hirdeti: a kalózvárosnak annyi, jön a haditengerészet! A letétbe helyezett áruikat és pénzüket a lányától kérjék vissza bátran. Micsoda egy ravasz róka!

3.jpg

Eközben a tengeren folytatódik az Andromakhé üldözése, de eléggé elhúzódik a dolog. Flint elégedetlen a hatcsomós sebességükkel és az összes vitorla felhúzását parancsolja! Gyakorlott szeme egyből kiszúrja, hogy nincs kiengedve a hátsó főárbocon a fősudárvitorla! (Respect a nagytudású hajóskapitányoknak.) De Groot szerint nem bírná az árboc a teljes terhelést. A tarcsvitorlát kell hátrahúzni a hajófarig, dönt a kapitány a másik tengeri medve ellenkezésének dacára. Kis izgalom után az elképzelést siker koronázza, felgyorsulnak a szédítő hét és fél csomós sebességre.

4.jpg

Richard Guthrie a történtek után lányának magyarázkodik, hogy őérte és túlélésükért tette mindezt és később még hálás lesz neki ezért. Eleanor nem vevő a magyarázatra, annál is inkább mert ezt a „később”-et meg is kellene még érni. A rezidenciát felbőszült kalózok veszik körül, a pénzüket követelve. Hornigold kapitány siet a segítségükre, embereivel féken tartja a lázongó tömeget. Egyelőre. Javasolja, hogy az orgazdanő fizesse ki néhányukat, a többit meg küldje zsákmány után és lépjen meg, de Miss Guthriet nem ilyen fából faragták. Üzleti konzorciumot akar létrehozni az eddigi magánvállalkozásból néhány kalózkapitány és első tisztje bevonásával: Naft kapitány és Mr. Walker az Intrepidről, Lawrence kapitány és Mr. Harrison a Black Hindről, Mr. Fraiser értékbecslő, Hornigold kapitány és természetesen ő maga. El is küldet a hiányzókért.

5.jpg

DurrbeleBumm Hamund lelkesen ront be a bordélyba és elújságolja, megszabadultak Eleanortól és újra hajózhatnak. Jack Rackham nem annyira lelkes és lehűti, nem eszik olyan forrón a csülköt pékné módra. A keményfejű kalóz azonban nem hagyja magát meggyőzni és a legénység többi tagjával a nyomában elviharzik Miss Guthrie házához. Anne Bonny felajánlja, hogy megszünteti a heveskedőket mint problémát, azonban Rackham most is józan, legénységre még szükségük lehet a jövőben. Maxról is gondoskodni kell, aki a mostoha bánásmódtól kezd megbengásodni.

6.jpg

A Walrus már csak négyórányi távolságban van az Andromakhétől, de készletei erősen hiányosak, hiszen a hajódöntéskor szinte teljesen kipakolták a raktárait. Minden emberre szükség van az ágyuk megszerzéséhez, ezért Dufresne legnagyobb megrökönyödésére ő is kap egy pisztoly Billytől. Maxnek sem örömtelibb a helyzete, benne Mrs. Mapleton szorgoskodik egy spermaöblítővel, eléggé kíméletlen rutinnal. Ezt Anne Bonny nem bírja nyugodtan nézni és elzavarja a vénasszonyt. Több síkosítót használva érzéssel folytatja a műveletet. Ő sem érti, hogy a prosti miért nem ment el a szigetről, amikor Eleanor leverte róla a részeg kalózokat. Arra bíztatja a nőt, legyen sokkal keményebb, valahogy úgy mint ő, aki nyisszantott már le vicceskedő kalózról herezacskót. A vörös szépség szerint inkább a halál, mint a megaláztatás. Lilywhite kapitány már reggel óta lázítja a népet, egyre jobban hergelve a tömeget. Közben a kereskedelmi irodához megérkeztek a meghívottak. Hamund is a maradék Ranger legénységgel, bár őt aligha hívták meg. Közli a szőke kereskedőnővel, hogy ha itt nem látják szívesen, majd visszamegy a partra szórakozni Maxhez, hiszen a kis kurva olyan rugalmas teremtés. Ez a kopasz a tűzzel játszik!

7.jpg

A Walruson a közelgő ütközetre készülnek, reszelgetik a kivehető fogsort, felkerülnek a harci festések és Billy lelkesítő beszédet mond a csata előtt és súrolókefékkel lemodellezi a várható manővereket. Nehéz dolguk lesz, mert Brysonnak hatvan harcedzett embere van, tapasztalt harcos, nekik pedig túl kevés az ágyújuk. Van viszont egy csodafegyverük, Mr. Beauclerc személyében, aki mesterlövész. Megvitatják a dolgot és közben nem felejtik el Dufresnet ijesztgetni. A beszéd után Gates büszkén megy oda gratulálni, született tehetség a fiú! A könyvelő is odamegy és tesz egy kísérletet arra, hogy ne kelljen harcolnia, de Billy kamu dumákkal igyekszik őt megnyugtatni. Vanet a bordély egyik emeleti szobájában tisztogatja egy örömlány. Természetesen Eleanorról folyik a szó. A macsó kapitány tiszteli őt a hatalmáért és ki akarja deríteni, vajon ő képes lenne-e megtörni azt.

8.jpg

Vissza a tengerre! Az Andromakhé lőtávolba kerül, elfordul és feléjük irányítva ágyúit tüzelni kezd rájuk. Ők nem vesznek fel hasonló pozíciót, hanem egyenesen a másik felé száguldanak továbbra is. Öngyilkos roham? Dehogy! Hiszen hiába az Andromakhé ágyúinak pusztitó tüze, Mr. Beauclrec mesterlövész a kormányost lövi és így megakadályozza, hogy a kereskedelmi hajó elszökjön, amíg készen nem állnak a következő adag sorozatra. Mínusz két kormányos után Bryson hajója elveszti a szelet és egyhelyben ragadva várja a kalózrohamot, ami hamarosan meg is érkezik.

9.jpg

Aki jól figyel, most megtanulhatja, hogy kell ezt rendesen csinálni! Gránátok, hálók, létrák, csákják, pisztolyok, kardok, puskák és elszántság! És Dufresne! Aki előrelátóan levette a szemüvegét, nehogy eltörjön és ettől nagyon vakmerő lett. Vagy vak. Nyomon követhetjük, ahogy átszédeleg a másik hajóra, kiválaszt egy ellenségnek látszó foltot, rásüti a pisztolyát, valahol valaki talán összeesik, de a gaz ellen rátámad és fojtogatni kezdi. A földre zuhannak, kést rántanak szegény aktakukacra, de a késest elsodorják és Dufresne megcselekszi azt, ami fegyver híján először eszébe jut: olyat harap a földön fekvő nyaki ütőerébe, hogy Luis Suarez is elsápadna irigységében! A szétroncsolt artériából ütemesen spriccel az rh+ a sós tengeri levegőbe! Később az ájult vérmaszatos hősünket Billy ébresztgeti szörnyülködve.

10.jpg

A tárgyalóasztalnál a magas tárgyalófeleket Miss Guthrie tájékoztatja az előzményekről, miközben Lilywhite kapitány még mindig mondja a magáét odakint az ordítozó tömegnek. A nő terve a következő: Mr. Frasiernek van engedélye a Massachusettsi Öbölhatóságtól, amivel ritka árucikkeket szállíthat külföldre. Ezt az engedélyt elfogadják a kolóniák összes vámügynökségénél. A Black Hind és az Intrepid alig hajtott valami hasznot kalózhajóként, ők kereskedelmi áruszállítóként folytatják tovább, pótolva az Andromakhé kiesését. A profiton konzorciumként osztoznak mindannyian. Lawrence kapitány ellenkezik egy kicsit, de a szőke orgazdanő bevonva Hornigold kapitányt, meggyőzi őt. Viszont a megbecsült erődőrző is kér valamit cserébe. Eleanornak le kell venni a tiltást Vane kapitányról! Szép és kemény feltétel a nőnek! Most rajta a tiltakozás sora, de ennek meg kell lennie. Estig kap gondolkodási időt, utána visszavonulnak a házát őrző segéderők.

11.jpg

A tengeren közben folytatódik az ütközet. A védők visszahúzódtak a hajó megerősített belsejébe, ahol lépésről lépésre, deszkáról deszkára araszol a küzdelem. Bryson a maradék embereivel egy megerősített raktárrészbe húzódott vissza és onnan tüzeltek mindenkire, aki csak a közelükbe merészkedett. Nehéz dió lesz őket ott elintézni, a háromtagú előőrs bele is fut a záporozó golyóikba. Természetesen puska és pisztolygolyóikba, nem eunuchosodtak meg az ellenszegülők. A raktár alatt fekete rabszolgák sora ül láncra verve. Közülük is kifeketéllik Mr. Scott, az áruló intéző. Hogyan történhetett ez? Valamivel nem számolt? Majdnem. Valakivel nem számolt! Mégpedig Richard Guthrievel, aki el akarta tüntetni őt, mert a múltban már sokszor ellenszegült neki és ellenében segítette lányát. Bryson durva módszerrel önkéntest gyűjt a rabszolgák közül, aki elviszi ultimátumát a kalózokhoz.

12.jpg

Silver Eleanort győzködi, fogadja el Hornigold kapitány feltételét Vane visszavételére. A nő úgy érzi, ezzel legalizálná Max verését és megerőszakolását. A szakács tovább győzködi és lassan hatni kezd az agymosása. A Ranger kapitánya egy kis vitorlás előkészítését kéri, el akar valamit intézni a szigeten kívül. Jack kérdőre vonja őt, de csak ködösen válaszol. Flinték közben a fegyvertár előtti megerősített hajótérben védekező Brysont akarják kifüstölni. Gránátozni, robbantgatni nem tudnak, mert a tartalék lőport veszélyesen közel van a bujkálókhoz, bárkit is küldenek le kommandózni, azt lelövik a lőrésekből. Ugyanakkor az idő a kemény tengerésznek dolgozik, talán túlságosan is! Itt valami titok lappang, állapítja meg a smaragdszemű kapitány. A csuromvér Dufresne a kapitány kabinjában az iratokat tanulmányozza, hátha rábukkan valami hasznosra. Őt látogatja meg Billy, aki elbeszélget vele a könyvelő első igazi kalózteljesítményéről és közben rátalál egy levélre, amit Miranda Barlow írt a hatóságoknak és az Andromakhé vitt volna magával. Elteszi a zubbonyába, később tanulmányozza majd, mert megint történik valami.

13.jpg

Egy rabszolga bukkan fel a fedélzeti nyílásból, aki ékes afrikai nyelven előadja Bryson üzenetét, amit az egyik csokikalóz szinkrontolmácsol a többieknek: „Biztonságban vagyok a hajótérben. Húsz emberemmel. Én várhatok, de te nem! Kihajózás előtt üzenetet küldtem a Scarborough kapitányának. Megüzentem, merre tartok, és azt is, hol talál téged." szól a hírnők. Ebben a pillanatban felgyorsulnak az események! Az emlegetett hadihajó feltűnik kelet felől a láthatáron. Mindenki a korlátokhoz rohan, kivéve a rabszolgát, aki az általános figyelmetlenséget kihasználva parazsat és bombát bányász elő az övéből és a pillanat tört része alatt magát hírvivőből öngyilkos merénylővé átképezve, Flint felé rohan. Egy, csak egy ember van talpon a fedélzeten, ki nem bambul: Billy! Lő és a hírnök csalódottan robban cafatokra, beterítve a kalózkapitány amorf csont, fehérje és kötőszövet foszlányokkal. Még az én fülem is cseng az éles robbanástól, be is fejezem mára a mesélést! Folyt. köv. legközelebb!

Címkék: Black Sails
34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2014.07.26. 05:41:18

A kommentelő tömegek számára jelezném :-), hogy a következő hogyvolt csúszik egy hetet.

Hamish_Minca 2014.08.03. 17:39:10

@Pácsó Ármándó: Ebben a részben nem vetkőztek, sehol egy mell?
Vane, Rackham és Anna Bonny a valóságban is létező személyek voltak.
Mikor lesz folytatva?

Pácsó Ármándó 2014.08.03. 19:56:00

@Hamish_Minca: A legelső képen is van vagy a nyolcadikon is, ízlés szerint :-)
Köszi! Ráadásul Jack és Anne az életben is egy pár voltak! :-)
Hamarosan folytatom, bár azt hittem senkinek sem tűnik fel a csúszás, mivel úgyse olvassák :-)

AaannnaaA 2014.08.21. 07:26:38

@Pácsó Ármándó: Végre volt egy kis időm, így ledaráltam az évadot. Örömmel olvasnám a hogyvótokat is :)

Pácsó Ármándó 2014.08.22. 17:25:51

Lesz folytatás hamarosan. Annyit már most elárulhatok, hogy a következő rész egyetlen éjszaka és történetét meséli el :-)

2015.02.08. 13:37:35

Az előző részben, miután kivágták a bolonot a megbillent hajó alól, mintha valakit zsákba varrtak volna. De most megvolt az öreg, akkor ki lehetett? Az árbócról célbalövő jóember kissé túlzás volt. :)

Pácsó Ármándó 2015.02.08. 13:58:32

@Hadrian77: "Morley és Flint rohan kiszabadítani" , "Az összegyűlt tömeg látja, ahogy a smaragdszemű kapitány hozza Randallt, akinek eggyel kevesebb cipőfűző megkötésével kell majd bajlódnia a jövőben. És Morley aki olyan sokat tudott a kapitány múltjáról? Nos, ő nem volt ilyen szerencsés. Neki már cipő sem kell ezután."
Morley, az összeesküvő maradt ott, csak nem írtam ki világosan, bocsi!
Ezek a fondorlatos kalózok minden trükköt bevetnek, még egy mesterlövészt is :-)

2015.02.08. 14:00:49

@Pácsó Ármándó: kicsit elbambultam amikor néztem a részt. A mester lövésszel nincs gond, Nelsont is azok lőtték le. Csak a körülmények meg a korabeli puskák alapján erős túlzás volt, amit csinált. :)

Gabba 2015.02.08. 18:55:13

@Pácsó Ármándó: nem kekeckedés, de 30%-ról emelték a madám jutalékát 40-re, nem 3-ról

jó lett amúgy megint; ezen a tarcsvitorlán Onedin óta merengek, miért így hívják. felhúzzák és azt mondják: jobbra tarcs? :)

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 09:13:58

@Hadrian77: Elhiszem amit írsz, nem ismerem a korabeli puskákat. A sztori érdekében eltúlozták a dolgot valószínűleg :-)

@Gabba: Az angoloknál balra tarcs van, nem? :-) Vagy ha felhúzták a tarcsvitorlát, olyan sebesen mentek, hogy mindenki kidobta a ta(r)csot :-)
A hv.-kat a feliratos fordítás alapján írtam, abban volt 3%. A 30% sokkal logikusabb! :-)

2015.02.09. 09:37:16

@Pácsó Ármándó: azt nem tudom még, Silver már korábban is szolgált-e más hajón, nem egyértelmű.

"- Nem, nem én - mondta Silver. - Flint volt a kapitány; én szállásmester voltam, a tuskólábam ellenére. Ugyanott veszítettem el a lábamat, ahol az öreg Pew a szeme világát. Nagyszerű sebész volt, aki leamputálta... egyetemet végzett, meg minden mást... zsebében volt a latin és még mi nem... de azért felakasztották, mint egy kutyát, és megaszalták a napon, mint a többieket is mind, Corso Castle mellett. Ezek Roberts emberei voltak, azok bizony, és az egész onnan származott; hogy megváltoztatták a hajójuk nevét, Királyi Szerencsére, vagy ilyesfélére. Márpedig, én aszondom, ahogyan egy hajót elkereszteltek, úgy kell annak maradnia. Így volt ez Cassandrával, amely mindnyájunkat biztonságban hozott haza Malabárból, miután England kapitány elfogta az indiai alkirályt. Így volt a vén Rozmárral, Flint régi hajójával; én láttam, milyen piros volt a sok vértől, és majd elsüllyedt a sok aranytól."

Gabba 2015.02.09. 12:33:12

@Pácsó Ármándó: ha meg kicsi a vitorla, azt mondják rá: vakarcs

de most komolyan, ha járna erre szakértő, elmagyarázhatná, miért pont így hívják

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 13:49:11

@Hadrian77: Akárkit nem tettek meg szállásmesternek a "szárazföldi patkányok" közül. Szerintem volt hajósmúltja

@Gabba: Igen, emlékszem! Ezt mondták a tengerészek, aki sose használtak Barcson habarcsot! :-)
Olyan szakértőre gondolsz, aki bámulatosan mutat a vízparton is?

W.Jack. 2015.02.09. 17:31:23

Köszönet a jó kis hv-ért, elég ütősre sikerültek a képek :)
". Az ifjú szállásmester rákérdez Mrs. Barlowra is. A férfi szerint csak a közös könyvimádaton alapul kapcsolatuk. (Ezt most megmosolyogtam!)"
Jobban belegondolva valahol azért igaza van, mivel hosszú távon még a jó szex sem akadályozza meg szerintem a kikacsintásokat a kapcsolatból, vagy a teljes befejezést, ha intellektuális téren nem tud mit nyújtani egymásnak a két fél :)

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Ha az elnevezés eredetét firtatjuk, akkor csak egy nyelvész segíthet rajtunk :) Az én véleményem az, hogy akár kapcsolódhat is a "tartás" kifejezéshez, mivel a "tarcs" az valójában az állókötélzethez tartozó hatalmas teherbírású kötél volt eredetileg, ami a hajóorr irányába "tartotta" az egyes árbocokat, hogy oldalirányba a vantnik (ezt konkrétan tudom, hogy a németből vette át a magyar nyelv:)) megfeszíthessék.

Maguk a tarcsvitorlák a hajó hosszanti irányába elhelyezkedő nagy vitorlacsoport kisebb részét alkotják, általában két árboc között kerülnek elhelyezésre, de van ez alól kivétel is :)
plus.google.com/photos/103405948506328190044/albums/6113879462099975073?authkey=CNa1ismFloGw6QE

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:00:41

@nughop: Ó, köszönöm szépen szakértőnk véleményét! Én azt hittem minden nyelven "tarcs"-nak hívják ezt a fajta vitorlát és a "vantnik" a Tatooin egyik őshonos népe :-)
Flintnél én a "csak"-on mosolyodtam el :-)
És neked is igazad van, az ideális pár testileg és szellemileg is kielégítő. És ha még jobban belegondolok, már csak egy intelligens hosszú hajú nőt látok magam előtt! :-)

W.Jack. 2015.02.09. 18:13:09

@Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit, nem biztos, hogy helyes a válasz, ez csupán az én véleményem.
Ó, a "csak"-ot én nem is vettem észre, vagy lehet, hogy észrevettem és nem értelmeztem :)
Ha már nyelvek: azt pont tudom, hogy az orosz viszont a németből vette át a "Стаксель" elnevezést :)

" És ha még jobban belegondolok, már csak egy intelligens hosszú hajú nőt látok magam előtt! :-) " Csak nem Mrs. Barlow-t? :P

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:25:40

@nughop: Nahát! Most már tudom, hogy oroszul hogy hívják a híres-nevezetes tarcsvitorlát.
Nem, nem Mrs. Barlowra gondoltam, ő nem tetszik. Ha kitalálod, hogy melyik mondat szerepel a hogyvoltban kizárólag miattad, akkor elárulom kire gondoltam :-P

W.Jack. 2015.02.09. 18:37:38

@Pácsó Ármándó: Egyrészt elgondolkodtam, hogy amikor íródott a poszt, akkor én vajh éppen mit csináltam, ami miatt rám jellemző lehet egy adott mondat.
Ezt kapásból kizártam, azaz már a kapáló napszámoson kívül található :) " nem eszik olyan forrón a csülköt pékné módra. "
Ha beképzelt lennék, akkor ezt írnám "(Respect a nagytudású hajóskapitányoknak.) ", ha pedig őszinte és eszetlen,akkor..... De azt inkább elküldöm privát, mert nagyon teliholdasnak tűnnék :)
Szabad a gazda!

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:48:03

@nughop: Mivel a mondatot én írtam és az én véleményem, nem beképzeltség, ha én állítom rólad! :-) Szóvalt eltaláltad :-)
A priváttól megjött a kedvem a Karib-tengerek fülledt éjszakáihoz! :-)

Pácsó Ármándó 2015.02.09. 18:50:04

@nughop: Ja, és a csülök Gabba miatt került bele , mert igen jó a gasztronómiai érzéke a hogyvoltírás során :-)

W.Jack. 2015.02.09. 19:06:41

@Pácsó Ármándó: Abban biztos voltam, hogy az neki szólt :) Ez ilyen hajós hv-s szokás, elvégre Onedinéknél is folyton van egy kis falatozás :)

Úgy látom ma feltett szándékod, hogy folyton zavarba hozz és pirulásra késztess :)

Gabba 2015.02.10. 07:42:24

@Pácsó Ármándó: @nughop: én tudtam, csak este nem jártam erre, mert a kövi O. posztot nyűttem.
Abban cucina italiana lesz majd :)

Pácsó Ármándó 2015.02.10. 09:58:31

@nughop: Bevallom, igen :-)

@Gabba: Micsoda izgalmak várnak ránk! Holnap meg szerda. Nem is tudom miért jutott eszembe.

Gabba 2015.02.10. 10:57:39

@Pácsó Ármándó: sőt fodrásznál is voltam! és vettem nyalókát is!

Pácsó Ármándó 2015.02.10. 11:00:23

@Gabba: Az hasznos! A lányok nagyon szeretik! :-)

W.Jack. 2015.02.10. 11:17:15

@Gabba: Remélem a fodrász azért felhívta a figyelmet arra, hogy ettől az úszósapka viselése még kötelező lesz :)

Gabba 2015.02.10. 11:24:50

@nughop: erre a kérdésre majd holnap válaszolok :)

Pácsó Ármándó 2015.02.10. 12:57:58

@Gabba: De jó bőven, fényképekkel! :-)

Gabba 2015.02.10. 13:07:00

@Pácsó Ármándó: úgy lesz + zenék, linkek, as usual

W.Jack. 2015.02.10. 13:07:12

@Gabba: Rendben van, addig dolgozom a restanciákon.

@Pácsó Ármándó: Bocs, hogy szétoffolom a vitorlákat, de Te milyen képre számítasz? Platinaszőke, vagy vörös melírozott? :)

Pácsó Ármándó 2015.02.13. 08:46:10

Felhívom az érdeklődők figyelmét, hogy a Paramount Channel műsora, (benne a híres Fekete Vitorlák sorozattal) 2015.02.13- 27.-éig kódolatlanul nézhető a MindigTV-n!
süti beállítások módosítása