Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x12 - The Wolves of Deep Brooklyn

2015. február 05. 15:00 - Kapitánylány

Az egyik Baldwin színésszel (sosem tudom kinek mi a neve) nyitunk, vagyis nem, itt nem színész, hanem Oliver Clausten, a Wall Street egyik nagy kutyája. Az étteremben hódolója is akad, Jason személyében, aki már sokszor elküldte az önéletrajzát a férfinak, és most nem pincérként lép oda, hanem meg fogja mutatni mennyit is ér valójában, apja ellenkezése ellenére. Bátran lép az asztalhoz, majd tippet ad egy részvénnyel kapcsolatban, ami be is jön, mert a következő vágóképen már azt látjuk, hogy 5 év múlva Jason-t élteti Oliver. Clausten már szinte a fiának tartja Jason-t, majd igyekszik megrontani, ajándékba ad egy Aston Martin-t neki, amiben nem sokára az ifjú üstököst látjuk, amint a barátnőjét rontja meg. Immáron a sokadig vágókép után azonban a halott Jason-t nézhetjük, amint helyszínelnek felette.

01.jpg

Új halottkémünk van dr. Washington, aki megállapítja, hogy az áldozat erősen ittas állapotban felmászott a korlátra és onnan a vízbe zuhant, így halt meg. Lucas vág a szavába, hogy akkor miért nincs redő a kezén? Az öreg unottan válaszolja, hogy estére meg lesz a jelentése. Jo meglepődik, hogy a doki nem akar semmi furát csinálni a holttesttel, kicsit már sok időt töltött el Henry mellett, majd érdeklődik, hogy a halottkém mit gondol, miért mászott át a korláton Jason? Az öreg véleménye csak annyi, hogy nem ő a nyomozó, ez Jo dolga kideríteni, 1:0 a doki javára! Lucas ér oda Jo-hoz, hiányzik neki Henry, aki immáron 3 hete, két napja és pár órája van távol, de ugye ki számolja? Mindketten próbálták már elérni a férfit, de csak Abe-bel tudtak beszélni, Lucas kíváncsi, hogy vajon mit is csinálhat kedvenc korboncnokunk.

02.jpg

Doktor Morgan épp egy öngyilkos patkányt kezd el boncolni, úgy látszik kicsit megviselte idegileg a gyilkosság. Abe érkezik, már kezd aggódni a viselkedése miatt, hiába mondja, hogy nem volt a dokinak más választása. Henry-nek pont ez a baja, hogy manipulálták, kijátszották, rávették egy gyilkosságra. Ekkor megcsörren a telefon, Abe régi bajtársa az, Marco, meghalt a fia.

03.jpg

Ideiglenes halottkémünk már adja is a jelentését Jo-nak, véleménye nem változott, az áldozat vízbe fulladt. Lucas tippeket súg a nyomozónőnek, kérdezzen rá az üvegre a halott fejsebében, de az öreg szerint ez irreleváns dolog. Ekkor lép be Henry is a képbe, visszatért, már korábban átvizsgálta Jason testét, majd sorra elmondja, hogy az áldozat máshol fulladt vízbe, a fejseb nem esés közben történt, valamint töréseket és égésnyomot, körme alatt faszilánkokat talált. Washington választás elé állítja Jo-t: dönthet az ő jelentése mellett, amivel estére le is zárhatja az ügyet, vagy választhatja Henry jelentését, ami végül őrülethez fog vezetni, a nyomozónő végül Henry mellett dönt (1:1 az állás, döntetlen lett).

04.jpg

Reece érdeklődik Jo-tól, hogy látja Henry állapotát, a nyomozónő szerint nincs semmi gond. A hadnagynő aggódik azért, mert más valakit felboncolni, mint felelősnek lenni valaki haláláért, de Jo nem aggódik, majd szemmel tartja a férfit. Immáron Jo beszélget el Marco-val Henry irodájában, Marco hibásnak érzi magát a fia halála miatt, mert ha nem hagyja, hogy a fia Clausten-nek dolgozzon, akkor talán ma is élne. Henry ekkor elréved…

…1965-ben vagyunk, Abigail érkezik, behívó érkezett a vietnami háborúba, még pedig Abraham részére. Már számítottak rá, de így is nyugtalanná válnak. Abe azonban menni akar, szolgálni akarja a hazáját, és ez az ő döntése.

05.jpg

Jo Hannah-t kérdezi ki, miközben Henry a padlón kezd el ugrálni, majd végül felfedi a titkos rejtekhelyet, amiben egy kulcs és rongyos 100E dollár lapul. A következő állomás a Clausten Vállalat, Jason irodáját akarják átnézni, egy nyikhajt találnak ott, aki a párosunkat simán lakberendezőnek nézi. Jo szépen bemutatkozik, majd Kaplan inkább elhúz, lehet keresni a kulcshoz illő zárat. Szekrény helyett Jo vérfoltot talál, Henry szerint dulakodás történt, a lámpát is leverték. Jo Oliver-rel is beszélni szeretne, de Clausten épp a szokásos lelkesítő beszédébe fog bele, aminek a tanulsága: ölj vagy megölnek. Oliver kihallgatása nem jár sok sikerrel, konkrétan semmit se lehet meg tudni belőle, csak annyit, hogy ő 3 milliót tart otthon. A beszélgetést befejezve Henry Clausten asszisztensével Melanie-val kezd el beszélgetni, akiről kiderül, hogy ugyanonnan származik mint Jason, majd a doki felteszi a kérdést, tudja-e, hogy került vér Jason irodájában lévő szőnyegre? Jo a liftnél még megpróbálja kikérdezni Oliver-t a vérről, a férfi csak annyit mond, hogy Jason valamelyik régi haverja volt. Henry érkezik, neki sikerült meg tudnia a nevet is, Kevin Crachiolla.

06.jpg

Abe örül az eddigi fejleményeknek, már menne is vallatni Kevin-t, Henry nyugtatja le, inkább más feladatot ad neki, derítse ki hova tartozik a kulcs. Abe-nek természetesen erre is van embere, majd holnap elintézi, közben azon morfondírozik, hogy milyen szörnyű lehet valakinek elveszíteni az egyetlen gyermekét…

…Henry próbálja a fiatal Abe-t jobb belátásra bírni, nem egy leányálom a háború, de Abraham továbbra is hajthatatlan.

07.jpg

Autószerelő műhelyben vagyunk, Henry észrevette, hogy ez a hely közel van egy sós vizű csatornához. Kevin érkezik meg, elmeséli, hogy valóban összetűztek Jason-nal, korábban megkérte, hogy fektessen be 100E dollárt, de mivel Kevin-nek szüksége lett a pénzre, elment és visszakérte azt. Közben Henry felfedezi az Aston Martin alkatrészeit, az égőt, ami az égésnyomot okozta, és a térdsérülést is valószínűleg egy csomagtartóba való betuszkolás okozta. Ekkor egy motorhang bődül fel, egy Impala-ba ültetett Aston Martin motor, Kevin próbál meglépni, de a doki az autó elé áll, Jo még időben löki félre, az Impala pedig egy parkoló autóba csapódik.

08.jpg

Jo kérdőre vonja az őrsön a dokit, meg is ölhette volna mindkettőjüket, Henry csak nem akarta, hogy megszökjön Kevin. Jo még egyszer megkérdezi, hogy jól érzi-e magát a doki, de Henry biztosítja afelől, hogy 100%-os. Abe közben Jerry-hez, a kulcsok őrzőjéhez érkezik, aki kicsit neheztel bajtársára, aki 30 évvel ezelőtt minden csajt elcsábított. Abraham elmeséli, hogy most nem őróla van szó, hanem Marco fiáról, a kulcs segíthet eljutni a tetteshez. Jerry rögtön megállapítja, hogy a kulcs egy különleges humidor (szivardoboz) zárjához készült, meglátja mit tehet az ügy érdekében.

09.jpg

A kihallgatóban Kevin kikérdezése folyik, Jason hívta fel, hogy meg van a pénz, menjen érte, de a lakásán nem volt, így a keresésére indult, hajnali 4-kor ment vissza lakáshoz, ahol az Aston Martin-nal egy öltönyös bróker állt be, ezután lopta el ő az autót. Lucas érkezik meg az Aston kormányával, 3 ujjlenyomat is van rajta, Jason-é, Kevin-é és egy idáig ismeretlen egyéné. Ekkor érkezik Jo, Kevin felismerte az öltönyöst, még pedig Val Kaplan-t (újra-rendezőt), valószínűleg övé lesz a 3. ujjlenyomat. Immáron láthatjuk is, Jo érkezik meg letartóztatni Kaplan-t, majd mindenki előtt végigvonulnak a lifthez.

10.jpg

Abe és Jerry érkezik meg Oliver hajójához, ide lett beépítve a humidor. Jerry nem találja jó ötletnek a betörést, de Abe szerint meg is semmisülhet a bizonyíték, amíg ők várnak (az előző részben bezzeg fontos volt a rendőrségnek szólni, most miért nem?). Abe szegény matrózt jól megvezeti különböző páratartalmakról magyarázva, értesíteni se hagyja a főnökét, majd ráveszi, hogy vonuljanak el, amíg Juan, azaz Jerry párátlanítja a humidort. Jerry a kulccsal felnyitja a zárat, majd a szivarok alatt különböző papírokat talál.

11.jpg

Val a kihallgatóban ártatlannak mondja magát, de Jo szerint a bűnrészesség miatt is kinéz neki vagy 10 év a börtönben, ugyan segítsen már magán azzal, hogy elárulja mi történt. Val elmeséli, hogy Oliver hívta fel, hogy tüntesse el a medencében lévő hullát, gondolom cserébe megkapta Jason pozícióját. A vallomás után kis csapat vonul ki Clausten lakásához, átkutatni jöttek azt, Henry meg is találja a sós vizű medencét, a szűrőjében pedig üvegdarabokra lel, szóval Jason-t itt ütötték le egy boros üveggel, majd a medencébe esve fulladt meg. Jo ekkor kap egy telefonhívást, az őrsre Melanie sétált be vallomást tenni, ő ölte meg Jason-t.

12.jpg

Jo Melanie vallomását hallgatja meg sokadszorra, a lány magára vállalja a gyilkosságot. Közben Henry hazatér, Abe és Jerry mellett egy könyvelő fickót is a konyhában talál, a hajóról elhozott bizalmas iratokat nézik épp át, kiderült, hogy az egész Clausten Vállalat egy nagy piramis játék, és erre előttük van a bizonyíték. A doki persze kiborul, mivel ellopták ezeket az iratokat, így már nem lehet azokat bizonyítékként felhasználni, de ekkor a férfi megvilágosodik, és a telefonhoz rohan. Az őrsön Melanie a tanúvallomását készül aláírni, Jo próbálja meg lebeszélni erről nem sok sikerrel, ekkor csörren meg a telefonja. Új információk birtokában Jo újra próbálkozik, biztosítja a lányt arról, hogy nem fogják milliók kint várni őt, mert a törvényszéki könyvelők addig kutatnak, míg rá nem találnak arra az összegre, és semmije se fog maradni. Melanie erre megtörik, bevallja, hogy 20 milliót ajánlott fel Oliver neki, de még nem kapta meg az összeget.

13.jpg

A vállalatnál közben irat- és adatmegsemmisítés történik, Oliver konkrétan kalapáccsal veri szét a merevlemezt. Kisebb vagyont felmarkolva vonul el a lifthez kikerülve a megérkező nyomozót, Henry-t és az FBI ügynököket. Henry félreállítva nézelődik, ekkor látja meg, hogy a lift a parkoló szinten állt meg, Oliver után indul, szerencséjére Jo is meglátja ezt. Henry persze Clausten Mercedes-e elé áll, a kocsit csak Jo lövései állítják meg, éppen nem üti el a dokit.

14.jpg

Jo a hadnagynak jelent az ügyről, de Reece-t inkább Henry viselkedése érdekelné az ügy során, a nyomozónő nem vallja be, hogy a halottkém kétszer is kocsi elé vetette magát. Abe a bajtársaival beszélget, Henry is csatlakozik hozzájuk. A doki elárulja, hogy Jason saját pénzéből akarta visszaadni Kevin megtakarítását, szóval jó nevelést kapott a fiú…

…Egy busz mellett búcsúzkodik Abigail Abraham-től, végül Henry is megérkezik elköszönni fiától. Henry bocsánatot kér fiától, amiért nem bízott benne, hogy helyes döntést tud hozni, de ugye egyszerűen csak félti a fiát. Abe beáll a buszra felszállók sorába, előtte pedig Marco áll, kölcsönös bemutatkozás után Marco megígéri, hogy vigyázni fog Abe-re.

15.jpg

Jo érkezik meg az üzlethez, Henry rögtön azzal fogadja, hogy biztos azért érkezett, mert nem akar már vele dolgozni Jo. A nő azonban nem ezért jött, elmondja, hogy nagyon sok közös vonásuk van, és higgye el neki, nem segít az, hogy ha autók elé ugrál, mert nem akarja, hogy elszökjön a bűnös. Doki ekkor megtörik, megvallja, hogy nem kellett volna a pszichopatát megölnie, Jo szerint ez örökre kísérteni is fogja, de neki ezt az egészet Henry teszi kicsit könnyebbé, és ő is szeretné ezt megtenni a dokival. A vallomásokat a telefon csörgése szakítja félbe, újabb holttest, indulhatnak is nyomozni közösen.

Címkék: Forever
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2015.02.05. 16:23:27

Köszönet a príma hv-ért, nekem ez a rész ugyancsak tetszett, alaptörténetestől, múltba való visszatekintésekkel együtt :) Azon különösen nagyot mosolyogtam, hogy ismét téma volt, hogy Abe-nek micsoda sikere volt a nőknél :)

"már szinte a fiának tartja Jason-t, majd igyekszik megrontani, ajándékba ad egy Aston Martin-t neki, amiben nem sokára az ifjú üstököst látjuk, amint a barátnőjét rontja meg." :D

AaannnaaA 2015.02.05. 16:53:54

Köszi szépen a hogyvótot!
Nekem is ezen akadt meg a szemem: "barátnőjét rontja meg" :D

Amúgy Alec Baldwin lesz az (sokan vannak tesók valóban).

tinipuma 2015.02.05. 17:11:52

Remek hv, köszi. Abe és a csipet csapat nyomozása aranyos volt. Na meg Lucas, amint épp nem számolja, mióta van távol a főnöke :)

@AaannnaaA: Bocs, de ez a Baldwin fivér William :)

W.Jack. 2015.02.06. 08:03:34

@tinipuma: @AaannnaaA: Jujj! Most átgondoltam, hogy ezek szerint ez ugyanaz a pasi, akit annak idején megcsodáltam a Sliver-ben, és rá kellett jönnöm, hogy ő nem az a típusú férfiember, akinek jót tesz a kor :(

tinipuma 2015.02.06. 16:40:08

@nughop: Szerintem még ő járt legjobban a testvérek közül :)
süti beállítások módosítása