Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x04 - Titkok és árulások (18+)

2015. február 01. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

Az előző részek tartalmának lényeges elemeit most újra megismerhetjük. A főcím után Mr. Gates vezényletével tanácskozást tartanak a Walrus fedélzetén. Mivel a tetováltfejű szállásmester hamarosan kapitány lesz a Rangeren, szükség lesz a szállásmesteri poszt megüresedő helyének betöltésére. Ő pártfogoltját, Billy Bonest javasolja, aki eddig a fedélzetmesteri tisztséget töltötte be. Mivel közfelkiáltással elfogadják, a fiatal kalóz nem sokat teketóriázik, rögtön rá is tér az első feladatra, a fárasztónak és nehéznek ígérkező hajótesttisztításra. A vitorlást az oldalára döntik a karbantartáshoz és ennek helyszínét gondosan ki kell választani. A legénység szerint az ideális helyszín ott van, ahol sok a rum és van kúró-sátor. Mister De Groot főszakértő szakmaibb hozzáállást tanúsít, szerinte nem felel meg a kinézett összkomfortos partszakasz és másikat kellene keresgélni, persze ez hetekig is eltarthat. Flint kapitány védi az eredeti elképzelését és nem akar ennyi időt rászánni az egészre. Demagógiába hajló beszédével maga mellé állítja a nem munkakedvéről híres legénységet, marad tehát a kockázatosabb meredekebb part a pi(n)ával. De Groot mellett az ellendrukker Morley sem támogatja ezt a verziót, a kapitány sokat sejtetően jól megnézi őket magának!

1.jpg

Silver kap egy ebédkészítési megbízást és hozzá egy zümmögő döglött disznó tetemet. A munkálatok közben Bones visszaemlékszik az egyik éjjel Morleyval történt beszélgetésükre, amely nagyrész Mrs. Barlow a „boszorkány” körül forgott. A tapasztalt kalóz elmesélte, hogy sok-sok évvel ezelőtt lecsaptak egy hajóra a komoly zsákmány ígéretével, de úgy néz ki nem ez volt az igazi céljuk, mert Flint kapitány megölt a hajón egy gazdag házaspárt. Partot érve Mrs. Barlow várta őt és a kapitány neki jelentette: végük van! Több kalóz meghalt a rablásban, kevés volt a szajré és Morley úgy gondolta csak azért volt az egész, hogy a nő bosszúját végrehajtsák és ez nem valami sportszerű dolog. Figyelmeztette is a fiút, az eseményeknek még messze nincs vége, többek fognak még meghalni a nő miatt. A két emlegetett egyed egybeforrva enyeleg a következő jelenetben. Mivel fényes nappal van, az ütemes események zaját Richard Guthrie és őre is élvezheti a másik szobából. Flint most nem tette bele a szívét-lelkét a szexbe, nem úgy mint más testrészét és később le is akar lépni. Nehezményezi, hogy Miranda pont „Azt A Könyvet” olvassa fel Mr. Ricsi G-nek. A nő erre kiborul, hiányzik a régi úri élete, a tanya nem fekszik úgy neki, mint a smaragdszemű kapitány alá. „Minden jóra fog fordulni” hangzik a férfi megnyugtató válasza.

2.jpg

Az elmúlt egy hét alatt Charles Vane hajó hiányában teljesen lezüllött, iszik és drogozik. Jack Rackham megpróbál lelket önteni belé. Nyolcan maradtak velük a legénységből és nagyon gyorsan valami új bevételi forrás után kell nézniük. A kába exkapitány egy nagy szakállas embert hallucinál, aki természetesen nem a Nyári Mikulás. Egy újabb titok van itt készülőben! Benjamin Hornigold közben Mr. Scottnak panaszkodik Guthrie kisasszony szeszélyes viselkedése miatt, aki az egyik legjobb "árubeszerzőt" kapcsolta ki az üzletből. A többi kapitány aggódik, vajon ki lesz a következő? A szinesbőrű intéző megnyugtatja, ez csak egyedi eset volt, nem fordul elő többször. Beszélgetésükből kiderül, hogy Lilywhite kapitány nagy Eleanor utáló és folyton arról prédikál, hogy a szőke orgazdanő csak a terhükre van. Hajó közeledéséről tudósít egy hírnök, az Andromakhé vitorlás és rajta Bryson kapitány az. Erről a hajóról tervezik megszerezni az ágyúkat az Urca de Lima kincseinek áhítói. A bökkenő csak az, hogy ez a Guthrie család bostoni központjának kereskedelmi hajója, nem parancsolgathatnak csak úgy neki. A kalózoktól megvett árut szokták elszállítani vele a szigetről és élelmet szállít nekik visszafelé jövet, így kulcsfontosságú szerepe van.

3.jpg

Flint Miranda megdöntése után a Walrus megdöntésének néz utána. De Groot szerint Billy jó munkát végez, még a végén lehet, hogy határidő előtt összejön a dolog. Az ifjú kalóz nagyon tüsténkedik a hajó körül, beáll a köteleket feszíteni, utasításokkal látja el a dolgozó kalózokat. Silver félrohadt/félnyers disznósültje megtette a magáét, a legénység aktívan fosik. Max próbálja ráébreszteni a maradék Vanehez hű legénységet arra, hogy a durrbelebumm technikánál ő tud élvezetesebbet is. Van benne valami! Mármint nemcsak Maxben, hanem az elképzelésében is. Hamund kivételével a többiek kezdik kapizsgálni, de a kegyetlen kalóz előbb öklel, aztán ölel. Anna Bonny épp a közelben farag valamit, türkiz szemén látszik, hogy legszívesebben a durva kalóz fejfája lenne az. Hát akármilyen szép is, én nem szeretnék a pengéi elé kerülni!

4.jpg

Befut Bryson kapitány, Eleanor a parton várja. A keménykötésű tengerész rátartian viselkedik, nem óhajt túl sok időt eltölteni a förtelmes kalóztanyán. Az orgazdanő azt javasolja, beszéljen az apjával arról, hogy rendelkezésükre bocsássa ágyúit, de Dyfed Brysonnak nagyon nem fűlik ehhez a foga. Richard Guthriet Mr. Scott öltözteti a tanyán avatott kezekkel, ami nem is csoda, hiszen az intéző régen nála szolgált személyi inasként. Kikúpálódott, kiművelődött és a lánya nevelője lett. Most gyermeke munkatársa, bizalmasa és jobbkeze is egyben. A Walruson tovább folynak a munkálatok, az eljövendő nagy zsákmány reményében a kalózok nekibuzdulva, de kevés ésszel dolgoznak. Billy hiába okítja őket, azok összecsapják a munkát és sátorozni mennek. Tapasztalt sorozatnézők tudják, nem jó jel az, ha azt a pálmafát mutatják premier plánban 10másodpercig, amihez NEM kellett volna kikötni az oldalára döntött hajót. A táborban szépen sül a Malac 2.0 és Morley épp váltaná Randallt az árnyákos pihenőn, de nem teheti, mert egy súlyos hibát vétett: nem hozott kagylót a félnótás kalóz macskájának, Betsynek! Semmi cicó, vissza kell menni a megígért tenger gyümölcséért. Útközben beleütközik Billybe akit gyávának titulál, amiért támogatta a kapitány legújabb döntését. A hajódöntéstről. A szállásmester szerint egy régi mese még nem bizonyíték semmire.

5.jpg

John Silver kiszúrja szóváltásukat és Flinthez siet. Bemártja a fiút, hogy késő este Morleyval sutyorgott a hajóorrban, de Flint egyelőre nem törődik vele. Eközben a kóbor széllökések recsegtetik a kikötött hajót és a pálmafákat, az idegeinket borzolván. Jack Rackham Nassauban Gruenwald kapitányt győzködi, segítsen nekik eladni a megmaradt árujukat Eleanornak némi részesedésért cserébe, de a férfi fél a lebukástól és a kiközösítéstől ezért nem vállalja a trükközést. Visszafelé indulva sátrukhoz Anne Bonnyval megvitatják a dolgot. Jack nem derülátó a folytatást illetően, őérte mostanában nem nagyon kapkodnak a munkaerőpiacon, tekintve hogy elveszejtett egy erszény gyöngyöt. Sétájukban Noonan bordélytulaj akasztja meg őket két fogdmegjével és Maxet követeli vissza Jacktől. Keménykedik egy sort, de Anne rekedtes antiszociális szexi hangján beszól neki. Köztudott, hogy egy duplapengés hentelőcsajjal vitatkozni nem a hosszú élet titka, ezért strici mérgesen visszavonulót fúj.

6.jpg

A következő jelenetben Bryson kapitány és a Guthriek tárgyalásába csöppenünk. A nyakas tengerész nem akarja önként átadni az ágyúit, de az orgazda kereskedő folyamatos dumával puhítja. Végül kettesben folytatják tovább, miközben a szőke leány intézkedik. Emberei legyenek készenlétben, innen megállapodás nélkül nem megy el az Andromakhé kapitánya. Mr. Scott csalódottságát és nemtetszését fejezi ki, hazugnak nevezi Eleanort amiért ígérete ellenére fegyverrel akarja megszerezni a cuccot. Kellene a francnak ilyen hátráltató jobbkéz! Még bal se! Az erőszakos beavatkozásra szerencsére nincs szükség, megállapodás megszületett még a tárgyalóban, Richard Guthrie megcsinálta! Azonban itt még nincs vége a ravasz kereskedő ténykedésének. Útban hazafelé megpendíti Mr. Scottnak, hogy Eleanor a végzetébe rohan, ha az Urca de Lima kirablására szövetkezik. Meg fogják érte ölni az angolok vagy a spanyolok. Arra kéri a négust, hiúsítsa meg a lánya tervét, mert Nassaunak már valószínűleg lőttek. Átvitt és hamarosan konkrét értelemben is.

7.jpg

A tengerparton tovább folyik a szorgos munka, tisztítják a hajótestet. Flintet Miss Guthrie keresi fel hogy elújságolja: meglesznek az ágyúk. Beszámol az intézőjével történt összetűzéséről is, de a kapitány megnyugtatja, a hitetlenkedés várható reakciónak számít, hiszen merész tervről van szó. A szél azonban nem megnyugtatható nő, épp ezért nyugtalankodni kezd, feltámad és egyre jobban behergeli magát. Néhány pálmafa úgy dönt: „köszi, nekem ebből elég, én kiszállok”. A kalózok menekülnek az ingatag hajótest mellől. Betsy macsek nem kalóz és nem egy észlény, ezért marad a dőlő hajó mellett. Randall kalóz, de ő sem egy észlény, ezért visszafordul érte. A többiek csak egy kétségbeesett üvöltést hallanak, ahogy félig a hajó alá szorul a parti fövenyen. Morley és Flint rohan kiszabadítani, de igyekezniük kell, mert közben Billy és De Groot a főárbócot menti néhány kötél elvágásával, ami a hajó további dőléséhez vezet Randall feje irányában. A kattant exszakács lába beszorult és hiába igyekeznek kiszabadítani, félő hogy nem ők végeznek időben, hanem a hajó az áldozatával. Silver szakács gyorsan kapcsol, hirtelen egy hentesbárd landol Flint mellett. És mindannyian láttunk már féllábú kalózokat. Rakjuk össze a két dolgot. Randall megkapja az szakellátást (ütőér övvel elköt, bot a szájba) és lesújt a hideg acél. És újra. És újra megint. A tibia proximalis végrésze a patella csonthangú recsegése kíséretében elválik a femur distalis végrészétől. De Grooték közben elvágják a megfelelő köteleket. Az összegyűlt tömeg látja, ahogy a smaragdszemű kapitány hozza Randallt, akinek eggyel kevesebb cipőfűző megkötésével kell majd bajlódnia a jövőben. És Morley aki olyan sokat tudott a kapitány múltjáról? Nos, ő nem volt ilyen szerencsés. Neki már cipő sem kell ezután.

8.jpg

Billyt Mr. Gates vigasztalja a parton. A fiú bevallja neki, hogy fél Flinttől, aki éppen visszaviszi a véres bárdot Silvernek és a korábban már említett késő esti beszélgetésről kérdezi őt: mit mondott a megboldogult az ifjú szállásmesternek? Miss Barlowról volt szó, hangzik a válasz. Az említett hölgy otthon van és csembalón játszik, mikor Guthrie hazaér. Elbeszélgetnek egy kicsit a zenéről, majd a férfi tovább szövi fondorlatos tervét. Felfedi a nő előtt, hogy tud igazi személyazonosságáról és ismeri a történetét. A férje annak idején bolondok házába került és meghalt, mert beleőrült abba, hogy hűtlen felesége megcsalta őt a legjobb barátjával, akivel meg is szökött Angliából. Felajánlja, hogy kijuttatja a szigetről vissza az úri társaságba, mégha nem is Londonba, hanem csak Bostonba. Elég kamu dumát nyom, de úgy tűnik hatnak a mézesmázos szavak. Charles Vane ismét hallucinál. Most szőke szerelme jelenik meg előtte és arra biztatja, (miközben egy különös forradást cirógat ujjaival a kalóz mellkasán), hogy foglalja vissza tőle a szigetet és ezzel visszanyerheti az ő szívét is. Eleanor eltűnik, de a látomások folytatódnak, méghozzá újra a szakállas Nyári Mikulást tűnik fel, ahogy figyeli Vanet. Ez már elég ahhoz, hogy a züllött férfi botladozó léptekkel a látomás után induljon, Nassau központja felé. Minden rendes kalóztelepülésen a központban nem az iskola-templom-önkormányzat szentháromság található, hanem a bordély. A bordélyoknak meg tulajdonosa van. A tulajdonosnak meg fogdmegjei és kurvái, hacsak nem hiányzik belőlük egy Max nevű hölgyike, aki bár kiveri, de mégsem verőember. Szóval Noonan most Charles barátunkon kéri számon a számonkérendőt. Vane taktikai cipőlehányással válaszol és így megkönnyebbülve előbújik belőle a harcos állat. Dühödten csapkodva kinyírja az kötekedő bagázst. Halála előtt a strici (majdnem strigát írtam, helló Gabba!) ad egy önkéntelen ötletet neki: a kupleráj=pénzforrás.

9.jpg

A Barlow/Hamilton tanyára megérkezik a környék lelkipásztora, igen Pastor Lambrick személyesen! Csak nem Richard Guthrie újabb áldozatát köszönthetjük benne? Csak de! A kétszínű kereskedő megvallja és megbánja előtte eddigi bűnös életét és felajánlást tesz neki is, megszabadítja a szigetet a kalózoktól. Ennek első lépéseként a már beszervezett Mr. Scott leüti Eleanor őrét, aki Bryson ágyúinak kirakodását felügyeli. Az ágyúk vissza, Andromakhé el. A hajnali holdfénynél Flint, Mr. Gates és Miss Guthrie már csak a távolodó vitorlást látják. A kapitány megnézné azért közelebbről is! Folyt. köv. egy hét múlva.

Címkék: 18+ Black Sails
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

9Kitti2 2014.07.19. 22:39:52

"Keménykedik egy sort, de Anne rekedtes antiszociális szexi hangján beszól neki. Köztudott, hogy egy duplapengés hentelőcsajjal vitatkozni nem a hosszú élet titka, ezért strici mérgesen visszavonulót fúj." eszméletlen :D:D

Már nagyon hiányzott a hv-d, jöhet a következő!! :)

Hamish_Minca 2014.07.20. 00:46:28

Jó lett ez is.
Hogy zümmög egy disznó? Mi az a seb az utolsó képen?
striga? :)

Pácsó Ármándó 2014.07.20. 10:31:45

Készül a következő is! Lassan, de készül :-) Örülök, ha valakinek tetszik és ezt idekommenteli :-)

Nem a disznó zümmög, hanem a zöld döglegyek rajta. A döglött malacka csak csendben rohadt a napon. Azt hiszem Randall hozott direkt olyat Silvernek. Mondtam, hogy mély barátság lesz az övék! :-)
Az a seb olyan billog-féle dolog, megjelölték Vanet. Később még kiderülnek a dolgok ezzel kapcsolatban! Köszi a hozzászólásod!

W.Jack. 2015.02.01. 13:51:31

Köszi a hv-ot, tetszett, bár még mindig hiányolom belőle a Billy-s képeket, az egyetlen valamirevaló pasi a soriban :)

2015.02.01. 14:30:57

Azért ez a lány, apja, nagyapja a biznisz különböző szintjein ül és szivatja az alatta lévőt nekem már kezd túlbonyolított lenni.

Pácsó Ármándó 2015.02.01. 17:55:35

@nughop: black--sails.tumblr.com/post/76933993931/black-sails-s01e04-billy-bones
Nagyon szívesen! :-)

@Hadrian77: Biztos így akarták érzékeltetni, hogy az egész család makacs, mint az öszvér és uralkodni akar

W.Jack. 2015.02.01. 18:57:31

@Pácsó Ármándó: Köszi a képeket, ez némileg ellensúlyozza a kórházi kórtermet meg a műtét előtti drukkot :)

Pácsó Ármándó 2015.02.01. 19:19:30

@nughop: Billyt én kedvelem a sorozatban, de más szempontok miatt természetesen, mint egy szép nő :-)
Megteszem ami tőlem telik és szorítok, hogy minden rendben legyen!

Gabba 2015.02.03. 12:49:45

@Pácsó Ármándó: itt vagyok, köszi,
vicces lett a hogyvolt

Fekete Szakállnak csodás szeme van

Azt bírom a hajós sorozatokban, hogy mindenki távcső nélkül, ellenfényben, 10 km-ről felismeri, milyen nevű hajó jön szemben.
Én ezért nem lennék jó kalóznak, de még hajósinasnak sem a Charlotte Rhodeson.

Pácsó Ármándó 2015.02.03. 17:23:36

@Gabba: Ebben a részben számodra kicsoda Fekete Szakáll? Mrs. Barlow akin a második képen látszik hogy rokona FSZ-nek vagy Anne Bonny (4-es kép), akinek tényleg szép a szeme? :-)
Tigris lévén én is a szárazföldre szavazok, hajóra akkor szállnék, ha valaki elvinne :-)

Gabba 2015.02.03. 18:06:24

@Pácsó Ármándó: hentelős Bonny, természetesen. az első részben ő villantott feketét, vagy nem jól emlékszem?

Pácsó Ármándó 2015.02.03. 18:55:38

@Gabba: Nem, nem Ő volt az, Fekete Szakáll egy ritkaság és nem szerepelt többet, a kalap zavarhatott meg :-) Mondták is Silvernek, hogy ha elveszne a rengetegben csak kiáltson segítségért. Én is mint amatőr hogyvoltíró, a profi olvasómnak (neked) most segítő kezet nyújtottam, mert elvesztél a ..., történetben :-)

Gabba 2015.02.03. 20:00:03

@Pácsó Ármándó: köszi, ez jó mentség, a kalap volt az oka nyilván... kalapban minden szakáll fekete :)
süti beállítások módosítása