Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x22 - Something Blue (évadzáró)

2015. január 25. 12:00 - sawyer_15

Robogunk tovább az esküvői vonaton, a meghitt kerti összeadás-ceremónia be lett zsákolva az előző epizód során, sőt úgy látszik, a hivatalos igen-csók-gyűrű kombón is átlendültünk, és azt lerendezték az alkotók pár vágóképpel. Na, nem mintha hiányozna még egy puccparádé, elvégre a romantikabombát az előző rész végén rendesen az arcunkba robbantották. Ott folytatjuk, hogy bejelentik a párt a nyitótáncra, szóval a partyszakasz következik. Kiderül, hogy Lily nem vette fel Marshall nevét, viccelődnek egy sort, hogy milyen közös nevet választhattak volna. Előkerül a Hasselhoff, meg egyebek, talán a Mr. és Mrs. Awesome említésre méltó közülük, a többi leves. Nyuszmuszolás, csók, tánc, csöpög a romantika, a tévé alól lehet törölgetni a szentimentalizmus-tócsákat. Ugorjunk.

01.png

Például Tedékre, akik átrágják, hogy most, hogy az esküvő letudva, holnap elmondhatják a többieknek „A TITKOT”. Barney ebbe véletlenül belekagylózik, onnantól kezdve nincs egy fél pause Tedék zrikálásában, mit mondhattok el, mit mondhattok el, károgja beakadt lemezjátszóként. Ted és Robin próbálná elterelni Barney figyelmét, például elküldik egy dögös barnát hajtani, de ezúttal még a csajfaktor sem hat Barney-ra: Mit mondhattok el? Ki vele! Ted kijátssza a komoly „erről most tényleg nem szeretnénk beszélni” kártyát, de teljesen hatástalanul, üresben túráztatja a motort, mert Barney egy látszólagos leokézás után már a mikrofonba szajkózza a kérdését, helyenként szolgálati közleménnyel megszakítva. Szóval ezt a kérdést fogjuk felgöngyölíteni az epizódban. Van rá 20 perc, kerek-perec.

02.png

Robin éppen vizet kér, Barney a háttérből nyaggatja. Ted bemondja, hogy híreik vannak, de nem akarják az esküvőről elvonni a figyelmet, úgyhogy még kis ideig szájzár van. Barney meglepő módon ezt megérti, beteg talán, vagy részeg. Pedig elég nagy hír, rondít bele Ted a másodpercnyi nyugalomba. Mielőtt Barney szarvasgombaszagot fogott vaddisznóként túrná fel a titkot, Lilyék is befutnak. Kopog a szemük a saját bulijukon, reggel óta nem tudtak egy fél zserbót letolni a torkukon, mert mindig akadt egy rokoni ölelés, egy kötelező jelenés, vagy egy csókot-csókot kanalas pohárveregetés, ami miatt elbukták az aktuális fogást az Újházy tyúkhúslevestől a kaszinótojásig. Teljes együttérzésem.

03.png

A többiek segítő kezet nyújtva próbálják eljuttatni őket a kajásasztalig, de csak a nagynéniig jutnak, akinek akut szófosása van, ömlik belőle az értelmetlenség, mintha három szája lenne, így leragadnak egy időre. Nagynéni csak azzal az ígérettel engedi fel a sorompót a csapatnak, hogy ugye akkor majd találkozunk a táncparketten vonatozás közben. Tegye fel a kezét, aki most vágna eret magán egy kicsorbult fakanállal. Na, ugye, erre a kérdésre már hetekkel korábban megszületett a válasz Lilyéknél is. 

04.png

Flashback, csapat az apartmanban pocol a kanapén, Robin bedobja: vonatozás, Lily felvési egy listára. Következő jelölt, vetítés képekből, alatta szól a Time of Your Life, legvégén gyerekkori fotók közös szívbe zárva. WTF, most vajon a jóízlés pusztításán mesterkednek hőseink, vagy kollektív begombázás volt a program? Mielőtt megtudnánk, mehet ez is a listára.

05.png

Milyen listára? Kérdezi az éppen befutó Barney helyettünk, kösz a nézők nevében. Borzalmas esküvői klisék, amiket már jó előre kikukáznak Marshallék. Barney gyorsan felveszi a fonalat: Mint például a Korintusiakhoz írt levél, amit majd’ minden esküvőn bedobnak? Aki nem tudná, miről van szó, annak Marshall nem bújtatott áhítattal szavalja el, hogy milyen is a szeretet. A végén a csajok egy jéghideg „Béna”  megjegyzéssel oltják le lelkesedésének tüzét. Megy a listára, Marshall csalódottságában olyan fejet vág, mint egy nyolcéves, akinek most szóltak, hogy reggelire mégsem ehet palacsintát, hanem marad a szalámis zsömle.

06.png

Vissza az esküvőre, Lily örömtüzeket gyűjt, megcsináltuk a klisék nélküli esküvőt. Marshall kicsit ünnepet ront: és szex a mosdóban? Oké, egy klisé belefér. Vagy inkább kettő. Igazuk van, ha már kettyintéssel bukják a klisémentességet, a botoljanak nagyot és többször. Elérnek az asztalhoz, kaja éppen sehol, Marshall már elkeseredetten éhes, úgy néz, mintha előle vitték volna el az utolsó akciós menüt, és már csak tegnapi pacalpörkölt lenne a választék, lassan elmajszolná a fedoráját is.

07.png

Barney meg elzavarná őket jófej módon. Menjetek veszekedni, vagy sértődöttet játszani, bármit, amit a házaspárok csinálnak, csak hagyjátok el a terepet. Mert ők hárman éppen benne vannak valamiben. A noszogatás hatástalan, úgyhogy Barney pár minifánk csalfa reményével küldi el a párt néhány asztallal arrébb. Barney hármasban marad Tedékkel, és most már pajszerrel kezdi feszegetni a kincsesládikót, halljam a titkot. Tűkön ülünk mi is.  

39_2_.png

Ted elvégzi a kezdőrúgást, Robinnal az évfordulójukat ünnepelték a kék kürtös étteremben, ahol a legelső randi megesett, ugye. Barney-nak homályosan dereng valami az esetről, Ted háborog az érzéketlenségén, de hát az egy szimbolikus pillanat volt mindannyiunk életében. Barney lecsapja a magas labdát: a tiédben talán, az enyémben egy kevésbé unalmas pillanat. Vissza a sztorira, Robinék ülnek az étteremben, két pohár pezsgő érkezik, amit amúgy nem is rendeltek. A ház ajándéka, remek, ingyen van, jöhet, legurítjuk. Nézzünk a pohár mélyére, mit találunk.

09.png

A történetmesélés folyamát időnként Marshall és Lily ételhajkurászása szakítja meg, ilyenkor Barney újabb és újabb kaják ígéretével ülteti vissza őket a szopatóhintába. Most éppen egy meglepetés csokiszökőkút a mézesmadzag, az újdonsült házaspár kezét-lábát törve rohan el, meglökni sem nagyon kell azt a hintát, maguk hajtják. Ted eközben Barney-t agyát húzza, a végtelenül vontatott történetmeséléssel. Mintha Kids hallgatná Ted-aput, hja, és tényleg.

17.png

A pohár alján eljegyzési gyűrű kacsint cinkosan Robinra. Barney álla az alagsorban landol, amikor éppen befigyel balról az esküvői videós, valami jókívánság az ifjú párnak: „Ne házasodjatok össze!” A videós lógó orral távozik, közben Barney masszív döbbenetét bárddal lehetne felszeletelni: „Nem, nem, nem, nem, Ted, ezt nem teheted velem. Nem, nem, nem, nem.” Nagyjából szó szerint, talán kettővel több nemmel. Robin reakciója pont szóról szóra ugyanez volt (talán öttel több nemmel), még jobban kiborult, levegőért kapkod, innia kellene egy kortyot, csak le ne nyelje a gyűrűt.

13.png

Ted jéghideg nyugalommal lehűti: a gyűrű nem tőlem van. Robin szívéről csak a fele kőhalom zúdul le, akkor kié ez a gyűrű? Erre a szomszéd asztaltól átjön egy faszi, és megkéri a csaja kezét a rossz helyre kivitt jegygyűrűvel. A meghatódott csaj sűrű igenek közepette a nyakába ugrik, Tedék asztalát meg kínos csend és zavart nevetgélés nyomasztja. Robin zavarára meg lehetne teríteni öt fogáshoz. 

12.png

Ted számon kéri a reakcióját, valahol jogosan, mert tényleg úgy viselkedett a csaj, mintha legalábbis fel akarták volna gyújtani, egy kettéfűrészelést követően. Robin mentőövért kapkod, tudod, hogy mennyire nem szívelem a házasságot. Az biztos, hogy Tednek az előző válasz elég konkrétan a fejébe verte. Nem akarta megkérni Robin kezét, de azért a csaj a reakciójával kirúgta a pettyest a stadionból: Egy éve együtt vagyunk, szeretjük egymást, ennél enyhébb ellenállást vártam volna. Valahol jogos, Kutuzov tábornok szívélyesebben fogadta Napoleont az orosz tajgán. Robin meaculpázik egyet, bocs, kiborultam, lépjünk túl rajta. Ted viszont köti az ebet a karóhoz, ez a lelkizés most olyan, mint a karácsonykor a töltöttkáposztától puffadó gyomor, nem lehet elkerülni. 

16.png

Az ételhajsza következő körét MarshallLily nyeri, legalábbis pezsgőt sikerült ledönteni, eperrel kísérve, amit Lily egy pezsgős böfögéssel erősít meg. Marshall akkor se lenne büszkébb újdonsült feleségére, ha mangalicákat idomított volna be balettozni. Ők lelépnek, Ted továbblendíti a történet kerekét, mi történt ezután? Ted és Robin elkezdik átbeszélni, hogy ki hol látja magát öt év múlva. Ted házasként, Robinnak még lövése sincs, talán Argentínában, vagy Tokióban, nem is akarja tudni, nem akar tervezni. Kaland az élet. Ted erre kimondja a halálos ítéletet: lejárt a szavatossági idejük. Barney szája akkorára nyílik, hogy elnyelne romlott kilós sóletkonzervet: Ti szakítottatok, nem tudom elhinni. A helyzet súlyosságát csak az enyhíti, hogy a háttérben Lily vonatozik be a képbe lelkesen és (öröm)ittasan, lassan nem tudja, hogy melyik földrészen van. Ted nyugtat, a történetnek még nincs vége. Lesznek itt még fordulatok.

15.png

Az étteremből hazamennétek átbeszélni a helyzetet, amikor a pincér felismeri Tedben a kürtöt egy évvel korábban ellopó figurát. Ted menekülőre fogná, de két öles lépés után belerongyolnak a pincérbe, ezzel rá és saját magukra borítva két adag bolognai ragút, marhahúsostul, parmezán-sajtostul. Szóval néztek ki úgy két résszel ezelőtt, mint a törpe, aki lámpa nélkül kereste a szilvalekvárt a spájzban. Ted még egyszer próbálkozik a meneküléssel, egy lépés után hanyatt vágódik a dzsúzos padlón.

14.png

Hazaérnek, jogsi, hitelkártya letétben az étteremben, amíg a kürt vissza nem kerül a falra. Otthon Argentína a téma, meg, hogy ki hol akar élni. Ted menne bele a világba, bárhová, építésznek, de Robin úgy ezzel, mint Moszkva a könnyekkel, nem hisz neki. Ted viszont erősködik, nem forintos alapon játssza az ultit, most ideális az időpont, hogy dobbantson. Igen, még akár Argentínába is. (Azért argentin állampapírt ne vegyen túl sokat, csak szólok.) Ted teríti a lapjait: Komolyan gondolom, hogy költözzünk. Piros 20-100 terített durchmars. Te jössz, Scherbatsky, erre licitálj.

19.png

Barney nem hisz a fülének, mintha azt hallaná, hogy környezetvédelmi termékdíj lesz a napelemre. Ellenkezik bőszen, senki nem megy Argentínába, és sorjázza a kontra érveket Argentína ellen, amiket egy cserediáklánytól hallott, akivel kamatyolt. Robin visszatér az éppen elkapott menyasszonyi csokorral. Barney erre tovább borul, centikre van a padlófogástól, de… a történetnek még nincs vége. Folytatjuk a visszatekintést.

26.png

Tedék otthon kavarnak, még a csőrözés fázisában. Robin előhúzza a gyerekkártyát, Ted, ha valakinek szülnék gyereket, az te lennél. Barney bizakodva kérdezi, ugye ekkor futottál el, Ted. Ted azonban újult erővel folytatja a szárazkufircot, éppen szintet lépnének, amikor rájönnek, hogy nincs óvszerük. Átmenetileg leállnak, aztán egy másodperc után úgy döntenek, hogy kockáztatnak, minden tétet fel a pirosra, és tovább küldik a kék kürt árnyékában. Barney most veszi észre, hogy Robin már egy ideje ásványvizet iszik. Egy esküvőn. Barney-val fordul egyet a világ.

21.png

A menyasszonyi torta felvágása következne, Lily már alig áll a lábán, a szemei olyan üvegesek, hogy az arcáról azt hinnéd, képkeret. Barney kezd elsüllyedni a kétségbeesés mocsarában: Mondjátok, hogy ezzel még nincs vége a történetnek. Ted ekkor még csavar egyet Barney amúgy is görcsbe rendeződött gyomrán: menjünk, együnk a tortából. Barney csak 11 alkalommal volt ennél idegesebb amiatt, hogy valaki terhes.

25.png

Jönne az a rész, amikor a pár összekeni egymást a tortával, de Lily már alig lát ki a fejéből, egy gombostűre tűzött hangya szemében több értelem van. Annyira koordinált a mozgása, mint egy zárlatos betonkeverőnek, kettőt lát Marshallból, majd elvágódik, akár egy magára hagyott rongybaba. Indulnak a nászútra, pá-pussz-helló a násznépnek, majd lelépnek, csak tudnám, hogy ki vezet ilyenkor. Egy svungos hazai vidéki lagzin embert nem találnál erre a feladatra. Ranjit a sofőr, persze, gondolhattam volna.

18.png

Barney a végletekig elkeseredett, házasság, terhesség, nagy hiba, végzetes hiba, mormolja maga elé morózusan, épp amikor a videós venné fel az újabb jókívánságot. Hát, Barney nem kényezteti el, nem lesz sokszor bevágva a montázsvideóba. Robin, Ted és Barney hárman maradnak az erkélyen, Barney nem túl kedves szavakkal osztja a párt. Ted, te otthon ülsz majd a gyerekkel, unalomban fuldokolva, amíg én végigkirálykodom az életem. Robinnak pedig elhízást jósol. Ted mosolyog. A történetnek még mindig nincs vége.

28.png

Vissza két héttel korábbra, koitusz kipipálva, Tedék szex után szedelőzködnek. Ideje visszavinni a kürtöt, amihez Robin átöltözne, de Ted nem tud, mivel a költözés elmaradása miatt nincs váltócucca Robinnál. Ezen elgondolkoznak, majd lámpa gyúl a fejekben: akkor is csak a szájuk járt, valójában nem fogják megcsinálni sem az argentin költözést, se semmit. Nosztalgiáznak egy kicsit, szomorkodnak, de ezután már nem tehetnek többé úgy, mintha nem történt volna meg a beszélgetés.

33.png

Barney levonja a konklúziót, Robin nem terhes, viszont tényleg szakítottak. És valóban ez a helyzet. De úgy döntöttek, hogy a hír elmondásával várnak az esküvő végéig. Nem volt könnyű időszak, de most már túlvannak a nehezén. Hát ez bizony dráma, és lelki vérfürdő. Egy kissrác ekkor elviszi Robint táncolni.

31.png

Marshall és Lily talajrészegen nyalja-falja egymást a kocsiban, kocsiszex helyett azonban egy gyorskajáldánál állnak meg, ahol elsőre szalagavatósoknak nézik őket. Lily szétesve ugrál, meg a makaréna koreográfia csípőficamos változatát tántorogja el, majd telehányja a szemetest. Éden Levi fejet hajtana, pedig ő bőrönddel csinál hasonlókat húzósabb estéken. Marshall őszinte büszkeséggel néz az éppen öklendező feleségére, mintha most nyerte volna meg a rókázóvilágbajnokságot mindkét taccs-szakágban.

37.png

Ted-apu összegez, Lilyék összeházasodtak, ők szakítottak, de bármilyen nehéz is volt, végül mindenki megkapta az élettől, amit akart. Robin élt Argentínában, meg egy csomó más érdekes helyen. Ted pedig találkozott anyuval. De majd csak jóval később, most éppen csak egy jó Scotchra és szivarra vágyott, amit az erkélyen kap meg Barney társaságában. Egs.

35.png

A haverja nagyon sajnálja, ami történt, de nagyon reméli, hogy Ted most megint nem kezd bele az igazi, a nagy Ő keresésébe. Tednek esze ágában sincs, most időre van szüksége, és csak jól akarja érezni magát. Barney keményen megkörnyékezi Tedet, haver, berozsdásodtál, elkel majd a segítség odakint a dzsungelben, ha kirakod magad újra a piacra. Nem akarsz esetleg egy szárnysegédet hozzá? Ted Barneynak mondja ki a boldogító „Yes, I do” szavakat.

36.png

Barney belelkesedik és látványos csajozásokat, alkoholmámorban úszó csapatós éjszakákat, homályos emlékekkel teli másnapos hajnalokat vizionál: Újra itt vagyunk, vár az élet, és hogy, milyen lesz, legen… wait for it… wait for it… és ezzel van vége a második évadnak és az azt tisztes távolból kísérő hogyvoltjának. Köszi a figyelmet, és főleg a türelmet, nehéz szülés volt.   

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budapest23 2015.01.25. 13:57:10

A sok hasonlat (Kutuzov, törpe a spájzban, stb.) szinte kimeríti a verbális önkielégítés fogalmát, de nagyon csípem, különösen a moszkvai könnyekért jár extra müveltségpont ;) Szóval csak szólni akartam, hogy van itt, aki értékeli, biztos nem is egy.
Köszi.

fofofo 2015.01.26. 22:34:24

Legalább még egy.
süti beállítások módosítása