Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x08 - Bumm a fejbe (+18)

2015. január 21. 11:00 - hesszelgetőbibiána

Efékkel folytatjuk, még mindig a metrónál vannak. Az öreg elmondja, hogy a Herr baromi erős, golyóval nem lehet megölni, max fájdalmat okozni neki egy kis ezüsttel, de mivel ilyen sebet régen kapott Herrünk, erre a Mester is fel fog figyelni, és lépni is fog. A Herr közben valahol botorkál a sínek között a metróban, majd egy állomáshoz érve azért még megmutatja, hogy mennyire kemény, helyből ugrik fel a peronra, de a padra már csak sántikálva tud leroskadni. Efék ezalatt áttaxiztak a város másik végébe, egy gyógyszerraktárhoz, ami pechjükre zárva van, így kénytelenek betörni. A riasztó azonban nem szólal meg, ami érdekes is, de ők azért bemennek, odabent pedig összetalálkoznak a patkányirtós Fettel, aki ugyancsak betörési szándékkal jött.

vlcsnap-00001.jpg

Letudva az általános ismerkedést: járványügyisek, öregember és patkányirtó, megbeszélik, hogy mindenki látott már vámpírzombit, és a fény eléggé hatásos tud lenni ellenük, így mindenki UV lámpákért jött, mert éjszaka az hasznos lehet. Fet már behúzta mindet, de Nora végül ki tudja kunyerálni tőle a felét. Kifelé menet Efnek eszébe jut a szemben lévő benzinkútról, hogy kéne pár kártyástelefon, hátha megjavítják a hálózatot, Dzsim pedig egy kis kaja beszerzését javasolja. Addig Fet és az öregember megdumálják, hogy Fet igencsak jól ismeri a csatornákat, azok pedig tele vannak több ezer vámpírzombival. Hatalmas meglepetésre pont azzal a gyógyszerraktárral szemben lévő benzinkúton vásárol a barátnőjével az internetmágus lány is, aki széthekkelte a netet meg a mobilhálózatot. Kint az öreg éppen be akarja fűzni Fetet a vámpírzombi-irtó csapatába, amikor is elkezdenek szállingózni a már emlegetett szamarak.

vlcsnap-00002.jpg

Bent Nora éppen azt ecseteli, hogy ő tudja milyen, amikor kitör a káosz, ha nincs kaja és fosztogatók járják az utcákat, azonban Ef észreveszi, hogy "vérszagra gyűl az éji vad" - csakhogy klasszikust idézzek -, érzi, hogy menni kéne, amikor is megjelenik Ébrahám és szép lassan elkezdi lefejezni őket. A baj csupán annyi, hogy túlerőben vannak, de Fetnek azért sikerül megmutatnia, hogy ő is kemény gyerek, lendületből felugrós és hátulról leütős kombóval szerel le egy vánszorgó szerencsétlent. A balhéra Efék is kicsődülnek, csak úgy repkednek az ezüst golyók és szögek, amíg Dzsim a háttérben azzal szenved, hogy találjon egy konnektort és bedugjon egy nyüves UV lámpát, így szerezve ő is fegyvert, amivel sikeresen meg is éget egy újabb delikvenst, de elbénázza, mert akciója közben megsebzi egy hirtelenből megjelenő csáp, az életét pedig az öreg menti meg. Majd szép lassan mindannyian behátrálnak a benzinkútra.

vlcsnap-00003.jpg

Amíg Dzsim a többieket azzal áltatja, hogy csak elesett és lehorzsolta az arcát, addig Efék UV lámpákat töltenek fel, hogy ki tudjanak majd jutni, az öreg meg 'Hogyan öljünk vámpírzombikat' órát tart Fetnek a garázsban. A hekkercsaj barátnőjénél leesik a tantusz, hogy a lány is bőven sáros a kialakult helyzet miatt, így már nem is akkora barátok, szó nélkül fogja magát és kirohan a benzinkútról, a vámpírzombik meg csak nézik, ahogy elfut. Ef óriási logikával kikövetkezteti, hogy másra vadásznak, biztos a Mester küldte rá őket az öregemberre meg a kis csapatára. Ezt meghallva a kenyérszállító meg a hekkerlány is felhúzza a nyúlcipőt, azonban itt már résen vannak vérre szomjazó barátaink, a faszit egyből el is kapják, a lány épphogy csak megmenekül. Az öreg szerint már nincs sok idejük, a Mester összekapcsolódott a kis fattyaival, mindent lát és hall, mint a Nagy Testvér, és nem fog késlekedni az erősítés küldéssel sem.

vlcsnap-00004.jpg

A leülő hangulatot pánik töri meg. Nora ugyanis észreveszi, hogy Dzsim arcával valami nem stimmel, egyből meg is lámpázzák, a fény alatt pedig tökéletesen látható, ahogy kisgiliszta kúszik ide-oda Dzsim bőre alatt. Efből előtör az orvos, rögtön ollóért, csipeszért és fertőtlenítőért kiállt, majd ő kiszedi a kis rohadékot, nem hagyja, hogy Dzsim átváltozzon. Amíg Ef és Nora Dzsim féregtelenítésén ügyködik, addig Fet, a hekker és az öreg kereket tesznek fel az egyik garázsban álló kocsiról a másikra. Eféknek sikerül kiszedni a kukacot, majd megsütni UV fénnyel, varrás közben már megy is a lelkizés, de az idillt megzavarja a benzinkútra betörő egyik vámpírzombi, míg egy másik éppen a villanyvezeték elvágásán fáradozik, egészen addig, amíg Ébrahám le nem lövi, de már mindegy, az áramnak így is annyi.

vlcsnap-00005.jpg

A helyzet fokozódik, nemcsak az UV lámpák fognak hamarosan lemerülni, de már a garázsba is betörtek a vámpírzombik, az öreg pedig egyetlen kiútnak a kenyérszállító furgont tartja, amiért a többiek annyira nem lelkesednek, látva a kenyeres faszi halálát, de lassan ők is belátják, hogy ez az egyetlen lehetséges megoldás. A terv kieszelését Fetre bízzák, hogy miként fognak elkommandózni a furgonig, amíg Ébrahám a vámpírzombiknál lévő kasztrendszerről mesél, ugyanis a Mesternek vannak kiválasztottjai, akiknek meghagyja a tudatát és nem agyhalott vérszívóként kell parádézniuk az utcákon. Ezalatt a hekkerlány a budi mellett üldögélve önti ki az üvegekből a piát, s közben néha-néha kóstolót tart, majd bemutatkozik Efnek, aki az üres üvegeket szállítja el kis bevásárlókosarában. A lány neve egyébként Dács, Dács Veldörsz. Jegyezzük meg, lehet még szerepe, ha már ilyen szépen összehozták a szálakat!

vlcsnap-00006.jpg

Dzsim az UV lámpáknál matat, amíg Fet meg Ef házi Molotov-koktélokat gyártanak, de para van! Dzsim bőre alatt még mindig vannak kukacok, az egész hátát ellepték, ő is át fog változni. Ef kórházba vinné, hogy majd ott valahogy megmentse sugárkezeléssel, de az öreg a menekülést sürgeti, meg Dzsim halálát, mert már nincs mit tenni. Dzsim is inkább meghalna, mint átváltozna, de Ef addig ellenkezik, míg Fet ki nem kapja a zsebéből a fegyvert és egyszer fejbe nem lövi Dzsimet, majd még utána kétszer.

vlcsnap-00007.jpg

Ef totál kiakad ezen, ahogy Nora is, pedig Fet csak azt tette, amit ők nem tudtak megtenni, az öreg meg mormog valamilyen ismeretlen nyelven valamit, de ezután tényleg menniük kell, a vámpírzombiknak sikerült a tető és a garázs felől is betörniük. Embereink egymásnak vállvetve araszolnak ki az ajtón, egyszerre támadva előre és védekezve hátra. Repülnek a golyók, szögek és a koktélok, megy a benzinlocsolás, amíg Ef megszerzi a furgon kulcsát, közben lelövi a kenyeres faszit, majd kivágva a furgon hátsó ajtaját tessékeli be a lámpákkal harcoló kis társait, ezzel sikeresen megmentve az életüket.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam and Max 2015.01.21. 12:33:55

Olvastam a trilógiát. Nagyon sok mindenben eltérnek a sorozatban a könyvekhez képest.
A karakterválasztás szerintem elég jóra sikerült, az öreg és Fet a kedvencem. A blog tetszik.
süti beállítások módosítása