Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x12 - Elveszett Paradicsom

2015. január 20. 13:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba, hogy Henry szíven szúrta Molochot Matuzsálem kardjával. Igen, Henry volt az, aki elintézte a Purgatórium urát, nem Crane, Abbie vagy más hősjelölt. Henry, aki eddig hűséges kiskutyaként követte a gazdit, most csúnyán megharapta őt. De vajon azért, mert végre megértette, hogy ő Molochnak csak egy bábja és van másik, jobb út is számára, esetleg más hátsó szándék vezérelte őt? Lássuk a következményeket, Crane ébredezik a nagy árulás után, Moloch hamui a földön, Henry eltűnt, de mindegyikük, aki a fákhoz volt kötözve ép és egészséges, a veszély elhárítva. Katrina anyaként a hős fiát keresi, de Crane úgy hiszi, hogy a fiúk eltávozott az élők sorából.

1.png

Ugorjunk hat hetet az időben, Abbie és Crane a biopiacon szemlélik a gyümölcsöket, a férfinak nem nyerik el a génmódosított élelmiszerek, ugyan mi szükségük van ezekre az embereknek? Egészségtelen és természetellenes mind, szívemből szóltál barátom, Abbie hiába magyarázza az előnyeit. Crane valamit kiszúr az egyik kofánál, egy almát, ami már rothadni kezdett, fogja a bicskáját, szétvágja, belül kukacok rágják. Az eladó elnézést kér, betegek lettek a fák, próbált minden fertőzött almát kiválogatni, egy bent maradt. Crane szinte lázba jön, a kedves hölgy nem hallott hangokat, akik gonosz dolgokról motyognak, nem érzett semmilyen démoni jelenlétet? Abbie cibálja el a stand elől, hat hét telt el Crane, gonosznak semmi jele, nyugodjon le végre.

2.png

Crane nem nyugszik le, az archívumban már nyomoz, egy ideje a Wilcox farm állatállományát titokzatos erők tizedelik, a romlott gyümi szintén a farmról származik. Abbie csendesen fejfájást kap a mániákus Crane ötletelésétől, gonosz szertartásra utaló jelek vannak itt kérem szépen. Nem, nincs semmi használható nyomuk, lehet ezúttal sem történt semmi komoly. De történt, és Crane ki akarja vizsgálni. Ehhez azonban Katrinával kéne beszélni, de azóta a bizonyos éjszaka óta nincsenek beszélő viszonyban, mondván át kell gondolniuk a házasságukat. Crane az archívumban rendezett be magának egy kis vackot, amit alvásra használhat. A kettejük dolgát az is nehezíti, hogy Katrina sok időt tölt a fogoly Abrahammal. Crane csak akkor keresné meg Katrinát, ha már tudják mivel állnak szemben, addig semmiképpen sem szeretné őt meglátogatni. Abbie megkönyörül, irány a Wilcox farm.

3.png

A páros már egy órája kóvályog a farmon, de semmi. Az utolsó ellenőrző kör alatt alkalmuk van átgondolni azt a lehetőséget, hogy a végítélet veszélye valóban elmúlt. Crane nehezen szokna hozzá a nyugodt élethez, Abbie már felkészítette magát. Crane első lépésként kialakíthat magának egy olyan átlagos életet ami mindenkinek van: kocsi, lakás, hitelek, fogorvos stb., De hát ő az egész életét az apokalipszis elhárításának szentelte, mihez fog kezdeni enélkül? Abbie már hozzákezdene a vigasztaláshoz, de meghallják a túlvilági hangot. A csűrből jön, valami szertartás hangjait hallják, három ördögi alak  fohászkodik, hogy megtalálja a mesterét. Abbiék felszólítására abbahagyják a szövegelést, Crane nyilakat lő ki rájuk, de semmi. Ekkor váratlan segítő érkezik, egy harcos angyal száll be a csűrbe, aki elpusztítja az egyik ördögöt a fegyvernek használt frizbi-glóriájával, a másik kettő visszaszáll a pokolba ijedtében.  Az angyalt Orionnak hívják, a páros a barátja vagy az ellensége lesz?

4.png

Orion már ismeri a párost, bizony ők a Tanúk, akik még mindig éles fegyverekkel a kezükben várnak a következő lépésre, az angyal fegyverletételt ajánl. Ugrás a vörös boszorkányra, Katrina egy védőbűbájt rak a Lovas cellájára. A nő egy elég eszement tervvel áll elő: Moloch átváltoztatta Abe-et a Halál Lovasává, de Moloch halott és minden átváltoztatás visszafordítható. Vagyis Katrina megpróbálja visszahozni a régi Abrahamet és eltüntetni belőle a Lovast. Közvetve ő is felelős azért, hogy Abe Lovas lett, és nagyon sajnálja, hadd tegye hát jóvá. Meglepetésre Abe nem kér Katrina sajnálatából és egyéb terveiből sem, elküldi a nőt. A csűrben kiderül mit is keres itt Orion: ő is a gonosz elleni harcolt, de hat héttel ezelőttig a Purgatórium fogja volt. Moloch halálának éjjelén megrázkódott a hely, kiszabadulhatott. Az a küldetése hogy, aki onnan aznap éjjel kijutott, megtalálja és megölje. Vagyis a páros harca sem ért véget, hisz ellenség még bőven van. Katrina írt egy sms-t (ő is szépen beilleszkedett a modern világba), mert szeretne az urával beszélgetni, fontos lenne. Abbie ezt jó jelnek veszi, menjen csak, majd ő figyel a szárnyas barátjukra. Abbiet Jenny keresi, ő kocsmában várja a tesót, csajos este lenne, de Abbie hírei hallatán a macának öltöztetett Jenny hívja Szőkét is, újra beindult a buli.

5.png

Orion a csűr előtt élvezi a szabadság édes pillanatait, hallgatja az esti zajokat, nézi a csillagokat, kétszáz éve raboskodott már, hiányoztak neki ezek. Abbie persze feltesz neki minden olyan kérdést, amit az ember csak feltenne, ha egy igazi angyallal találkozna. A Teremtő férfi vagy nő, egyáltalán ki ő?  Van mennyország? Ezekre nem kap egyenes válaszokat, Angyalka újabb plusz infót árul el magáról: sok-sok éve már, hogy kilépett az angyalok seregéből. Ugrás a házaspárra, vajon békülnek, vagy válnak? Hát egyik sem, Katrina előadja az „Abraham újra normális lesz” tervet és ehhez az ura segítségét kéri. Viszonzásképp azokért, amiket Katrina tett korábban a harcban. Hidegzuhany… Eközben Orion tovább mesél, az ördögöcskék Moloch halála után új vezetőt kerestek maguknak, akit szolgálhatnak, ezért volt a szertartás. A Purgatóriumból egy Lovas is kijutott a Halál Lovasa, vagyis a mi Fej Nélküli Abrahamünk. Eközben Katrina megszállottan hiszi, hogy Abe megmenthető, el tudná szakítani őt a démonoktól, amik irányítják őt. Crane és az ő szerelme volt a katalizátor, ami a gonosz kezére juttatta őt, jóvátehetnék. Orion úgy véli, hogy el tudja pusztítani a Lovast, mert lehet a kisördögök őt keresték, mint leendő urukat. Crane megfontolja a nő kérését, nem könnyű egy ilyen ötletet megemészteni. Abbie elmondja, hogy a Lovas a fogjuk, és helyesli Orion tervét, így az angyal megölheti a Lovast.

6.png

A kocsmában Jenny flörtöl a csapossal, de megjön Szőke és máris a csaj idegeire megy. A srác csak meg akarja óvni őt, a csapost pillanatok alatt felfalná a lány, jobbat érdemel nála. Jenny nem kér Szőke bölcsességeiből, de az jobban kell neki amit Szőke hozott. Egy egy démondetektor, egy Asag nevű sumér démon kis kövecskéje, ami jelzi, ha a közelben démonok ólálkodnak. Szőkének fogalma sincsen mi aktiválja a kőtojást, de majd kiderül a gyakorlatban. Abbie és az angyal az archívumba tartanak, Orion szerint Abbiék saját maguk bővítették ki a feladataikat. Eredetileg nem is kellett volna harcolniuk, de a két Tanú vállalta a veszélyeket. Ez elismerésre méltó, Abbie kap egy kis amulettet, ha szüksége lenne Orionra, csak fogja meg és gondoljon rá. Abbie kapott egy őrangyalt. Az archívumban megtörténik a bemutatás, Katrina és Orion is elbeszélgethet, mindketten a Purgatóriumba raboskodtak, ráadásul kb. ugyanannyi időt töltöttek ott. Az angyal, Abbie és Crane is ötletelhetnek, Orion hogyan ölje meg a Lovast. Nos, ezzel lesz egy kis gond, mert Katrina pont az ellenkezőjét akarja.

7.png

Az angyalt Katrina ismeri, ő volt az aki megjelent Washington tábornoknak. Szegény embert mindenki őrültnek tartotta emiatt, de tényleg igaz. Az angyal elmeséli, hogyan találkozott a Lovassal, a csatamezőn akadtak össze, a Lovas legyőzte őt, Moloch pedig a Purgatóriumba száműzte. De most aztán eléri őt a bosszúja, mert meg fogja ölni. Abbie és Crane azon vitáznak, hogy járnak jobban: Abe-et megöli az angyal, vagy Katrina próbálkozzon, de ennek 50-50% az esélye, hogy bejön, vagy mi legyen? Mire Orionhoz sétálnak, addigra Katrina feldúltan eltávozott, utána kell menni. A nő Abe-hez megy, most van itt az idő, hogy bevessék a varázslatot, de Abe-nek meg kell ígérnie, hogy nem gyilkolászik többé. Legyen, addig senkit sem fog megölni, amíg Katrina sikerrel nem jár, csak mire föl ez a sietség? Jön az angyal, aki megölheti őt, Abe tudja kiről van szó. Mire a csapat megérkezik a cellába, addigra a Lovasnak hűlt helye. Katrina mindenki felháborodására elengedte őt, és ezzel elkezdődik az egymásra mutogatás, ki is a felelős ezért. Végül sikerül abban megegyezni, hogy Katrina próbálkozhat, igaz ezzel tovább ássa a házasságuk amúgy is elég mély sírgödrét. Crane utánanéz Orion angyalnak, hogy mit írnak róla, túl gyanús neki a hirtelen természete, bár Abbie szerint ez azért is lehet mert 200 éve vadászik a Lovasra, ő megértőbb lenne Crane helyében. Abbie pedig valahogy megpróbálja megtalálni a Lovast, Katrina pedig sértődötten hallgat és fülel.

8.png

Jenny és Szőke reggelig azon mesterkedtek, hogy lehet a kőfejet beindítani. Próbálkoztak tűzzel, vízzel, árammal, semmi. Szőke gondolatai messze járnak, vagyis rémisztően közel, mert Jenny körül száguldoznak a gondolatai. Még mindig érez valamit iránta, de lány nem kér Szőkéből. Volt egy esélye, amit eljátszott. Különben is ő olyan alak, aki megriad attól, hogyha valami komolyabbra fordul, így egész egyszerűen darabokra törte a szívét. Darabokra törni… Szőke fogja a kőfejet és széttöri. Jenny darabokra töri szövege adta az ötletet, mert a megoldás tényleg a kőfej belsejében volt. Egy teljesen sima, fémes gömb bújt meg a kőfejben, amivel tényleg látni a démonokat. A Lovas házában gyűlnek, a Fejetlen is ott van velük. Jenny már adja tovább az infót a tesónak, de ezúttal nem kéri, hogy Jenny vele tartson a küldetésre. Oriont hívja a kis amulettel, az angyal elégedett, bízott Abbieben, hogy mégiscsak segít elintézni a Lovast. Abbie próbálja Crane-t menteni, a Lovas az elsődleges célpont, de nála ez személyes ügy. Abbie elvezeti az angyalt a Lovas búvóhelyére. Crane is hívja Abbiet, Orion mégsem olyan jófej, mint amilyennek elsőre tűnt. Ott volt Pompei-nél, egy földrengésnél, egy pestisjárványnál. De vajon azért volt ott, hogy megakadályozza ezeket, vagy előidézze? Abbie hallgat, majd megmondja Crane-nek, hova mennek.

9.png

Eközben a kisördögök már esküt tesznek a Lovasnak, aki mintha a fegyvereit olvasztaná be. Abbie és Orion megérkeztek a Lovas otthonához, Orionnak nagy tervei vannak. Azért van itt, hogy ítéletet mondjon az emberiség felett. Mint Ádám és Éva, Szodoma és Gomora, vagy mint az özönvíz. El kell pusztítani a gonoszt, ami árt az emberiségnek. Elsőként a Lovas fog  hullani, akitől megkapja az erejét és uralkodhat, majd a boszorkány. Ha Abbie mellé áll, ketten együtt újjáépíthetik a világot. A Lovas azért olvasztotta be a fegyvereit, hogy egy még erősebb fegyverhez jusson, készített magának egy fejszét, amit Orionon tesztelhet. Crane megérkezett a rejtekhez, Abbie szerencsére belátta, hogy Orion túlságosan is veszélyes lehet. Bent Orion és a Lovas küzd, kint a kisördögök támadnak. Orion a glóriáját veti be, ami a Lovas gerincébe áll be, kint pedig a kisördögök hullanak el. Bent a Lovas haldoklik, a glória fényesen izzik, ahogy elszívja a Lovas erejét. Abbiék célja, hogy a glóriát tegyék tönkre, Crane a Lovas háta mögé indul, Abbie az angyallal beszél.

10.png

Oriont csak a gonosz elpusztítása érdekli, a háborúban ártatlanok is odavesznek és akkor mi van? A gonosz megérett a pusztulásra… Crane eljutott a Lovas mögé, fölveszi a fejszét, Abbie pedig rálő az angyalra, akinek meg sem kottyan a fegyver. Crane kifeszegeti a fejszével a glóriát, és a földön széttöri. Egyenlő lesz a küzdelem, a Lovas visszakapja a fegyverét, Abbie most a Lovasnak az oldalán áll, Orion elfelejtette, hogy miről szól ez a harc. Az angyal dühösen elrepül, a Lovas pedig ottmarad Abbiékkel. Szerencsére Katrina jókor érkezik, mert a Lovas lecsapná Crane fejét. Így viszont elveszne az utolsó esélye is, hogy visszakapja régi önmagát. Abe belemegy a visszaváltoztatásba, de nem lesz a foglya senkinek, mindenki tűnjön el. A tóparti házban Crane Katrina fejére olvassa, hogy menyire csalódott benne. A házasságukat használja eszköznek arra, hogy egy ellenséget, egy volt vőlegényt, egy volt barátot visszatérítsen a jó útra. Nemes cselekedet, de ez azzal jár, hogy a saját férjét veszi semmibe az önzése miatt. A házasságuk fordulóponthoz érkezett, de ha van még esély, akkor apránként elkezdhetik elölről.

A rendőrségen Abbie és Crane is tisztázhatja a dolgokat. Crane bocsánatot kér, ha túlságosan is Katrina-párti lett volna az este, Abbie bocsánatot kér, mert egy szárnyas őrültnek hitt. Vajon mennyi idejük lesz, amíg Orion visszatér, ha egyáltalán visszatér. A páros kapcsolata is fejlődött, mert ez a kaland nem gyengítette a köztük lévő kapcsolatot. Crane távozik, Abbie egyedül maradhat a gondolataival. Nézegeti a kis amulettet, vajon mi lesz? Egy kisboltba egy cipő nélküli hajléktalan tántorog be, az eladó kiabálni kezd az alakkal, mert megbontott egy üveg tejet. Az alak Irving százados lenne, vagyis él, éljen! A százados azt se tudja, hogy a mennyben vagy a pokolban van-e, de az eladó szerint ez Álmosvölgy, hát jobb híján megfelel ez is. Irving magába roskadtan sétál ki a boltból.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása