Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete vitorlák 1x02 - Gyümölcs/Csöcs/Virág (18+)

2015. január 18. 13:00 - Pácsó Ármándó

A Paramount Channel nálunk is bemutatta a Black Sailst, ennek örömére elővettük a hogyvoltokat, nehogy valaki kimaradjon a jóból. Lesz egy Facebook-játék is a sorozat örvén, tessék majd figyelni a hogyvoltot, és nyerni kalózkardot vagy koponyát, vagy mittudomén mit.

A kötelező „előző rész tartalmából” után Max, Eleanor Guthrie és Nassau domborzatát csodálhatjuk meg. A nő a félelmeiről beszél Maxnek. Feslett életű hálótársa sejteti vele, hogy hamarosan pozitív fordulat következik be züllött életében, de mielőtt konkrétumok is elhangoznának, Scott zavarja meg kopogtatásával őket. A fekete tanácsadónak várnia kell, mert a két leszboszi lezavar még egy menetet.

2.jpg

A Walrus matrózai a partra készülnek, hogy igyanak és dugjanak ismétlődő ciklusban. Billy bevallja Gatesnek a blöfföt az üres papírlappal. A Singletonhoz hű kemény mag (Randall, Morley, Turk) pusmog a fedélzetközben, amíg a volt kihívó holteste ki van téve közszemlére az árboctőben. Flint közben elmondja Billynek és Gatesnek, hogy szerinte az igazi tolvaj még mindig a hajón van. Együtt rájönnek, hogy csak az új szakács lehet az, hiszen a tolvaj visszatért a hajóra tanulmányozni a napló többi részét és minden új embert átkutattak rajta kívül. Silver megérzi, hogy szorul a hurok a nyaka körül és megpróbál az első csónakkal a partra jutni, de sorban állás van. Miközben a hármas megpróbálja őt lekapcsolni, akkora hasast ugrik a vízbe, mint az ólajtó.

1.jpg

Scott megbízott aggódik Eleanor viselkedése és tegnapi bunyója miatt, de annak dolga akad. Jack Rackham felkeresi a kincstárosukat és 5000 peso értékű gyöngyöt kér, na nem nyakláncfűzéshez, hanem a Max által eladásra kínált szajrét akarja vele kifizetni. Ez igen tekintélyes összeg, még maga Jack főnöke, a macsó Charles Vane kapitány is beszáll a tranzakció lebonyolításába, rövid üzleti vita után.

3.jpg

Partot érve Silver verbálisan eltünteti lábnyomait, hogy az üldöző trió elveszítse őt. Maxhez esik be, aki éppen „ügykezel”. Miss Guthrie magánkurvája lévén, máson csak a Fürge Ujjak magazinból ellesett ötujjas technikát alkalmazhatja. Ebben a szemérmes korban még nem örülnek a nézőközönségnek, de Johnnak fontos közlendője van: Flinték tudják, hogy ő a tolvaj, de semmi gáz, nyélbe ütik az üzletet és elvitorláznak kettesben Port Royalba a zsével.

4.jpg

A Démétér kalózhajó most jár Nassauban először és beképzelt kapitánya tetszését nem nyeri el a Guthrie leány-vállalat vezetősége. El is menne inkább máshová, de Charles Vane úgy gondolja itt az idő bevágódni Eleanornál és újból sokat ígérő füleseket kapni tőle, bár nem olyat, mint előző nap a kocsmában. Foga alatt almát ropogtatva beszól, mire hírhedt hírnevének köszönhetően James Bridge és legénysége meggondolja magát. Eleanorral kettesben maradva a macsó megpendíti a kibékülés lehetőségét, de a nő begyét még mindig nyomja a tegnapi maflás, ezért kifakad, hogy a Flinttel kötött üzletét veszélyezteti a férfi előző esti szavazóköri egyedcsökkentése. Emlegetett szamárként megérkezik a zöldszemű párbaj győztes és a meglepett férfi mellett a belép a tárgyalóba.

5.jpg

Nassaui vidám életképbe csöppenünk, Naft Kapitány próbálja meggyőzni Frasier értékbecslőt, hogy a hamisított festmény tartalmilag azonos a remekművel, tehát ugyanannyit is ér. Feltűnik Mr. Gates, hű tanítványa Billy Bones fedélzetmester kíséretében. Az öreg helyesli a fiú és Flint blöffjét, mert a régi-új kapitányt jobb vezetőnek tartja. Silvert keresve a tetovált fejű szállásmester tanúbizonyságot ad csavaros eszének. Az értékbecslőt kell követni, hiszen a minden jelentős bizniszhez ideális univerzális valutát jelentő gyöngyöt fel kell becsültetni. Ahol a gyöngyök vannak, ott van a tolvaj szakács!

6.jpg

A követett férfi betér a bordélyba és ott egy szobába, amit Pengés Anne Bonny őriz a kíváncsi tekintetektől. Miközben zajlik az értékbecslés, John Silver a másik szobából lesekszik egy lyukon keresztül, amit a szoba és másfajta lyukak erkölcstelen gazdája nehezményez. Szöszi orgazdanőnk és barna Jobb Keze rémülten hallgatja apja letartóztatására irányuló kormányzati szándék meghiúsulásának aggasztó történetét Captain Flint tolmácsolásában. Ami még aggasztóbb, a nassaui elosztó központ napjai meg vannak számlálva Richard Gauthrie kapcsolatai és védelme nélkül. A kalóz nekik is előadja Urca de Lima című magánszámát.

7.jpg

Az Ellopott Útiterv Üzlet sikeresen haladna végkifejlete felé ám Vane kapitány bekavar. Elhitte Flint Üres Oldal Blöffjét és Maxet csalással vádolja meg. Dörzsölt Jack azonban átlátja a helyzetet és türtőztetni próbálja főnökét. De még ennél is dörzsöltebb! Az inzultált prostituált szeme villanásából rájön, hogy Silver a másik szobából figyeli őket, hegyes tőrét az elválasztó ajtó kémlelőnyílásába böki, majd a függőfolyosón keresztül a szomszédba rohan, de kése hegyén lévő vércseppek tulajdonosának csak hűlt helyét találja. Max igazmondónak bizonyult, áll az alku, a felek este találkozhatnak a „Roncsok” kerületben.

8.jpg

Flint kapitány felvázolja terveit Miss Gauthrienek. Mer nagyot álmodni. Az Urca de Lima zsákmányából 50 ágyút telepít Nassau erődjére, hajókat épít, kikiáltja a Kalóz Királyságot és földműveléssel tölti majd öreg kalóznapjait. Scott konkrétan kiröhögi, de Eleanor szentimentális alkat. Gates ront be a hírrel, a szakács nyomára bukkantak, aki egy szajhát használ összekötőjének. Az orgazdanőnek felrémlenek Max reggeli szavai a meggazdagodásról és szabadságról, ezért rögvest felkeresi őt. Kéri tőle az ellopott jegyzéket, de az inkább eladná Vaneéknek jópénzért, mert úgy tervezte ketten együtt megszöknek a szigetről és új életet kezdenek. Elszámítja azonban magát, Miss Gauthrie nem viszonozza érzéseit és nem akarja itt hagyni azt, amit saját erejéből összehozott és ez fontosabb neki, mint a másik szerelme. Megérkeznek Flinték és a szerelmében megbántott és mélységesen csalódott Max elárulja nekik az üzlet helyszínét: „a roncsoknál naplementekor”.

9.jpg

A találkahely környéke ideális hely a bújócskához. Mindenütt sziklák és üregek tarkítják a felszínt. Kedvelt tanyája ez nem csak a hajó, hanem az ópiumfüggő emberi roncsoknak is. A ravasz Silver itt bujkál, a közeledő Rackham&Vane duót lesi. Felbérel egy drogost, hogy Ő vegye át tőlük a gyöngyöket, ne találkozzanak személyesen. A Ranger kapitánya azonban szíven szúrja a küldöncöt, így akarván kényszeríteni a tolvajt, hogy szembenézzen vele. A válasz: újabb ópiumos közvetítő érkezik. Ez akár így is folytatódhatna reggelig, de befut a Flint-csapat. Billy felfedezi Silvert messziről és rálő, mire az menekülni kezd a sötétben a sziklák között. A rivális legénységek meg próbálják elkapni, de egy üregben lapul meg és kijátszva őket később még a kábszeresek táborába is beoson és közéjük vegyül. Ezzel sikeresen becsapja Rackhamet, aki összetéveszti őt egy leprással és annak üres szemgödrétől irtózva, hátrálás és botladozás közben egyensúlyát veszti és a tengerbe zuhan! A tenger feneke épp most lett gazdagabb 5000 peso értékű gyönggyel, a Ranger-legénysége pedig épp most lett szegényebb vele! Silver sem menekül meg, Flinték kapják el és az ellopott útitervet követelik tőle. A tolvaj az állítja, hogy megsemmisítette azt elővigyázatosságból, de előtte bemagolta az egészet túlélése biztosítékául.

10.jpg

Max csomagol és kiszökik az őrzött bordélyból, hogy elhagyja a szigetet, de a figyelmes Anne Bonny a nyomába ered. Silvert Miss Guthrie házába viszik éjszakára. Scott megbízottnak ez nem tetszik. (Ennek a savanyú embernek eddig gyakorlatilag semmi sem tetszett, amit főnöke és gyámolítottja tett). A parton eközben magasra csap a hangulat és a véralkoholszint. Flint szokásos beduin álöltözetében lóhátra pattan és felkeres egy asszonyt, aki tanyáján esténként csembalózással múlatja idejét. Ismeretségük nem mai keletű, a nő ellátja a megviselt kapitány sebeit, aki elérkezettnek látja az időt arra, hogy a padlóra rogyjon.

Címkék: 18+ Black Sails
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.07.01. 17:49:48

Köszönet a teljes hogyvoltért, bár én kora tavasszal daráltam le ezt a sorozatot, jó olvasni róla itt :)

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 18:37:20

Én köszönöm, hogy elolvastad!! És köszöntelek, mint első hozzászólót a második részhez. Volt kedvenc momentumod most? Nekem egyértelműen Naft kapitány és a képek! :-)

W.Jack. 2014.07.01. 19:53:01

@Pácsó Ármándó: Bevallom őszintén nekem Flint hosszútávú tervei csípődtek be, illetve a Vane-ről alkotott véleményem javult az első részhez képest.

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 20:02:05

@nughop: Igen, én is elgondolkoztam azon, hogy szerintem Flint és Eleanor gondolkodásában van valami közös, valami hajlam a nagyszabású dolgokra és a nőnek a sziget lehet a mindene ezért pártolja a kapitányt.
Ha nő lennék, szerintem nagyon macsónak tartanám Vane kapitányt :-)
Meg megfogott még az is, hogy Gates és Rackham szállásmester egyaránt olyan személy akit nem ejtettek a feje lágyára. Rafkósak.
A legkevésbé szimpi pedig Mr. Scott megbízott intéző. Mindig károg mindenért.
És egy szerelmes nőt így megbántani (Maxet), hát... , lesznek itt még ebből bajok!

W.Jack. 2014.07.01. 20:09:49

@Pácsó Ármándó: Én sajnos még a második résznél sem láttam egyetlen elfogadható külsejű pasit sem, Vane pedig kimondottan irritál és nekem a machosághoz kell a jóképűség is, meg a szimpátia :)
Eleanor prioritása pedig a szigetnek szól, és nem a szerelemnek, Max í.j.
Mr. Scott próbálja szerintem védeni és terelgetni Eleanort, de ő nem igazán tűnik könnyen befolyásolhatónak.

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 20:31:47

@nughop: Mr. Scott viselkedésében igazad van, de benne meg ott a veszély, hogy a terelgetése haszontalanságát tapasztalva meddig megy el "jószándékból", hogy a védence az általa jónak tartott útra térjen. Azt hiszem Ő olyan ellenpontnak van Eleanor G. mellett.
Flint kapitány kicsit megszállott elszántsága nem hódíthat meg női szíveket?
Vagy ott van Billy a "jófiú". Lelkiismeretes, szorgalmas, fiatal bár picit el van veszve. Ez a típus mennyire jöhet be valakinek?
És nem kérdezek túl sokat? :-)

W.Jack. 2014.07.01. 21:11:45

@Pácsó Ármándó: Nehéz véleményt formálni, mivel már mind a 8 részt letudtam.
Billy az egyetlen egyértelműen pozitív tulajdonságokkal rendelkező szereplő az én szememben, ami sokat nyom nálam a latban.
Flint kapitány tekintetében nagyon benne van a fanatizmus, de mit tudhatom én, hogy mi hódíthatja meg a női szíveket :)

Te olvastad a könyvet?

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 21:20:02

@nughop: A Kincses szigetet? Bevallom nem mostanában, bizony rám férne egy kis frissítés!
A női szívek igen rejtélyesek! :-)

W.Jack. 2014.07.01. 21:27:26

@Pácsó Ármándó: Igen, azt. Számomra levont valamennyit az izgalmakból a könyv ismerete.

A legtöbb szívsebész most biztosan legyintene, hogy ugyan már, minden szív rejtélyes a maga módján :)

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 21:36:43

@nughop: Akkor ne frissítsek? :-) Szeretem az izgalmakat! És ez a sorozat sok fordulatot tartogat még!

Igazad van, mint oly sokszor! A szívsebészekre nem is gondoltam! :-)

W.Jack. 2014.07.01. 21:46:57

@Pácsó Ármándó: Szerintem frissíts nyugodtan, a lényeges szereplőkre gondolom anélkül is emlékszel.

Pácsó Ármándó 2014.07.01. 21:52:30

@nughop: Persze, köszönöm hogy eszembe juttattad a könyvet és köszönöm a mai eszmecserénket!

Pácsó Ármándó 2014.07.03. 17:24:18

A második részben újonnan feltűnt jelentősebb szereplők:

Miranda Barlow: www.imdb.com/name/nm0055682/?ref_=tt_cl_t7
Naft kapitány: www.artistsone.co.za/Artist_CVs/Men/Graham_Weir.html

Kapitánylány 2014.07.03. 21:35:47

Szép hely ez a Szeged. :-P

Pácsó Ármándó 2014.07.04. 06:19:01

@Kapitánylány: El tetszett tévedni? :-) Tessék megkérdezni a 64 tagú legénységből valakit :-)

Kapitánylány 2014.07.04. 07:59:39

@Pácsó Ármándó: nem én, kiküldetésben voltunk! :-)

Pácsó Ármándó 2014.07.19. 18:00:19

Azt hiszem innen kimaradt még a szereplők bemutatása közül:

Logan: www.imdb.com/name/nm4273190/?ref_=ttfc_fc_cl_t14
Fraiser: black-sails.wikia.com/wiki/Frasier

Pácsó Ármándó 2015.01.18. 13:23:42

Az eredetihez képest az első két kép felcserélődött január óta, elnézést azoktól akiket ez megzavart.

Gabba 2015.01.18. 17:17:40

@Pácsó Ármándó: engem nem zavart meg!

Fürge Ujjak... Maxnál lehet rá előfizetni, úgy látom

a végén a csembaló és kandallóművésznő vajon ki lehet, kíváncsi vagyok

Pácsó Ármándó 2015.01.18. 17:56:38

@Gabba: Egy hutt már hozzászokhatott sok mindenhez :-)
Jajj, de jó hogy olvasod! Nézzed is, mert A Fürge Ujjas rész erősen vicces volt. És a "címadó" Gyümölcs/Csöcs/Virág jelenet is! És kiderült közben, hogy nem péntek esténként van az ismétlés, hanem csütörtök esténként! A Paramount Channelen.

Gabba 2015.01.18. 18:35:22

@Pácsó Ármándó: nézem hát.
azt tudtad, hogy a Paramount Channelen adják?

Max átjöhetne a könyvtárba is, sokoldalú tehetségnek látszik

a címadó jeleneten nagyon vihogtam

Pácsó Ármándó 2015.01.18. 19:00:35

@Gabba: Naft Kapitány az egyik kedvencem a sorozatban. Jó érzéke van mások akaratlan kiakasztásához :-) Max nagyon elfoglalt lesz mostanában, szegénykém. A kandallóművésznő meg .... . De nem mondom el előre :-)
Csak ezzel a Vane kapitány szinkronhangjával nem vagyok kibékülve, mint már írtam, azt elszabták!

sixx · http://comment.blog.hu 2015.01.19. 00:07:51

@Pácsó Ármándó: ki hát, baszki, szőrös pinát hajtás után mutatsz, ez alap.
süti beállítások módosítása