Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x07 - A vámpírzombi kommandó (+18)

2015. január 14. 15:00 - hesszelgetőbibiána

Puccos hellyel, meg egy újabb ismeretlen faszival indítjuk ezt az epizódot. Martinizgatás közben a híradót lesi, amivel emlékeztetnek minket is, hogy nincs se net, se telefon, a tőzsde sincs még a helyzet magaslatán, a túlélő ügyvédnő meg perli a Redzsiszert, emberünk pedig a férje. Rodzsert hívja is Nívea, hogy elhozta a gyerekeket, mert a felesége éppen átalakul vámpírzombivá és úgy néz a gyerekekre, mint éhező egy nagytál pörköltre, de ehelyett csak annyit közöl: a nő beteg. Emberünk fejben már át is variálta az estét, ő hazaér 20 perc alatt, Nívea is szállítsa le a gyerekeket. Nívea azt hazudja, hogy a gyerekek már alszanak, pedig a háttérben még vígan pizsamában szaladgálnak, de megegyeznek Rodzserrel, hogy majd reggel hazaviszi őket. Rodzser hipp-hopp haza is ér, azonban a taxiból kiszállva meg is támadják őket a már megfertőződött szomszédok. A taxisofőr ahelyett, hogy elhajtott volna, inkább kiszállt, hogy pisztolyával hadonásszon. El is kapják, míg Rodzsernek sikerül bemenekülnie a házába, ahol pedig kedves felesége, immár vámpírzombiként fogadja.

vlcsnap-00001.jpg

Ébraháméknál is jó buli, míg az öreg Norának mutogatja barkácskészletét, amivel ezüstgolyókat tud gyártani, addig Ef Ébrahám nagy járványmegállító tervével nem ért egyet. Ef inkább nyilvánosságra hozná a bizonyítékokat, meg amire eddig rájöttek, az öreg meg egyből a Mestert iktatná ki, mert akkor a vámpírzombiknak is annyi lenne. A Mester fészkét nem lesz könnyű megtalálniuk, előbb az embereket kell, akik őt szolgálják, így egyből Dzsim is bekerül a képbe, aminek Ef annyira azért nem örül.

vlcsnap-00002.jpg

Megint visszaemlékezünk a múltba, még mindig 1944-ben és Lengyelországban járunk. Az ifjú Ébrahám dolgozgat, meg az ezüstöt fikszírozza, amikor is jön a Herr, mert valaki zsidó ikonos fatáblát tart az ágya alatt, ő pedig szeretné tudni, hogy ki az. Persze, hogy senki nem akarja vállalni, mindenki be van tojva rendesen, a Herr pedig nem éppen az a türelmes típus, így addig tervez golyókat röpíteni szerencsétlenek fejébe, míg valaki elő nem áll. Ifjú Ébrahámunk nem tudná végignézni még egy társa halálát, így bevallja, hogy az övé. És itt jön a csavar a sztoriban, mert a Herr fiatal barátunkra bízza a Mester böhömnagy ládájának megépítését és kifaragását.

vlcsnap-00003.jpg

Gász testének újabb képkockákat szentelhetünk, amíg őt átvilágítják őrizetbe vétele előtt. Semmi izgalmas, úgyhogy váltunk is Dzsimhez és a feleségéhez, akik épp készülnek elutazni, amikor is beállítanak hozzájuk Efék. Dzsim felesége kifejezetten szaralaknak tarthatja Efet, mert egy szavát sem akarja elhinni, főleg nem azokat a dolgokat, hogy Dzsimnek is köze volt a járvány elterjedéséhez. A cérna akkor pattan el igazán, amikor Dzsim csatlakozik Efék kis csapatához, hogy segítsen nekik megállítani a járványt, és nem utazik el a nejével együtt.

vlcsnap-00004.jpg

A visszaemlékezésekből kiderül, hogy a Herr és az öreg azért cseverésztek rendesen. A Herr akkoriban még ember volt, de a lelke már akkor is hiányzott. Egyébként a kétkezi munka soha nem tartozott az erősségei közé, de kiválóan fel tudta magát küzdeni azáltal, hogy mindig tudta, hogy melyik embert válassza ki egy-egy munka elvégzésére. Visszatérve a jelenbe még mindig azt látjuk, hogy Nívea nem igazán akaródzik visszavinni a gyerekeket az ügyvédnőhöz, amit már a lánya is nehezményez. Össze is szólalkoznak ezen, amit Nívea lánya csak annyival zár le, hogy ha az ügyvédnő beteg, majd ő ápolja, mégiscsak ez a foglalkozása.

vlcsnap-00005.jpg

Mr. Palmör még mindig lábadozik, a Herr pedig most jött meglátogatni. Van egy kis gondjuk, ugyanis Dzsim megzsarolta őket a kapitány holttestével, amiért egy valag pénzt akar kapni valamelyik pályaudvaron. Mr. Palmör kicsit feszült emiatt, a Herr ugyanis azt ígérte, hogy Dzsimet kordában tartja, az öreget meg elintézi. A Herr egyből átlát a szitán, hogy Dzsimbónak nincs annyi esze meg bátorsága, hogy ilyet lépjen, itt bizony az öreg lesz a dolog mögött. Gász is bekerül a rácsok mögé, egyből Félixet keresi és meg is találja, aki szépen halad az átváltozás útján. Gász betegnek hiszi és orvosért kiállt, de az őrt ez nem túlságosan hatja meg.

vlcsnap-00006.jpg

Az ifjú Ébrahám még mindig nagyon szeretne egy ezüstöt lopni, most végre sikerül is neki behúzni egy ezüstkést, de rögtön el is kell rejtenie, mert jön a részeg Herr okoskodni. A németek lassan elveszítik a háborút, így sietteti kicsit Ébrahámot, hogy kész legyen a láda, miközben a Herr nemes egyszerűséggel a sarokba hugyozik. Közben beszélnek Hitlerről, Platónról, nagy vezetőkről, várakról és döntésekről, majd a végén a Herr megadja Ébrahámnak a lehetőséget, hogy mielőtt meghal, magával vegye a Herrt is, és férfiasan, harcban halljon meg. Ébrahám azonban nem él ezzel a lehetőséggel.

vlcsnap-00007.jpg

Időközben Nívea is hazaviszi a gyerekeket, akik nem hallgatva rá, rohannak be a házba anyjukhoz. A nappaliban megtalálják Rodzsert is, nem túl jó állapotban, majd nem sokkal később az ügyvédnő is megjelenik, aki egyből rájuk támad. Nívea lánya a kezével hárítja a kilövellő csápot, természetesen meg is sebzi a kezét, majd addig rohangálnak a házban, amíg végül sikerül bemenekülniük egy üvegfalú irodába.

vlcsnap-00008.jpg

Dzsim is találkozik a Herrel, aki egyből a zsidó után érdeklődik, Dzsim pedig persze tetteti a hülyét. A Herr bekeményít, először Dzsim vérét akarja nyilvánosan kiszívni, majd a felesége életével fenyegetőzik, mondandója után pedig eltűnik a metróalagútban, ahová Ef és Nora is követi, persze nem kell mondani, hogy sikerül elveszíteniük szem elől. Ekkor Dzsim jelenik meg, aki rávilágít, hogy a Herr az öreget keresi, így uccu neki, ők hárman is Ébrahám után mennek. Mire megtalálják, addigra a Herr már a kis csápját meresztgeti rá, Ef pedig egy ezüst golyót ereszt a Herr combjába, hogy megzavarja a jelenetet. Sikerrel is a jár, mivel a Herr füstölgő lábbal ugyan, de felugrik az állomáson átsuhanó metróra és otthagyja négyüket.

vlcsnap-00009.jpg

Az ifjú Ébrahám időközben elkészült a ládával, amiért a Herr egy szendviccsel jutalmazza. Níveáéknál viszont nem túl fényes a helyzet, ugyanis rájuk törik az üvegajtót és úgy tűnik, hogy senki sincs már, aki megmentse őket, amikor váratlanul egy kommandós arc fejbe lövi egy karónak látszó valamivel az ügyvédnőt és a szomszédját is. Nincs egyedül, és ami a legmeglepőbb, hogy a kommandós is totálisan átváltozott vámpírzombi, nem ember. Lecsekkolja a gyerekeket, hogy nem sérültek-e meg, majd Níveát és a kicsiket hagyja elmenni, Nívea lányát azonban a vágás miatt fejbe lövi.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása