Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x11 - Az Akéda

2015. január 13. 13:00 - Szencsike

Eljött hát a vég, Moloch hamarosan rászabadítja a világra a démoni hadseregét. Persze a két Tanúnak is lesz ehhez néhány szava, kezdetnek az, hogy a Fredericks-birtokra kell eljutniuk a legnagyobb vörös villámokat szóró elektromos vihar közepette. Náluk van a démonölő kard, a birtokon Katrina gondolkozhat Moloch megállításán. A páros kocsiját egy villám tönkreteszi, Crane félelme nem volt alaptalan, nem bízna meg a kütyükben ilyen vészterhes időben. A páros talált egy műhelyt, a szakinak azonban nincsen kéznél a pótalkatrész, ők viszont sietnének. Taxi is kilőve, mert egy villám belecsap a műhelybe, nincs már telefon se. Azonban a megoldás nagyon egyszerű lesz, ott parkol egy motor, viszik is a járművet.

1.png

A birtokra érve Crane vigyorog, mint egy kisgyerek karácsony reggelén, kell neki egy motor. A küldetés most fontosabb, be kell jutni a házba. Az előkertben nincs senki és semmi, a házban sem látnak mozgást és fényeket. Be kell menni a házba, ott minden tiszta, mintha senki sem lenne itthon. Megtalálják Henry makett városát, a megjelölt épületeket felismerik, Henry ezekben csapott le vagy fontosak neki valamiért. Bank, virágüzlet, elmeintézet, plébánia, kocsisház, Fredericks-birtok, ezeket mind összekötik és egy pentagramma jön ki, hű de félelmetes. Moloch Purgatóriumi búvóhelyén is ezt látták, ezzel a pentagrammával talán most sikerül áthozni egy démonsereget, hisz az egész várost lefedi. Kintről meghallják Katrina kiáltásait, Abraham most akarja magához kötni a nőt, a fejlevágós rituáléval. Crane és Abe újra összecsaphatnak, a démonölő karddal a kezében Crane legyőzi a Lovast, viszont nem öli meg, hisz értékes infók birtokában van.

2.png

Katrina kiszabadult és be is veti a varázserejét: ő a nyaklánca miatt látja a Lovast, és elintézi, hogy Crane is teljes valójában lássa a férfit. Crane a karddal fogja őt megölni, ha nem válaszol, ám Abraham túlságosan is magabiztos. A kard használatának ára van: élet az életért cserébe. Ha Crane használja a kardot, vagyis megöli őt, akkor az élete is odavész. Persze nem hisznek neki, ez is csak trükk, mint eddig minden, de a kardon ősi szavak rajzolódnak ki, Katrina felismeri ezeket, angyalok szavai, akik az igazságért harcoltak. Vagyis lehet Abe igazat mond, adjanak neki időt és megoldja ezt a rejtélyt. A vörös vihar egyre erősebb, érdekes, a városka semmi jelét nem adja, hogy pánikba esne a furcsa égi jelenségtől. Abraham a föld alatti börtönben van, Katrina bűbájokkal erősíti meg a Lovas láncait. Kint megy a pesszimizmus, megvan a kard, de mit érnek vele, ha nem tudják használni. Jennyt is ugrasztották, ő hoz egy próféciát, ami kellhet Katrinának. Féltékenység is van a levegőben, a Crane-Katrina-Abraham háromszöget nehéz lesz feloldani. A boszinak ki kell hallgatnia Abe-et, Crane szíve szerint bevállalná a kard kipróbálását a férfin. Valahogy meg fogják oldani a világvége elnapolását, utána Crane megmentheti a házasságát. Szerencsére Jenny üzen, megvan a prófécia.

3.png

A kisházban, Jenny felolvassa az írást, aki használja a kardot, annak az illetőnek lelke a pokolban ég el, Abraham tehát igazat mondott. Abbie sejt valamit, a Háború Lovasa Moloch mellett van, Crane és ő fogják őket elintézni. Ez Tanúként a feladatuk, de vajon Crane képes lesz Henryt megölni, ha a helyzet úgy hozza? Erre nem lehet más megoldás, de Crane kész áldozatokat hozni. Jennynek beugrik valami, de ő nem kaphatja meg a kardot, Abbie ezt kizártnak tartja. Köszi a bizalmat, de nem erre gondolt. A kard elveszi a használója lelkét, ha megöl valakit. Mi van, ha olyan valaki használja a kardot, akinek a lelke már valakihez tartozik? Irvingre gondol ezzel, hisz a lelke Henryé lett, így őt nem érné el a kard átka. Kivéve, ha meghal és tényleg Henry kezében lesz a sorsa. Különben is családja van, ekkora áldozatot kérni tőle pofátlanság, még ilyen szorult helyzetben is. De mindhárman tudják, hogy ez lehet a legjobb megoldás.

4.png

Ugorjunk Henryre és Molochra, miben mesterkednek épp? A négy fehér fánál vannak, ott fogják előhívni a sereget. A főgonosz kimondja a bűnös szavakat és az első fa égni kezd. A börtönben Katrina próbálkozik puhítani Abrahamet. Katrina valóban kém volt, de sosem akart volna Abrahamnek ártani. Moloch ellen szervezkedett, nem ellene. Mióta az ő fogságában élt, meglátta a férfi igazi arcát, törődött vele, ilyennek még emberként sem ismerte. A nőnek nagy pechje van, Crane épp besétált az előtérbe és hallja minden szavát, kínos… Katrina meghallja, hogy Crane kint zajong, már rohan is hozzá, de a férfi az előbb hallottak miatt elég kimérten viselkedik vele. Elmondja neki az Irving-tervet, a nő kivitelezhetőnek tartja. Akkor Crane elindul őt megkeresni, Katrina még egy bocsánatkérés miatt feltartja, reméli, bízik benne, csak azért van a Lovassal, hogy infókat szedjen ki belőle. Crane bízik a nő döntéseiben, majd felteszi a nagy kérdést. Képes lesz megölni Henryt, ha ezzel megakadályozná Moloch terveit? Mi mást felelhetne erre egy anya, mint azt, hogy Moloch az ellenség, ha őt megöljük, akkor Henry lelke kiszabadul a fogságból. Elég kitérő a válasz.

5.png

Crane visszatért a tóparti házba, ahol Abbie megtalálta a bibliai Ábrahám és Izsák történetét, az apa, aki feláldozza a saját fiát, milyen fura egybeesés. Abbie az anyját hozza példának, ő a lányaiért áldozta fel magát, ebben a háborúban nehezen lehet logikát találni. Jenny Irving üzenetét elemzi, a férfi számokat sorol, valami kód lehet, Abbie felismeri azokban az 1780. 09. 23-i dátumot, amit Crane tud erről, hogy Álmosvölgyben három kémet ítéltek el ezen a napon. Van a városban egy régi katonai állomáshely, ami közel van a katakombákhoz. Jenny és Crane mennek Irvingért, Abbie mehet Katrináékhoz. Megmutatják a várost, komolyan, a lakóknak fel sem tűnik, hogy vörös az ég? Pániknak vagy bármilyen más reakciónak semmi jele. Jennyék megtalálják Irvinget, a férfi jól felkészült, még egy bombát is telepített, de szerencsére a páros észrevette azt, mielőtt késő lett volna. Irving érzi, hogy eljött az ő ideje, igaz, sehogy sem jöhet ki ebből jól. Mi van, ha mégis Henryé lesz a lelke, kard ide vagy oda? Más lehetőség ezen kívül nincsen, így Irving Jennyt jelöli ki a családja védelmére, ha mégis bekövetkezne a legrosszabb.

6.png

Irving személyesen is láthatja Abrahamet, élvezettel fogja rajta kipróbálni a kardot, ha nem segít nekik. Irving és a kard rábeszélése hatott, mert Abraham elmondja Moloch tervét. A négy fehér fánál vannak, mindegyik fa átváltozik, ami egy-egy lépést jelent a pokol eljöveteléhez. Az első fa hozta el a villámokat, a második a vért hozza el, a harmadik a hadsereget, a negyedikkel pedig teljes lesz a földi világ átalakítása és elpusztítása. A társaság végül megkíméli Abe életét, igaz ehhez Katrina is kellet, ha ő él, akkor még több infót tudnak meg tőle. Átlátszó? Az első számú halálraítélt Moloch, de jóval több fegyver kell, mint amennyi most van. Ezekért a jókedvűen és mit sem sejtően iszogató Szőkéhez kell menni, a kocsmába mintha nem is tudnának a közelgő világvégéről, olyan jókedvű mindenki. Szőke vigyorogva üdvözli Jennyt és Cranet, de rögtön tudja, hogy vége a bulinak, mikor a komor képüket meglátja. Most vadászni fognak és ehhez fegyver kell, sok. Crane lelép tőlük, Szőke így Jennynek moroghat, aki eddig világvégét kiáltott, az csúnyán megszívta. Most nem így lesz, Jenny tutibiztos ebben, szavait csak megerősíti a véres jeget hozó jégeső. Szőkének nincs több kérdése, hozzák a fegyvereket.

7.png

Hawley meghozta az archívumba a fegyvereket: Feketeszakáll különleges pisztolya, a legerősebb szamuráj kard, csupa klassz cucc. Katrina mindezek erejét fel tudja erősíteni, de egyre gyengébb, mert az erejét a közeledő végítélet energiái gyengítik. Szőkének lesz még egy feladata, bemutatják neki a Fej Nélküli Lovast, ügyeljen arra, hogy ne szabaduljon ki, illetve senki ne szabadítsa ki őt, míg a Szupercsapat vadászni megy. Hawley remélhetőleg képes lesz felnőni a feladathoz, mert ezen tényleg a világ sorsa múlik. Az archívumban Crane-nek lelkizni támad kedve, próbálja megérteni Katrina és a Lovas viszonyát, de ez egyenes út a veszekedéshez. Egyikük sem bízik eléggé a másikban, hogy ez a házasság stabil legyen ilyen körülmények között, így inkább a háborúra koncentrálnak. Ha vége lesz, akkor gondolkozhatnak a kapcsolatukon, addig csupán bajtársak lesznek. Erre a végszóra rontanak be Abbiék, ők már készen állnak, ha ők is készen állnak. A fáknál már ég a harmadik, Moloch a Halál Lovasát hiányolja. Henryt okolja a késésért, mert nem szerezte meg a kardot. Henry persze terel, Katrina is elvonta a kolléga figyelmét, de Molochnak ez nem kifogás. A démonsereg első képviselői és a Háború Lovasa fogják őt kiszabadítani, így Henry megidézheti a Lovasát.

8.png

A csapat a kápolnától indít, Crane beszámol Abbie-nek a nagy döntésükről, de jönnek a démonok. Irving bevetheti magát, a Kard tudja, mit kell tenni, a csapat is sorra irtja az ellent. Abbie-t találat éri, őt Jenny cipeli el, majd jön a nagyágyú, Háború. Irving szállhat vele csatába, sikerül levágni a Lovas egyik kezét, neki viszont egy kézzel is sikerül Irvinget megsebesítenie. A Kard azonban teszi a dolgát, megöli a Lovast, csak egy olvadt massza lesz belőle. Irving sebe azonban végzetesnek bizonyul, még Katrina bűbájai sem tudnak rajta segíteni. Elvesztettünk(?) ezzel egy nagyszerű szövetségest, Abbie őrjöng, mikor meglátja a halott kapitányát. Kicsivel később behozták a kápolnába atestét, nagy döntések pillanatai ezek. Irving hősként halt meg, már csak miatta is folytatni kell a harcot. Abbie ragadja meg elsőként a Kardot, ő küzd meg először Molochhal. Ezt Crane nem engedheti, hisz neki is legalább ugyanannyi joga van Moloch ellen kiállni, mint neki, de Abbie még nem fejezte be. Ezért a feladatért vannak itt mindnyájan, Irving is ezért halt meg. Abbie-nek ez a feladata, ha elbukik, megtett mindent, amit lehetett, ezután jöhet Crane. Ha Crane bukik, Katrina, majd Jenny veheti át a Kardot. Azoknak is küzdeni kell, akiket szeretnek. Legyen, de mi lesz a terv?

9.png

A fáknál Moloch Henryt küldi a Kardért, aki persze reszket, hisz megsemmisült a Lovasa, nincs, ami megvédje őt. Molochnak ez nem számít, ha Henry bukik, majd lesz más, aki pótolja őt. Előtte is voltak Háború Lovasai, utána is lesznek, pótolható. Henry fejében talán kezd összeállni, hogy Molochnak ő csak egy báb, megpróbál még egy óvatos tiltakozást, de Molochhal nem vitázhat. A kápolnában Abbie fogadja őt, de hamar fogságba ejti. Gyökereket csavar köréje, a Kard kiesik a kezéből. Bejön Jenny, ő rálő, meg se kottyan az öregnek, a lány is gyökerek között találja magát. Felveszi a Kardot, de Katrina bűbájainak hála az csak egy hamisítvány, az igaz Crane-nél van, vezesse őket Molochhoz vagy meghal. Henry szinte szeretné, ha az apja megölné, mit számít az neki. Crane elmeséli Ábrahám történetét, az utolsó pillanatban a fia megmenekült, mert egy kost kapott Istentől, akit feláldozhatott. Az ő kosuk lenne Moloch, és a fia szabadon élhetné az életét a szerettei körében. Henry szívéig hatoltak a szavak, de ebben az emberben nem lehet bízni. Megszerzi a kardot Crane-től, közösen mehetnek Moloch elé, ő pedig fürödhet a dicsőségben.

Négy fa, négy fogoly, Katrina áll a negyedik fánál, Moloch első áldozata ő lesz, és ezután eljő a világvége. Henryt meglepi ez a kérés, a boszi Abraham jutalma lenne, de Molochot már nem érdekli a Halál Lovasa, hisz elbukott. Ők ketten nem jelentenek neki semmit, csak az ő kegye miatt lettek azok, amik. Henry Katrinához lép, Crane az utolsó előtti pillanatban ajánlja fel magát áldozatként. Katrina tiltakozik, Henry Crane-hez lép, és ismét előkerül Ábrahám története. Az olyan apa, aki hisz egy erőszakos Istenben, aki miatt képes feláldozni a fiát, nem érdemel kegyelmet. Izsák ugyan él, de apa és fia közötti szakadék sosem tűnt el, újabb ok arra, hogy az apa pusztuljon. Henry lendíti a Kardot, majd Crane helyett Molochot öli meg, hisz egy olyan Istenség sem érdemel kegyelmet, aki képes hagyni, hogy feláldozzák egy fiát. Moloch tehát eljátszotta Henry bizalmát és pusztulnia kell. De vajon Henry észhez tért, vagy ezzel is csak a saját bőrét akarja menteni?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása