Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x10 - Magnum Opus

2015. január 07. 11:00 - Szencsike

Crane újabb XXI. századi mókás dolgot ismerhet meg, a Ki vagyok én? nevű játékot játssza Abbie-vel. Egy kis szünetet tartanak anyu naplójának átnézésében, hisz tulajdonképpen az egészet már kívülről fújják, de Moloch meggyengítéséhez még így sem jutottak közel. Crane kommentje persze az, hogy minek a játékkal foglalkozni? Abbie magyarázata az, ha kikapcsolják az agyukat, a tudatalattijuk dolgozik, így lehet találnak egy megoldást. Amilyen kis mákos, Crane-nek Washington jutott, de ebbe is beleköt. Viszont meghallja Katrina hangját. Forog ide-oda, Abbie szúrja ki a nőt a tükörben. Nincs sok ideje, és ha Henry is megtudja, hogy tükörben társalog, baj lesz. Beszámol a párosnak, hogy kudarcot vallott a gyermek Moloch elintézésével, Abbie sokatmondóan bólogat erre. Olyan gyorsan nő, hogy napokon belül átveszi az emberek felett az uralmat. Crane biztatja a nőt, hogy van már fegyverük, tartson ki, de Katrinának mennie kell.

1.png

Henry tért haza, rögvest a tükörhöz lép, beveti varázserejét, Katrina lebukott, Crane hangját hallja és végigtévézi a tükörben, ahogy  páros ötletel. Katrina figyelmeztető szavai csak jók voltak valamire, Crane rájön, hogy a szavakban kell keresnie a megoldást, Bukott angyalok szavai, Őrzők szavai, a megfejtés Énok kardja. Abbie közben kap egy üzenetet, hogy Reyes elindította Irving keresését, figyelmeztetni kell Jennyt, aki Irvinggel száguld Kanada felé. Jenny megkapja az ellenőrzőpontok helyzetét, Irving pedig letörten gondolkozik az életén. A családját védte, most szökevény lett. Jenny örök optimista, minden jóra fog fordulni. Vissza az archívumba, Crane megtalálta a kard történetét (Matuzsálemé volt, ezzel a karddal mindent le lehet győzni, köztük démonokat is). Anyu naplójában találnak egy rajzot, ami Crane szerint szándékosan torz, egy fém tolltartó segítségével meglátják mi is az valójában. Egy kígyó, ami Crane idejében politikai jelkép volt. Franklin bácsi rajzolta, hogy egyesítse a kolóniákat. Abbie már látta valahol a kígyót, egy térképet hoz, amin egy folyó folyása pont olyan, mint az ábrázolt kígyó teste. Vagyis ott kell keresni a fegyvert, ami elég veszélyes küldetés lesz, még egy prófécia is van hozzá, ami szerint elbukik az, ha nem ismeri elég jól saját magát.

2.png

Sajnos a páros előbb-utóbb bajba fog kerülni, Henry ugye mindent látott, hallott a tükörből, Lovastársát zavarja utánuk, akinek nagyon kell sietnie, hamarosan napfelkelte. Abe készülődik, Katrina rohan ki hozzá, hogy húzza az időt, beszélgetni szeretne. Most nem fogsz asszonyság, mert Crane egy kincset - őt -, már megszerezte tőle. Ezt nem fogja újra megtenni, amint Moloch leigázza az emberiséget, az ő dicsőségében fognak fürdőzni. A szép szavak után büszkén ellovagol, Katrina csak imádkozhat. Valahol az országúton Jennyék egy ellenőrzőpontba futnak bele, meglepetés nekik, erről Abbie nem szólt, a zsaruk gyorsabbak náluk. Irving megállásra kéri őt, egy szökött fegyencet rejtegetve nem tudja magát olyan egyszerűen kidumálni, mint ahogy a lány hiszi. Jenny ad neki egy mobilt, az erdő túloldalán várja majd. Egy másik erdőben Abbiék megérkeztek a kígyó nyelvét jelölő ponthoz, Abbie felismeri a helyet. Álmaiban járt ennél az árkádos romos helyen, mikor az anyja üzent neki, tehát direkt akarta idevezetni. Felbukkan a Fej Nélküli Lovas, a párosnak el kell rejtőznie.

3.png

Szerencsére jó a búvóhelyük, ám így a Lovas háborítatlanul mehet kardot keresni. Találgatják, honnan tudhatott róluk, de hamarosan napfelkelte, nemsokára mennie kell. De nem a karddal fog távozni, Abbie a romokhoz fut. A Lovas keresgél, egy táblafélét vág le a falról. Akkor veszi észre, hogy nincs egyedül, mikor Abbie véletlen lelök egy téglát. Crane-nek is cselekednie kell, kiáll a Lovas elé, így ő lesz a célpontja. A Lovas szerencsétlenségére és a páros szerencséjére a napfelkelte közbeszól, a Lovas már füstölög, mikor elvágtat. Ezzel megúszták, Abbie hálát ad Crane ismereteinek a napfelkeltéről, ami valójában egy mobilapp lenne. Kard keresésre fel, egy egész napjuk lesz erre, Abbie számára ez döntő fontosságú. Ám Crane-t gondolkodóba ejti az ügy, nem volt véletlen, hogy itt találkoztak a Lovassal, neki mindenképp újra meg kell vele küzdenie a kardért. Abraham miatt lett az, aki, vagyis az ő feladata lesz. Flashback, a két jó barát Crane és Abe még Angliában élik a napjaikat, és jó nemesekhez hűen vívást gyakorolnak. Abe-nek nagy tervei vannak, Amerikába fog menni, Crane is jöhet. Ne csak tanítsa a történelmet, hanem élje át, még Jefferson tábornok is bevenné a csapatába. Crane nem kér az ajánlatból, ő a saját útját akarja járni. A jelenben ezúttal a volt barátok igazi, vérre menő küzdelmet fognak vívni egymás ellen, ha Crane nem készül fel, az életébe fog kerülni.

4.png

Abbie nem venné ennyire komolyan Abraham szerepét, lehet az ötletet ő adta, mégis Crane hozta meg a döntést. Lehetséges, de mégis Abraham fontos volt Crane életében. Flashback, a barátok immár Amerikában, ezúttal egy kocsmában ünneplik Crane döntését. Abe már bőven megtalálta itt a számítását, most Crane-n a sor, hogy feltörjön, de  előbb fizesse ki az italukat. A bárpultnál Crane összefut Katrinával, aki akkor már bőven Abraham kedvese, de ezt Crane akkor tudja csak meg, mikor a cimbora hivatalosan is bemutatja őket egymásnak. Abe biztos benne, hogy nagyon jó barátok lesznek ők ketten, ha tudná… A jelenben azt is be kell látnia, hogy Katrina is elég sokat alakított a sorsán. Hogy lehet önmagunkat megismerni, ha eddig mások irányítottak? Ezen már sok pszichodoktor elgondolkodott, Abbie is megvívta a maga küzdelmét ezzel, hisz abban, hogy a sors direkt választotta őt ki, és képes teljesíteni a küldetést. Crane elfogadja a választ, nekikezdhet a mentális tréningjének, de előtte a kardot kell megtalálni. A Lovas okkal vitte el a táblát, az egy térkép volt, Abbie látta mit ábrázol, lerajzolja a földre, Crane Uroboruszt olvassa ki belőle, a saját farkába harapó kígyó. Fent, mint lent, kezdet és vég, föld és Mennyország, vagy szó szerint fent, a tábla helye és lent a kőpadló alá rejtett titkos lépcső.

5.png

Lesétálva ezen a lépcsőn egy egész jól kiépített alagútfélébe jutnak, de nincsenek egyedül. Szobrok veszik körül őket, elég élethű emberszobrok, mindegyik félelmet mutató testtartásban áll, vagy takarják a szemüket. Nem is tudják, de valami figyeli őket, rájuk vadászik. Találnak egy lámpást és a tulaját, egy Dixon vezetéknevű hölgy lenne, Abbie egyik korai őse. Crane szerint ez nem szobor, ez egy ember volt, aki kővé dermedt, mint itt lent mindenki más. Crane azonnal indulni akar, a lény már a sarkukban van, pont azelőtt érnek vissza a felszínre, mielőtt a banyalény rájuk támadna. Szerintem már mindenki sejti, mi a heti gonosz, a görög mitológiából a gorgó, közismertebb nevén Medusza. Abbie-nek beugrik a prófécia, innen Crane gondolkodik, vagyis a kardot nemcsak az angolok, jenkik, hanem évszázadokkal korábbi felfedezők is keresték. Tehát Amerika megalapítása csak egy következmény volt, mikor a kard után kutattak. Abbie hisztizik Crane agymenésén, tényleg ennyi esett le neki a kalandból? A töribubus visszakozik, valóban nem könnyű egy őst kővé dermedve látni. Nem könnyű, nem könnyű? Abbie minden őse valami brutál dolog miatt halt meg a jó ügyet szolgálva, most itt vannak a célegyenesben, de egy olyan lény áll az útjukba, akire rá sem tudnak nézni. Biztos, hogy Abbie nem fog itt meghalni, csak legyen erős. A lány vesz egy mély levegőt, szembe kell nézni a félelmükkel. Szembenézés, mi van akkor, ha nem ők mennek le a lényhez, hanem egy olyan valaki, akinek nem árthat. Mondjuk a Fejetlen Lovas? Ezzel az ötlettel Crane sem vitatkozik.

6.png

Jenny aggódik, Irving nincs a megbeszélt helyen. Jenny kap egy hangüzenetet, Irving nem is fog eljönni, nem menekülhet egész életében. Meghúzza magát és a kezébe veszi a sorsát, talán egy jobb világban újra találkoznak. Henry-lak, az öreg a legújabb szerzeményével büszkélkedik Katrinának, a legősibb kürt került a birtokába, harcok kezdődtek a hangjára, most Moloch dicsőségét fogja zengeni. A nő örül, hogy a fia zenélni fog, de ő meg sem hallja az anyját. Hamarosan vacsorázhatnak, ő nem rak bele mérget, mint ahogy Katrina megmérgezte volna gyerek Molochot. Gyerkőcke már kb. 15 év körül jár, épp vadászatból tért vissza, meghozta a vacsorának valót. Anya és fia elbeszélgetnek arról, hogy Katrina veszte az embersége lesz, hiába próbál óvni mindenkit, csak árt neki. De ha nem óvta volna őt, akkor nem lenne itt Henry. Az öregfiúnak már hatalmasabb támogatója van az anyjánál, Moloch hamarosan pusztíthat, Katrina pedig szembesüljön azzal, mi lett a gyerek Molochhal, aki a hangja alapján már felnőtt…

7.png

Teliholdas esténk van, Crane a zoknijából és egy kis fenyőgyantából készített fáklyát, Abbie hozott pár jelzőfényt. Nem baj okoska, jó lesz a tied is valamire. A tervük egyszerű: megjön a Fejnélküli, lecsalják a gorgóhoz, őt telibe kapja a pillantása, de neki ugye nem árthat, ők a háttérben megszerzik a kardot és iszkiri. Anyuka nagyon büszke lenne rá ezért a tervért, de az érzékeny pillanatoknak vége, megjött a Lovas. Ők indulnak előre, Abbie jelzőfényeit szórják ki, a Lovas követi őket, és a tervük valóban bejött. El tudtak bújni egy rejtekhelyre, a Lovas és a gorgó egymással van elfoglalva, ők pedig tovább mehetnek a barlangban a kardot keresni. Egy kamrába érkeznek, Crane zokni-fáklyája itt jól jön, viszont minden eszükre szükség van, mert nem csak egy kard van, hanem tucatnyi. Válasszák ki, melyik az igazi, ehhez segítségül kaptak egy szenteltvizes óriáskelyhet. Abbie feladata lesz ezt a kérdést megoldani, Crane visszatér a küzdőtérre és a győztessel foglalkozik. Utolsó figyelmeztetése, hogy ez egy teszt, lehet csak egyszer tippelhet. Kösz, ez biztató.

8.png

A küzdelem döntetlennek tűnik, ám a Lovas lecsapja a gorgó fejét, ami sziszegve gurul Crane felé. Rádobja a kabátját, bár még mocorog, de egy gonddal kevesebb, igaz ott a másik gond, Abraham. Itt lent, Crane a Lovas igazi arcát látja, Abraham pedig egy áruló arcát látja, akinek élvezettel fogja levágni a fejét. Hátrébb az agarakkal, Crane egyszer már legyőzte őt, mikor Katrináért küzdöttek, Abraham a harcmezőn gyűrte le őt, eddig egy-egy, úgy tisztességes, ha lesz egy harmadik menet. Legyen, itt a végső ütközet ideje. Karddal kezdődött, karddal is fog véget érni a harcuk, a pengeváltás közepette arra is van erejük, hogy egymás fejére olvassák a másik hibáit. Abe Crane-t teszi felelőssé, hogy az lett belőle, ami, Crane mossa kezeit, minden Abe döntése volt, ami a Halál Lovasáig elvezetett. Persze Katrinát is bele kell keverni, Abe Crane féltékenységére apellál, a nő nála van, mindig visszatér hozzá. Crane helyzete elég szorult, Abbienek kéne végre előbújnia a karddal. Neki alaposan meg kell fontolnia melyik kardot választja, ki tudja mi lesz a vége, de kiemeli az egyiket földből. Az és a többi kard kígyóvá változik, Crane pont jókor ront be a kis terem ajtaján, hogy láthassa a kígyókat bekúszni a kehely alá. Ezek szerint nincsen kard.

9.png

Ez nagy pech, kint Abe kilőtte a terem zárját és nagyon büszke magára, hogy lesz még egy áldozata, a másik Tanú is szép préda lesz. Előtte elviszi a kardot, de a kard nem létezik, legalábbis a páros szerint. Ez hazugság, erről elvitatkoznak egy darabig, viszont megszólal a kürt. Abe büszkén nevet, mehet szolgálni az urát! Akkor menjen, de egész életében csak a féltékenység vezérelte, ezzel a beszólással Crane nem jut előrébb, mert Abe majdnem lelövi őt. Abbienek kéznél van a pisztolya, ki lő le kit, most mindenki ép bőrrel megússza, Abraham Moloch miatt elvonul. Crane szívéről leeső kő hatalmasat puffan, de úgy hiszi, hogy elkéstek, a kürt megszólalt. Ő is kudarcot vallott a karddal, nem ismeri önmagát, ezért nem láthatta a kardot. Dehogynem ismeri önmagát, csak épp nagyon közel volt ahhoz, hogy lelőjék, a halálra készült. Hozzon olyan döntéseket, hogy életben maradjon. Erre már Crane is megvilágosul, döntéseket kell hozni, ez a prófécia lényege. Ő döntött úgy, hogy a hazáját választja, és sosem fogja feladni, ő egy ilyen ember Abbie szerint. Abbie tisztán látja Crane jellemét, és így Crane is megnyugodhat, kereshetik a kardot.

Tisztán látni önmagunkat, ez a fontos, Crane pillantása a kehelyre téved és meglátja az arcát. A vízben mindenki saját magát látja, de nem víz van benne, hanem olaj. A zoknis fáklya csak jó lesz valamire, ám semmi sem történt, hiába dugta bele Crane. Akkor próbálkozzanak együtt, hisz a kővé dermedt kalandorok egyedül jöttek le, ők pedig ketten vannak. Abbie fogja a másik fáklyát, meggyújtja Crane-ét, és ketten gyújtják meg az olajat. Valóban ott van a kard, Crane emelheti ki, Moloch készülj, a világvége még várhat magára. Eközben Henryék már a szertartásra készülődnek, hamarosan kiderül, hogy lesz-e világvége vagy sem.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása