Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x06 - Napfogyatkozás (+18)

2015. január 07. 15:00 - hesszelgetőbibiána

Az űrből vágunk neki ennek az epizódnak, kellemes lágy muzsikával. Nincs net, a tőzsde összeomlott, itt az újév és még napfogyatkozás is lesz - mondják be a rádióban. Majd a főcím után egyből a Herrhez kapcsolunk, aki az otthoni kis köntösében libben be egy alsógatyás, földön fetrengő, nyakánál megbilincselt faszihoz. Emberünk retteg - érthető is, a Herr természetes valójában pompázik, orr nélkül -, majd halálért könyörög, amit meg is kap. A Herr egy tekerős kis szerkezet segítségével, a nyakára tett bilincshez rögzített lánccal húzza be a szoba közepéig, ahol is egy fehér, márványból faragott kis kőtömbre ülve szipolyozza ki az utolsó csepp vért is a szerencsétlenből.

vlcsnap-00001.jpg

Kellihez beállít két FBI-os arc, akik Efet keresik. Micsoda véletlen, Ef éppen akkor a környéken kóricál, a nyomozókat meglátva egyből lopakodó üzemmódba kapcsol, Kelli meg lerázza a két tagot a gyereket kell iskolába vinnem dumával. A városban még mindig sok a patkány, legalábbis a patkányirtók kedvenc kajáldájában ezt beszélik. Nagyon feszülnek a témán egy kis tojás és szalonna fölött, hogy mi lehet a patkányinvázió oka. A kérdésre pedig Fet adja meg a választ, aki járt már a csatornában és látta a vámpírzombikat, kis noteszkájába pedig éppen valamelyik példányról készít portrét. Fetnek egyébként fogalma sincs, hogy mit láthatott odalent, nem is tudja megnevezni sem, de azért ő rendesen parázik.

vlcsnap-00002.jpg

Újfent megcsodálhatjuk Gász szanaszét edzett testét, éppen most is dolgozik az ügyön, boxolgat. Kopasz, nagydarab, jól öltözött fazon állít be a terembe, aki Gászért jött, mert a Herr hívatja, meló van. A gyereknek esze ágában sincs menni, de ahogy megvillan a stuki a kabát alól, egyből kötélnek ál, de viszi magával a nagydarab haverját is. Közben Efnek is sikerül bekommandóznia egykori otthonába. Próbálja figyelmeztetni Kellit és Zeket a "járványra", győzködi őket, hogy menjenek el a városból, miközben párhuzamosan magyarázkodik a körözése miatt, Mett pedig fentről hallgatózva már egyből pötyögi is be az FBI számát, akik perceken belül meg is jelennek, Efet pedig beviszik. Kelli azért bepöccen Mettre, a saját házában mégiscsak ő akarja eldönteni, hogyan is fogadja a férjét. Vitatkoznak egy darabig, majd mindenki megy a maga dolgára.

vlcsnap-00003.jpg

Ébrahám újabb családhoz látogat el a listán, ahol úgy tűnik, mintha a legutóbbi rendezvény éppen egy halotti tor lett volna. A pincébe leérve már véres kézlenyomatok jelzik, hogy a buli eldurvulhatott, és úgy is történt, lent legalább 6 átváltozott vámpír fogadja. Dráma, mert Ébrahám szívébe pont rosszkor nyilall bele a fájdalom, épp kaszabolni készülődne, de csak a szögbelövőt tudja használni, azt is menekülés közben. Kiérve a napfényre már biztonságban van, de a tuti kedvéért még egy égő gyertyát odarak a gáztűzhelyre és megnyitja a gázt, majd elsétál. Időközben Dzsim is felhívja Norát, hogy Efet bevitték gyilkosság vádjával. Amíg ők dumálgatnak, addig Nora muterja majdnem kinyitja az ajtót a doktornő lakásánál megjelenő nyomozóknak. Nora kapcsol, menekülniük kell.

vlcsnap-00004.jpg

Ébrahám hazafelé taxizik a gettóba, amikor is látja a hipermodern taxi ülésbe szerelt kijelzőn, hogy Efet lecsukták. Az öreg sem vesztegeti az idejét, a taxisofőrt is megpróbálja behálózni magánhadseregébe, így, hogy a létszám nemhogy a 20 felé nem közelít, de visszaesett egyre Ef kiesésével. A taxis csak nevet rajta. Gásznak és Félixnek azonban már nincs ennyire jó kedve, éppen a Herrhez tartanak, aki mostanra már kipingálta magát emberszerűre. Újabb melója van Gásznak, mivel múltkor megszegte a 3 szabály egyikét és megnézte az árut, ezért anyu zöldkártyája még nincs annyira bebiztosítva. Gászban egyből felmegy a pumpa, arcon is törli a Herrt, ő azonban kemény, mint a szikla, csak a sminkje törlődik le egy kicsikét. Hiába gyomrozza és sorozza az ütésekkel őt boxoló barátunk, semmit sem ér. A Herr simán elkeni a száját Gásznak és Félixnek is, majd elküldi őket, hogy tüntessenek el egy holttestet a kórházból.

vlcsnap-00005.jpg

Efet is elkezdik kihallgatni a nyomozók. Egyikük kérdezgeti, a másik meg az üveg mögül nézi, ahogy kollégája a rossz zsarut játszva lekever egy szép pofont Efnek, aki nem hajlandó beismerni, hogy megölte a pilótát. Dzsim közben felveszi Gászt és Félixet, majd hozzájuk vág egy-egy csomag ruhát, hogy vegyék fel, majd elhajtanak. Nora és az anyukája az utcán bolyonganak. Az öregnő kezd befeszülni, mert nem érti, hogy mi történik, miért kell nekik az utcán sétálgatni. Norának támad egy ötlete, majd kitép a telefonkönyvből egy oldalt, és elindulnak le a metróba.

vlcsnap-00006.jpg

Fet is beugrik a munkahelyére, ahol senki sincs bent, a telefonok meg csak csörögnek. Valami nem stimmel neki, de azért körbenéz a raktárban is, úgyis kell neki egy kis ütősebb patkányméreg. Hátul azonban megtalálja a főnőkét, aki ahogy meglátja Fetet, egyből rá is támad. Szerencsére sikerül ellöknie, majd felhúzza a reluxát, hogy a fény tegye a dolgát, utána pedig hasonló sorsra juttatja az átváltozóban lévő titkárnőt is.

vlcsnap-00007.jpg

Ef kihallgatása is folytatódik. Most már az első részben megölt Bisop halálát is rá akarják húzni. Ef még mindig a járványos sztorijával jön, de nem hisznek neki. Ekkor Ef taktikát vált és azt hazudja, hogy megmutatja hol vannak a holttestek, ha alkut köthet. Kelli a barátnőjének elemezgeti a reggeli konfliktusát Mettel. A szokásos női megerősítések közé ékelve azért kiderül, hogy Nora miatt válik Kelli Eftől, valamint Kelli tervezi, hogy mégiscsak elmegy Zekkel, ahogy Ef kérte.

vlcsnap-00008.jpg

Dzsimék nagy hullapakolgatásokba vannak, amikor is Félix nem bír kíváncsiságával, megnézi, hogy mi van a hullazsákban. Ekkor látja a zsákból kicsúszó csápot, ami a vért is megfagyasztja az ereiben. A nagy megdöbbenés után, azért Dzsim Gász segítségével bedobja a folyóba a testet. Fet is hazalátogat apuhoz, aki Vászilijnek szólítja a fiát. Apu azt hiszi, hogy a patkányos faszi pénzért jött, de tévednie kell, Fet csak figyelmeztetni akarja az ősöket, hogy húzzák el a csíkot, mert para lesz. Amúgy apu Ukrajnából származik, és eléggé zabos a fiára, amiért az nem akart építészetet tanulni és inkább a patkányoknak szentelte az életét.

vlcsnap-00009.jpg

Amíg Kelli és Zek a teraszról vizslatják a napfogyatkozást, addig a városban Efék a dugó közepén csücsülnek. Ef azonban észreveszi a patológust, aki a boncolást végezte a repülőgép utasain és jelenleg épp egy nőt próbál kirángatni az autójából. A két nyomozó kipattan a kocsiból, hogy segítsen a nőnek, megfertőződött patológusunk pedig simán elintézi mind a kettőt a kis csápja segítségével. Ef kihasználva a helyzetet, a bilincs levétele után olajra lép. Mett is nyavalyog az egyik kollégájának a reggeli veszekedésről, amikor is megjelenik egy vérző kollégája, Mett pedig a tettesek után ered. Nem kéne.

vlcsnap-00010.jpg

Gász és Félix is hazafelé bandukolnak, amikor összefutnak ugyancsak a patológus arccal. Gász leüti hátulról, de Félixre kerül egy kis fekália és hát a kukacok a bőre alá másznak. Gász hiába próbálná kiszedni, a művelet közben leteperik a rendőrök és megbilincselik. Közben a napfogyatkozás is véget ér, Ef pedig meglátogatja Ébrahámot, ahol meglepetésére Norát és az anyját találja. Nagy az öröm, nagy az ölelés, az öregnek meg változott a terve. Kíváncsian várjuk!

Címkék: the strain a kór
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása