Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x05 - Lassan elszabadul a pokol (+18)

2014. december 31. 13:00 - hesszelgetőbibiána

Mr. Bolivár menedzsere, Rubi épp azt az urológust várja, aki sürgős esetekben házhoz jön. Mint tudjuk, Mr. Bolivár esete sürgősnek mondható, hisz nem csak leesett legbecsesebb testrésze, de még a vécén is képes volt lehúzni. A dokinő megjön, Rubi már kíséri is fel rocksztárunkhoz, aki azonban nincs túl jó passzban, Rubi magukra is hagyja őket és elvonul telefonálgatni. Nem telik el sok idő, máris hallunk egy "Úristen!" felkiáltást, Rubi rohan is, hogy megnézze mi a jóég történhetett már megint. És mit lát? Mr. Bolivár a dokinő nyakából falatozik a kis csápja segítségével, majd mint zsákmányát féltő vad húzza be magával a dokinőt a budiba. Rubi pedig tűsarkúban és indokolatlan bundában próbál elmenekülni, ki is megy a bokája lefelé a lépcsőn, tisztes távolból pedig megtelefonálja valakinek, hogy a dokinő off, a koncert off, a vonal túlvégén pedig azt halljuk, hogy valaki pedig el tud intézni valamit. Rubi csak annyit kér, hogy neki ne legyen hozzá köze.

vlcsnap-00003.jpg

Eközben Ef és Ébrahám a nagy lefejezés utáni reggelijükhöz készülődnek. Ef szerint szólni kéne valakinek, az öreg azonban nem hajlik annyira a dologra, ő mégiscsak nemrég jött ki a fogdából. Ef kérdezősködik kicsit, az öreg meg válaszolgat, és hát kiderül, hogy a nagy barna valami csuklyával egy több ezer éves lény. Ébrahám csak Mesternek hívja, akinek nincs más célja, mint kiirtani az emberiséget, de ezt sem ám csakúgy ész nélkül teszi. Mint zérus beteg, a vérében lévő élősködőkkel terjeszti a vírust, és szabályozni tudja, hogy ki mennyire alakuljon át. Terve is volt, ezért hagyta életben a 4 túlélőt, hogy a világ rájuk figyeljen, ne a suttyomban hazatérőkre, akiknek addigra sikerül elterjeszteni a kórt. A Mester az áldozatai vérét szlopálja, tehát vámpír - románul sztrigoj -, akiről Ébrahám nagymamája mesélt az öregnek. Addig azonban a kis Ébrahám sem hitt ebben, amíg a maga szemével nem látta. Itt pedig visszaemlékszünk Ébrahámmal együtt, irány a múlt!

vlcsnap-00013.jpg

1944-ben járunk, Lengyelországban. Egy tömött vagonban üldögél a fiatal Ébrahám és nagyija, amikor is megérkezünk egy koncentrációstábornak látszó helyre, ahol a Herr halálfejes és sasos fejfedőben munkáról, ellátásról és egy új Európa építéséről szónokol. Ébrahámot elválasztják a nagyitól, ismeretlen haverja pedig ácsnak hazudja mindkettejüket, miközben Ébrahám csak 6 hete tanonc. A haver szerint majd így maradnak életben. Meglátjuk!

vlcsnap-00014.jpg

Eközben a túlélő ügyvédnő sincs a helyzet magaslatán. A gyerekei szervíroznak neki egy kis reggelit, de a kávéba hörpintve elmegy az egésztől a kedve, vér kell neki, nem koffein. Gyanúsan méregeti kislányát, amit a dadus, Nívea is észrevesz. Az ügyvédnő kapcsol, egyből kiküldi őket, mert pihennie kell.

vlcsnap-00015.jpg

Ef és az öreg túl a reggelin már mosogatnak, és átveszik a programot. A terv végigmenni a listán, de következőnek az egyik túlélőhöz mennek, szerintem Ánzelhez. Ef videózni akar, hogy meggyőzze a főnökeit, hogy nagy a baj, az öreg meg figyelmezteti, hogyha videózás közben megfertőződik, akkor simán levágja az ő fejét is. Ébrahám egyébként reméli, hogy majd egy 20 fős kis hadsereget sikerül összeverbuválnia. Megtudjuk, hogy Ef kocsija Kongóból van, amiért doktorunk a Rolexét volt képes odaadni, majd Ef hagy egy üzenetet Norának is, hogy hívja vissza, beszéljenek. Ebből az öreg kihozza, hogy azok fertőződnek meg legelőször, akiket nagyon szeretünk. Ezzel a gondolattal pedig vissza is ugrunk a múltba.

vlcsnap-00016.jpg

Ijfú Ébrahámunk végignézi, ahogy egyik társát a barna csuklyás Mester először megcsapolja, majd eltöri a nyakát. Másnap ezt megosztja kisbarátjával, aki nem akar nagyon hinni neki. Ébrahám hajthatatlan, mert emlékszik a nagyi sztorijaira, amiben a vérszívó démonokat ezüsttel lehetett csak megölni, így neki is célja szerezni egy fegyvernek használható valamit a raktárból.

vlcsnap-00017.jpg

Közben a patkányirtó faszi is betér a munkahelyére, ahol cseveg egy kicsit a titkárnővel. Mint kiderült, emberünket Fetnek hívják, és szerinte a patkányok tömeges megjelenése arra utal, hogy valami nagyobb ragadozó üldözte el őket. Váltunk Norára, aki az utcán sétálgat szenvedő arccal, amikor is megcsörren a mobilja. Az öregek otthonából hívják, ahol a muterja lakik, hogy az öreghölgy már megint elcsámborgott. A nő menne haza, Norának azonban esze ágában sincs hazavinni.

vlcsnap-00018.jpg

Ef és az öreg odaérnek végre Ánzelékhez. Belépve a házba meglátják, hogy Ánzel felesége nemrég felakasztotta magát. Ef egyből venné is le, Ébrahám azonban előbb megnézi az ezüsttükrében, hogy nem fertőződött-e meg, mert ha a tükörképe beremeg, akkor bizony a nőnek is le kell vágni a fejét. Remegés nincs, csak búcsúlevél, amiben a nő leírja, hogy Ánzel nélkül nem tud szembenézni a világgal. Efék ekkor hangot hallanak a sufniból, mennek is a hátsó udvarra. Egyből előkerül a szögbelövő, ami már ezüstszöget is tud lőni, meg a kard. Kinyitják az ajtót, Ánzel még mindig leláncolva falatozgat a szomszédjából. Ef belelő pár szöget Ánzelbe, miközben fél kézzel a mobilját tartja, amivel kamerázik, az öreg pedig lefejezi először Ánzelt, majd a gyökér szomszédot is. Az akció vége természetesen egy kis benzines lelocsolással és felgyújtással végződik, mi pedig újra a múltba révedünk. 

vlcsnap-00019.jpg

Ifjú Ébrahám megint csak alszik, amikor is arra riad fel, hogy a Mester kisbarátjából lakmározik éppen, majd miután végzett, az ő nyakát is eltöri szépen. Ef Norát hívja megint, biztonságban akarja tudni, majd szól az öregnek, hogy menjenek bemutatni a videót és elrendelni a karantént. Ébrahám azonban másfajta megoldásban hisz, ő nem akar tétlenkedni. Mr. Palmör a műtéte után ébredezik, az orvosa érkezik hozzá. A műtét során minden rendben ment, de a doki még nem tudja megmondani, hogy a teste mennyire reagál pozitívan az új szervre, mindenesetre több beavatkozást már nem fog tudni túlélni Mr. Palmör, úgyhogy drukkoljunk. Illetve a doki sem szívesen műtene, mert a szerv behozatala úgy tűnik még sem volt teljesen legális.

vlcsnap-00020.jpg

Mr. Bolivárhoz is megérkezik egy faszi. Elsőre úgy tűnik, mint aki a dokinőt jött eltávolítani, hullazsák van nála, meg valami cucc a vér ellen, takarítás közben pedig magyaráz a szótlanul álló Mr. Bolivárnak. Utóbbi azonban rátámad emberünkre, aki válaszként rögtön belerepít két golyót rocksztárunkba, mire azonban a "takarító" észreveszi, hogy valami nem stimmel, hiszen Mr. Bolivár vére fehér, addigra a kilövellő csáp már a torkára is tapadt.

vlcsnap-00021.jpg

Az ügyvédnőnél sem javultak az állapotok, úgy érzi, hogy valami belement a szemébe. Níveának ordít, hogy nézze meg, mire a nő egy természetellenes pislogás félét lát, amitől egyből le is veri a víz. Gyorsan megy pakolni, vinné a gyerekeket el, mielőtt azonban kiléphetnének az ajtón, az ügyvédnő észreveszi őket. Nívea azt hazudja, hogy moziba indultak, mire megfertőzött túlélőnk körbeszimatolja a gyerekeit. Nívea látja, hogy a nő nem százas, a majd "később visszahozom őket" dumálva eltereli a figyelmét, ami be is jön, majd ahogy vannak, pattannak is be a kocsiba.

vlcsnap-00022.jpg

Fet is lenéz a csatornába, hogy mi a helyzet a patkányokkal, mi az, amitől ennyire menekülnek. Sétálgatás közben először csak a bűz csapja meg az orrát, majd szembe is találkozik egy halom megfertőződött, vérre éhező vámpírzombival. Sikerül megmenekülnie, még időben kijut a csatornából, mert ahogy a kórral fertőződött lények a napfényre érnek, a fény egyből égetni kezdi a bőrüket, így nem tudnak Fet után menni.

vlcsnap-00023.jpg

Nora még mindig a muternél van, aki hajthatatlanul menne haza. Nora baszik elmondani, hogy miért tartaná ott anyut, meg nyíg egy kicsit a munkahelyi paráról, amikor is a folyosón megjelenik egy vámpírzombi. Kitör a pánik, Nora gyorsan kapcsol és dönt, mégiscsak hazaviszi a mutert.

vlcsnap-00024.jpg

Ef bemegy Everetthez, megpróbálja rávenni, hogy rendeljen el karantént. Hiába mutogatja bizonyítékként a videót, Everett úgy tesz, mint aki hisz neki, közben meg ráhívja a biztonságiakat. Dzsim segít kijutni Efnek az épületből, de azért a videót tartalmazó telefont is meg akarja kaparintani, ám ez nem jön össze. Dzsim azért próbál békülni, de Ef csak annyit mond neki, hogy próbálja rábírni Everettet a karanténra, akkor talán visszatérhetnek rá.

Címkék: the strain a kór
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása