Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x09 - Mama

2014. december 29. 10:58 - Szencsike

Az álmodó Abbie-vel kezdünk, romok között sétálva egy csuklyás nőt lát, aki egy altatódalt dúdol. A lányok anyja lehet, Abbie felismerte őt. A nő démonokra figyelmezteti a lányát, de ekkor Abbie felébred. Az archívumban szunyókált el, ám Crane érkezése felébreszti. A férfi a XXI. század nyavalyájával küzd, náthás. Otthon kéne maradnia és kúrálnia magát, de csak legyint Abbie figyelmeztetésére. A háborúban ennél rosszabbat is túlélt, ez meg se kottyan neki. A gyerekzáras gyógyszeres dobozzal azonban meg kell harcolnia, de Abbie megkönyörül rajta egy gúnyos megjegyzéssel kísérve. Crane a beteg, de Abbie alszik napközben, miért? A lány egész éjjel kutatott, hát most lett meg az eredménye, elmeséli az álmát is. Moloch előli menekülés, aztán anyuka feltűnése és a figyelmeztetés. Nem újdonság. Viszont Abbie-nek jelenése lesz, Reyes hívatja, így Crane-t otthagyja pihenni.

1.png

Reyes rejtélyes öngyilkosságokról tájékoztatja a lányt, mindhárom az elmegyógyintézetben történt. Ez nem lenne fura, ha nem egyetlen hét alatt történik mindez, az intézet kereste őket, ha belső ember gyilkolja a népet, minél előbb ki akarják deríteni, ki az. Abbie azért kapja meg az ügyet, mert az édesanyja is öngyilkos lett ott, illetve, ha nem Abbie kapja az ügyet, megrágta volna ezért Reyes fülét. A szárnysegéd ezúttal Jenny lesz, jól tudja milyen az intézetben élni, a belső tapasztalat jól fog jönni. Ő figyelmezteti, hogy nem csak játék és mese volt az élet, óvatosan kezelje az ügyet. Egy Walter nevű ápolt nagyon megnézi a lányokat, szerencsére a nővérke időben elviszi őt. Irvinggel kezdik a nyomozást, mit tud a halott ápoltakról? Az első közülük elég komoly fejlődést ért el, járt rendesen terápiákra, szedte a gyógyszereit, sőt imacsoportot is szervezett, nem tűnt tipikus öngyilkos jelöltnek. Jenny tippje szerint visszaesett, előfordul az ilyen sajnos. Abbie-nek azt is tudnia kell, hogy Irving benne van-e az ügyben? Jogos, hisz a Háború Lovasa a lelkének tulajdonosa, de jelenleg Irving még a saját maga ura. Mindezek ellenére segít a lányoknak.

2.png

A csajok a kamerák felvételeit nézik át, hogyan is történek az öngyilkosságok. Míg várakoznak a felvételekre, addig Jenny elmeséli, hogy kisgyerekként bent volt az anyjánál. Szegény kislány azt hitte akkor még, hogy megmentheti őket az árvaháztól. De ehelyett a tébolyodottan kiáltozó anyjával találkozott, akit két ápolónak kell lefognia és elvonszolnia. Jenny nem is érti, hogy Abbie mit vár az ügy kiderítésétől. A tesó attól félt, hogy egyszer ő is ide jut majd. De most, hogy Tanú lett, szeretné egy kicsit jobban megérteni, mi történt az anyjával, illetve mi várhat még rá… A felvételek betöltődtek, az első áldozat a jelek szerint éjszaka felakasztotta magát. Mivel a felvétel sötét, átváltanak éjjellátó módba. A szoba sarkában ott áll egy nő, aki a lányok anyja lenne.

3.png

Crane új kúrát próbál ki, eukaliptuszos gőzölést, persze az állandó duma miatt nem csinálja rendesen. Abbie az üggyel vonja el a figyelmét, újra átnézte az anyja kezelési naplóját és egy régi emléket is felelevenít. Flashback, a lányok kb. 12-10 év körüliek lehetnek, anyuka még otthon volt, ám gyógyszeres kezelés alatt állt, de még így sem tudták, hogy melyik nap milyen állapotban találják őt. Az emlék napján azért kiabál a lányokkal, mert nem a megbeszélt útvonalon jöttek haza, és a barátaikkal találkoztak. Anyu parázik, nagyon csúnyán kiabál velük, amiért megszegték a szabályokat, démonok bárhol és bárkik lehetnek. Miután kikiabálta magát, megnyugszik és megölelgeti a lányokat. Nem, tényleg nem lehetett könnyű így élni, Crane is sajnálkozik. Viszont mi van akkor, ha a démonok rávették anyut, hogy ölje meg magát, most visszahozták, hogy másokkal is tegye ugyanezt? 15 év eltelt, miért most, morfondírozgat Abbie, és megmutatja Crane-nek a felvételeket. Borzasztó, de nem szörnyülködhetnek tovább, mert betoppan Hawley.

4.png

Hozott könyveket és finom gyógylevest Crane-nek. Szegény ennyire nem beteg, hogy Szőkétől kell segítséget kérni, de a leves legalább ízlik neki. Viszont azt legalább a kis náthás fejével kiokoskodta, hogy anyuka miért van itt. Az intézet Ley-vonalon fekszik, vagyis az emberi és a túlvilági szintek választó vonalán. Moloch itt van az emberi világban, vagyis egész egyszerűen megidézte őt. Abbie nyelvére lefordítva, Katrina még nem ölte meg Molochot. Crane kiakad, ne sürgesse a feleségét, elég nehéz feladatot vállalt magára, ejj de morcos, ha beteg. Mindenesetre Abbie további pihenésre ítéli, így ő és Hawley mennek a küldetésre. Jár Szőkének a pluszpont, ugyanis a levesben van egy kis altató, amitől Crane álomba zuhan, mindezt Abbie kérésére intézte el. Ugrás Henryre, a kisbaba békésen gőgicsél, Katrina kevésbé lelkes iránta, mit akar a gyerekkel? A baba egy árva, Katrina rajta élheti ki az anyaságot, amit vele elmulasztott, vagy őt is cserbenhagyja? Nem kell neki kétszer mondani, a karjaiba veszi a picit, akit megnézhetünk újra a valódi démoni formájában. A trükk az, hogy a megbűvölt lánc miatt a nő egy normális kisbabát lát, de valójában egy minidémon, aki már a nő életerejét szívja el. Henrynek eléggé fájdalmas ez a látvány, a saját anyja, ahogy egy babát dajkál, ő ezt sosem élhette át vele.

5.png

Az intézetben a csajok nem értenek egyet mi legyen anyuval. Abbie megállítaná, Jenny a békés továbblépését akarja. Hawley mindkét utat járhatónak tartja, már csak a hogyan a kérdés. Jenny a belsőkamerás felvételeket nézve felfedezi Waltert, mint a következő áldozatot, üveget tör össze és az ereit vágná fel. Szerencsére időben állítják meg őt, de feltűnik anyu, aki magával viszi Abbie-t is. Egy régi folyosón köt ki, anyu ide-oda cikázik körülötte, míg végül sötét hangon figyelmezteti a lányát, hogy itt nem biztonságos. Nahát, mint nem mond... Valaki zajong Abbie mögött, Walter ápolónője az. Szóval nem egy altervilágban vagyunk, hanem az intézet egyik lezárt részén, ami még a nővér szerint is ijesztő. Abbie inkább elindul visszafelé, nem kér a nővérke segítségéből. Szőke és Jenny Abbie-t keresik, különválnak, Jenny egy folyosón hallja az anyja hangját, aki egy ablakra betűket ír ki. Ekkor érkezik Abbie, megmutatja neki az ablakot. TPRJLM12, ez az intézet videókódja, amivel a betegeket jelölik, az anyjuké ez a sorszám.

6.png

Katrina felfedezi magán a démonbaba sebeit, pont véletlenül van a ház előtt olyan virág, amivel az ördög leheletének hívott bajt kezelheti. Abbie megtalálta anyu felvételét, csak ő és Jenny fogja ezt megnézni. Viszont Jenny túlságosan fél attól, hogy mit lát, csak arra emlékszik, hogy nagyon félt az anyjától. Abbie most is itt van vele, mint akkor, ezúttal sem egyedül csinálják végig. Felvétel indít, anyut egy orvos kérdezgeti. Lorinak hívják egyébként, és elmondja, hogy a démonok miatt akarja a lányait megvédeni, de valaki telebeszélte a fejét, hogy rossz anya. Lambert nővér az (aki Walttal is foglalkozik, illetve akivel Abbie találkozott anyu szellemét üldözve), vagyis nem anyu gyilkolja a népeket, hanem a nővérke, akinek a következő áldozata Irving lenne. Két gyógyszert ad neki, a férfi gyanútlanul be is veszi őket, majd a hullaházban látjuk, ahol a hangok már beszélnek hozzá. Legyen öngyilkos, így megnyitja a kádba a vizet, fog egy kötelet és lekötözi magát a kád aljára, a víz csak nő és nő. A csapat az utolsó pillanatban szedi ki Irvinget a kádból, aki még mindig meg akar halni, Abbie újra látja az anyját az ajtóban.

7.png

Irving a szobájában ébredezik, Abbie van mellette és megtudhatja mi is történt. A nővérke olyan gyógyszereket adott, amitől kényszerképzetei lettek, ráadásként ördögi parancsokat hallott a fejében és emiatt akarta megölni magát. Irving köszöni a segítséget, de mindketten tudják, hogy ezek után már nem segíthet a lányoknak. A csapat nyomozott Lambert nővér után, 1958-ban mérgezett meg több bentlakót, ezért egy évvel később kivégezték. Vagyis egy újabb szellem lenne, anyu vele harcol minden erejével, hogy ne öljön még több beteget. Anyu régi szobájába mennek, a lezárt szárnyba, hét hónapig volt ott, a túl balhés betegek gyűjtője volt ez a szárny. Felfedezik, hogy a vakolás alatt ott van az eredeti fal, elkezdik lebontani, azon a lányokat ábrázoló rajz van és egy dal, amit anyutól ismernek. Jennynek beugrik egy emlék, anyu az átlagnál is parásabban ücsörög a kocsiban, mögötte a kicsi Jenny fecseg egy róluk készült rajzról, Abbie nincs velük. A rádióból a dalocska szól, anyu megdicséri a rajzot, Jennynek feltűnik valami fura szag. A nő beindította kocsit és a kipufogógázzal próbálta megölni magukat. A jelenben Jenny teljesen beijedt, anyu akkor akart ártani nekik, amikor nem kellett volna. Az ajtóban feltűnik anyu, nincsenek biztonságban.

8.png

Abbie közli vele, hogy tudnak Lambertről, anyu egy ősi bűbájt emleget, amivel meg lehet akadályozni a pusztítását. Az első áldozat mellett ezért volt ott, de nem emlékezett a bűbájra. Egy naplóban van leírva, amit még az őseitől örökölt, de nagy baj van, Lambert itt van. Elragadja Abbie-t, és kiüti a többieket. Anyu vállalja, hogy megkeresi Abbie-t, Jenny keresse a naplót. A lány gyanítja, hol lehet a könyvecske. Abbie-t a tolószékhez kötözi a nővér és szövegelni kezd, hogy legyen végre vége Abbie életének, hisz erre vágyik ő is, egy kis nyugalomra. Jenny és Szőke a régi szárny raktárába megy, anyu személyes cuccainak itt kell lennie, és talált. Meg van a rajzocska is, illetve a keresett napló is. Ugye a lányok őse Grace Dixon volt, aki segített Katrinának világra hozni a kisbabáját, illetve a gonosz erőkkel harcoló boszorkány is, vagyis a napló az ő varázslatait is tartalmazza. Jenny megtalálta a keresett bűbájt, remélhetőleg beválik. Abbie a kezelőszékben van, itt is lekötözve, Lambert mesél anyuról neki. Ő is sokáig ellenállt, de csak sikerült megértenie, hogy felesleges hadakoznia vele. Ő is megkapta a pirulákat és a szabadság ígéretével öngyilkos lett. Most ugyanez vár a lányára is, vegye be a pirulákat.

9.png

Abbie ellenállása hasztalan, a nő erősebb nála, de egy feldühített anyával is szembe kell néznie. A raktárban Jenny olvassa fel a bűbájt, a távolság ellenére is hatásos az igézet ismételgetése, az erők működnek, Lambertnek nincs sok hátra. A nő szétporlad, egyedül csak a kulcsai maradnak meg belőle, érdekes, de anyu is eltűnt. Jenny és Szőke megtalálják Abbie-t, aki nagyon szeretné megköszönni anyunak, hogy harcolt érte. Talán lesz rá egy módszer, az idézést anyu régi szobájában tartják, Crane is jelen van, szerencsére már jobban érzi magát, a kényszeralvás hatott. Jenny végzi a műveletet, gyertyák, kristálygömb, ami kellhet, az itt van. Körbeállnak, megfogják egymás kezét, Jenny elmondja a megidéző szavakat, anyu megjelenik. Milyen öröm, hogy a lányai épségben megérték a felnőttkort. Tudta, hogy Abbie Tanú, most is, ahogy korábban is, harcolniuk kell. Flashback, ugye anyu a gázzal akart öngyilkos lenni, valójában nem önszántából tette, amit tett. Moloch irányította őt, de időben felébred ebből a kábulatból és kitör a garázsból, vagyis megmentette magukat.

Az intézetben a nővér támadt rá, sikerült megölnie, de a szelleme itt ragadt. Jennyre is vigyázott, mikor ő lakott bent, ez volt az ő Purgatóriuma. Abbie-nek rengeteg kérdése lenne, Moloch ellen mit lehet tenni? Anyu a naplót ajánlja, abban sok-sok hasznos segítség rejtőzik. Abbie-nek muszáj küzdenie, a háború győzelme múlik rajta. Ez mind szép, de attól még anyu itt szenved, ki kell jutnia innen. Ő már kijutott, már kijuttatták innen, továbbléphet, amit meg is tesz, persze a lányok sírnak. Később, immár hazafelé tartva csendesen autózik a négyes, mikor az erdőből kiront Irving. Megszökött, kintről jobban kézben tudja tartani a dolgokat, Abbie vigye valami biztonságos helyre. Katrina elszürkült nyakkal készíti a bájitalt a démonbabának, de a kiságyban már nincs a gyerek. A nappaliban talál rá, egy nagyon édes, szőke kb. 7 év körüli kisfiú néz rá, gyorsan megnőtt a gyerek, és anyukájától enni kér.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása