Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x13 - I Almost Prayed (Évadzáró)

2014. december 26. 11:00 - Szencsike

Elérkeztünk az évadzáróhoz, tizenkét résszel ezelőtt vajon ki gondolta volna, hogy ennyi kalamajkában lesz részünk. Megismertük néhány szereplő teljesen új oldalát (pl. Amanda, Stahma, Christie), vagy épp elbúcsúztunk valakitől (Kenya, Tommy), illetve köszöntöttünk is (Potti, Pilar). De a legfontosabb kérdés: mi lesz Irisával? Vele kezdünk, a lány továbbra is bűvöli a köveit, amik a valóságban terreformáló gépek és New York szép CGI városát pusztítják. A városból és annak ártatlan áldozattá átvedlő lakóiból semmi sem marad, a tűz pusztítása mellett, szürkés és lilás füst borítja a levegőt, a földből új Votan flóra és fauna jön létre.

1.png

Nolan eközben javában ismerkedik a Kaziri történetével, Cai az ősök tettéről mesél. Nolan látja a megoldást: azt kell csinálni, mint ők: szét kell választani a kolovánokat. A Kaziri fél Caitól, pontosan ezért, mert veszélyes lehet rá. Cai nem szeretne hős lenni, Nolannek azonban nem mondhat nemet, ha nem akar a kocsi motorházán utazni Irisához. A lány befejezte a küldetés első részét, New York már nem létezik, átváltozott a Votanok Paradicsomává. Defiance városkájában Datak Tarr kis motyójával jókedvűen sétál haza régi-új otthonába, a felesége mellé. Hazaérve épp a két anyuka veszekedésének végét hallgatja, Stahma és Pilar egymást sértegeti. A két nő összekapott azon, hogy a fiatalok egy időre Pilarhoz költözzenek, hogy jobban megismerjék őt, Stahma ebbe nem egyezett bele. Datak is osztja a nőt, ő hozta neki a bódítószereket, amikre rászokott, ám Pilartól is megtudunk néhány kínos infót róluk. Datak csak egy utcai kártyatrükkös volt, Stahma pedig szobalány, még a McCawley-házban is pucolta vécét, kiváló munkát végzett. Nagy változás, igaz, de Pilar nem fog tőlük megijedni. Datak kitessékeli a nőt, legalábbis most még erőszak nélkül, Pilar megsúgja neki, hogy Stahma-nak megvolt Rafe, leszopta őt. Pilar el, a Tarr-házaspár páncélján az első törések mutatkoznak, fanyalog a páros egymásra.

2.png

Alak, Christie, Pilar és Quentin kis csoportját látjuk sétálni, mellettük FKöztös katonák boldog-boldogtalant igazoltatnak. Alak úgy hiszi, hogy New York rádiócsendje miatt izgatottak, már pár órája nem tudnak velük kommunikálni. Ha tudná az igazat… A négyes egy kis kávézóban folytatja a párbeszédet, anyu továbbra sem adja fel, hogy magához édesgesse a fiatalokat. Most, hogy a szeretett városuk az FKözt játszótere, a keverék gyerekekre semmi jó sem vár. Mintha a Votanok jobbak lennének, ám anyu erre is tudja a megoldást. Egy Harmónia nevű közösséget dob be, emberek, votanok, és az ő mixelt gyerekeik békében élnek egymás mellett. Oda ők is beilleszkedhetnek. Alak szkeptikusabb, ha létezik ez a közösség, miért nem tud róla? Kutatótelep, bizonyos kutatások titkosak. Még lovakat is tenyésztenek, Christi arca felragyog, a pacikkal őt már meggyőzte anyu, de Alak helytelenítő pillantása miatt nemet mond. Anyu meggyőzi őket, hogy legalább nézzék meg, sőt, az egész család jöhet, ha már Datak is újra képben van. Nohát, Alaknak ez új, haza is rohan, Christie követi őt. Quentinnek csak egy meglátása van, nincs Harmónia közösség. Anyu nem mond rá semmit, de a válasz kitalálható, ő is a srácok után rohan, Quentin fizessen.

3.png

A Tarr-házaspár jóízűen fogyasztja az ebédet, mikor a két gyerek beront. Mit keres itt a kedves papa? Datak bűneitől tisztára mosva lett újra a családfő, de a fiatalok ezt nem fogadják el, Christie tiltakozik ez ellen a leghangosabban, hisz rengeteg van a férfi rovásán. Mondja ezt egy olyan, aki kurvát ölt, vág vissza Datak, ezzel Christie-t sikerült kiborítania, Alak bosszúsan megajánlja neki az Év apja címet, Datak meg nem is érti min kapták fel a vizet, csak poénnak szánta a megjegyzést. Vágyálom, Berlin piába fojtja a gyászát, mellette Amanda a csaposnak aggódik New York csendje miatt. A sokkos lányhoz odalép Amanda, a nő meglepődik Berlin sztoriján, Tommyt Irisa ölte meg. A hívójuk egyszerre szólal meg, mindketten ugyanakkor tudják meg, hogy mi történt. New York hivatalosan is elpusztult. A két nő a városháza felé tart, üdvözölhetik Mercado kormányzót, ő épp útközben hallotta mi történt a várossal, visszatért Defiancbe. Mellette Berlin eléggé bizonytalanul áll, a kormányzó kiszúrja a piálást, szájvizet ajánl a lánynak, majd Amandával Potti irodájába mennek. Megérkezett Nolan és Cai, ők is a válságirodába tartanak.

4.png

Nolan ott előadja a teóriáját Irisáról és Cairól, Potti nem hiszi el, Amanda csak elméletben tárgyalna erről. Nolan Irisa titkosított aktáját javasolja, oldják fel, akkor láthatják, hogy amit most itt elmondtak, az igaz. Cikis, minden anyag NY-ban, sorry Potti részéről, de Mercado Nolan mellé áll. Igaz, ez is cinkes, mert a Votan fennhatóságú Belize is elhallgatott, végleg, a Votanok önmagukra nem támadnának. De, mert mindig van egy de, ha Nolan tudta, hogy Irisa veszélyes, miért kapott jelvényt? Erre Amanda felel, az ő kérése volt, ez Mercadonak újabb sokk. Potti inkább fizessen a szexért, mint a többi normális ember, mert Amandában bízni ezúttal tévedés volt. Potti részéről egyáltalán nem volt tévedés, ugyanígy döntene, ezzel a végszóval Mercado elküldi őt, aki zokszó nélkül távozik. Doki, mint keresett bűnöző, visszatért a városba, a marcona katonák azonnal közrefogják őt. Egy szuperokos űrhajó el akarja pusztítani a Földet, de ő meg tudja akadályozni ezt. Potti szerencsére ott van, mikor Doki ezt bevallja, most mit fog tenni?

5.png

Potti jól döntött, Mercado Doki felmentő papírjait szignózza, az Indo terve a következő: hozott egy spéci kristályport, ami elpusztítja az Irisában lévő bárkaagy-töredékeket. A lánynak fájdalmai lesznek, de a halála gyors lesz, és a világ megmenekül. Halála, halála? Nolan ezt meg sem akarja hallgatni, az ő megoldása békésebb. Mercado Amandára bízza a döntést, aki Doki javaslatát pártolja, igaz szerinte Dokit nem feltétlen a szívjóság vezérli. Legyen ez, Amanda kíséri Dokit, ha valamit forgat a fejében, megölheti. Ez Nolannek újabb sokk, csúnyán cserbenhagyta a nő, az pedig még jobban fáj neki, hogy Amanda becsukatná az akció idejére, hisz a hősködéssel csak kockázatot jelent. Nolant lefogják, egy pillanat erejéig a férfi bűnbánatot gyakorol, így sikerül Mercadora fognia a fegyverét. Amanda Cai torkához szorítja a levélbontókést, kész lenne megölni a reszkető Irathit, és Nolan terve befuccsol. Mit tehet a férfi, leereszti a fegyvert, Cai-jal együtt mehetnek a hűvösre.

6.png

Doki rendelőjében nagyban gyártja a fegyvert, ki kéne lőni vele Irisát, Amanda vállalja a feladatot, viszont a nő egy pindurkát zabosabb a kelleténél. IndoKenya miatt még mindig dühös, magyarázza meg. Potti szerint erre nincs idő, de Doki kötélnek áll, Potti meg kezdhet aggódni. Doki a börtönben sínylődött, ám kiszabadulhatott, mert Potti felkérte őt a Votan közösség kémjének. Kettősügynökként az volt az egyik feladata, hogy figyeljen. Azonban érkezett egy ismeretlen, aki Amanda titkait akart tudni, ezért készítette el IndoKenyát. Doki nem mondhatott nemet, mert kényszerítették. Potti bizonyára megakadályozta volna ezt, Amandáért mindent, ha tudta volna, mire készül, de másképp hozta az élet. Pottiról ezennel lekerült a gyanú, aki csak bólogatni tud Doki meséjére, ő bizony megakadályozta volna, igaz Amanda nem hisz neki. Potti ennél rosszabb dolgokat is megtett, de ezzel újabb pluszpont Potti mellett a nő listáján. Doki nagyon-nagyon sajnálja, remélhetőleg ezek akkor is az eszébe jutnak, ha megöli Nolan kicsi lányát. Amanda felkapja a kész cuccot, Doki jön velük, Potti kifelé köszöni Dokinak a fedezést, az Indo csak remélni tudja, hogy Potti még tudja ezt valahogy viszonozni.

7.png

Nolanék megérkeztek a börtönbe, ott a férfi beveti magát, lecsapja a katonákat, még egy sokkoló sem tudja őt megállítani. Ám ha Cai nem segített volna be, az egyik katona lelőtte volna. Bátor srác ez, ha összeszedi magát. Viszont Nolan csak ez után esik össze. Irisa eközben még mindig kövezik-bárkázik, újabb terraformáló gépeket aktivál. A városban Christiék nagy bőröndökkel követik a mosolygó Pilart, legalább felmérik a terepet, mielőtt megszületik a kislányuk, legalábbis Christie kislányra tippel. Andina, az új szolgálólány az egyetlen, aki tudja, hogy elmennek, ő megígéri, hogy nem köpi be őket a szülők előtt. Néhány hitetlenkedő kiáltást hallanak, az emberek az égre néznek, fura fények jelennek meg, mi tudjuk, hogy ezek Irisa terragépei. Alak nem akar menni, várják meg, mi lesz az égi eseményekből, de anyuka ragaszkodik az induláshoz. Anyu nyomulása gyanús a párnak, erre Quentin leüti Alakot és zsuppolja is a kocsiba, Christie-t anyu tuszkolja be. Szegény Andina tehetetlen, elrabolják a párt, mert anyunál előkerült a fegyver is.

8.png

Irisát látjuk egy távcsöves puska célkeresztjében, Amanda vár a megfelelő pillanatra. Ez Nolan szerencséje is, aki kilövi Amandát, emiatt Irisa meditálásának is vége, a kövek lehullanak a földre, viszont a gépekből hullanak tovább a terragömbök. Nolan először Pottit üti le, nem kis élvezettel, majd megbilincseli Amandát, végül Doki kapja meg a magáét. Ezek után Amanda hiába hisztizik, irány Irisa. Cai elölről keríti be Irisát, Nolan hátulról, a két kolován birtokosa találkozik, Irisa visszaidézi az ősöket, és átadja/áthányja Cainak az arany kolovánt. A lány felébredve Tommyra emlékszik, ez már neki is túl sok, Nolan adja a fegyverét, már kész meghalni. Ez nem így lesz kisasszony, Irisa még sok embert megmenthet, ha összeszedi magát (fura, a szeme most inkább olyan kékesnek tűnik, mint sárgásnak). Cai és ő megállíthatják a pusztítást, de ha végeztek és a golyót akarja, megkaphatja. A városban Datak és Stahma a gömbesőt figyelik, Andina kiált rájuk, nagy a baj. Datak fegyvereket vételez, Stahma Rafet javasolja, ő belelát a nő fejébe, tudja merre mehetnek. Ja, hamarosan tényleg a nő fejébe lehet látni, ha Datak golyót röpít belé.

9.png

Nolanék megérkeztek a bányákhoz, irány a Kaziri. Fogolytábor, az FKözt általános kivégzést tart, Rafe is a hullajelöltek között van. Ám, a jó szerencsének hála, ő a következő turnusba került. Berlin ront a katonák közé, a parancsnokot dühösen vonja felelősségre. A férfi azért tartja a kivégzést, mert a rabok látták az égi fényeket és zavargás lett a vége, hát ez lett a bünti. Berlin leváltja a férfit, de ő lecsapja Berlint, Rafe még aggódhat, bár mintha már minden mindegy lenne neki. Nolanék a Kaziri bárkaagyát keresik, ott tudják csak megállítani a terragépek működését. Cai tudja merre van, közben elhaladnak a begubózott kiválasztottak között. Irisa meglátja kicsi Irzut, a lány figyelmezteti a többieket, de ő bajban van, egy börtönben találja magát. A fogolytábornál Berlin közvetlenül Rafe mellett találja magát a kivégzendők sorában, fura kivégző osztag előtt állni és várni a halált. Már várják a megváltó lövéseket, de azok nem őket érik. A katonák a halottak, a halálosztó Tarr-házaspár családi vészhelyzetre hivatkozva viszi is Rafet, a rabok szétszóródnak, szegény Berlin erre már csak hisztérikusan nevet egy nagyot, hosszú napja volt, érthető. Rafe meg mehet a Tarrokkal családot menteni.

10.png

Irisa a képzelt börtönében Tommy szemrehányásait hallgathatja, egy éve Nolan életéért cserébe elfogadta a Kazirit, Tommy pedig meghalt, ezt nem kellett volna. Nolan a szörnyű ember, Tommy nem érdemelte meg a halált. Nolan hangja is felcsendül, Irisa jöjjön vissza. Tommy arra bíztatja a lányt, hogy fogadja el újra a Kazirit, akkor Tommy él és a hajó is befejezheti a küldetését. A hajón Nolan ébresztgeti a lányát, Tommy pedig azzal hitegeti a lányt, hogy újra együtt lehetnek, ha a hajó végrehajtja a küldetését. Nolan sejtheti, hogy a hajó Tommyval zsarolja a lányt, így arra bíztatja, hogy engedje el a srácot, mert ez a Tommy nem az a Tommy, akit szeretett. Irisa nemet mond Tommyra, aki hangosan ordít. A lány felébred, nem csak neki voltak látomásai, Cai a szüleit látta. A hajó fél.

11.png

Megérkeztek a bárkaagyhoz, most már Cai és Irisa kezében van az ügy. Aktiválják a kolovánjaikat, ami behatol a hajó rendszereibe, ők ketten is összekapcsolódnak, hallják egymás hangját a fejükben. Cai-nak kéne leállítani a terragömböket, ám az agy kizárta őt. Irisa előtt megjelenik kicsi Irzu, aki a Kaziri Vörös Királynőjeként immár könyörög a lánynak, hogy hagyja életben, de Irisa lekapcsolja őt, így Cai átállíthatja a gömböket. Ezek így nem a várost támadják meg, hanem a Föld körül keringő bárkaövet pusztítják el. A régi csillaghajók így apró darabkákra törnek, ami a Földről, a városból nézve csillogó sávként jelenik meg az égen. Amanda pedig örül, Nolanéknek sikerült végrehajtani a küldetést. Képmutató banya, most örül, korábban kész lett volna feláldozni Nolant és Irisát is. Potti pedig megragadhatja az alkalmat, hogy megcsókolja a boldog Amandát.

Lent a mélyben azonban nagy a baj, a hajó kezd összeomlani. Nolan Cai-t még ki tudja zavarni az omlás elől, ő és Irisa azonban bent ragadt. A városban zajlik a buli, Potti végre bejuthat Amanda ágyába, Doki visszatérhetett a rendelőjébe. Valahol, a messzi távolban egy duzzogó Christie és a mosolygós édesanya utaznak, a szolgalelkű Quentin vezet, Alak csak ücsörög. A szülők repesztenek utánuk, ezek után elég komoly családterápiának nézhetnek elébe. Berlin a Vágyálomban piál és a katonatársakkal emeli az üvegét Tommyra. Amanda és Potti már végeztek, hát nem tartott sokáig, mindenesetre Amanda jön le először, és ki után kérdez a szintén a bárban elmélkedő Mercadotól, hát persze hogy Nolanről akar tudni. Róla még semmi hír nem jött, hivatalosan eltűntnek lett nyilvánítva. Az első jelentések szerint az egész bányaterület beomlott, a régi St. Louis megsemmisült az omlás során, ha Nolan ott volt, akkor neki is vége. Lássuk Nolant, nem egy elveszett figura ő, feltalálta magát és Irisával bemásztak egy gubóba, amiben épp hibernált álmukat alusszák. Ez lett volna a második évad, berendelték a harmadikat is, ezekkel az eseményekkel fog majd folytatódni a sorozat. Az endsong pedig Robert Plant dala lenne. Köszönöm mindenkinek a figyelmét és boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.12.27. 08:33:04

Köszönjük a kitartó munkát, neked is minden boldogot!

(de azért Amandát lebanyázni .... :)

saját macskám 2014.12.27. 12:39:17

minek iyen szarokat irni aki akarja megnézi

Szencsike 2014.12.28. 11:02:24

@Gabba: Nagyon szívesen :) Most már a boldog új évet lesz aktuális :) (Amanádra morcos vagyok, szóval megérdemli, olyan hangulatingadozásai voltak, hogy még... :D)

enzo23 2014.12.28. 22:15:19

Köszönjük az évados hogyvoltozást!
A záródalt pedig azonnal megkedveltem már anno a nézéskor is, nagyon hangulatos volt!

Szencsike 2014.12.31. 16:39:53

@enzo23: Nincs mit :) Boldog új évet :)
süti beállítások módosítása