Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014, 10. Élő show - Csak szerényen!

2014. december 24. 12:00 - oharozsabimbolehetnek

img_4949.jpg

Indul a döntő előtti utolsó szórás. Ma is látunk egy külföldi X-Faktoros arcot, de minek. Már csak négyen vannak, Rövidgatyás Ricsi, Benji, Horányi Zsüli és Tóth Andi. Kicsit bepillantunk a vezérlőbe (vagy hova), ahol Bence próbál valamit átvinni Gyurin, a főhalljakenden kevés sikerrel. Aztán Gyuri végül mégis beadja a derekát, és így Bence a másor elején egy babérkoszorúval a fején, hordszéken, császárként vonul be. Csak szerényen. Merthogy ez a mai téma. Bence, menj haza! A mai műsorvezetés eddig egy erős kettes, Bence Devil Nóri legjobb napjait idézi levegő utáni kapkodás és kiabálás tekintetében is. Köszönjük, már hiányzott. A mélypont, amikor előhúz a zsebéből egy köteg lóvét, amiről nem derül ki, hogy mennyi, csak az, hogy egyetlen szavazattal is megnyerhető. A gyomrom forog.

Érkeznek a mentorok, Gabinak ma már nincs izgulnivalója, mert már nincs bent mentoráltja, Robi pedig tuti visz valakit a döntőbe. A többiek rághatják a körmüket. Mást már nem is csinálhatnak, mert ma már a nézők döntenek. Gabi Karsai Zitának öltözött, már várom, mikor fogja a nyakába borítani az előtte lévő pohár vizet.Megint matek. A Tha Shudras 43 szavazattal esett ki. Nem mindegy már? Aztán kiderül, hogy Bencus zsebében egy misi van, azt lehet szavazásért cserébe hazavinni. Ma háromszor lépnek fel a gyerekek, a mentoraik kedvenceit énekelik az első körben. Rövidgatyás Ricsi kezd, és még mindig maximalista, nyerni akar, annál alább nem adja. Ricsikém, várnak még csalódások az életben. A Robbie Williams-dalt hozza, amiben kellően lehet X-lábbal, kidülledő nyaki erekkel üvölteni. Én aggódom, hogy kijön az aranyere. A zsűrinek tetszik, látják a fejlődést.

img_5023.jpg

Horányi Zsüli el sem hiszi, hogy ez már az utolsó hét, és utána jön a légüres tér, mindenki hiányozni fog és semmi sem fog történni. Nem meglepő, hogy a Bridge Over Troubled Watert választották, az egyik legerősebb produkció volt az élő show-k alatt. A zsűrinek tetszik, látják a fejlődést. Twitter. Jaj! Tóth Andi fáradtnak és kiéltnek néz ki, nem értem, hogy egy 15 éves kislányt miért kell egy próbára luxusribancnak sminkelni. És azt sem értem, hogy miért a Cabaret-t választották, amikor pl a Jailhouse Rock ezerszer jobb volt. Andi fáradt, most már biztos, mert ez az előadás olyan vérszegény, hogy egy vámpír éhenhalna mellette. A zsűrinek tetszik, látják a fejlődést.

img_5107.jpg

Benji zárja az első kört. Kapunk is egy kis családi drámát az arcunkba gyorsan, kiderül, hogy keveset volt kiskorában a szüleivel, és most, hála az X-Faktornak, visszakapta őket. Az ő legerősebb produkciója egyértelműen a Ha én rózsa volnék, ez most is jó, bármennyire is kiszerettünk azóta Benjiből. A zsűrinek tetszik, látják a fejlődést. Na, ezzel meg is volnánk. Bence még megmutatja, mit látnak bejövetel előtt a versenyzők. Aztán jönnek az új dalok, reméljük, hogy már a tematika szerint. 

img_5145.jpg

Ricsi kezdi ezt a kört is, mert ő már jól kipihente magát. Álmodott magának egy világot, de nagyon szar, Ricsi szokás szerint csak kiabál, én ebben a világban nem akarok létezni. Amúgy nem értem, miért üvölt, mert láthatóan őt is nagyon kimeríti a dolog. A zsűri persze csak simogatja, ilyenkor már nem nagyon kritizálnak. Horányi Juli folytatja a sort, és énekel egy drámai kajabálósat, ami engem halálra untat. A mentorok letették a hajukat, főleg Zsüli személyiségétől. Kicsit variálunk a sorrenden, Benji beelőz, neki is lassúzni támadt kedve. Én meg közben rájöttem, hogy mi zavar benne: pont olyan, mintha a színpadon smárolna először. Inkább behunyja a szemét, bár nem tudja miért, de mindenki így csinálja, akkor biztos így kell. Gabi közben azt érezte, hogy egy fantomarcú faszival táncol. Ebből a tehetségkutatóból sem hiányozhat a One Night Only, amit én Tóth Andi korához soknak tartok, de ezek szerint mások nem, így történhetett, hogy egy 15 éves lány olyanokat énekelt, hogy “Come on, big baby, come on!”, aminek az eredetiben súlya van, itt meg nem. Ráadásul beleadott apait-anyait, amitől egy folyamatos üvöltés lett a vége. Alföldi szerint ez fegyelmezett volt, én nem tudom, ő mit hallott.

A harmadik körben sztárduettek jönnek, amitől előre félek, mert ezek általában nyálba szoktak fulladni. Rövidgatya duettpartnere Varga Viktor. Mindketten zongoráznak. A dal, a Holnapra kiderül baromi jó, van értelme a szövegnek és jó a dallama. A vicces rész az, amikor mindketten felállnak, és elindulnak egymás felé. Két ropilábú. Viktoron a szokásos jézusos kiegészítők. Horányi Juli Fábián Julival énekel utóbbi egyik számát. Kézenfogva, bazz. Giccshegyek! Benji partnere ma Bogi. Állítólag egyből rákkantantak egymásra, és Benjin látszik is, hogy nem fér a gatyájába. Meg az is, hogy a csaj részéről ez pusztán szimpátia. Poor Benji! Tóth Andi a példaképével énekel, aki nem más, mint Hooligans Csipa, a kötelező punk. Játszom a dal, amit választottak, nem meglepő módon. Csipa hova cseszte el a hangját, emberek? Andi erőlködés nélkül énekelte le a színpadról. 

“Rövid” összefoglalás után közös dal jön, amiben állatkodnak egyet, közben pedig a színpad szélén statiszták fotózzák őket. Ennél szájbarágósabb kevésbé lehetett volna. Na, hogy egy kicsit pihenjen mindenki, jönnek a vendégfellépők: Szabó Balázs Bandája. Az együttesben mindenki lekesen reszel valamilyen hangszeren, de én fakutya legyek, ha kihallom a zenéből bármelyik hangját. Nem rossz, de nem hallgatnám órákig. 

img_5576.jpg

Aztán visszacsöppenünk a drámába: tessék tolni a szavazatokat. Reklám után Adam Lambert arca mászik a tenyerünkbe. Aztán Bencéé. Aztán Zsófié. Valaki tanítsa már meg beszélni ezt a lányt! A következő kisfilmben korábban kiesettek beszélnek a finalistákról. Indul az utolsó egy perc, aztán jönnek a színpadra a versenyzők. Hosszú néma másodpercek, mármint Bence részéről, mert a közönség csak nem tud bekussolni. Döntőbe jut Benji, aki nem hiszi el, Andi, aki ugrál és Juli, aki földre borul. Alföldi pipa. Gatyesz meg csalódott. Gabi sír. Kapunk még egy Ricsi-emlékfilmet is, hogy mi is sírjunk. Én meg közben azon röhögök, hogy minden évben bekerül valaki olyan a fináléba, akinek semmi keresnivalója ott. Tavaly ilyen volt a BTW, előtte meg pl Baricz Gergő. Idén pedig Benji. Bence a végén még bakizik egy nagyot sms-tarhálás közben. Holnap minden kiderül. Most már csak azt árulja el nekem valaki, hogy mi volt ebben a “csak szerényen”!

Címkék: x-faktor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása