Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A kór 1x03 - Faroktalanság és gerinctelenség (+18)

2014. december 17. 11:00 - hesszelgetőbibiána

Kopasz, hamuszürke alak készülődik: inget választ, előveszi a napi kiegészítőket, majd elégedetten telepszik le a tükör elé egy kis sminkre. Van mit korrigálni a fazonon, mert nemcsak, hogy orra sincs, hanem a nyakán is van valami sebféle. De nincs miért aggódni, van műfül, műorr és műnyak is, meg annyi sminkcucc, amennyivel egy nő sem rendelkezik egyszerre. Szerencsére az egész maszkmesteri szinten végzett procedúrát nem nézzük végig, de kellemes ismerős néz vissza ránk a tükörből, hiszen a Herr az személyesen, aki boldog mosollyal nyugtázza, hogy hamarosan végre önmaga lehet, és kibaszhatja a kukába az összes pipere cuccot.

vlcsnap-00001.jpg

Nora, Ef, Dzsim Everettet várják a munkahelye előtt. Megvitatják, hogy eltűnt a 206 hulla, plusz az őket vizsgáló orvosok is. Dzsim szerint a kormány volt, mire Everett letorkolja, hogy ők a kormány és szerinte a hadsereg áll az egész háta mögött. Nora megint előhozza a szén-monoxid fedősztorit, hogy nem hihető, mert nincsenek az eltűnt testeken erre utaló nyomok. Everett erre csak annyit reagál, nem a mi felelősségünk, nem mi mondtuk, hogy a szén-monoxid volt, majd szépen elmagyarázza, hogy mostantól feltett kézzel, távolról figyelik az eseményeket. Mielőtt azonban még távozna, Ef felteszi neki a 40 milliót érő kérdést: ha a hadsereg áll a hullák eltűnésének hátterében, akkor mi a francért hagyták itt a négy túlélőt? Dzsim aggódva azért megereszt egy hívást, kezd rájönni, hogy jócskán benne volt az ő kis keze is a szarosbiliben.

vlcsnap-00002.jpg

A negyedik, egyben az eddigi legjelentéktelenebb túlélő életébe is bekukkantunk. Szarul ébred, a szemei vérben és ő is hallja a hangot, ennek tetejében a házát paparazzók lepték el, a kutyájuk megsérült, az asszony pedig csak aggódik, mert beteg. Mehetünk is tovább. A macskás faszi, aki patkányirtó foglalkozása szerint, épp a munkahelyére tart. Sok a meló, sok a patkány, de a főnök első helyen egy gazdag faszihoz küldi, nem számít sem az iskola, sem a templom, de még a kórház sem élvez elsőbbséget, ha egy pénzügyi alap vezetőjéről van szó.

vlcsnap-00004.jpg

Közben kiderül, hogy a pilóta testében vérférgek vannak, ő pedig ismét karanténban. Az orvosok tanácstalanok, ő pedig retteg, hogy meg fog halni, de Ef megnyugtatja, hogy ilyenről szó sincs. Kamuzik. Ef a gyermekelhelyezési tárgyalásra siet, Nora szeretne Ébrahámmal beszélgetni, Dzsim pedig Mr. Palmörrel szeretne találkozni, de helyette a Herr fogadja. Dzsim lelkiismerete megszólal, menne a rendőrségre, amiért nem akarják elmondani neki, hogy mi történik itt. A Herr azonban meggyőzi azzal, hogy Dzsim feleségét bejuttatja egy olyan kísérletbe, amivel akár a nő rákja is gyógyítható lenne. Dzsim lelke oda, mostantól a Herrnek is dolgozik.

vlcsnap-00005.jpg

Ébrahámot a bíró faggatja, hogy mi a fenét keresett ő a reptéren, főleg egy farkasos karddal. Az öreg hantázik valamit arról, hogy összemosódnak az emlékei. Egyébként a II. világháború után érkezett az országba, nincs asszony, gyerek, se unoka, csak a zálogház, meg a családi ereklyeként aposztrofált farkasos kard. A bíró aggódik, hogy lényegében botnak álcázott karddal szaladgál az öreg, de elengedi, csak cserélje le a kardot gumi végű botra. Kifelé menet Nora elkapja Ébrahámot, lenne hozzá pár kérdése. A fószer egyből vágja, hogy a testek eltűntek. Még mindig azon az állásponton van, hogy az összes hullát meg kell semmisíteni, de azokat is, akikkel érintkeztek. Nora még nem áll készen erre, ezért további kérdésekre nem is hajlandó válaszolni Ébrahám.

vlcsnap-00006.jpg

Ef is túlesik a tárgyaláson, ahol Zek azt szeretné, ha az apja havonta egy-két alkalommal látogatná meg, mert tudja, hogy fontos munkát végez, azonban ez Efet a legkevésbé sem tölti el örömmel, hiszen ő a közös gyámságra hajtott. A folyosón még összebalhézik kicsit Kellivel is, aki egész jófej volt vele, amíg le nem önteltezik. Elkerülhetetlenül ki kell mondania Kellinek, hogy Zek nem a saját érdekeit nézte, hanem az apjáét. Közben Mr. Bolivár is próbál a bandájával, de "megfázott, gyengélkedik", így nem nagyon lesz koncert, hiába pörög a klippek alatt a nézettség számláló. Majd újra visszatérünk Efhez, aki a tárgyalás után beugrik a pofozkodós apukához és Emmához. Apa már nincs a kádban, Emmának pedig durván hullik a haja, Efet pedig hívja Nora. Valami fontos dolog lehet, mert már szalad is.

vlcsnap-00007.jpg

A patkányirtó is odaér a gazdag faszihoz, akinek a kislányát megharapta egy patkány. A kis dögöt elkapja, bezsákolja, majd tart egy kisebb előadást a szivarról, illetve a házról, amiben most lakik a Redzsiszer részvényes muksó, hogy azért van patkány a házban, mert ezek szeretik a szivart, a ház meg szivargyárra épült. Ennyit az olcsón megvett fasza kecóról. Dolga végeztével rágyújt a patkányirtónk is egy szivarra, gondolom behúzott egyet, majd meglepődöttséggel nyugtázza, hogy valami gebasz lehet, mivel a patkányok úgy menekülnek a csatornából, mintha valaki üldözné őket.

vlcsnap-00008.jpg

A hazaérő Dzsimet felesége örömhírrel várja, bekerült a programba, míg a jelentéktelen túlélőre pikkel a kutyája, és a hangok azt mondják neki, hogy igya meg a húsból kiázó vért. Meg is teszi, a felesége pedig elborzadva nézi végig. Mr. Bolivár még mindig beteg, épp egy orvosnak sorolja a kínjait, aki egy halom gyógyszerrel gyógyítaná. Amikor azonban lekerül a köntös rocksztárunkról, kiderül, hogy nagy urológiai gond lehet, a doki egyből kórházba is küldené, de Mr. Bolivár nem enged, ő rajta nem fognak röhögni. Ébrahám is hazaér a zálogházba, egyből be is ront hozzá egy lány pár papírral. A gépen utazók névsorát szerezte meg valahogy az öregnek, cserébe valami konzolos játékért. Ébrahám családlátogatást tervez, de ha jól sejtem, akkor a mészárlással egybekötött megoldást fogja választani.

vlcsnap-00009.jpg

A pilóta sincs jobban, ő is hangokat hall. Aztán jön az UV-fény, és hát a kis vérférgek a bőre alatt mozognak. Ez idő alatt Kelli a teraszon üldögélve nézegeti a fényképalbumot és bőg, míg a Herr meglátogatja a Redzsiszer igazgatóját, és öngyilkosságnak álcázva fejbe lövi. Mr. Bolivár is nagyon kivan, a szeme vérben, a haja hullik, az arca hamuszürke, mint a Herré, és mindennek tetejébe még a farka is leesik.

vlcsnap-00010.jpg

A kórházban Dzsim bejelenti Efnek és Norának, hogy a felesége bekerült a rákprogramba, azonban nem tart sokáig az öröm, mert a pilóta még a műtéte előtt eltűnik. Szétválnak és keresni kezdik, végül Dzsim talál rá az alagsorban, ahol a pilóta véres zacskókat majszolgat. Először Dzsimet keni fel a falra, majd ahogy Nora megjelenik őt is falhoz vágja egyszer, végül Efet akarja elkapni a szájából kilövellő csápokkal, de Ef először csak leüti egy tűzoltó készülékkel, majd mikor csak nem akar megnyugodni, addig üti szerencsétlent, amíg szét nem veri a fejét.

Címkék: the strain a kór
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiel 2014.12.17. 21:44:21

Ahogy Bolivar az öltözőben szép lassan vámpírrá változik, miközben a háttérben dübörög a jó kis metálzene, az az évad egyik legjobb jelenete.

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2014.12.19. 12:31:57

A kislány a kádban, na az volt a vattafak. Egyből beugrott, mikor a repülőn lehúzta Ef az alsó szemhéját, és az szép lassan ment csak vissza. Durva. A leírás jó, a sorozat átlagos, de sajnos már az Odaát is ezen a szinten mozog. Vámpírnaplók szocreál edisön. :-)
süti beállítások módosítása