Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x07 - Megszabadítás

2014. december 16. 11:00 - Szencsike

Katrinával és Crane-nel kezdünk, azokat a pillanatokat látjuk, mikor még szerették egymást és a függetlenségi háború viszontagságai közepette jutott idejük egymásra. Tervezgetik a jövőt, sok gyerek, lányok, fiúk vegyesen, de Crane arca rohadni kezd. Hála az égnek ez csak egy álom, Katrina reszketve ébred fel. Mi tudjuk, hogy a szervezetében ott munkálkodik a mérgek mérge, a Jincan.

1.png

Álmosvölgy városkájában választás van, Crane morgolódik, nagyon kevesen mennek el szavazni, bezzeg az aktuális megasztárra csak úgy özönlenek a támogató szavazatok. Régen minden jobb volt, hazafias kötelesség volt az urna elé járulni. Ehhez Abbienek csak annyi a kommentárja, hogy ő nő, fekete, 180 év és alkotmánymódosítások kellettek, hogy élhessen a jogaival. Éljen a demokrácia! Abraham birtoka, Katrina tovább szenved, érzi, hogy valami betegség bujkál benne, ami lassacskán megmérgezi őt. Abe biztosan állítja, hogy ő nem tett vele semmit, de betoppan hozzájuk az, aki igen. Henry és a kísérői jönnek, az öreg Moloch parancsára cselekedett. Hozott egy orvosfélét, aki megvizsgálja a nőt. A méreg terjed, remek, viszik is Katrinát, Abe ellenkezik, ám Henry rányitja az ablakot, a bejövő napfénytől a Halál Lovasa füstölni kezd. A lovardában járnak, mikor Katrina megpróbál kiszabadulni a kezeik közül, szerencsére Abe kijutott a házból és egyik katonát sikerül megölnie. Így a nő kihasználja a felfordulást és elrohanhat, keresztül az erdőn, eljut egy benzinkúthoz.

2.png

Crane megkapta az első választóknak járó matricát, így már jobban érzi magát. Reyes parancsnok és a sleppje is megérkezik, hogy eleget tegyen a kötelességeinek. Abbie egy mosolygós, nyalizós jó reggelttel köszönti őt, de csak egy kimért üdvözlést kap, kiesett a kegyeiből. Két kolléga is érkezik, szólnak Abbiéknek, hogy egy betegnek látszó, múlt századi  hacukában járó nőt vittek a kórházba. Oda kell menni, ez csak Katrina lehet! Bizony ő az, Crane szeretettel simogatja alvó felesége arcát, a doktornő szerint valamilyen fertőzéstől szenved. A dokinéni el, Katrina felébred, elnyöszörgi, hogy Henry tett vele valamit, majd újabb fájdalomhullám tör rá, a hasán kirajzolódnak az erek. Katrina is bevetette a tudását, de egyik bűbáj sem hatott rá. Máshol kell megtalálniuk a gyógymódot, el kell menni innen, Henry rátalálhat. A nő új ruhát kapott, egy fűző, farmernadrág összeállításban menekülhet, a kórházban minden férfi rajta felejti a szemét, Crane-t zavarja is. Ahogy sejtették, megjöttek Henry kutyái, Abbie vállalja, hogy eltereli a figyelmüket, ők ketten menjenek az archívumba.

3.png

Ott Katrina egy figyelmeztető bűbájt készít, ha jönnének Henry emberei. Crane többet akar hallani, mi történt, Katrina egy szimbólumra emlékszik, egy kecske és Aszklépiosz botja. Persze Crane azonnal tudja, hogy ezek sok jót nem jelentenek és könyvecske is szól erről a rejtélyes jelképről. Ez annak az angol klubnak a jele, ami a gonosszal üzletelt a háború alatt. Franklin bácsi is ide épült be, tőlük hozta el a Purgatórium kulcsát. Franklin jegyzetei között volt egy infó egy kísérletről, amiben egy nőt fertőztek meg, a tünetei pont olyanok voltak mint Katrinának, de nincsenek feljegyzések a végeredményről. Crane magát hibáztatja, nem kellett volna otthagyni Katrinát a Lovassal, akkor nem történik ez. Molochank mindig van terve, ha nem most, akkor később került volna rájuk sor, és Abraham állítása szerint ő sem tudott arról, mit tervez Moloch. Crane kapcsol, hogy mondhat bármit egy Fejetlen Lovas? Katrina megmutatja neki a láncot, ezzel látja Abrahamet emberi valójában és tudnak beszélgetni. Beszélgetni, vajon miről beszélgetnek? Katrina is érzi, hogy ez nem sima féltékenység, Crane gyanakszik, eddig is titkolózott, azt hiheti, hogy még van pár meglepetés a tarsolyában. Katrina megesküszik, hogy nagyon szereti őt, a titkolózása nem befolyásolja az érzéseit iránta. Crane megnyugszik egy kicsit, ha vége lesz a háborúnak, normális életet élhetnek.

4.png

Abbie követte a bandát egy raktárba, beoson utánuk, egy polc mögött bújik el. A főember, aki az orvos lenne, ő valakivel telefonon beszél és valami fordításról beszél. Egy komplett rendelő van berendezve, mindenféle orvosi műszer, ampullák, ami csak kellhet. Egy kőtáblát vesznek elő, Abbie lefotózza és véletlenül neki megy egy hordágynak, onnan egy kéz bukik ki, egy holttesté, az erek azon is látszanak. Az orvos és a testőrök meghallják a zajokat, Abbie már a szomszédos teremben van, ami egy műtőféle. Itt is felvételeket készít, a németül beszélő csapat nem folytatja a keresést, de elkönyvelik a huzat okozta zajoknak a hangokat. Abbie immár az archívumban mutatja a felvételeket, Crane előszed egy könyvecskét, benne az eljárás ismertetőjével. Tünetek leírása után a betegséget ki is húzhatjuk, mert nem betegségről van szó. Katrina terhes, kb. 10-12 óra kell, hogy a magzat kifejlődjön, vagyis nekik napnyugtáig van idejük. Crane rögtön Abrahamre gyanakszik, Katrina ezt kikéri magának. Crane dühe nem csillapodik, Abbie keresi a lehetőségeket, ha nem a két hősszerelmes egyikéé, akkor csak bájital, varázslat lehet a megoldás. Crane felolvassa a megtermékenyítésről szóló részt, a lényeg, hogy a Jincant kell használni, hogy egy démoni magzatot hozzanak létre. Hűha, ez kemény, a döbbenetből magukhoz kell térniük, mert Katrina bűbája jelzi az ellenséget, menekülni kell.

5.png

A csapat a katakombákban bujkál a németek elől, szerencsére ők jobban ismerik a járatokat és nem találják meg őket. Abban a kis plébániában keresnek menedéket, ahol Katrina csecsemőként otthagyta Jeremyt, és ez ahol ugyanő felvette a Henry Parrish nevet. Remélhetőleg nem fog itt rájuk támadni, megszentelt hely, illetve érzelmileg is jelent valamit, de ki tudja…  Katrinának támad egy ötlete. A fiuk bűnevő, vagyis, ha ő okozta ezt, akkor vissza is tudja fordítani. Katrina hisz annyira Henry-ben, hogyha van még benne annyi emberiség, akkor megakadályozza, hogy meghalljon. Ő hisz a saját fia jóságában, ugye az apja is hisz a fiában és a feleségében? Ez nyílt kihívás, Crane igennel felel. Ő is tudja, hogy Henry nagy kockázat, de mégiscsak a gyerekük, akik meg kell menteni. Abbie, mint a józan ész képviselője megszólal, Henry a Háború Lovasa, tényleg ezt akarják? A páros ezt akarja. A diliházba Henry érkezik, mert Irving orvosa bekérette, vagy legalábbis ezt hiszi. Crane lép be a társalgóba az öreg mögött, ideje beszélgetni.

6.png

A kápolnában Katrina tovább szenved, Abbie a feljegyzéseket bújja, már a lény nevét is megtalálta, ám Katrina újabb rohamot él át, a démonbaba már mocorog. A diliházban Henry csak nevetgél, hogy egyszerű démon miatt ő nem csapna ekkora felhajtást, ez bizony más. A plébánián Abbie tovább olvassa a feljegyzéseket, egy igazán erős és ősi démon készül világra jönni, Moloch így fog átlépni az emberi világra. Felvillanak a Purgatóriumból képek, Moloch szándékosan vágta meg magát, hogy a vére összekeveredjen a méreggel. A diliházba erre Crane is rájön, rendesen elsápad. Abbie biztos  benne, hogy lesz megoldás, Katrina pillantása a lány pisztolyára téved, de ezt Abbie elutasítja. Crane sem azért szívott ennyit, hogy elveszítse a feleségét, biztos, hogy lesz másik megoldás. A diliházban Crane Henry érzelmeire próbál hatni, ők a szülei, nem engedheti csak úgy, hogy az édesanyja meghalljon. Most is abban a házban lakik, ahol a világra jött, vagyis kötődik a szüleihez, ha bevallja, ha nem. Mindketten szenvedtek a döntéseik miatt, de Henry nem miattuk lett Moloch szolgája.  Ha kell olvasson Crane bűnei miatt, de Henry nem teszi meg. Crane szerint lehet azért, mert fél szembesülni, hogy ilyen könnyen lemondott róluk. Van még választása, Moloch nem uralkodhat felette. Dehogynem, Henry Moloch hűséges követője, nem érdekli a szülei sorsa, felpattan és menni készül, de Crane megragadja a kezét. Egy fiatal kisgyereket lát, aki menekül valami elől. Henry saját magát mutatta meg ezzel.

7.png

Crane visszatér a plébániára, nagyon síri a hangulat, Katrina megígérteti vele, hogyha ő meghalna, akkor ne mondjon le Jeremy/Henryről. Még mindig az ő gyerekük, higgyen benne, mert ha ezt feladja, valóban elbuknak. Ő Purgatóriumban sose adta fel a reményt, hogy Crane-t megmentheti, hát Crane se adja fel. Crane hagyja őt pihenni, a fotókat nézegető Abbiehez megy, hátha a lány jutott valami megoldásra. Abbie a kőtáblás képet mutatja Crane-nek, a táblát furcsa fényjelenség veszi körül, mintha aurája lenne. Fény, fény, ismét Franklin bácsitől kell tanácsot kérni, az öreg írt egy dolgozatot a sarki fényről, hisz ezt is kutatta. A szöveg rejtjelezettségét feloldották, a kőtábla lesz a kulcs. Abban van elrejtve egy prizma, ami ha napfény éri, olyan fényeket hoz létre, mint a sarki fény. Ha ezt használják, még a gonosz lény születése előtt, akkor Moloch nem tud a világra jönni. A táblát most a raktárban őrzik, felfegyverzett katonákkal. Abbie tud maguknak is katonákat szerezni. Crane elbúcsúzik Katrinától, ad neki egy rendőrségi rádiót, ha abba beszél, ő meghallja és jön.

8.png

Abbie-ék a rendőrségre mennek, Reyes nem örül Crane jelenlétének, de Abbie sztoriját sem hiszi. Egy világvége hívő szekta igazi lenne. Abbie nem részletezte túl a dolgokat, csak a raktárról és a szektáról mesélt, megmutatta az ott készült képeket, különböző orvosi eszközök, egy hulla, akit megkínoztak, ennyi nem elég? Nem, és mi a szerepe Crane-nek? Az ő szakmai közreműködése nélkül Abbie nem jött volna rá a szekta céljaira. Ha Reyes Álmosvölgyből újra békés kisvárost akar faragni, itt az első lépés. Szerencsére Reyes hallgatott Abbiere, a raktárba egy komplett egység hatol be és támadhatják az ellent. Crane és Abbie különválnak tőlük a táblát keresni, egy kóddal lezárt ládában van elhelyezve. Crane a szektának fontos számokból próbál kódot csinálni, egyik sem nyitja a zárat, Abbie a lövöldözés közepén a 666-ot javasolja, egy ördögien gonosz szekta mi mást is használhatna?! A láda kinyílik, táblát kivehetik, az utolsó pillanatban rakják el a zsákmányt, mert Reyes és a csapat belép a terembe. Szerencsére a nő nem veszi észre, hogy rejtegetnek valamit, megdicséri Abbiet az akcióért, Abbie Crane segítségét is kiemeli, Reyes őt is várja egy megbeszélésre.

9.png

Katrina vajúdása végéhez közeledik, már az egyperces fájásoknál jár, sírva könyörög a rádión Crane-nek, hogy siessen. A páros épp idejében tért vissza a kis templomba, Katrina már sikongat a fájdalomtól. Abbie fogja le a nőt, Crane széttöri a táblát, abból kiesik a kis prizmakő, gyorsa az ablakhoz rohan, amiről leszaggatja a deszkákat, a beáramló fény elé teszi a prizmát, az abból áradó színes fény Katrinára irányul. Moloch küzd a nő hasában, aki jajveszékel a fájdalomtól, de a csodafény valóban segít. Moloch szétoszlik, a méreg eltávozik Katrina testéből, a nő alakja újra normális és a szervezete újra egészséges lesz. Viszont ezekért cserébe nem lélegzik, Crane végzi a szívmasszázst, nem engedi, hogy a felesége meghaljon! Egy nagy levegővétel után Katrina újra magához tér, Abbie megkönnyebbülten egyedül hagyja a szerelmeseket.

Kint Abbie a nap eseményein töpreng, Crane mosolyogva sétál ki mellé, felesége elaludt. Ő is egyetért, hogy nehéz napjuk volt, nagyon közel voltak, ahhoz, hogy Moloch itt legyen. De megúszták, ám ki tudja, meddig lesznek ilyen szerencsések. Ki tudja, mikor fogja Abraham keresni Katrinát? Mindegy, most ki kell élvezni a győzelmet, a szokásos ökölütéssel ünnepelnek. Estefelé, vihar készül kitörni Álmosvölgy felett, az égből villámok csapnak le. Az egyik villámot egy vezeték kapja el, ami Henry házában ér véget. Villám erejét egy dunsztos üvegben fogja fel, piros fénnyel valami létrejön benne. Henry persze büszkén mosolyog, bármi is legyen benne, az veszélyes lesz.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása